Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי סינון והתאמה לצרכים שלנו (רכב משפחתי לנסיעות מנקודה א' לנקודה ב'), אשתי ואני החלטנו או על ניסאן אלמרה (97-99) או לאנטיס (אותם שנתונים).

איזו עדיפה מבחינת:

צריכת דלק

ביטוח (מקיף)

בטיחות

אמינות

מחירי תיקון\חלפים

בעיות נפוצות

סחירות

ואם יש משהו ששכחתי- אתם מוזמנים להוסיף.

בבקשה, אם אפשר הרבה תגובות (מיודעי דבר או בעלי נסיון, כמובן), זה די דחוף...

תודה מראש.

פורסם
שלום לכולם.

אחרי סינון והתאמה לצרכים שלנו (רכב משפחתי לנסיעות מנקודה א' לנקודה ב'), אשתי ואני החלטנו או על ניסאן אלמרה (97-99) או לאנטיס (אותם שנתונים).

איזו עדיפה מבחינת:

צריכת דלק- דומה לשני הרכבים, תיהיה תלויה במצב ואופן תחזוקת הרכב.

ביטוח (מקיף)- זול יותר באלמרה

בטיחות- דיי דומה לתקופתן, צריך לבדוק מבחני ריסוק

אמינות- אמינות יפנית טיפוסית וטובה לשתיהן, לאלמרה יש תדמית של רכב מאד אמין, בשנתון הנ"ל חשיבות מכרעת להיסטוריית הטיפולים.

מחירי תיקון\חלפים- במוסכים מורשי יבואן, האלמרה תיהיה יקרה יותר, עקב היבואן הגזלן קרסו! לטעמי בשנתון הנ"ל אין טעם לטפל במוסך היבואן, כך שעלות החלפים/טיפולים אמורה להיות דומה.

בעיות נפוצות- אם טופלו ותוחזקו כראוי, אין בעיות מיוחדות.

סחירות- ללנטיס סחירות טובה יותר.

ואם יש משהו ששכחתי- אתם מוזמנים להוסיף.- קנה את האחת שתיהיה שמורה יותר, מטופלת ומתוחזקת בצורה טובה יותר ובמצב כללי טוב יותר.

בבקשה, אם אפשר הרבה תגובות (מיודעי דבר או בעלי נסיון, כמובן), זה די דחוף...

תודה מראש.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ללנטיס יש שני מנועים -1600 ו 1800.

ללנטיס עם מנוע יותר קטן צריכת דלק דומה לאלמרה אבל הרגשה של מחסור כח.

לנטיס 1800 יותר חזקה מאלמרה אבל צריכת דלק יחסית גבוהה (1:9).

לאלמרה אין רצועת טיימינג (יש שרשרת תיזמון)-זה חוסך טיפול יקר .

עיצוב? כל אחד והטעם שלו.

בקשר לנוחות -לדעתי אלמרה קצת יותר נוחה אבל זה לא הצד החזק של שני הרכבים.

כמו שאמרו לך - עדיף לך לקנות אחד מהשניים , מה שתמצא במצב יותר טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי דעתי עדיף לאנטיס , צריכת דלק של 1800 היא 1:11 , ושל 1600 היא 1:12 .

חלקים של ניסן הם אכן יותר יקרים .

לאנטיס בדגם 1800 משנת 97 מגיע עם סאן-רוף .

לאלמרה אין רצועת טיימינג כמו שרשום קודם , ולכן זה יתרון .

ביטוח פחות או יותר זהה , תלוי איפה מבטחים .

פורסם

אם נשווה את שני הרכבים, כדאי לשים לב גם לאיזה רכב יש טכנולוגיה חדשה יותר.

ניסאן אלמרה הוא בשנים 97-99 זהו דגם שהגיע לארץ ב- 96 עם מתיחת פנים ב- 99. המודל הוחלף ב- 2001.

מאזדה לנטיס בשנים שציינת, יש שני דגמים שונים - בין שנים 95-98 היה דגם אחד וב- 99 הוא התחלף לדגם חדש, מודרני יותר וחסכוני יותר בדלק.

כלומר אם התקציב שלך מאפשר לקנות את מאזדה לנטיס 99 , לדעתי זו הבחירה הטובה ביותר מבין הרכבים שציינת.

פורסם
אם נשווה את שני הרכבים, כדאי לשים לב גם לאיזה רכב יש טכנולוגיה חדשה יותר.

מודרני יותר וחסכוני יותר בדלק.

כלומר אם התקציב שלך מאפשר לקנות את מאזדה לנטיס 99 , לדעתי זו הבחירה הטובה ביותר מבין הרכבים שציינת.

אתה בטוח בדברים האלה?

טוב, אז אני רוצה לסתור את הדברים.

לאלמרה, יש שרשרת תיזמון שזהו יתרון חשוב, שמתבטא גם במרווחי הטיפול, שיטה זאת מיושמת כעת גם בטויוטה.

(אולי גם בסופו של דבר מזדה תלך בכיוון הזה).

בל נשכח גם את האמינות הגבוהה של האלמרה, שלדעתי יותר טובה מהמזדה(גירים נדפקים).

צריכת הדלק של האלמרה משתווה לצריכה של המזדה 1.6 (הלא מוצלחת מבחינת כוח), וטובה יותר משל המזדה 1.8.

כך שאולי המזדה טובה מהאלמרה מבחינת עיצוב וגימור, אבל כאן מסתיים היתרון שלה.

בשורה תחתונה:המלצה שלי היא על האלמרה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

מנסיון רב על שתי המכוניות האלה, רק אלמרה.

מכל ההיבטים ובעיקר היבט הנוחות.

ממליץ על האלמרה שלאחר מתיחת הפנים (99 ומעלה).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תיהן לא נוחות במיוחד. את הניסאן אהבתי יותר,למרות שהיא די נוקשה.

אם אתה לא נעול על אוטומטית,יש גם אלמרות ידניות(יותר חסכוני,פחות פוטנציאל לבעיות),לגבי מאזדות ידניות אני לא בטוח.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...