Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא המצאתם את הגלגל הפעם. ברוב הרכבים המודרניים קיים פיוז לאטרנטור שנשרף במידה והופכים בטעות את קוטביות המצבר, עוד לפני שהאלטרנטור נופח את נשמת הזרם המיושר שלו לעזאזל.

מניסיון שלי בעבר שהחלפתי למיצובישי לאנסר שנת 91 של אבא מצבר...כמו אידיוט חיברתי את הקטבים הפוך!!

זה היה בדיוק יומיים לפני כיפור,האוטו נסע כרגיל...

יום לפני כיפור,נסעתי עם הרכב...בדיוק שהגעתי ליעד נכבה האוטו ולא הניע יותר!! המצבר מת.

הייתי מוכרח להישאר אצל אחותי כל הכיפור,לא כזה נורא:-)

אחרי כיפור הסתבר שאין טעינה,הייתי בטוח ששרפתי את האלטרנטור!!

מישהו פה בפורם (אני חושב שאתה דניאל) נתן לי טיפ שאולי הפיוז רק נשרף...וכך היה!!

פיוז של 80A גדול נשרף,וזה כל הנזק שהיה!!!

אגב,אצלי בפיג'ו אני דיי בטוח שאין את הפיוז הגנה הזה...:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
מניסיון שלי בעבר שהחלפתי למיצובישי לאנסר שנת 91 של אבא מצבר...כמו אידיוט חיברתי את הקטבים הפוך!!

זה היה בדיוק יומיים לפני כיפור,האוטו נסע כרגיל...

יום לפני כיפור,נסעתי עם הרכב...בדיוק שהגעתי ליעד נכבה האוטו ולא הניע יותר!! המצבר מת.

הייתי מוכרח להישאר אצל אחותי כל הכיפור,לא כזה נורא:-)

אחרי כיפור הסתבר שאין טעינה,הייתי בטוח ששרפתי את האלטרנטור!!

מישהו פה בפורם (אני חושב שאתה דניאל) נתן לי טיפ שאולי הפיוז רק נשרף...וכך היה!!

פיוז של 80A גדול נשרף,וזה כל הנזק שהיה!!!

אגב,אצלי בפיג'ו אני דיי בטוח שאין את הפיוז הגנה הזה...:-)

וואלה היפנים האלה תותחים,חושבים על הכל,

טוב שלא נתקעת אצל חמתך(אם אתה נשוי)בכיפור,אלוהים אהב אותך

פורסם

תודה על התגובות, אני מקווה שבוקי צודק בקשר בין המד סל"ד לאלטרנטור.

המד סל"ד עדיין עבד עם האלטרנטור שדפקתי, בנסיעה למקום שהחליף את האלטרנטור אין לי מושג מה היה כי שלחתי את אבא שלי לשם אבל כשהוצאתי משם את האוטו הוא כבר לא עבד.

פעם אחרי נסיעה קופצנית בכבישי הארץ ה"איכותיים" (טוב נו הייתי יותר קורא לזה ראלי מעלה הגלבוע) הכבל ספידומטר נקרע ובעקבותיו המד סל"ד הפסיק לפעול ככה שיש קשר בטוח בין המד מהירות למד סל"ד ועכשיו המד מהירות פועל.

אולי עוד שווה לציין שבוצעה החלפת לוח שעונים לפני חודש ומאז חוץ מזה שהכל פעל בו המד סל"ד היה לפעמים קצת משתגע בסיבובים או בסל"ד גבוה (מה הסיכוי לצירוף מקרים שמשהו הישתחרר בדיוק עם הפשלה של האלטרנטור?).

אני ממש מבואס מזה, חיברתי כבלים עשרות פעמים וידעתי מה הסכנות מזה ועדיין לא בדקתי כמה פעמים שאני מחבר לקוטב הנכון ועד שמצאתי מישהו ששיחזר לי לפני חודש את כל החשמל של הרכב לצורה המקורית עכשיו יש סיכוי שאני נכנס לעוד הרפתקאה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הרכיב שאתם מחפשים נקרא דיודה.

אם שמים אותה על המצבר-לא יכול לעבור זרם הפוך ,אבל שצריך אחת שתעביר זרם התנעה של מאות אמפר.

ואולי לשים אותה על המעגל של הרכיבים המשני שבו עוברים "רק" עשרות אמפר?

פורסם

בכבלים שמגיעים אל המצבר הולכים זרמים בשני הכיוונים. בהתנעה: מהמצבר. בעבודה: אל המצבר. תשים שם דיודה והרכב לא יעבוד.

הבעיה שנוצרת בד"כ היא ביציאה של האלטרנטור, לכבל הטעינה שהולך למצבר. כשהיציאה הזו רואה מולה פלוס, מתח שכמעט זהה למתח שלה אז היא מזרימה אליו זרם טעינה, מבוקר. הבעיה היא כשהיא רואה מולה מינוס ואז הזרם שרץ שם הוא גדול מדי עבור ווסת המתח. תשים שם דיודה? אם תשים שם דיודה בכיוון הזרם הרגיל לא עשית כלום. אם תשים שם דיודה הפוכה לכיוון הזרם הרגיל אתה תחסום את הטעינה.

פורסם

הבעיה נפתרה.

קפצתי היום למקום שהחליף לי את האלטרנטור, גילו שיש חוט רופף ליד האלטרנטור, הוא הולחם חזרה והמד סל"ד חזר לפעול בצורה תקינה.

:-)

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...