Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו כבר בסיבוב החמישי של אליפות העולם בפורמולה-1 ומגיעים לאיסטנבול-פארק בטורקיה .

מקצי הדרוג ישודרו בשבת בשעה 13:50 בערוץ-5 והמרוץ ביום ראשון בשעה 14:50 בערוץ-5 פלוס .

חמישים ושמונה הקפות כנגד כיוון השעון שכול אחת במרחק של כ-5.4 ק"מ , יביאו את הנהגים בסופו

של יום אל דגל השחמט .

מסלול איסטנבול-פארק ממוקם בצד האסייתי של מיצרי הבוספורוס ומרוחק כ-90 ק"מ ממרכז איסטנבול,

אם חשבתם לטוס לשם בשנייה האחרונה מכאן.

המסלול נבנה בשנת 2005 ועקב המבנה הטופוגרפי של האזור נוצר אחד ממסלולי הפורמולה-1 הטכניים

ביותר שדורשים מהנהגים "קצת יותר" , המסלול כמובן תוכנן על ידי הרמן טילקה, איך לא.

כול הקבוצות שלחו את משאיות הענק לנמל טרייסט באיטליה ומשם הם שטו לטורקיה ויפרקו יחד פארק מוטורי

אחד ענק, עם חלל של קבוצה אחת, סופר-אגורי לא תשתתף יותר העונה במרוצים, כמו שכבר נכתב כאן.

כולנו כבר מכירים את פנייה-8 המפורסמת והסופר-מהירה וטובענית, הנהגים אוהבים אותה במיוחד כי היא

מאתגרת אותם, הפנייה הזו בעלת שלוש אייפקסים מביאה את המכוניות והנהגים לעומס של - 5G למשך של

כ-7 שניות ארוכות מאד והמכוניות מגיעות בפנייה למהירות של כ-250 קמ"ש על פי דיווחי קבוצת-הונדה.

מה שמוסיף לעניין בפנייה הזו הוא שינוי הזוית והגובה תוך כדי, מעין "באמפ" במסלול שגורם לסט-אפ בעייתי

מבחינת המהנדסים, מצד אחד רוצים מכונית "נמוכה" וקשה ומצד שני הבאמפ הזה מחייב גמישות מסויימת.

אוסף הפניות ממש לפני הישורת הארוכה הינו נקודת מפתח במסלול.

במסלול איסטנבול-פארק הנהגים מגיעים ב-62 אחוז מזמן ההקפה למצב של מצערת מלאה והצמיגים בהם

יעשה שימוש במרוץ ביום ראשון הינם מהסוג הבינוני והקשה .

רובנס בריקלו, בהנחה ויזנק למרוץ, ישבור את שיאו של ריקרדו פטרסה ויהפוך לנהג שהשתתף בהכי הרבה

מרוצי פורמולה-1, 257 מרוצים. לפטרסה, שאמר השבוע כי הוא מרגיש צער מסויים באיבוד השיא, היו "רק" 256

מרוצים. פטרסה החזיק בשיא מאז גראן-פרי אוסטרליה 1993 . אגב, השניים התחרו יחד על המסלול בעונת 1993,

בזמן שפטרסה היה בעונתו האחרונה בפורמולה-1 , במדי בנטון ובריקלו היה בעונתו הראשונה, במדי ג'ורדן.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

פרארי החליטו כי הם לא משתמשים בחרטום החדש בגראן-פרי הטורקי והמכוניות יסעו עם החרטום הישן.

אבל החדשה הבאמת מעניינת מטורקיה היא שה-FIA החליטו בעצה אחת יחד עם שופטי המסלול לערוך שינוי במקצי הדרוג החל מהמרוץ הקרוב וזאת עקב ירידת הגריד ל-20 מכוניות.

לא עוד הוצאת 6 מכוניות לאחר כל מקצה דרוג אלא רק 5 במקום וכך למקצה האחרון עדיין ישארו 10 מכוניות שיאבקו על 10 המקומות הראשונים, כרגיל.

הייקי קובליינן עבר את מבחן הכשירות והוא ישב במקלארן-מרצדס כרגיל . בראיון עימו הלל הנהג הפיני ושיבח את מערכת הבטיחות של מכוניות הפורמולה-1 ואצר כי אילולא התקנות החמורות היה נפצע קשה בתאונה.

דובי

פורסם

לראשונה העונה נתקלו כולם במזג אויר קריר, במסלול הטורקי, בסביבות ה-20 מעלות צלסיוס.

כול זה לא עניין את פרארי שהמשיכו בתצוגת הודמיננטיות שלהם באימונים לקראת מקצי הדרוג של מחר.

פליפה מאסה היה המהיר ביותר באימון הראשון וקימי רייקונן קבע את הזמן המהיר ביותר באימון הצהריים.

מלבד זאת כולם היו עסוקים גם בפוליטיקה ומסתבר שלא רק בישראל יש פיצול בקרב נהגי המרוצים....הויכוח הגדול

בפורמולה-1 כיום הינו לגבי נטישת חלק מהנהגים את ארגון נהגי הגראן-פרי, ה-GPDA .

דיברו הרבה בפיטס שם היום על השמועות לגבי הגעתה של דניקה פטריק למבחן בהונדה ואולי קבלת תפקיד של

נהגת מבחן בקבוצה ומי יודע מה הלאה , היא בהחלט יכולה להיות חידוש מרענן .

אדריאן סוטהיל, הנהג הגרמני של פורס-אינדיה סיפר כי לאחר המרוץ בספרד היה קורבן לניסיון סחיטה לאחר שמחשב

ישן שהיה ברשותו נזרק לזבל ומישהו ניסה לנצל זאת על מנת לסחוט כסף מסוטהיל, החשוד נעצר וסוטהיל נרגע.

נהגי BMW התלוננו כי הם לא מצליחים למצוא את הכיוונון למכוניות וקובליינן רק היה מרוצה לנהוג.

מחר בצהריים- מקצי הדרוג ואנחנו בראלי

דובי

פורסם

מרוץ עם הכי הרבה אקשן השנה והכי מעט התייחסות, כנראה ששני ארועי ראלי מקומיים בכול זאת יותר מעניינים...

פליפה מאסה ניהל מבחינתו מרוץ מושלם מהזינוק ועד הסיום כשפרארי היו חייבים תוך כדי מרוץ לקחת בחשבון את הטקטיקה של מקלארן במכונית של המילטון .

השלב הראשון שהמילטון סגר על מאסה היה מרתק ומותח, המילטון הלך ובנה את העקיפה וראינו יופי של יכולת מצידו של הנהג האנגלי שאולי סוף-סוף חזר לעצמו, בהמשך בגלל טקטיקת 3 התדלוקים נאלץ המילטון לסיים שני ובראיון עימו אמר שהוא מרגיש כמעט כמו מנצח.

ומה תגידו על קובליינן ? סיפק לנו כמות עקיפות שיכולה להספיק לעונה שלמה, חלקם היו במאבקים יפים עם טימו גלוק למשל .

שני נהגים כמעט ולא הרגשנו במרוץ - פרננדו אלונסו ומרק וובר, שמוקמו טוב בזינוק וסיימו בתוך הניקוד, כמעט ללא מאבקים.

המסלול בטורקיה עושה טוב לפורמולה-1 כנראה.

יש עוד

דובי

פורסם

היה נחמד מאוד ומותח עד הסוף.

חבל שפראירי לא בחרו בצמיגים קשים..........

הפעם גם BMW לא היו ממש קרובים.

וכל האחרים נשארו הרחק מאחור............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שלום,

זה באמת היה המרוץ הטוב עד כה העונה, פעם ראשונה שלא עשיתי FF בוידיאו(!).

יאמר לזכות מקלארן, כמו שהמילטון אמר, שהשכילו לבחור צמיגים נכון. אבל מה היה

העניין, לפי דבריו, שברידג'סטון הכריחו אותם למעשה לבצע 3 עצירות?

ליאור.

פורסם
התקנון קובע שחייבים להתשמש במרוץ בשני סוגי הצמיגים, אל תשכח !

נכון,

אבל הוא היה מחליף לרך בסטינט האחרון (לאחר העצירה השניה) בדיוק הפוך ממאסה שהיה על רך - רך - קשה.

כלומר, היו מספיקות 2 עצירות. במסיבת עיתונאים הוא אמר (או יותר נכון נפלט לו לדעתי) שיצרן הצמיגים התעקש

על עוד עצירה. לא ברור לי למה. הייתה איזו הערה שזה לא בטוח או משהו. מישהו מנסה להסתיר משהו במקלארן

החוש הבלשי שלי אומר...:roll::idea:

ליאור.

פורסם

גם אני שמעתי אותו אומר את זה - נראה לי די מוזר שבסיטואציה כזו הוא מגלה דברים שכאלו......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...