Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול בבוקר הסתכלתי ונסעתי על הרכב שאני מעוניין לקנות ויש לי מספר שאלות שמאוד חשובות לי לפני הבדיקה הסופית והקנייה אנא עזרה(אנא לתת תשובות מפורטות זה מאוד חשוב

אז ככה,הגעתי לביתו של במוכר שהוא יד ראשונה הסתכלתי חיצונית על הרכב(נראה טוב)פתחתי את מכסה המנוע וגם נראה טוב

נסעתי על הרכב והתאהבתי בגיר הרציף+טיפטרוניק של הרכב פשוט התאהבתי,לפני מה שראיתי זה נראה טוב ושווה לקחת לבדוק במכון בנוסף יש לו ספר טיפולים וחשבוניות שהוכיחו שהק"מ תקין ולא זויף וכמובן שהשוויתי בין מספר השלדה שרשום ברישיון הרכב לבין מה שרשום על הרכב וזה היה תקין והשוויתי עם ת"ז כמובן בנוסף הרכב עבר כ-109,500 ק"מ,הוא כמובן מוכן להתחייב על שילדה תקינה

להלן מספר שאלות מאוד חשובות

1)האם זה נכון שאחרי הבדיקה בד"כ יש מכונים שיגידו לי שיש איזה בעיה קטנה כדי שיהיו פטורים מאחריות?

2)במידה והבדיקה תקינה מה השלב הבא איני מתככון לשלם לו חצי מהכסף מהכיס שלי בצק בנקאי וחצי מהכסף בהלוואה שגם היא תגיע בצק בנקאי במועד ההעברת הבעלות,מתי בדיוק אני צריך לשלם לו את הכסף במועד העברת הבעלות מול פקיד בנק הדואר?

מי דיוק עד לכך ששילמתי לו את הכסף ושאני ידע שאחרי שאשלם לו הוא לא יברח זאת אומרת מי עד לכך ואם חותמים על משהו למי אני מביא את הדף אם החתימה שלו

3)איך בדיוק אני מטפל ברכב מבחינת שמנים ונוזלי קירור האם אני צריך למלא שמן ונוזל קירור או שזה רק בטיפולים של הרכב

בקיוצר על מה אני צריך לטפל כמחזיק הרכב וכשאני רוצה לעשות טיפול כל 15000 כמה זה בערך עולה(אנא פרטו בנוגע למה אני צריך להקפיד מבחינת גלגלים שמנים ונוזלי קירור ואנא פרטו איך לשמור על הרכב כמו שצריך.\

4)אבא שלי עובד מדינה ואם אני יעשה שהרכב והביטוח יהיו על שמו אני יקבל הנחה של 2000 ש"ח ולי יהיה יפוי כוח האם יש בעיה עם זה הוא שזה בסדר יפווי כוח

אנא פרטו

תודה

פורסם

1. יש המון כסת"חים בד"כ, רשום מה היו תתוצאות הבדיקה ונוכל לעזור לך יותר.

3. טיפול מבצעים בפונטו אחת ל20,000 ק"מ או שנה (המוקדם מבינהם) לפי הוראות יצרן. רצוי במוסך מורשה. כמו כן, כדאי לקחת את הרכב למוסך לאחר הקניה לביצוע יישור קו.

!AWDSOME

פורסם

1)האם זה נכון שאחרי הבדיקה בד"כ יש מכונים שיגידו לי שיש איזה בעיה קטנה כדי שיהיו פטורים מאחריות? אין דבר כזה בדיקה תקינה או לא תקינה. אחרי הבדיקה אתה מקבל דו"ח עם פירוט תקלות, וברכב, שנמצא 5 שנים על הכביש ועבר 100 אלף ק"מ, סביר שיהיו ליקויים כאלו ואחרים. מכוני הבדיקה משווים את מצב הרכב לרכב חדש, ומציינים בד"ח גם דברים, שלא מחייבים תיקון מיידי, ואפשר להמשיך לנסוע איתם שנים. לפני הבדיקה תערוך "הסכם ביניים" עם המוכר, שיהיה בו כתוב בפירוש, שאם מתגלה פגיעה בשילדה או מרכב שמוגדרים "כמשמעות גבוהה" (פגיעת שילדה), או תקלה חמורה באחד המכלולים העיקריים (מנוע וגיר), המוכר ישלם את עלות בהדיקה.

2)במידה והבדיקה תקינה מה השלב הבא איני מתככון לשלם לו חצי מהכסף מהכיס שלי בצק בנקאי וחצי מהכסף בהלוואה שגם היא תגיע בצק בנקאי במועד ההעברת הבעלות,מתי בדיוק אני צריך לשלם לו את הכסף במועד העברת הבעלות מול פקיד בנק הדואר? אין בעייה לשלם בצ'ק בנקאי וזה מקובל ורוב עיסקעות רכב משולמות באמצעות צ'ק בנקאי. אתה מעביר לבעל הרכב את הצ'ק, אחרי שבוצעה העברת בעלות על שמך וקיבלת לידך את המפתחות.

מי דיוק עד לכך ששילמתי לו את הכסף ושאני ידע שאחרי שאשלם לו הוא לא יברח זאת אומרת מי עד לכך ואם חותמים על משהו למי אני מביא את הדף אם החתימה שלו. תוריד מהאינטרנט "הסכם למכירת רכב", ובהסכם הזה אתה רושם, איך בידיוק שילמת את הכסף, כולל מספר הצ'ק הבנקאי, ושני הצדדים חותמים על ההסכם, שבסופו כתוב, שהקונה קיבל את הרכב לרשותו, והמוכר קיבל את מולא התמורה בעד הרכב. אתה לא מביא את הדף הזה לאך אחד, הוא נשאר אצלך.

3)איך בדיוק אני מטפל ברכב מבחינת שמנים ונוזלי קירור האם אני צריך למלא שמן ונוזל קירור או שזה רק בטיפולים של הרכב אם הכל תקין, אין צורך להוסיף שמן ונוזל קירור, אתה חייב לבדוק פעם בשבוע את המפלסים של כל הנוזלים ברכב, ולהוסיף אם חסר. החלפה- רק בטיפולים במוסך

בקיוצר על מה אני צריך לטפל כמחזיק הרכב וכשאני רוצה לעשות טיפול כל 15000 כמה זה בערך עולה(אנא פרטו בנוגע למה אני צריך להקפיד מבחינת גלגלים שמנים ונוזלי קירור ואנא פרטו איך לשמור על הרכב כמו שצריך. אתה אומר, שיש ספר טיפולים, תבדוק, מתי בוצע הטיפול האחרון, ותמשיך בשיגרת הטיפולים הרגילה. אם תבחר להמשיך לטפל במוסך מורשה, הם ימלאו לך שמנים ונוזלים שמאושרים ומומלצים על ידי היצרן. אי אפשר לתת הערכת מחיר לטיפול, כי לא ידוע, מה היקף העבודות, שצריך לעשות. אולי הגיע הזמן להחליף ברקסים, או טיימינג, אולי יגלו דברים אחרים שדורשים החלפה, המחיר עולה בהתאם.

4)אבא שלי עובד מדינה ואם אני יעשה שהרכב והביטוח יהיו על שמו אני יקבל הנחה של 2000 ש"ח ולי יהיה יפוי כוח האם יש בעיה עם זה הוא שזה בסדר יפווי כוח.

אין בעייה לרשום את הרכב על שם אבא שלך, לנהיגה בו אתה לא צריך יפוי כוח, יפוי כוח + ת.ז. שלו צריך רק במועד העברת בעלות. אתה צריך לדאוג, שהביטוח המוזל דרך מקום העבודה שלו, מכסה גם אותך, במיוחד אם אתה נהג חדש או צעיר. לפעמים יש הפתעות בתחום הזה, והביטוח המוזל מכסה רק את העובד עצמו.

תודה

מקווה שזה היה מספיק מפורט.

פורסם

כל כל תודה ענקית על התשובו המצוינות

שאלה:האם יש טופס מיוחד להסכם ביניים שבו הוא מתחייב שאין תאונת שילדה או שהוא סתם רושם על דף בקיצור איך זה עובד ?

• תוכן חדש...