Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שהדיון יצא (כצפוי) מפרופורציה, לכן חשוב לי להסביר את עמדתי בעניין,

ולחדד את הגורם הבעייתי במצב שהצגתי, במיוחד במקרה השני, עם החמץ.

כפי שאני רואה את זה, לרשת מסחרית יש כמה דרכים להתייחס לחמץ בפסח:

1. לא למכור, מטעמי רגישות חברתית או כל סיבה אחרת

2. למכור, מתוך עקרון הבחירה החופשית של הלקוח, או כל סיבה אחרת

3. למכור, אבל לא בפומבי. יעני, מי שרוצה, שישלוף לעצמו מהמדף ויעביר בקופה.

4. לא למכור, ולהפר את החוק באופן בוטה ע"י אזהרה בכתב לגבי "איסור מכירת חמץ!"

הייתי יכול לחיות עם כל האפשרויות, מלבד האחרונה. אני לא מקבל את העובדה שרשת לוקחת לעצמה

את הזכות להתכחש לחוק מדינה ולהמציא חוקים חדשים. נכון להיום, לא קיים איסור מכירת חמץ בחנויות.

אם הם רוצים להימנע ממכירת חמץ מכל סיבה שהיא, שינקו את המדפים. להחזיק חמץ על המדפים, אבל

לאסור על הלקוחות לקנות אותו זה לא לעניין. לכתוב שיש איסור על מכירתו, על מנת לכסת"ח את מעשיהם,

זה כבר להוסיף חטא על פשע.

הערות לגבי היעדר רגישות חברתית אני דוחה על הסף. ספרו את זה למשפחות החיילים שהרבנות הורתה

לקבור מחוץ לגדר. זאת רק דוגמה אחת מיני רבות ל"רגישות" שמפגין הצד הדתי כלפי הצד החילוני בישראל.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על תבונה ורגישות.

לוותר על לחם עבור מצות, זה ללא ספק קשה.

לוותר על אוכל ליום שלם - משימה שמעולם לא עשיתי. ואני לא רוצה לחשוב אפילו על כמה שזה קשה.

ואני מבין את זה, ומכבד את זה.

מה שאני לא מבין זה דבר אחד.

למה כל המאמינים הדגולים שיודעים לצום ולא לאכול חמץ כי "It is Jewish tradition", צריכים שגם אני אסבול.

אם אתם כל-כך מאמינים בדברים האלה, תעשו אותם וזהו.

אולי אם ה"חטאים" שלי מפריעים לכם, זה סימן שבעצם יש לכם ספקות לגבי כמה שהדברים הללו נחוצים?

תעשה מה שבא לך, אבל האופי הפומבי והכללי של המדינה הזאת צריך להיות י-ה-ו-ד-י.

פורסם

ומי קובע מהו "אופי כללי ופומבי יהודי" ?

בעיניי לעשות ערבי חג זה "מספיק יהודי" אם לא יותר מדי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לא, חס וחלילה, לא פיזית מנסים לכלות, אלא רוחנית, זה די מה שאתה מנסה לעשות.

זה בכלל לא מה שאני מנסה לעשות.

שומדבר ממה שאני עושה לא קשור לשימור היהדות ובאותה מידה לא להכחדתה.

אני חי את החיים שלי, לא את של אחרים.

אם אתה רוצה לשמור על קיום העם היהודי - תשמור. אני בטח שלא אפריע לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

Iron,

האם השפעת 4 כוסות היין עוד לא פגה? נראה לי שאתה לא מציאותי לזמננו.

דריש,

הדתיים לא מגלים רגישות לענין קבורה מחוץ לגדר, כי זאת ההלכה, ואת ההלכה לא ניתן לשנות.

אאל"ט גם חיילים בני דתות אחרות קוברים בחלקות אחרות שלא יתערבבו עם היהודים.

ברוב המקרים ינסו למצוא מכנה משותף הכי בסיסי שאפשר כדי להימנע מאי נעימות, אבל כשזה לא נמצא, אין להם ברירה.

לגבי החמץ - אני לא כל כך בטוח שהרשתות מנסות להטעות עם השילוט "איסור מכירת חמץ", נראה לי שזה יותר שיבוש תודעתי של הכוונה ולא כוונה לסלף חוקים. הרי עד השנה היה כמעט ודאי לכולם שאכן אסור למכור, ופתאום משהו התבהר קצת אחרת. נראה לי שבהערה בונה, הם היו מחליפים את השילוט למשהו בסיגנון אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כמה עצוב שהטענה הזאת מובנת מאליה ביחס להלכה, אבל שנויה במחלוקת ביחס לחוקי המדינה.

אולי היא שנויה במחלוקת ואולי לא, אבל ברור שגם הדתיים בסופו של דבר מכבדים את חוקי המדינה. גם אם הם לא מכבדים במלוא מובן המילה, הרי שהם מנסים לצעוד בין הטיפות.

ברור שהם מנסים בכל אמצעי לגיטימי להשפיע ולשנות, כשהם מצליחים הם מרוצים, כשהם מפסידים הם מרכינים ראש. בדיוק בגלל הסיבה הזאת יש להם כלל שאומר "דינא דמלכותא - דינא", וכל עוד החוק אינו מכריח אותם לעבור על חוקי התורה, הם לא יעברו עליו במזיד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל הפואנטה בחוק היא האבסולוטיות שלו, ללא הסתייגויות. נכון שפה ושם יש נסיבות מקלות,

אבל המצב שאתה מתאר הוא ציות סלקטיבי לחוקי המדינה, תו"כ ציות אבסולוטי לחוקי הדת.

ודאי תסכים איתי שיש פה בעיה.

פורסם

אני לא חושב שיש ציות סלקטיבי , לפחות לא בפרהסיה.

לצעוד בין טיפות זה לגיטימי למרות שנראה מגוחך.

אילו היו עוברים על חוקי המדינה, היו עומדים לדין.

.

פורסם
ומי קובע מהו "אופי כללי ופומבי יהודי" ?

בעיניי לעשות ערבי חג זה "מספיק יהודי" אם לא יותר מדי.

אתה עכשיו יודע מה זה "ערב חג" ואיך עושים אותו, כי מישהו שומר על ה"גחלת", אם יסירו סממנים יהודים מהמדינה תוך כמה דורות והרבה לא ידעו בכלל שזה חג ועל מה מדובר בכלל.

פורסם

ומה רע בזה ?

מי שחשובה לו הגחלת - ישמור עליה. מי שלא - לא ישמור עליה.

איפה הבעייה פה ?

מה כל כך קשה לך בלתת לאנשים לחיות את חייהם ולבחור את בחירותיהם לבד ?

אני לא מפריע לך לחגוג ערב חג, למה אתה כל כך להוט לדאוג שאני אחגוג ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אתה עכשיו יודע מה זה "ערב חג" ואיך עושים אותו, כי מישהו שומר על ה"גחלת", אם יסירו סממנים יהודים מהמדינה תוך כמה דורות והרבה לא ידעו בכלל שזה חג ועל מה מדובר בכלל.

אלו הרוצים לשמור על המסורת, שישמרו.

הטלת החובה על אחרים לשמר ולנהוג "לפי הספר" זה כבר מוגזם. מדינה שמוציאה חוקים על רקע דת זה לא לעניין לדעתי.

כמו שמחר בבוקר יקום חוק במדינה כל שהיא ששחיטת חיה כדרך היהדות היא לא חוקית!

איש באמונתו יחיה? ושיעזוב את האחרים לאמונתם! מוזר, אבל בארץ זה לא ככה!

GS300.

פורסם
ואת זה אתה קובע כי?... לפי הסטטיסטיקה - נשרוד ועוד איך :)

לפי הסטטיסטיקה יש סיכוי גדול מאוד שהאנושות לא תשרוד !(לא מדבר על יהודים אנחנו בני אדם זבל בדיוק כמו כולם, אין הבדל)

לפרט למה?

-שואה גרעינית

-אסונות טבע בגלל שאנחנו דופקים את כדוה"א

-מטאורים שמתקרבים לאזור שלנו

-לך תדע מתי יהיה לך פה באזור חור שחור

בסופו של דבר יש סיכוי שעוד כמה מאות שנים בני אדם יחיו בעולמות אחרים מחוץ לכדוה"א ולא תיהיה כזה דבר מדינת ישראל ולא יהיה הבדלי דתות יהיה רק דבר אחד: בן אדם!

ככה אני רואה את הדברים ואני לא בן אדם דתי(כמו ששמים לב)

יוגב

סליחה על החפירות פשוט סתם היה בא לי לרשום את זה :wink:

פורסם

מזל שלמנהלים בפורום יש ביצים.

קבל אזהרה בשם כל גולשינו ואחינו המוסלמים.

טרנספר מילה גסה?

מאיפה אתה יודע שהמוסלמים לא רוצים מדינות נפרדות?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

חבר'ה, ברגע שילדים בישראל לא ידעו על חגי ישראל מהרחוב/מדיה/משפחה, הם גם לא ילמדו את הילדים שלהם וילדי ילדהם לא ילמדו את הדורות הבאים, כמו כדור שלג זה יתעצם, ויהיו אנשים שלא יהיה להם מושג לגבי יהדות, זה די הרסני, אומנם תהיה פה סוג של מדינה דוגמת דנמרק, אבל זו לא תהיה מדינה יהודית שהיא ישראל, אלא מדינה ככל הגויים.

• תוכן חדש...