Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

היום עצר אותי שוטר לבדיקת תקינות הרכב. אחד מהליקויים שהוא הוא גילה הום שפנסי החזית שלי קצת חופשיי ויכולים לזוז למעלה-למטה ובנוסף, הפנס שמאלי קצת בולט החוצה (הליקוי הנוסף היה כבל ספידומטר לא תקין, מה שמצחיק הוא שבדיוק הייתי בדרך לקנות אחד).

הוא טען שזה מפריע לנהגים שמולי כשהם רואים את הפנסים קופצים.

חיפשתי מה גורם להם להיות ככה וראיתי שיש להם איזה פין שבור באיזור שמכוונים אותם והבנתי שהיה שם פעם קפיץ, לדעתי אני אצטרך לבחליף אותם אלא אם אני אצליח לאלתר איזה משהו חכם, כמו כן גם לא הצלחתי למצוא דרך להזיז את הפנס השמאלי אחורה ככה שלא יבלוט.

למקרה שאני אצטרך להחליף פנסי חזית (ואני מאוד מקווה שלא), האם פנסי חזית של 205 יתאימו ל-309?

אם כן, מה מחיר משוער (בפירוקיה)? אם לא, איפה אני יכול להשיג פנסים של 309?

פורסם

ערב טוב.

אני דווקא חושב שפנסים של ה 205 בדגם הישן אולי כן מתאימים.

אבל גם אם לא גם אצלי ב205 וגם אצל כמה מחברי הקפיצים של הפנסים שבורים

והפנסים עצמם מחוזקים ע"י ברגים ארוכים מלמעלה כשהם מכוונים.

ב ה צ ל ח ה ! !

פורסם

אני דווקא דיי בטוח שהפנסים לא דומים.

את עניין הברגים מלמעלה אתה יכול לנסות אם אתה קצר במזומנים, אני מניח שפנסים חדשים ל-309 לא עולים יקר כל כך.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

אני מעדיף פיתרון "קומבינה" כלשהוא. מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול לקבע אותם ככה שיהיו כשירים לטסט? איך עובד הקטע עם הברגים?

פורסם

פשוט קודחים זוג ברגים לתוך כל פנס מלמעלה לתוך בין הפנסים, בזהירות לא לפגוע בנורה עצמה, ולאחר מכן לסתום את החור שנוצר סביב הבורג עם מעט סיליקון כדי למנוע כניסת אידים ומים לבית הפנס, וזהו. אפשר גם קצת לכוון אותם ככה לפי חוזק ומהלך סגירת הבורג.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

לא נשמע לי רעיון טוב במיוחד, לקבע את הרפלקטורים בעזרת ברגים.

בצורה כזאת יכול מאוד להיות שלא תצליח לכוון את התאורה שלך בצורה נכונה ואז גם לא תצליח לעבור טסט (שלא נדבר על זה שתסנוור אחרים ואולי גם לא תראה כלום בלילה).

מאיזה אזור אתה בארץ?

בת"א יש את גלאור שכמעט תמיד יוכל להשיג לך פנסים מתאימים, השאלה היא רק המחיר.

האם קיבלת הורדה מהכביש על הליקויים הנ"ל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא קיבלתי הורדה אבל חתמתי על טופס שאני מתחייב לתקן את הליקויים. את הספידומטר עוד תיקנתי באותו היום ובקשר לפנסים אני עדיין מחפש מה לעשות. בסה"כ פנסי החזית שלי לא במצב רע, פשוט נשבר להם איזה פין שהחזיק קפיץ וגם הקפיץ חסר. האם בעל מקצוע מסויים יכול לסדר את זה מבלי להחליף את כל פנסי החזית? השוטר גם טען שאחד הפנסים בולט אבל לדעתי הוא התבלבל כי פשוט הגריל שלי באותו צד קצת מעוך פנימה (נותן אשליה שהפנס בולט).

פורסם

סליחה שאני מתערב שוב

אבל הרכב שלי ויש לי עוד חבר עם 205 שהפנסים מחוברים רק ע"י ברגים ועברנו ככה טסטים בלי בעיה.

ועכשיו אני יסביר לך איך לחבר עם ברגים

קח שני ברגים קודחים ארוכים תדליק אורות ותעמוד מול הרכב שתוכל לראות על המכנסיים שלך את הגובה תאורה של הפנס

ותוכל להשוות בין שני הפנסים.

תקבע את המרחק של הפנס מהגריל ותקדח את הברגים לחלק האחורי של הפנס (כמובן מלמעלה).

ותחזק את הברגים לפי הגובה שאתה רוצה שהפנס יהיה גם אם הברגים לא מחוזקים עד הסוף הפנס יהיה מקובע חזק למקום

פורסם

אתה רוצה קומבינה גדולה? שים מתחת לפנס בין הפנס לטמבון חתיכת קרטון, שתחזיק בלחץ את הפנס.

זו קומבינה.

אתה רוצה עבודה טובה? תחליף את התושבת, העלות שלה היא 70 שקל

העלות של פנס חדש תחליפי הוא גם כ70 שקל

פנה לבודי פרטס בת"א

פורסם

תשמע, אני לא מחפש קומבינה גדולה ובוא נגדיר את זה אחרת. אין לי כרגע הרבה מזומנים ואני מחפש, איך נקרא לזה, "פיתרון יצירתי".

עם קצת חשיבה מחוץ למסגרת אפשר להגיע לפתרונות מצויינים שיכולים להחזיק מעמד הרבה זמן, ואני לא מדבר על חתיכת קרטון אלא סה"כ על תקיעת בורג במקום הנכון. הנחתי שאני לא היחיד שיש לו את הבעיה הזאת ואני יודע שיש בעלי 205 או 309 שידעו מה לעשות בנידון חוץ מלהגיד לי "תקנה חדש". עם כל הרצון הטוב להחליף כל חלק וחלק בפז'ו שלי לחדש, אני קצת מוגבל כרגע והכי חשוב זה לעבור את הטסט במינימום הוצאות, או לחילופין, לא לקבל קנס משוטר.

פורסם
תשמע, אני לא מחפש קומבינה גדולה ובוא נגדיר את זה אחרת. אין לי כרגע הרבה מזומנים ואני מחפש, איך נקרא לזה, "פיתרון יצירתי".

עם קצת חשיבה מחוץ למסגרת אפשר להגיע לפתרונות מצויינים שיכולים להחזיק מעמד הרבה זמן, ואני לא מדבר על חתיכת קרטון אלא סה"כ על תקיעת בורג במקום הנכון. הנחתי שאני לא היחיד שיש לו את הבעיה הזאת ואני יודע שיש בעלי 205 או 309 שידעו מה לעשות בנידון חוץ מלהגיד לי "תקנה חדש". עם כל הרצון הטוב להחליף כל חלק וחלק בפז'ו שלי לחדש, אני קצת מוגבל כרגע והכי חשוב זה לעבור את הטסט במינימום הוצאות, או לחילופין, לא לקבל קנס משוטר.

עם כל הכבוד, תאורה זה בטיחות.

אפשר לקמבן, אבל זה לא המקום שבו צריך. תאר לך נהג משאית שנוסע מולך ויכול להסתנוור :?:

בשביל 70 ש"ח, לא מחפשים פתרונות יצירתיים בנושא בטיחות :?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כמה כבר עולה פנס תחליפי קומפלט? אני לא בטוח שזה עולה 70 ש"ח.

אני אישית לא הייתי עושה קומבינות ארוכות טווח, אבל צריך לעבור טסט קודם כל.

אז כן, תנסה לקבע את הפנסים עם ברגים, תבדוק שאלומת האור לא גבוהה מדי.

תיגש לטסט, תקבל את המדבקה שנותנת שנה של שקט - ועוד חודש חודשיים תשים שני פנסים תקינים מפירוק או שניים חדשים חליפיים.

רק לאחרונה נשבר פנס הבלם השלישי ברנו מגאן של חבר שהיה אמור לעבור טסט.

הצלחנו למצוא פנס שסובל גם הוא מהמחלה של הפנסים הללו (קליפסים לחיבור לחלון שנשברים) אך רק בצד אחד, ב50 ש"ח.

בצד השני שמנו סיליקון.

הרכב עבר טסט, אבל עכשיו מחפשים בניחותא בEBAY פנס אחר - כשיש את הזמן והסבלנות, מוצאים הכל.

פורסם
עם כל הכבוד, תאורה זה בטיחות.

אפשר לקמבן, אבל זה לא המקום שבו צריך. תאר לך נהג משאית שנוסע מולך ויכול להסתנוור :?:

בשביל 70 ש"ח, לא מחפשים פתרונות יצירתיים בנושא בטיחות :?

נכון, תאורה זה בטיחות, אבל אם מכוונים את הפנס כמו שצריך ושמים בורג במקום הנכון שסה"כ יקבע אותו שלא יזוז, אין פה שום סיכון בטיחותי.

אם אני אמצא זוג פנסים ב-140 שקל (70 כ"א) באיזור שלי, אני עוזב עכשיו את המחשב באמצע הקלדת ההודעה ורץ לקנות אותו.

ו-drsubaru, הבנת בדיוק את המצב שלי. כרגע מה שחשוב זה לעבור טסט ואח"כ שיהיה קצת זמן ויהיו מזומנים, נסגור את הבעיה כמו שצריך.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כי יש לי שאלה חדשה בנושא הישן הזה :)

היום נשבר לי פנס איתות קדמי ימני, האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג אחד כזה באיזור חיפה (+מחיר משוער)?

או האם מישהו מכיר פירוקיה באיזור חיפה והקריות שיש בה פז'ו 309? אני חייב למצוא כזאת כבר :-(

שאלה אחרונה, האם פנסי האיתות הקדמיים של 205 יתאימו במקום (הנה לכם הסיבה שבגללה הקפצתי:)) ?

תודה רבה ובוקר מעולה:)

• תוכן חדש...