Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי שבעיקר ישמש את אישתי ו 3 הילדים , מישהו יכול לייעץ לי בין סובארו B3 1.5 מאזדה 3 ויונדאי I30 ?

ראיתי היום את הסובארו ניראית לי מרווחת מבפנים הגם שתא המטען קטן יחסית, המאזדה 3 מטרידה שכן בקרוב יוצא דגם חדש שיפגע בסחירות הדגם הקודם, שמעתי שהיונדאי עם בעיות אמינות וצריכת דלק גבוהה.

פורסם

היונדאי הוא רכב חדש יחסית אצלינו, אז מאיפה המסקנה שהרכב לא אמין?

בין הסוברו למאזדה, המאזדה עדיפה אך לא בהרבה. אכן בעוד מספר חודשים תוצג ה-3 החדשה וכדי לחכות לה.

פורסם

ברור דני צודק המחיר של ה-B3 2.0 מתקרב מאוד למחיר המאובזר של ה-I30 1.6 .

אבל מקבלים הרבה יותר (הנעה 4*4 ESP ) והרבה יותר סוסים .

בכל מקרה אם אין לך תקציב למנוע 2000 גם ה1.5 עושה את העבודה קצת כבד בפתיחות אבל אני משער שעם 3 ילדים זה לא מה שמעניין אותך.

אם לא מפריע לך הבגאז (שאני לא בטוח שהוא הרבה יותר קטן מה-I30 אז קח אותה ובגדול .

(בכל מקרה הרכב השלישי שאמרת בכלל לא משתווה אליהם )

יצאתי עמבה

פורסם

עשיתי נסיעות מבחן לאחרונה על אי30 ועל B3 1.5 ו 2.0. בעבר גם על המזדה 3 1.6:

מבחינת שקט, אחיזת כביש, ניהוג מדוייק וכו' - ה B3 עולה על כולם.

מבחינת רווחה אחורה - מעולה, גם לגבוהים שיושבים זקוף וכו

הבעיה - האוטו מאיץ באיטיות רבה מאוד

היונדאי - רועש יחסית, לא נעיף לנהיגה, סוחב לא רע

הסוברו 2.0 ליטר סוחב מעולה אבל צורך דלק בטירוף.

הסוברו גם בטיחותי יותר מיונדאי וממזדה מבחינת מבחני ריסוק למרות שה 1.5 ללא בקרת יציבות, אבל מאוד יציב על הכביש בשל הרוחב , בשל היותו נמוך ובשל מנוע בוקסר(גם למזדה 1.6 אין מבחני ריסוק)

שאלתך הגיעה בדיוק כשאני לקראת החלטה סופית מה לקנות - הבעיה עם הסוברו 1.5 הינה ההאצה. בחנתי גם פזו 207 1.5, סוחב מציון, מאוד נוח , אבל לא רלוונטי עבורך כי אחורה פחות מרווח בצורה דרמטית , הרבה יותר חסחוני בדלק - הפעם כבר בדקתי במחשב דרך - 11.5 ק"מ לליטר חצי בבפקים וחצי בהאצות קשות \ מול 7.5 בסוברו 2 ליטר.

פורסם
הסוברו גם בטיחותי יותר מיונדאי וממזדה מבחינת מבחני ריסוק למרות שה 1.5 ללא בקרת יציבות, אבל מאוד יציב על הכביש בשל הרוחב , בשל היותו נמוך ובשל מנוע בוקסר(גם למזדה 1.6 אין מבחני ריסוק).

האימפרזה לא נבדקה על-ידי EuroNCAP, כך שאין לה ציון בטיחות שרלוונטי לשוק הישראלי.

ה-i30 וה-3 קיבלו שתיהן ארבעה כוכבים בהגנה על נוסעים מבוגרים, ציון לא מרשים בימינו.

מערכת בקרת יציבות היא ככל הנראה אביזר הבטיחות החשוב ביותר במכונית המודרנית.

לסוג המנוע שאין שום משמעות מדעית מוכחת מבחינת בטיחות.

פורסם
האימפרזה לא נבדקה על-ידי EuroNCAP, כך שאין לה ציון בטיחות שרלוונטי לשוק הישראלי.

ה-i30 וה-3 קיבלו שתיהן ארבעה כוכבים בהגנה על נוסעים מבוגרים, ציון לא מרשים בימינו..

פששש ככה ביטלת את המבחני ריסוק האוסטרלים/האמריקאים בחיית מה הם שונים מהארופאים ?.

דבר שני יש לי מעגל רחב מאוד של מכרים ואף אחד מהם לא נזקק בחיים ל-ESP , וברוב התאונות המערכת הזאת לא תעזור בכלל .

זה לא שאני מזלזל בה אבל היא יעילה לדבר אחד והוא בריחה מחפץ/הפתעה על הכביש ולכמה מאיתנו קרה דבר כזה ?!

(ואל תשכח שבגירסת ה-2.0 ליטר יש ESPׂ)

B3 מנוע 1.5 צורך בסביבות 1:10 בעיר ,

אבל ברור שזה תלוי איך אתה נוהג אם תנהג יותר רגוע תגיע ל1:11 ואם תלחץ עד הסוף חזק אתה תגיע ל-1:8.

יצאתי עמבה

פורסם

לקוחות כמוך מוכיחים למה יבואנים יכולים למכור כל דבר, כולל מכוניות ערומות עם אבזור בטיחות מביך.

טוב ששכנעת את עצמך ש-ESC זה לא הכרחי, ושמבחן אוסטרלי במפרט שונה רלוונטי לישראל.

"נדמה לי", "לא נראה לי" ו"לחברים שלי לא קרה" אלו טיעונים מדעיים מעולים שמחליפים את הצורך לחקור את העניין לעומק.

תגיד, אתה מכיר אנשים ש"השתמשו" בכלל בכריות אוויר? חבל שהאימפרזה לא מוצעת בגרסה בלעדיהן - חוסך משקל ויותר זול.

אבל היי, העיקר שאתה מרוצה מהקניה.

פורסם

כן , אני מאוד מרוצה מהקנייה ושוב אני אומר שאני משוחד .

האוטו שקט מאוד , דיי חסכוני .

לדעתי יציב מאוד (וכן ניסיתי כל מיני סיבובים כאלו ואחרים).

ובגלל זה אני יכול להמליץ עליו על ה-I30 גם נסעתי (אמנם רק מבחן ) ופחות אהבתי .

לא אמרתי שהמבחן הוא רלוונטי לישראל אבל כשמסתכלים מקרוב על תוצאות (פגיעת ראש, צוואר , גוף) התוצאות לא יכולות להיות שונות ממבחן ריסוק אירופי (המפרט אכן שונה אבל הפגיעות בתאונה יהיו אותם פגיעות)

וכן אני מכיר אנשים שהישתמשו בכריות אוויר והן הצילו להם את החיים .

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח ברור שה-ESP וכל שאר האותיות האלו חשובות מאוד ואין לי ספק שהם גם יכולות לעזור אבל לקנות אוטו או לוותר עליו כי אין ESP לדעתי מוגזם .

נ.ב אני אדבר איתך מחר לגבי הדגמים .

יצאתי עמבה

פורסם
כן , אני מאוד מרוצה מהקנייה ושוב אני אומר שאני משוחד .

האוטו שקט מאוד , דיי חסכוני .

לדעתי יציב מאוד (וכן ניסיתי כל מיני סיבובים כאלו ואחרים).

ובגלל זה אני יכול להמליץ עליו על ה-I30 גם נסעתי (אמנם רק מבחן ) ופחות אהבתי .

לא אמרתי שהמבחן הוא רלוונטי לישראל אבל כשמסתכלים מקרוב על תוצאות (פגיעת ראש, צוואר , גוף) התוצאות לא יכולות להיות שונות ממבחן ריסוק אירופי (המפרט אכן שונה אבל הפגיעות בתאונה יהיו אותם פגיעות)

וכן אני מכיר אנשים שהישתמשו בכריות אוויר והן הצילו להם את החיים .

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח ברור שה-ESP וכל שאר האותיות האלו חשובות מאוד ואין לי ספק שהם גם יכולות לעזור אבל לקנות אוטו או לוותר עליו כי אין ESP לדעתי מוגזם .

נ.ב אני אדבר איתך מחר לגבי הדגמים .

מערכת ה ESP היא אחת המערכות החשובות ביותר אשר הוצגו בשנים האחרונות, כל כך חשובה שגם הרשות הפדרלית בארה"ב , וגם האיחוד האירופאי קבעו שכל רכב הנמכר משנת 2010 יצויד במערכת זו כחובה !

אני מניח שהרשויות הנ"ל ביצעו מחקר מקיף יותר מהחברים שלך, ובניגוד לך ולחברים שלך הם הגיעו למסקנות אחרות לחלוטין.

אני מציע לך לא לכתוב דברים אשר יכולים להטעות אנשים אחרים בקבלת החלטות בנוגע לאיבזור אשר יכול להציל את חייהם.

לפותח השירשור, ממליץ לך בחום להתמקד ברכבים אשר מוצעים עם איבזור בטיחות מלא , כלומר 6 כ"א ומערכת ESP.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ה-i30 וה-3 קיבלו שתיהן ארבעה כוכבים בהגנה על נוסעים מבוגרים, ציון לא מרשים בימינו.

מערכת בקרת יציבות היא ככל הנראה אביזר הבטיחות החשוב ביותר במכונית המודרנית.

לסוג המנוע שאין שום משמעות מדעית מוכחת מבחינת בטיחות.

מבחן הריסוק של NCAP אוסטרליה זהה מבחינת מדדי הבחינה והניקוד לאלו של NCAP אירופה. אם תבדוק את הפרמטרים של הבדיקה אתה תגלה זאת. אגב, לפעמיים איגוד EURONCAP הוא זה שמבצע את המבחן בדיקה עצמו, למרות שבסופו הוא מפורסם רק בNCAP האוסטרלי.

שוב ממליץ לך לבדוק.

אגב, בNCAP האוסטרלי, במידה והם לא ערכו מבחן ריסוק לדגם ספציפי (כמו מאזדה 3 לדוגמא) הם לוקחים את הנתונים

מ NCAP האוסטרלי. גם בעיתנות הרכב הישראלי,יש כאלה עושים שימוש בNCAP האוסטרלי כזהה לאירופאי (ראה נטקאר).

קישור למבחן הריסוק של האימפרזה החדשה (או בעצם B3, או בכל תסביך שם אחר שיקראו לה):-

http://www.mynrma.com.au/cps/rde/xchg/mynrma/hs.xsl/ancap_subaru_impreza_2007_onwards.htm

קישור למבחן הריסוק של המאזדה 3 הנוכחית:-

http://www.mynrma.com.au/cps/rde/xchg/mynrma/hs.xsl/mazda3_ancap_2006.htm

קישור למבחן הריסוק של הI30:-

http://www.mynrma.com.au/cps/rde/xchg/mynrma/hs.xsl/ancap_hyundai_i30_2007.htm

אין כל ספק שמבחינת בטיחות פאסיבית (ותוכל גם לקרוא על מפרט הבטיחות הפאסיבי הזהה), עולה הB3 על כל המתחרות שהוצעו כאופציה. אין ספק שליונדאי יתרון חשוב בדמות esp, אבל מצד שני עם כאלה ציוני בטיחות נמוכים/לא מקובלים, באמת חשוב שהיא לא תאבד אחיזה:wink:

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

עשיתי בדיקה אחרת, הפעם במבחני הריסוק של IIHS האמריקאים שנחשבים ליותר מחמירים בארה"ב (יש שם שני איגודים עיקרים.

מהירות בדיקת פגיעת החזית והצד זהות לאלו של NCAP על השלוחות שלו (64 קמ"ש, 40 קמ"ש) והוא גם האיגוד הבטיחות היחיד בעולם שבודק את הרכב בפגיעה אחורית.

תוכל לקרוא שעל פי IIHS, ממוקמת האימפרזה החדשה בראש הקטגוריה, עם ציון מושלם בכל שלושת הפרמטרים של המבחן. למעשה לאימפרזה קבלת ההגדרה "הבטוחה ביותר" בקטגוריה שלה.

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=40

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

ליונדאי I30 היתה חסרה נקודה אחת בלבד על מנת לזכות בכוכב החמישי,ובכל מקרה גם היא וגם המזדה 3 הינן מכוניות בטוחות,ובטח שאי אפשר להגדירן כסכנת נפשות.

מעניין שלאחותה התאומה,הקאייה סיד,יש 5 כוכבי בטיחות.

ותמיד עדיפה מערכת ESP על עוד כמה אחוזי הישרדות תיאורטיים בריסוק די סטרילי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...