Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כל שמאי הוא מומחה למכונאות רכב או מומחה להערכת נזקים ?

אני חייב לציין שיש שמאים שהם מהנדסי רכב או הנדסאי רכב והם רשאים לכתוב חוות דעת של מומחים ולצערי הם מיעוט קטן. לרוב השמאים יש בקושי סוג 2 במכונאות רכב.

מדוע אני כותב לכם ?: במשך תקופה ארוכה אני קורא חוות דעת של שמאים (שהם לא מהנדסים ולא הנדסאים וגם לא בעלי כתב הסמכה לניהול מוסך למכונאות רכב) הכותבים חוות דעת שרק הנייר יכול לסבול את הניתוחים המקצועיים.

דוגמא מהשטח : שמאי כתב "חוות דעת מומחה" לאדם שהמנוע של רכבו קרס עקב התחממות יתר , הנהג התרשל ולא שם לב למד-החום , נסע עד להרס טוטלי של המנוע והוא רצה להפיל את התיק על המוסך שלו לכן הוא פנה לשמאי .

השמאי כתב בחוות דעתו המקצועית את הסיבה להרס המנוע את הדברים הבאים :

המצמד הויסקוזי של המנוע יצא מכלל פעולה וזו הסיבה להרס המנוע והוסיף את ההסבר הבא : "כאשר המצמד הויסקוזי מתקלקל מפסיקה משאבת המים לעבוד, כי המצמד הוא שמניע את המשאבה וכאשר המשאבה לא פועלת החום עולה מיידית ללא אפשרות שהנהג יחוש בכך וגם מד החום לא יראה את טמפרטורת המנוע ועד להרס המנוע המרחק קצר ביותר ללא שליטה של הנהג וללא אפשרות לעצור את התהליך" , סוף ציטוט . את הדברים האלה כתב שמאי מכובד שכל מומחיותו במכונאות הוא סוג 2 והוא עבד במוסך רק בניעוריו.

השמאי לא יודע שהמצמד הויסקוזי תפקידו להכניס את המאוורר לפעולה רק כאשר טמפרטורת המים ברדיאטור מגיעה לכ-90 מעלות צלסיוס. הוא אכן מחובר על אותו ציר של משאבת המים אלא שמשאבת המים כל הזמן פועלת.

לפני הרס המנוע החום עולה וחובה על הנהג לשים לב למד החום שבלוח המחוונים . השמאי כתב את מסקנותיו ויש רבים המאמינים למה שהוא כותב כולל שופטי בתי-המשפט שעבורם שמאי רכב הוא מומחה למכונאות רכב.

כמו שלמכונאי ולבוחן רכב אסור לתת ירידות ערך, שומות ושווי רכב , יש לאסור על שמאי רכב לתת חוות דעת מקצועית בנושא מכונאות ואוטוטרוניקה אלא אם הוא מוסמך לכך מתוקף הסמכתו בתחום מכונאות הרכב בדרגה הגבוהה ביותר (מהנדס או הנדסאי רכב) ,זה תפקידו של משרד התחבורה לשים את הסייגים .

דוד ברזילי

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אח דוד, יש לך כתבות מאוד מעניינות , אבל

חלאס כבר עם הפונט הזה!!! הרגת לי/לנו את העיניים!

לטובת שאר החברים:

אני חייב לציין שיש שמאים שהם מהנדסי רכב או הנדסאי רכב והם רשאים לכתוב חוות דעת של מומחים ולצערי הם מיעוט קטן. לרוב השמאים יש בקושי סוג 2 במכונאות רכב.

מדוע אני כותב לכם ?: במשך תקופה ארוכה אני קורא חוות דעת של שמאים (שהם לא מהנדסים ולא הנדסאים וגם לא בעלי כתב הסמכה לניהול מוסך למכונאות רכב) הכותבים חוות דעת שרק הנייר יכול לסבול את הניתוחים המקצועיים.

דוגמא מהשטח : שמאי כתב "חוות דעת מומחה" לאדם שהמנוע של רכבו קרס עקב התחממות יתר , הנהג התרשל ולא שם לב למד-החום , נסע עד להרס טוטלי של המנוע והוא רצה להפיל את התיק על המוסך שלו לכן הוא פנה לשמאי .

המצמד הויסקוזי של המנוע יצא מכלל פעולה וזו הסיבה להרס המנוע והוסיף את ההסבר הבא : "כאשר המצמד הויסקוזי מתקלקל מפסיקה משאבת המים לעבוד, כי המצמד הוא שמניע את המשאבה וכאשר המשאבה לא פועלת החום עולה מיידית ללא אפשרות שהנהג יחוש בכך וגם מד החום לא יראה את טמפרטורת המנוע ועד להרס המנוע המרחק קצר ביותר ללא שליטה של הנהג וללא אפשרות לעצור את התהליך" , סוף ציטוט . את הדברים האלה כתב שמאי מכובד שכל מומחיותו במכונאות הוא סוג 2 והוא עבד במוסך רק בניעוריו.

השמאי לא יודע שהמצמד הויסקוזי תפקידו להכניס את המאוורר לפעולה רק כאשר טמפרטורת המים ברדיאטור מגיעה לכ-90 מעלות צלסיוס. הוא אכן מחובר על אותו ציר של משאבת המים אלא שמשאבת המים כל הזמן פועלת.

לפני הרס המנוע החום עולה וחובה על הנהג לשים לב למד החום שבלוח המחוונים . השמאי כתב את מסקנותיו ויש רבים המאמינים למה שהוא כותב כולל שופטי בתי-המשפט שעבורם שמאי רכב הוא מומחה למכונאות רכב.

כמו שלמכונאי ולבוחן רכב אסור לתת ירידות ערך, שומות ושווי רכב , יש לאסור על שמאי רכב לתת חוות דעת מקצועית בנושא מכונאות ואוטוטרוניקה אלא אם הוא מוסמך לכך מתוקף הסמכתו בתחום מכונאות הרכב בדרגה הגבוהה ביותר (מהנדס או הנדסאי רכב) ,זה תפקידו של משרד התחבורה לשים את הסייגים .

דוד ברזילי

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
אח דוד, יש לך כתבות מאוד מעניינות , אבל

חלאס כבר עם הפונט הזה!!! הרגת לי/לנו את העיניים!

לטובת שאר החברים:

דוד ברזילי

תודה על ההארה וההערה !

פורסם

דוד ברזילי

אז גם אתה לא בדיוק מבין גדול (למרות שאתה מבין יותר ממנו:-)

תפקידו של המצמד הויסקוזי על המניפה (פאן קלא'ץ) הוא לחבר את ציר המאוורר לציר ההנעה בהדרגה.

הוא עושה את זה לפי חום האויר בתא המנוע ולא חום המים ובטח שלא ב90 מעלות בדיוק.

המניפה עובדת כל הזמן מרגע הפעלת המנוע רק המהירות שלה וההתנגדות משתנים

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

נו ו...?

זה מה שכתבתי לא? רק שאני נתתי הסבר קצר על פעולתו ובלינק שנתת יש הסבר מפורט למה שגורם לו להגיע לתוצאה הסופית.

תאמין לי שפירקתי יותר מפאן קלאץ אחד בחיים רק בשביל לראות איך הוא בנוי בפנים:-)

פורסם
אז גם אתה לא בדיוק מבין גדול (למרות שאתה מבין יותר ממנו:-)

תפקידו של המצמד הויסקוזי על המניפה (פאן קלא'ץ) הוא לחבר את ציר המאוורר לציר ההנעה בהדרגה.

הוא עושה את זה לפי חום האויר בתא המנוע ולא חום המים ובטח שלא ב90 מעלות בדיוק.

המניפה עובדת כל הזמן מרגע הפעלת המנוע רק המהירות שלה וההתנגדות משתנים

אין ויכוח, נכון כתבת אחי, האוויר החודר בין צלעותיו של הרדיאטור החם ופוגע בגוף החמרן של המצמדהוא זה שגורם "לריתוק" המצמד ולסיבוב המניפה ללא החלקה ,כל עוד אוויר זה לא חם דיו אין ריתוק מושלם של המצמד ואכן המניפה נעה בגין החיכוך הפנימי שבתוך המצמד,בל נשכח אותו אויר שבתא המנוע חלקו מוקרן מגוף המנוע וחלקו מגיע מהרדיאטור, אני לא נכנסתי לפירוט הטכני המעמיק של פעולת המצמד אלא הבאתי זאת בראשי פרקים.

תודה לך על ההתייחסות.

פורסם

סבבה, לרגע חשבתי שטעיתי וניסיתי להבין איפה טעיתי

פורסם
סבבה, לרגע חשבתי שטעיתי וניסיתי להבין איפה טעיתי

יוני, שנינו "נהגים צעירים" עם עיטור של שתי קסדות !, לפנינו דרך ארוכה ומעניינת.

פורסם

נהגים חדשים?? אולי פה.... בחיים האמיתים ממש לא חדש:-)

שתי קסדות? מה זה אומר? יש לי גם 3 קסדות בארון מהתקופה של האופנועים- אפשר לצרף אותם גם?

פורסם
ארז, כנס לקישור יש שם הרבה מידע מועיל.

http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/4390955.doc

נשמע מעניין, קראתי רק את ההתחלה (ארוך מידי לשעת לילה זו).

בזכות מה זכיתי בהקדשה האישית הזו? :oops:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...