Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש מדהים! משווה יהודים שמבקשים לשמור על מסורתם לנאצים! אני חש סלידה שלא ניתן לתאר.

רק שימי לב לאן השנאה לקחה אותך.

וראה מה הפאנטיות שלך עשתה להבנת הנקרא שלך, או אולי על ראש הגנב בוער הכובע?

איפה בדיוק ההשוואה? היא תקנה וציינה את מקור המשפט שדריש העלה

אירית

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי, הסופר השכונתי היה שייך לכולם. לא אמרו כלום על כך שאין כניסה

ליהודים, כלבים או אוכלי חמץ.

כמו כן, לא ברור לי למה אני צריך להתחבא כשאני אוכל חמץ. ומפני מי? פנאטים דתיים?

פעם גם מוזיקת רוק'נ'רול הייתה מחוץ לחוק. גם ספרות מערבית. לא בשביל זה ההורים

שלי ברחו מברה"מ והגיעו לארץ.

פורסם
וראה מה הפאנטיות שלך עשתה להבנת הנקרא שלך, או אולי על ראש הגנב בוער הכובע?

איפה בדיוק ההשוואה? היא תקנה וציינה את מקור המשפט שדריש העלה

אירית

במקום להעיר לו על ההשוואה האיומה היא מתקנת אותו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
"נשרוד ועוד איך"... וגם סמיילי בסוף.

כל הכבוד, רומסים לכם את הדמוקרטיה, את חופש הפרט, ואתם מחייכים כמו דבילים.

אני רק מחכה ליום שבו זה יפגע גם בכם, שומרי המסורת השאננים והעיוורים למתרחש.

כמו שאמרו בסיפור ההוא: "כשבאו לקחת אותי, כבר לא נשאר מי שיצעק".

:brickwall:

מה יפגע בנו? הנאצים, שוב?

אם יש לך בעיה עם שומרי המסורת - יש לך כתובת לתלונות ברבנות הראשית לישראל!

בושה! למה להשוות לנאצים? אני מאמין שאתה יודע טוב מאוד מאוד מה הנאצים עשו לנו! איכס! השרשור הזה יורד רמה ועוד רמה ועוד אחת... לאט לאט הוא ירד אל שאול המעמקים!

פורסם
בגללי? לא! אני לא מונע מאף אחד ללכת ולאכול חמץ בפסח. אבל שלא יעשה זאת בפרהסיא, ושזה לא יפגע ברגשותיהם של אחרים. במקרה של טיב טעם - בני נאוות המרדות הנ"ל מפרסמים בערוץ 2 (מעניין מי נתן להם אישור לפרסם) שהם פתוחים בחג, וכן מוכרים חמץ. למה מה קרה?! מי שרוצה חמץ, יידע לבד שיש בטיב טעם. לא צריך לפרסם את זה בפרהסיא, ולא צריך לפגוע ברגשותיהם של אנשים. ואני ראיתי כמה וכמה אנשים שהתעצבנו מאוד על הפרסומת, שהם הרימו טלפון לוועד הרבנים לענייני תקשורת, וכן להנהלת טיב טעם, וכן לערוץ 2. מה השניים האחרונים ענו להם? אין מה לעשות. רק הוועד הרבני ניסה לעשות משהו, אבל הכשילו אותו.

אלמנט מה יהייה?

"להיות עם חופשי בארצנו" זה מיועד רק לחלק מהעם?

אני מבינה שאתה גם חושב שאין לפרסם קדימונים לגבי תוכניות שישודרו בשבת זה עלול לפגוע בציבור שומרי השבת?

אולי תבקש למחוק את כל ההודעות שהעלת בשבת, כי זה עלול לפגוע בשומרי השבת שחברים בפורום הזה?

אירית

פורסם

יש אנשים שמחללים שבת. נכון. מבחינתי - לא אכפת לי, כי זה לא פוגע בי, זו תרבות. זה חינוך. אבל לאכול חמץ בפסח, זה מראה כאילו לא אכפת לאף אחד מההסטוריה שלנו. הרי מה החג מסמל? משהו מאוד מאוד סמלי - יציאת מצריים, ואיך אבותינו התענו. הרי בצקם לא הספיק להחמיץ, והם ישר אפו אותו. זה מה שיצא. מצות!

אז למה לאכול חמץ, בזמן שאבותינו התענו, וזהו רק זכר לעינוי של אבותינו? (יש לנו מזל שאנחנו לא מתענים כמוהם בדיוק!)

אלמנט.

פורסם

אלמנט

ספר לנו מה השבת מסמלת? ומה חשיבות שמירתה?

ולמה אכילת חמץ עבירה חמורה יותר מאי שמירת השבת?

דיי עם הצביעות, מה שאתה לא מקיים אל תדרוש מאחרים, ואל תצא בסיסמאות שלא עומד מאחוריהן כלום כי זה מגוחך.

מי שלא רוצה לראות תועבה שיפנה את מבטו, מי שרוצה לקיים מצוות שיקיים אני לא אפריע לו.

שלא יפריעו לי לקיים את הפולחן האישי שלי, הדת שלי היא החילוניות, אנחנו הרב ויש לכבד זאת!

אירית

פורסם
שלום,

שני מקרים פרטיים לתופעה מעצבנת במיוחד ששמתי לב אליה בתקופה האחרונה:

1. הום סנטר. בקניה של איזשהו פריט בשווי 20 ש"ח, ביקשתי לשלם עם תו קניה של 50.

הקופאית בתגובה: אנחנו לא נותנים על זה עודף. אני בתגובה: WTF? הקופאית: רק זיכוי!

לא רציתי לעכב את האנשים הנחמדים בתור, לכן לא נכנסתי איתם לדיונים וצעקות בנושא, אבל אני מניח

שהבעיה פה מובנת - הרשת קובעת לעצמה מדיניות, המבטלת את חופש הבחירה של הלקוח, ומחייבת

אותו לחזור ולרכוש באותה רשת בעתיד, באם ירצה להשתמש בסכום כסף שניתן לו ללא ציון התנאי הנ"ל.

כאשר אתה רוכש מוצרים בתווי-קניה, אתה לא יכול לקבל עודף מזומן וזה נכון לכל מקום !

הרי תווי קנייה מגבילים אותך למקומות מסויימים ולא נותנים לך להשתמש בתווים ככסף מזומן בכל מקום.

תחשוב לרגע, במידה והיית צודק, אז היית יכולת לקנות מסטיק בכמה שקלים בודדים עם שטר של מאה והיית מקבל 90 ומשהו שקלים במזומן לכיס, נראה לך הגיוני?

בקיצור, טוב שלא נשארת בקופה ועוד יותר טוב שלא עשית מהומה, כי אין לכך טעם.

נ.ב

השבוע קניתי עם תלושים חולצה, אתה באמת חושב שהחזירו לי עודף? :)

פורסם
אלמנט

ספר לנו מה השבת מסמלת? ומה חשיבות שמירתה?

ולמה אכילת חמץ עבירה חמורה יותר מאי שמירת השבת?

דיי עם הצביעות, מה שאתה לא מקיים אל תדרוש מאחרים, ואל תצא בסיסמאות שלא עומד מאחוריהן כלום כי זה מגוחך.

מי שלא רוצה לראות תועבה שיפנה את מבטו, מי שרוצה לקיים מצוות שיקיים אני לא אפריע לו.

שלא יפריעו לי לקיים את הפולחן האישי שלי, הדת שלי היא החילוניות, אנחנו הרב ויש לכבד זאת!

אירית

השבת מצווה עלינו מעשרת הדיברות. אך כל אדם והפרשנות שלו. זכור את יום השבת לקדשו - מה זה אומר? שתנוח! אל תעשה כל מלאכה. ומה זה מלאכה (המקשים) - מלאכה זה כל דבר שגורם לך ליזע דם או דמעות.

ולאילו סיסמאות את מתכוונת? וד"א - החילונים הם לא הרוב. מצטער לאכזב. המסורתיים (אלו ששומרים, אבל בקטנה) הם הרוב בארץ. :wink:

פורסם

ילדים בני 16 הם מיעוט נרדף בפורום. איך היית מרגיש אם היינו מגבילים אותך בכמות

האיזכורים התנ"כיים שמותר לך להשתמש בהם, או בכמות המילים לכל הודעה?

נקודה למחשבה...

פורסם

"שומרים בקטנה" יענו מסורתבלוף, הבנתי אותך

שמע זה לא מקורי שלי, מישהו הציע פה מחשב של שבת בשבילך

אירית

פורסם
בקצב הזה, ובגלל היהדות "הזאת" אנחנו לא נשרוד הרבה זמן.

בעוונותי הרבים אני איני דתי וגם מסורתי אני כבר שנים לא יכול לומר על עצמי, אבל גדלתי והתחנכתי

על ברכי היהדות ולמדתי מהר מאוד שבזמן שתרבויות רבות אחרות נכחדו ונעלמו, הדת והתרבות היהודית שרדה הן בישראל והן בנכר (בגולה).

עם ישראל הוא עם עִם עבר גדול אשר צפוי לו עתיד מזהיר, רק ההווה לא משהו.

.... איש איש באמונתו יחיה - אתה בשלך וכל אחד אחר בשלו.

סליחה על ההערה וההארה, אני אנצל את ההזדמנות הזו להביא לידיעת חברי הפורום כי הפתגם הזה במקור כולל גם פסיק. ולכן נקרא:

איש איש, באמונתו יחיה {יחיה בזכות היותו מאמין}

בתור יהודי - לא הייתי קונה בכלל בחנות שמוכרת חמץ בפסח. ולא בגלל הדת. בגלל החינוך.

אייי.. החינוך הוא כל כך חשוב. אני לא אשכח איך בפוגרום הגדול כשהקוזאקים באו לאנוס את סבתא והילדים צעקו: 'רק לא את סבתא! רק לא את סבתא!' היא צעקה עליהם: 'ילדים - לא להפריע! פוגרום זה פוגרום!

פורסם

אויש! ממש קורע! (האמת זה יותר פוגע). תודה רבה אירית!

אלמנט כתב:

בתור יהודי - לא הייתי קונה בכלל בחנות שמוכרת חמץ בפסח. ולא בגלל הדת. בגלל החינוך.

אייי.. החינוך הוא כל כך חשוב.

התייחסות של המגיב לפני - אני לא אשכח איך בפוגרום הגדול כשהקוזאקים באו לאנוס את סבתא והילדים צעקו: 'רק לא את סבתא! רק לא את סבתא!' היא צעקה עליהם: 'ילדים - לא להפריע! פוגרום זה פוגרום!

ומה זה קשור?!

• תוכן חדש...