Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הבדל ברור בין מכוניות ארוכות כמו יונדאי אקסנט.....לבין מכוניות קטנות יותר כמו פיאט פונטו.....בעניין צריכת הדלק??

אם כן כמה בערך הבדל בחודש ....אם שניהן נסעו אותו מרחק.......??

מכונית ארוכה בהכרח תצרוך יות ר דלק ממכונית קטנה עד בינונית?...

בבקשה אני צריך תשובות ....זה יעזור לי מאוד...

תודה

פורסם
האם יש הבדל ברור בין מכוניות ארוכות כמו יונדאי אקסנט.....לבין מכוניות קטנות יותר כמו פיאט פונטו.....בעניין צריכת הדלק??

אם כן כמה בערך הבדל בחודש ....אם שניהן נסעו אותו מרחק.......??

מכונית ארוכה בהכרח תצרוך יות ר דלק ממכונית קטנה עד בינונית?...

בבקשה אני צריך תשובות ....זה יעזור לי מאוד...

תודה

פיאט פונטו עם מנוע תקין תצרוך פחות דלק מיונדאי אקסנט בעלת מנוע תקין !(זה גם מה שהחוק השני של ניוטון אומר:F=ma ).

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
פיאט פונטו עם מנוע תקין תצרוך פחות דלק מיונדאי אקסנט בעלת מנוע תקין !(זה גם מה שהחוק השני של ניוטון אומר:F=ma ).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99_%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9F

מה קשור ניוטון?! - לו למדת פיזיקה לא היית נוקב בשמו !

alfa 156 2.5.

פורסם

בוודאי, יש יחס ישר בין אורך הרכב לצריכת הדלק שלו, היחס עובד לפני הנוסחה הנ"ל:

מכונית באורך 5 מטרים תצרוך 5 ק"מ לליטר, על כל 10 ס"מ שמורידים, מוסיפים חצי ק"מ לליטר צריכה. כך, מכונית של 4 מטרים תצרוך 10 ק"מ לליטר, למשל.

על שאלות מטופשות - תשובות מטופשות...

(ובכדי לענות ברצינות לשאלתך, כדי שיפי הנפש לא יזדעקו - התשובה היא לא).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה סתם ללגלג? הוא התכוון לגודל המכונית.

בדרך כלל מכונית גדולה שוקלת יותר, והמשקל הוא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הכוח הדרוש להזזת המכונית ולכן על צריכת הדלק (החוק השני של ניוטון, כפי כתבו מעלי).

אי אפשר לתת תשובה לגבי ההפרש בחודש כיי זה תלוי כמה נוסעים ובאילו תנאים. אני מאמין שבדוגמה שנתת אפשר לצפות להבדל של 10% לטובת הפונטו, אבל זו הערכה גסה. אתה יכול לחטט קצת בנתוני צריכת הדלק של היצרנים ולקבל מידע קצת יותר קרוב למציאות

פורסם
למה סתם ללגלג? הוא התכוון לגודל המכונית.

בדרך כלל מכונית גדולה שוקלת יותר, והמשקל הוא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הכוח הדרוש להזזת המכונית ולכן על צריכת הדלק (החוק השני של ניוטון, כפי כתבו מעלי).

אי אפשר לתת תשובה לגבי ההפרש בחודש כיי זה תלוי כמה נוסעים ובאילו תנאים. אני מאמין שבדוגמה שנתת אפשר לצפות להבדל של 10% לטובת הפונטו, אבל זו הערכה גסה. אתה יכול לחטט קצת בנתוני צריכת הדלק של היצרנים ולקבל מידע קצת יותר קרוב למציאות

זה לא רק, גם מנוע המכונית יהיה גורם משפיע מאוד. מנוע של 1.4 לא יזיז מכונית במשקל 1600 ק"ג באותה צריכת דלק כמו מנוע 2.0 ליטר או כמו מנוע 3.0 ליטר.

פורסם

הוא גם לא התכוון לגודל, הוא התכוון למשקל. אבל אם הוא לא הצליח לנסח אפילו את זה - למה הוא מצפה? שנגיד לו שהאורך לא קובע? :wink:

בשורה התחתונה יש מגוון פרמטרים המשפיעים על צריכת הדלק - משקל, מנוע (הספק, נצילות, מומנט), יחסי העברה, מצב כללי של הרכב ובעיקר - אופי הנהיגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משקל הרכב, גודל מנוע, סוג של תיבת הילוכים, סיגנון נהיגה- כל אלה משפיעים על צריכת דלק .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...