Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבועם לערך, מכר שיחק עם כיוון הקרבורטור והצ'וק האוטומטי עקב תופעת התנעה קצת קשה וגמגום קל.

מאז - ההתנעה נשארה קשה וצריכת הדלק, ככל הנראה, עלתה פלאים :twisted:

לאחר התחממות המנוע, עושה רושם שהוא דווקא עובד די טוב (לא מקרטע ומגיב בצורה טובה ללחיצה על דוושת הגז).

ולשאלה: האם ישנה שיטה לכוון קרבורטור ללא התחברות למכשיר CO?

אין לי בעיה לפרק לבד את בית מסנן האוויר ולחסוף את הקרבורטור ויחידת הצ'וק. בנוסף, אנ יודע שישנם 2 ברגי כיוון בקדמת הקרבורטור - שמאלי לכיוון כמות הדלק וימני לכיוון כמות האוויר.

אשמח אם מישהו ייתן לי טיפים לכיוון נכון או לחליפין, מקום מומלץ בחיפה שיבצע כיוון ייסודי.

תודה ושבת שלום לכולם.

פורסם

יש את צביקה בנתניה,

אבל לפי מה שידוע לי "בורג הסל"ד " אמור ליהיות מכוון (בגיר רגיל ) על 800 RPM בניוטרל

ואת "בורג התערובת" צריך לסגור עד שהרכב מתחיל לרעוד, ואז לפתוח קצת קצת עד לנקודה שהרכב מפסיק לרעוד ולהשאיר אותו מכוון שם.

את הצו'ק צריך לכוון כשהרכב קר,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תכוון את בורג הטורים עד שהמנוע שקט יחסית ולא רועד.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
תכוון את בורג הטורים עד שהמנוע שקט יחסית ולא רועד.

רעידות קשורות לייחס אוויר דלק וזה תפקידו של בורג התערובת.

פרטים בה"פ .

פורסם

ואם הטורים נמוכים אז המנוע ירעד גם.

חיפושיות 73-74

פורסם

חברים - כל מה שרשמתם טוב ויפה אבל:

1. אין מד סל"ד ברכב כך שאין לי אינדיקציה מתי המנוע עומד על 800 סל"ד.

2. מסתבר שהבורג הימני אכן מעלה/מוריד את הסל"ד ע"י מתיחה של כבל הגז ואין לו כל קשר לתערובת שנכנסת לקרבורטור.

3. בגדול, ESTK אכן צדק - יש לסגור את בורג ה"תערובת" עד הסוף (הרכב מתחיל לרעוד) ואז לפתוח אותו סיבוב וחצי בדיוק.

פורסם

אז תכוון לפי שמיעה, או שתשים לידך רכב זהה (של חבר או מישהו) שכן יש לו מד סל"ד ולפי השמיעה תכוון,

בנוסף יש מכשיר שקוראים לו "סטרובוסקופ" הוא נותן לך בתדר את מס' הסיבובים, אם נניח שיש לך מכשיר כזה או למישהו שאתה מכיר יש מכשיר שעובד על אותו העיקרון,

אז אתה יכול להבזיק עם המכשיר הזה על הפולי המרכזי (זה שיש לו 4 חורים ) במנוע של חברך, ולכוון עם המכשיר את מהירות ההבזק, מתי שאתה תראה כאילו את הפולי לא זז (בגלל ההבזקים) תסתכל על המכשיר ותראה מה התדר,

,

אח"כ כשהמכשיר מכוון תכוון את הבזקי הפלאש לכיוון הפולי שלך ותכוון את בורג הסל"ד עד שתראה את הפולי שלך כאילו הוא לא זז.

אני יודע שבדיקה זו היא הזויה לחלוטין, אבל או שתנסה משמיעה, או שתשים רכב אחר ותנסה להבחין בין 2 הצלילים של המנועים , או שתנסה את השיטה ההזויה שהצעתי לך....

או שתקפוץ למכון קרבורטורים שייכוונו לך אני לא מאמין שייקחו לך כסף על עבודה שלוקחת שניה וחצי.

פרטים בה"פ .

פורסם

פשוט מאוד ,תוריד את הטורים עד שהמנוע רועד,ואז תשחק קצת עם התערובת(עד שאתה חושב או שומע שהיא טובה) תעלה שוב את הטורים שהמנוע יעבוד עגול.

אפשר להסתדר מצוין בלי מד טורים,גם אני עשיתיי כיוונים ללא מד סל"ד ,רק לפי השמיעה ,ועכשיו המנוע עובד די שקט .(חיפושית בכל זאת).

חיפושיות 73-74

פורסם

לגבי כיוון הקרבורטור - היסתדרתי כבר. קפצתי למוסכניק וותיק שאני מכיר ותוך שניה וחצי הוא כיוון את הבורב הימני של התערובת (כמו שרשמתי: סגר עד הסוף ואז פתח סיבוב וחצי) וזהו. לטענתו - המנוע מכוון.

עכשיו נשאר רק לכוון את הצ'וק שכן הההתנעה קשה והמנוע נחנק לאחר ההתנעה.

פורסם

פעם צביקה כתב שסובארו DL יכולה להניע ללא צ'וק ,תוך כדי לחיצה על הגז.

חיפושיות 73-74

פורסם

שי - שים לב שרשמתי צ'וק אוטומטי. משמע: אין ידית שמושכים!

הרכב אמור להניע במגיעה והצ'וק אמור להסגר לאט לאט עד המנוע מתמם והוא נסגר לגמרי.

פורסם

חאפריות, חאפריות ועוד חאפריות.

לא תוכל לכוון נכון ללא מד-CO לכל הפחות וחבל שהכיוון לא יהיה נכון כי הדבר גורם נזק למנוע, צריכת דלק מוגברת וזיהום אוויר.

גש למכון קרבורטורים, ועדיף לצביקה. בצע כיוון ואם הרכב סובל מקשיי הנעה וגמגום תצטרך לבצע ניקוי/שיפוץ קרב'.

פורסם

אביב - אני מודע לעניין של התחברות למד CO. ציינתי זאת בפני המכונאי והוא אמר שהוא מכיר את המכוניות הללו ב"פ ושאין שום צורך.

לגבי הצ'וק - אין שום סיבה לבצע ניקוי/שיפוץ שכן לאחר התחממות, האוטו נוסע מצויין, לא מקרטע ותגובת הדוושה מצויינת.

לגבי צביקה - הלוואי שהייתי יכול להגיע אליו (אני עובד כל יום עד 16:00 ומתגורר בחיפה...)

פורסם

רוב מכוני הקרבורטורים מבצעים כוון CO ללא תשלום כשירות הללקוח, לא צריך לנסוע עד צביקה לשם כך. אלא אם כן הוא קרוב או שאתה ממש רוצה.

:wink:

• תוכן חדש...