Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי רכב מסוג רודסטר (Z3).

ראשית, איני מבין גדול בסאונד לרכב או במרכיביו ולכן יתכן ואטעה במונחים/רכיבים, נא להיות סבלניים, תמיד שמח ללמוד :-P.

אז ככה:

הבעלים הקודם של הרכב התקין מערכת סאונד מסויימת אשר הייתי רוצה להתייעץ איתכם על טיבה וכיצד לשפר אותה (למיטב ידיעתי הרכיבים שאראה לכם בתמונות די ישנים), המערכת היא כדלהלן: (2 מגברים וסאב)

norm_AA2954AA90E04D0081DBA7C2EC060FEA.JPG

norm_C3A0C7EF325A40E98CD0EB0CE9CACFBB.JPG

norm_A1CD8D343FC643A984152B863FF363B8.JPG

בנוסף, עקב מבנה הרכב (גג נפתח) מותקנים ברכב 2 טוויטרים מאחורי המושבים:

norm_508E53BB181441A78A46370BA10443B0.JPG

3 הערות חשובות:

1. כל הערכה הנ"ל משודכת לפאנל Alpine 9857 חדש אשר הרכבתי ברכב לפני זמן קצר.

2. התקציב הוא 5,000 ש"ח.

3. מדובר על רכב מסוג רודסטר, 2 מושבים עם גג בד נפתח.

אשמח לשמוע את דיעותיכם ועיצותיכם על הדברים הבאים:

- טיב המערכת שהצגתי וכיצד לשפרה.

- הצעות להחלפת רמקולים קדמיים ואחוריים (הרמקולים שמעל המגברים, הם די ישנים) + חיווט (הבנתי שזה מאוד חשוב).

- החלפת טוויטרים?

- איש מבין דבר אמר לי שהמגבר השחור הוא די ישן, אבל האחד המעולים שקיימים בשוק והמליץ לי לא להחליף אותו (את השני כן).

- אותו איש הנ"ל אמר לי שהסאב מורכב הפוך ואין אפקט, האם נכון הדבר?

תודה רבה למגיבים,

לירון.

פורסם

אין מספיק מידע בשביל לתת עזרה.

לגבי המגבר השחור זה רוקפורד פוסגייט מהתקופה שהם אכן ייצרו מוצרים לא פחות ממעולים, השאלה מה המצב שלו ומה הוא מגביר.

לגבי הסאב קיקר שיש לך שם, לא ממש שמתי לב איזה דגם זה אבל לפחות מדובר בסאב סביר היות והיצרן הוא באמת יצרן טוב.

לגבי המגבר השני "הנסי" - לא מכיר את היצרן אם זה אכן היצרן ולא הדגם אבל לא הייתי ממהר להפטר ממנו כיוון שנראה שמי שהרכיב ברכב הזה את המערכת בכל זאת דאג לרכיבים טובים.

ברכב פתוח מסוג כזה עם מנוע מאוד מאוד חזק יש לך שתי בעיות - אחד זה כשאתה נוסע עם גג פתוח ואתה חשוף לכל רעש חיצוני שקיים והשני זה רעשי המנוע.

השאלה היא מה אתה מחפש - איכות? עוצמת באס?

איזה צליל אתה אוהב? רך ונעים? חזק וצורם?

כיוון שזה רכב פתוח ואין הרבה מקום הייתי חושב על סאב קטן יחסית וחזק ככל האפשר - הייתי שוקל W6 עשרה אינטשים של JL או IDMAX 10 אינטש אם יש אפשרות, פייז אליאנט (הכל 10 אינטש - יוריד לך קצת עלויות וגם יהיה הרבה יותר נוח להתקנה ולניצול) או אוריון סדרת ההאמרים שלהם וכמובן יש עוד הרבה אפשרויות.

ולמערכת מקדימה הייתי בונה מערכת שני חלקים טובה עם טוויטרים שיש להם דגש על ניגון טוב באוף אקסיס ופירוט אדיר כיוון שהרכב פתוח. הייתי שוקל כאן או סופרימו 2 חלקים של מורל או פוקל K2P.

יכול להיות שתצטרך טיפה למתוח את התקציב - אבל זה יהיה שווה את זה.

והערה חשובה - את כל הרכיבים האלה אתה צריך לשמוע לפני שאתה מחליט לקנות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סאב ש"מורכב הפוך" אין בעיה לסדר. כנראה שהאיש דיבר על היפוך הפאזה (שינוי בין הפלוס למינוס) כי הוא שמע שהתדרים מתבטלים באקוסטיקה של האוטו. אפשר לעשות זאת בHU אם הוא מאפשר.

השלב הבא הוא שתמצא לך רמקולים שאתה אוהב. פה אין תחליף לעבודת רגליים ואוזניים - פשוט ללכת ולשמוע רמקולים שונים. אחרי שכיתתי רגליי בין חנויות שונות, מצאתי קומפוננט Lightning Audio בשם S4.65C שמאוד אהבתי (בתצוגה אצל סאונדר מרחובות, ח'ברה מעולים ד"א).

אחרי שתמצא רמקולים שאתה אוהב, סאב שאתה אוהב, השלב הבא זה למצוא הגברה שתתמוך בהם, וזה כבר יותר פשוט (קצת).

פורסם

שלום לכם,

1. השתדלתי לפרט כמה שאני יכול (ומבין), איזה מידע חסר לכם?

2. הרכב עם מנוע סביר ולא מרעיש במיוחד, למרות שיתכן ובעתיד יותקן בו אגזוז זרימה חופשית של ראמוס.

3. בנוגע לרוקפורד, כיצד בודקים את מצבו?

4. בנוגע לסאב, בבדיקה הקצרה שעשו לי אמרו לי שהוא כבר לא אפקטיבי מפני שעברו לא מעט שנים מאז שהורכב, לכן אני שוקל להרכיב חדש.

5. בנוגע ל-"הנסי", לא מצאתי עליו מידע באינטרנט, לכן האם להעיף אותו או להחליף אותו? למה צריך 2 מגברים (למה זה טוב?)

6. נאמר לי שעדיף להוריד את הטוויטרים מאחורי המושבים כי הם מעוותים את הבמה הקדמית ולהשקיע בקומפוננט איכותיים מקדימה, מה דעתכם?

7. מה עם רמקולים אחוריים? הנושא רלוונטי? (אלו השניים שמורכבים בתמונה מעל 2 המגברים, נכון?)

8. מצד אחד חשובה לי מאוד איכות, אך מצד שני ארצה גם באס טוב ואיכותי (אבל לא מוגזם!).

תזכורת: הכל משודך ל-HU מסוג Alpine 9857.

תודה,

לירון.

פורסם

4. בנוגע לסאב, בבדיקה הקצרה שעשו לי אמרו לי שהוא כבר לא אפקטיבי מפני שעברו לא מעט שנים מאז שהורכב, לכן אני שוקל להרכיב חדש.

אתה יודע כמה פעמים מתקינים שמעו אצלי ציוד ואמרו "אין זה גמור, תשמע איזה רעשים זה עושה" והציאו לי ברוב חוצפתם לשדרג למשהו אחר פחות טוב בלא מעט כסף? כאשר בוודאות הציוד שלי היה תקין 1000%.

עזוב, אל תקנה את "אין הוא גמור" של המתקינים.

יכול מאוד להיות שהסאב עשה את שלו, יש סיכוי יותר מסביר שלא.

מה חסר לך? מה אתה עוד רוצה מהמערכת? יותר באסים, יותר עוצמה?

לפי זה יהיה יותר קל לכוון אותך.

בכל מקרה, ממליץ לך לבוא לאחד ממפגשי האודיו של הפורום, שמה אנשים מבינים יותר מרוב המתקינים וגם לא משוחדים יוכלו לשמוע את המערכת ולתת לך חוות דעת מה כדאי להחליף, אם בכלל.

בנוסף תוכל להתרשם מציוד ומהתקנות.

שווה לך לקפוץ ולקבל את החוו"ד הכי אובייקטיבית ונכונה שיש ולשמוע איך נשמעים סוגי רמקולים שונים, לפני שאתה רץ לבזבז המון כסף בלחץ ושקרים של מתקינים.

פורסם

התקנתי מערכת ברכב כזה והתוצאה הייתה טובה מאוד יחסית לציוד שהותקן. לפני שאתה מפרק משהו תן לבעל מקצוע או לחילופין למישהו שמבין לשמוע יכול להיות שמשהו בצורת ההתקנה הוא זה שפוגם בסאונד ויכול להיות שזה אכן הציוד.

פורסם

אתה יכול לבדוק איזה רמקולים מותקנים לך מקדימה ?

ואפשר לראות שיש לך 2 רמקולים מאחורה, נראים כמו 6*9 , אתה יכול לבדוק גם מה הם ?

יעקב

עריכה:

אגב תתחדש =)

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

תודה למגיבים.

אני מבין שאין מנוס מביקור אצל מומחים אוביקטיבים שיעזרו לי לפענח מה יש ברכב וכיצד להגיע לאיכות הסאונד הראויה והרצויה.

יש המלצות?

תודה מראש.

פורסם

יש מנוס - אבל בד"כ הוא יגרום לזה שתבזבז כסף שלא צריך במקרה הטוב, וגם לא תקבל תוצאה טובה במקרה הפחות טוב.

מאיפה אתה בארץ? יש מפגשי אודיו של הפורום, תלך למפגש שקרוב לביתך ותשמע דעות.

כמו כן, נסה ליצור קשר עם ALPINE שהגיב לך כאן. הוא מתקין מערכות ואולי יסכים לעזור לך.

פורסם

אני מסכים עם מי שאמר להשאיר את המגבר של רוקפורד,

לגבי ה"הנסי" - לא מכיר אבל זה לא נשמע משהוא - לא ידעתי שלמגברים יש שמות של משקאות (שמפניה אם אני לא טועה).

אני תומך בהתקנת קופפוננט חזק מקדימה - הייתי הולך על הK2P אפילו שאני אוהב יותר את מורל - פשוט כי הפוקאל K2P ישרת אותך טוב יותר ברכב פתוח.

לסיום :

הצעת התקנה (עם הרבה כסף) :wink: :

99415254po6.jpg

שים לב למיקום הרמקול (לקוח מתוך "מהיר ועצבני 3")

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

איזה רמקול? איזה רכב? על מה אתם מדברים? אני רואה רק בלונדינית :-P

בכל מקרה בשביל לבדוק איזה רכיב עובד ואיזה לא אתה צריך להתחיל לעשות שרשרת של בדיקות שבה בכל פעם אתה מחליף את אחד הרכיבים - רצוי לגשת למתקין.

תבוא למגפש בלי שום קשר וגם ככה תקבל חוות דעת על המערכת וגם תוכל לשמוע מערכות אחרות ולהתרשם ממוצרים שאהבת - יהיה לך יותר מושג לגבי מה אתה רוצה להשיג ולרכוש.

אם אני לא טועה יוסי "אלפיין" הוא מתקין הבית של סדנא בשם ACLASS ביפו - מאחורי תיאטרון נגה.

מקום שמתעסק לרוב עם רכבי יוקרה דרך אגב. הוא מומלץ בחום.

אתה יכול לבדוק גם את סאונדסטורם באזור התעשייה חולון שגם מתמחה בעבודות אקסקלוסיביות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנס (אופס שכחתי את השם :? ) אתה בטח מכיר את הסרט , רוצה לראות את הבלונדה היפה אחרי הנסיעה הזאת ? :|

המצב שלך הוא טוב , יכול להשתמש גם בחלקים הישנים ובנוסף להוסיף .

אני יותר אוהב את המורל מהK2P ולאומת תומר ואנחנו לא יודעים מה אתה יותר אוהבים , זה מה שאומר שאתה צריך או לעשות הטלת מטבע או לשמוע את הרמקולים הנ"ל .

מומלץ להגיעה לאחד המפגשים כדי לשמוע עוד סוגים , אולי תעדיף סוג אחר על פני שנייהם ?

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

לא קוראים לי "לאנס" ולא קוראים לי "הנס", קוראים לי אדי ואני בכלל לא שוודי.

לאנוס עם כבר - על שם הדייהו לאנוס שהיתה לי לפני הטויוטה - וגם פורס לא בדיוק הולך שם - הכינוי הזה הוא יותר בדיחה על הלאנוס שהיתה לי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...