Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, קיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי, כבר מספר פעמים קורה לי שנדלקת לי ברכב מנורה שמראה על תקלה במנוע, וברגע שהמנורה נדלקת הרכב לא מגיב טוב- תגובה מאוד איטית, לא מאיץ, בעיה במעבר בין ההילוכים, כל פעם אני ניגשת למוסך ומבצעים "איפוס תקלות" במחשב וזה מסתדר, היום שמתי לב למשהו שלא הבחנתי בו קודם- יש לי קודנית של פוינטר מדגם עטלף, וכל פעם שטועים בקוד ומניעים את הרכב המנורה נדלקת, האם יכול להיות שהבעיה היא לא במחשב אלא בקודנית? יש לי את הקודנית הזו פחות משנה וזה קרה לי כבר שלוש פעמים כל פעם אחרי טעות בהקשה. מה נראה לכם שהבעיה, ואל מי עליי לפנות למתקין של העטלף או למוסך?

אודה לכם מאוד על תשובה.

ענבל :-D

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, המנורה שנדלקת היא מנורה שמתריעה על תקלה במנוע (נראה כמו ברז הפוך), עד היום המנורה נדלקה רק כשהניעו את הרכב אחרי ששגו בקוד (הקודנית לא צפצפה לאישור תקינות הקוד), והמנורה נעלמה רק במוסך אחרי שחיברו את המחשב של הרכב למחשב במוסך ועשו לו "איפוס תקלות". רק היום קישרתי בין הדברים, השאלה היא האל יכול להיות שהמערכת מיגון מדגם עטלף היא זו שגורמת לבעיה הזו?

פורסם

זה לא מוזר. הרבה מהמתקינים מרכיבים את מערכת המיגון ככה שהיא יוצרת תקלה רשומה בזכרון המחשב. בד"כ התקלה הופכת ללא אקטיבית מייד עם נטרול המיגון ואז התקלה רק נשמרת בזכרון ולא מאירה נורה לאחר התנעת הרכב, ולא נוצרת הפרעה למשתמש.

עדיין לא הצלחתי להבין אם הבעיה האמיתית שמורגשת ברכב, של סחיבה לא טובה וכו' קורית לאחר טעות בהקשת הקודן או בלי קשר לזה. בנוסף, מהו קוד התקלה שמקבל המוסך מהמחשב במהלך האבחון? מה המוסך עשה בשביל להבין את מהות התקלה חוץ מלאפס אותה במחשב?

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט יכול להיות קשור והסיבה הינה שהרבה מתקיני מערכות

קודן אזעקה וכו מתחברים לחיווט תקשורת של המחשבים ברכב ללא ידיעתם

מה שכמובן לא תקין ועלול לגרום לנזק ,ולא פעם משגע את הטכנאים

שמנסים לפתור תקלות משוגעות ברכב .

כדאי לגשת לאותו מתקין ולהוכיח אותו בעינין הזה כדי שישנה את

אופן ניתוק הקודן .

בגדול כאשר נרשמת תקלה בזמן ההנעה ללא קודן באתאם לסוג התקלה שנרשם

המנוע עלול להכנס למוד חרום או הגיר (נכנס לחרום)ותורגש כמובן בעית סחיבה ברכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם קוד שגוי גורם להדלקות נורית התקלות, הרי שלדעתי, סוג הניתוק שביצעו, פסול הוא.

יש לוודא שסוג הניתוק שמבצעים אינו רושם תקלה (ואינו מדליק את נורית ההתראה של "בדוק מנוע")

באם המתקין ביצע ניתוק שכזה, הרי שאני במקומך, הייתי דורש שישנה אותו.

לדעתי, באם רוצים לבצע ניתוק "חכם" מהרגיל, מאלה שהגנבים מתמודדים איתו ומנטרלים אותו תוך זמן קצרצר במיוחד, יש לוודא שהניתוק יהיה לא מסוג "נתק" לקו החשמלי, אלא מסוג "שיבוש" או "הטעיה" (אלקטרונית) מסוג שמחשב ניהול המנוע לא ידליק את נורית התקלות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...