Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב אנשים יקרים, עלה צורך קל אך חשוב להשיג\לבנות מעגל\ממסר שעושה את הפעולה הבאה -

הוא יקבל מתח 12 וולט (ממוצע, מדובר ברכב זה יכול לנוע בין 11 וחצי ל14 בערך) עכשיו הדרישות הן כאלו :

כאשר אותו מעגל יקבל מתח הוא ימשיך אותו הלאה למכשיר, אבל אם מקור המתח יופסק המתח ליעד ימשיך למשך של 30 שניות או דקה,

בעצם המצב התוצאה תהיה כזאת :

נכנסת לרכב, פתחת סוויץ' הרכיב שאמור לקבל מתח יקבל מתח, בזמן מתן הסטרטר ה"סוויץ" יסגר אבל הרכיב בקצה לא "ירגיש" את זה וימשיך לקבל מתח, סיימנו את הנסיעה חנינו, כיבינו את הסוויץ' הרכיב שבקצה ימשיך לקבל מתח כאילו הסוויץ' פתוח לעוד פרק זמן כלשהו (15\30\60 שניות לא קריטי)

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור בנושא !

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיצור, אתה רוצה מערכת "אל-פסק" קצרת טווח, עד דקה.

מה הזרם שהצרכן יצרוך? קח בחשבון שמערכת כזו סביר שתכלול סוללה מסוג כלשהו (עם קבלים זה לא פרקטי), ויש לקחת בחשבון זמן טעינה.

האם המערכת תהיה מחוברת לחשמל כל הזמן? מדבריך הבנתי, שהמערכת אמורה לספק חשמל (גיבוי חשמלי) רק כאשר אתה באוטו, "נותן סוויץ'". מה קורה כשהרכב חונה כבוי? במהלך נסיעה?

*מותר לשאול מה אתה בונה בדיוק? :wink:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

זה תוספת לקאר-פיזי,

הצרכן יהיה מאוד קטן בגדול (צריכת חשמל של ריליי 12 וולט אחד, הוא כבר יבצע את האספקה לצרכנים האמיתיים)

האופציה של זמן טעינה לא כלכך טוב לי, זה יוצר בעיה, אין אופציה לבנות מעגל כלשהו אפילו עם רכיב (שיחסית ניתן להשגה, יש לי חברים בתחום שיכולים להזמין דברים קצת יותר מיוחדים ממה שיש בכל חנות) שישמש ממש פיקוד ? (במידה ולא ניתן עם קבלים כמו שאמרת) שאני אפסיק לו את המתח בנקודה א. הוא ימשיך לקבל מתח יציב מנקודה אחרת אבל אחרי 60 שניות או כל זמן קצוב אחר הוא יפסיק את המתח הזה, פשוט הקטע של זמן טעינה ממש לא טוב לי ולמעשה בלתי אפשרי

פורסם

השאלה שלי היא למה לבנות סוללה נוספת, כשיש לך סוללה גדולה, יפה וסקסית ושמה בישראל מצבר?

בקיצור, אני אומר שלא צריך לבנות "אוגר" אנרגייה נוסף, מספיק להתעלק על קו מתח קבוע מהמצבר עם ריליי, ואת הפיקוד שסוגר את הריליי לתת 30 שניות אחרי שמתקבלת פקודת סגירה מהסוויטצ'. לא צריך קבלים ולא צריך סוללות, מספיק איזה 555 רב-רטט (שם סקסי לרכיב הכי מעצבן שיש) שמחובר בתצורת חד יציב וחישוב של קבל-נגד מתאימים.

אבל אני כבר רקוב לגמרי וממש לא זוכר כלום בנושאים האלו, אז אל תצפה ממני לסכמת חיבורים :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקי, נגיד שניצור מצב ש10 שניות אחריו שפתיחת סוויץ' הוא יתחיל לספק חשמל, סבבה, זה יפתור את הבעיה בהתנעה

מה עושים בכיבוי ? איך גורמים לו לבצע ניתוק חשמל בדיליי ?

פורסם

פשוט מוכרים כאלו מעגלים, זה דיי דומה למעגל של מרים שמשות.

זה מעגל שיש בו פוטנציומטר שאפשר לשנות את הזמן בין כמה שניות לקצת יותר מדקה.

תחפש בחנויות אלקטרוניקה או שתנסה אפילו עם מעגל של מרים שמשות (הכוונה לחלק שנותן את הפיקוד להפסקת הרמת השמשה אחרי שלחצת על לחצן האזעקה)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הבעיה הגדולה שחנויות אלקטרוניקה לא סבלניים בכלל ולא מעניין אותם שום דבר, הם רוצים שם של רכיב ספציפי והם יתנו לך אותו לא אכפת להם מה אתה צריך ממנו ומה אתה רוצה לעשות איתו :-o

אם יהיה לי שרטוט של מעגל אין לי בעיה להרכיב אותו וכו' אבל אני צריך סכימה

פורסם

לך לחנות של אביזרי רכב/התקנות, תשאל אותם לגבי הפונקציונליות של מנגנון מרים שמשות לשימוש שלך, הם גם יוכלו למכור לך (זה לא יקר)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עתיד, מה התקציב שלך ? אני יכול לבנות לך מעגל כזה על לוח מודפס או על לוח מחורר.

בניתי מעגל (אב טיפוס) שמנתק רכיבי חשמל ברכב כאשר מתח המצבר יורד מתחת ל-12 וולט וגם התראה קולית לאחר דקה ו-20 שניות.

כרגע המעגל שבניתי לא בשימוש מכיוון שהלקוח שעבורו תיכננתי את המעגל פשט את הרגל.

המעגל מסוגל לנתק עומסים של עד 10 אמפר.

במקרה שלך צריך מעגל השהייה+מעגל שמנטר את המתח בכניסה בכדי לדעת מתי לא קיים מתח בכניסה. המעגל יכול להיות מבוסס על הרכיב הפופלרי 555 או 556+קומפרטור.

אם אתה יכול לשרטט סקיצה מה בדיוק אתה רוצה שהמעגל ינתק/יפעיל ואיזה רכיבים עליו להפעיל זה יכול לעזור.

2 001.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מתעלק:

אני צריך מעגל השהייה כמה שיותר פשוט, שיתן פיקוד ל-2 ממסרים לפרק זמן קבוע מראש (5 שניות).

לשימוש ברכב.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

לדעתי כל מה שאתה צריך

זה טיימר וריליי . סיפור של בהגזמה 50 ש"ח

כל חנות אביזרי רכב יש לה את זה.

אם אתה באיזור נתניה דבר איתי בפרטי ואני יעזור לך.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

להשיג טיימר של 5 שניות לרכב זה לא פשוט מכמה סיבות:

1. רוב הטיימרים הפשוטים עובדים על עיקרון של טעינה/פריקה של קבל דרך נגד ויחסית הפונקציה RC היא לא מדוייקת.

2. מתח הספקה משנה את הפונקציה ולצערינו ברכב מתח ההספקה לא קבוע ויכול לנוע בין 12.6-14.0 וולט תלוי ברכב ועומסים ולכן זה ישפיע על הטיימר לכן צריך לבנות מעגל עם מייצב מתח.

אין פיתרונות פשוטים ובמיוחד לרכב שיש לדאוג להגנה בפני קצר וזליגה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מתפלא שעוד משתמשים (ומייצרים) את רכיב 555.

אצלנו כבר הורידו אותו מחומר הלימוד, בטענה שהוא כבר מיושן ויש רכיבים הרבה יותר יעילים ממנו.

מצד שני, מה אני יודע? אין חכם כבעל נסיון (להלן - מרק10).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...