Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהמכונית צרכה שמן רב נאמר לי במוסך שהם יחליפו לי מנוע. והתשלום הוא רק עבור הפעולות והתיקונים השונים שאינם קשורים במנוע עצמו למשל פלסטיקים שונים וכו' בבירור נוסף הם אמרו לי שמחליפים חלקים במנוע.

שאלותי הן: האם נהוג להחליף את כל המנוע? אם כן לחדש או משופץ? או רק חלקים ממנו? כמו כן הם אמרו שהרצועה כבר יבשה וצריך להחליף אותה מה ידוע לכם בנושא זה?

בתודה

בר

פורסם

היה פגם קולקטיבי בשנתונים 2003-4 שבהם לא מעט ממנועי טויוטה קורולה נהרסו בגלל בעיית לחץ שמן.

היבואן לקח על עצמו את התיקון והחליף מנוע על חשבונו.

במקרה שלך לא ברור אם יחליפו את המנוע או שיעשו לו חצי אוברול (רינגים-יש סיכון מסויים שיתפוס או לא).

בכל מקרה,חובה להחליף חגורת טיימינג,מותחנים,מחזירי שמן ומומלץ בחום גם את משאבת המיים כדי שיהיה לך שקט נפשי.

אם מדובר על החלפת מנוע מדובר על מנוע מייבוא/פירוק מקומי עם מס' נמוך של ק"מ ולא לשכוח שלאחר מכן,יש לגשת למשרד הרישוי לעמדה מס' 1 באיזור מגוריך ולעשות רישום של מספר מנוע חדש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

על פי מה נקבע אם להחליף את המנוע או לעשות לו חצי אוברול? האם החלפת שאר הרכיבים שכתבת אמורים להיות על חשבוני או על חשבון טיוטה?

ושוב תודה

פורסם

אני עדיין לא מבינה בדיוק איך עובד הפורום לכן אשאל שנית אם ידוע לך באילו מקרים מחליפים מנוע שלם ומתי רק עושים אוברול? וכן האם החלפת הרכיבים הנוספים שהזכרת אמורים להיות על חשבוני על על חשבון טיוטה?

ושוב תודה

פורסם

המוסך יפרק את המנוע ,יפתח אותו ואז יראו מה הסיבה לצריכת השמן.

התיקון שצריך לעשות תלוי באבחון המוסך .

יכול להיות שהחלפת רינגים (עד חצי אוברול ) יפתרו את הבעיה ויכול להיות שהמוסך לא ישבור על זה יותר מידי את הראש ויחליף את כל המנוע קומפלט.

המוסך לדעתי,לא יבזבז את הזמן שלו על אוברול וחיפוש בפורום היה מסביר לך שזה שיפוץ של כל המנוע והוא תהליך יקר ומסובך.

לגבי תשלום למוסך -תשאלי אותם על מה את משלמת לפני שמפרקים אבל אני משער לעצמי שהתשלום הוא רק על העבודה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני עדיין לא מבינה בדיוק איך עובד הפורום לכן אשאל שנית אם ידוע לך באילו מקרים מחליפים מנוע שלם ומתי רק עושים אוברול? וכן האם החלפת הרכיבים הנוספים שהזכרת אמורים להיות על חשבוני על על חשבון טיוטה?

ושוב תודה

חיפוש בפורום יעזור לך יותר מכל. היו פה לא מעט מקרים דומים לשלך, שלהבנתי נתקלו בגישה אוהדת ומלטפת של היבואן. בהצלחה.
פורסם

אותי מעניין דבר אחד.

כרגע היבואן עוד נותן מנועים ON THE HOUSE מתוך הבנה שעדיף לשלם את עלות המנוע ולגרום ללקוח להאמין שהתקלה אצלו היא יחידה ומיוחדת, מאשר לאבד את השם של טויוטה.

אבל - האם זה יימשך לנצח? האם גם בטויוטה בת 7, שתקבל את התקלה עם הממיר ו\או תקלה במנוע, יוחלפו כל הרכיבים על חשבון הברון?

נשמע לי קצת לא הגיוני.

האם נראה צניחה דרסטית במחירי הקורולה הנ"ל שתשקף את ההוצאה העתידית הנשקפת לרוכשי הקורולה?

פורסם

בטויוטה בת 7 לא יוחלף שום חלק על חשבון חברה, אחרי 3 שנים הם לא חייבים כלום לאף אחד, בשביל רצון טוב ושמירה על מותג האמינות הם יחליפו מנועים עד 5 שנים משנת הרכב, אלה אם כן בשנת 2010 תהיה לך קורולה מודל 2003 עם 50,000 קילומטר שטופלה רק בחברה, אז הם יכולים לבוא לקראץך ולהחליף מנוע, במיוחד שידוע לכל על הבעיות במנועים האלו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

לפני כארבעה חודשים הופיע תקלה של שמן מנוע ומיד המנוע עצר, במוסך מורשה טויוטה בעכו (מוסך פרטוש) נאמר לי שהמנוע הלך כתוצאה משמן שהתפרק וסתם את המעבר בקרטר.

אז יש שני אופציות או לתקן אובראול או לקנות מנוע מפירוק ,החלטנו להחליף מנוע והורכב מנוע שנת 2006 עם 40,000 קמ.

בימים אלו התברר לי שקיים פגם בסידרה של קורולה 2003 2004 במנועים בדיוק ברשת של יניקת השמן מהקרטר,פניתי למוסך ונאמר לי שאין מזכר שמדבר על פגם.

מתוך שיחות עם מספר אנשים בנושא הם גם יודעים על בעיה זו .

לפי ראות עניי המוסך נדרש לספק לי את המידע הנ"ל לאור כך שהרכב טופל כל הזמן במוסך טויוטה אך בחר לא לידע אותי.

יש לי הרגשה שהמוסך הוציא מנוע חינם מטויוטה על חשבוני.

אני מבקש את עזרתכם לקבל עיצות להמשך

פורסם

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...