Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שUSB2 יהיה פחות טוב מFireWire ?

קצב העברת המידע של FireWire הוא עד 400 מגה בייט לשניה

ושל USB2 הוא 480 מגה בייט לשניה (סטרימינג יותר טוב ).

מהנסיון שלי בזמן האחרון הUSB בכלל לא מאכזב .

ניקח לדוגמא דגימה ברמת KHz44.1 ובתצוגה על ידי 16 ביטים (דיגמה לכל הדעות איכותית, כמו בבית ), כאמור 65536 ערכים אפשריים

בצורת סטריאו , צד ימין וצד שמאל של הרמקולים

סה"כ קצב המידע: KHz 44100 *16*2 =Mb/s 1.4112 .

המידע מאוחסן במסגרות שמאפשרות 24 ביטים עבור כל מסגרת.

חוץ מהאינפורמציה הזאת יש גם TA תיקוני שגיאות ושמות של השירים .

אז נניח שיש עוד קצת סטרימינג .

בכל אופן היכולת להעביר מידע גדולה משמעותית מהכמות הנדרשת .

ואם פירוור מתאים אז גם יוי אס בי צריך להתאים.

(תקנו אותי אם אני טועה )

אני חושב שאם מדברים על קצב לא טוב זה USB1

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מתן - ממה שהבנתי עם אלי הוא רוצה לחבר את היציאה האופטית לפרוססור ולא למגבר .

אז למה בכלל להשתמש בכרטיס קול אם יש פרוססור ?

זה עוזר במשהו ?

פורסם

לא זוכר .. לא מזמן הוא זרק לי משהו לגבי זה ..

בטח הוא ירשום פה עוד מעט מה הכוונה ..

בכל מקרה תעזבו אותכם משטויות - לי יש עכשיו באוטו טייפ !! אין על אנלוגי !

:-P

נ.ב -

מתן , להבא תכתוב הודעה אחת או תוסיף להודעה הקודמת בעזרת אופצית עריכה. חלק מכללי הפורום.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מתחכמים :wink:

פותחים הוספת תגובה בציטוט כמו שעשית , כותבים את ההודעה ועושים להכל COPY PASTE לתוך ההודעה הקיימת ..

כך אפשר גם לכתוב הודעה עם ציטוטים מכל מיני הודעות שונות .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
למה שUSB2 יהיה פחות טוב מFireWire ?

קצב העברת המידע של FireWire הוא עד 400 מגה בייט לשניה

ושל USB2 הוא 480 מגה בייט לשניה (סטרימינג יותר טוב ).

מהנסיון שלי בזמן האחרון הUSB בכלל לא מאכזב .

ניקח לדוגמא דגימה ברמת KHz44.1 ובתצוגה על ידי 16 ביטים (דיגמה לכל הדעות איכותית, כמו בבית ), כאמור 65536 ערכים אפשריים

בצורת סטריאו , צד ימין וצד שמאל של הרמקולים

סה"כ קצב המידע: KHz 44100 *16*2 =Mb/s 1.4112 .

המידע מאוחסן במסגרות שמאפשרות 24 ביטים עבור כל מסגרת.

חוץ מהאינפורמציה הזאת יש גם TA תיקוני שגיאות ושמות של השירים .

אז נניח שיש עוד קצת סטרימינג .

בכל אופן היכולת להעביר מידע גדולה משמעותית מהכמות הנדרשת .

ואם פירוור מתאים אז גם יוי אס בי צריך להתאים.

(תקנו אותי אם אני טועה )

אני חושב שאם מדברים על קצב לא טוב זה USB1

קצב על הנייר זה לא הכל בחיים - לומד על בשרו מי שעובד עם מחשבים הרבה, USB2 אומנם בעלם קצב מהיר יותר אבל לא בנוי ונועד ביעודו המקורי לסטרימינג, זאת אומרת הוא בנוי להעביר X מידע, לעצור להעביר שוב לעצור להעביר שוב לעצור,

פיירוואייר בנוי לסטרימינג זאת אומרת העברה יציבה של מידע בכיוון אחד או בשני הכיוונים בצורה מתמשכת ורציפה, ולכן בחיבורים של כרטיסי קול הוא טוב יותר,

אחד הדברים שרואים בהם את זה בצורה ברורה זה דיליים, אם תיפתח סיגנל אנלייזר על המחשב ותפתח עוד אחד אחרי כרטיס קול USB אתה תראה דיליים ברורים, הדברים האלו מאוד מקשים על ישומי DSP מורכבים, לעומת זאת בפיירוואייר לא תמצא את הדיליים האלו, בדיוק כמו PCI-X וכו',

ואם נעזוב לרגע את הנייר, בפועל FIREWIRE מהיר יותר מUSB2 בין 15 ל70 אחוז מהיר יותר ! (תלוי ומה כמה ומה האיכות של הכבילה של הFIREWIRE,)

הינה לך השוואה קטנה ונחמדה

פורסם

אגב בכל מה שאמרתי אין ולו לרגע לפסול כרטיסי קול USB, לדעתי זהו פתרון מצויין ויכול גם להיות מאוד איכותי, עם זאת מחשב שמרבית יעודו בחיים הינו הפקת\הקלטת מוזיקה, יהיה תמיד מצוייד בכרטיס קול PCI\PCI-E או FIREWIRE,

אבל בלי קשר, כמו שאמר עופר ישנם כרטיסי USB שלא מביישים בכלל, ואם כבר אנחנו מעמיקים בתחום, אם אתה לא מתכוון לבצע את החיתוכים והעיבוד אודיו על המחשב אלא משתמש בפרוססור חיצוני, קוסם\אלפיין וכו', אז היום לוחות אם מגיעים עם כרטיסי קול גם הזולים יחסית מגיעים עם כרטיסי קול היידפינישן מובנים, שאני בספק רב אם הם נופלים מאיכות הסיגנל (שום - רק סיגנל כי העיבוד חיצוני) מאיזשהו HU בשוק, - אני עבדתי עם הכרטיס קול שיש לי על הלוח (HD כמובן) והאמת שלא הרגשתי שום הבדל באיכות הסאונד מה9855 שהיה לפני, מה שכן בכל נושא החיתוכים הייתי מוגבל בטירוף בגלל שאין לי פרוססור, והקרוס על המגבר הוא בדיחה יחסית,

פורסם

כל מה שדיברתי התיחסתי להשמעה של מוזיקה בסטריאו - לא לעריכה או הקלטה כזו או אחרת.

לגבי כרטיסים משולבים - אצלי היה הבדל שמיע בסאונד בין חיבור יציאה דיגיטלית מהנייד (dell precision) לבין הכרטיס של M-AUDIO לטובת הכרטיס החיצוני כמובן . שניהם חוברו לרסיבר בכבל SPDIF. יכול בהחלט להיות שיציאה דיגיטלית מכרטיס און בורד איכותי יותר תתן דומה יותר לכרטיס "מקצועי" שוב , מבחינת סטריאו נטו.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בסטריאו נטו אכן כרטיס USB2 כנראה יספק את הסחורה, העיניין הוא שברכב כמו שכבר אמרתי, אם אין לך פרוססור אז אתה צריך כרטיס חזק לעשות עליו את הDSP שלך, ואם יש פרוססור לטעמי עדיף להשתמש בכרטיס און-בורד (כמובן שבמצב כזה יש לבחור לוח אם שכרטיס הקול הינו שיקול רציני בבחירה שלו)

• תוכן חדש...