Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב נתקלתי באדם שנתקע עם האוטו וביקש ממני עזרה עם כבלים.

סבבה, לא פעם ראשונה שאני עוזר למישהו או שעוזרים לי.

האוטו שלו היה בחניה סמוכה בלי אור ואני הייתי בטוח שאני מחבר את הכבל לפלוס ומינוס כמו שצריך.

החלטתי שהאוטו לא צריך להיות מונע כדי שהרכב השני יצליח להניע (יכול לגרום נזק למחשב?) אז לקחתי את המפחות איתי (לא ממש עזר לי).

כשחיברתי את הכבל השני יצא ממנו עשן, לקח לי 5 שניות כדי לקלוט שמשהו לא תקין אז ניתקתי את הכבל והארתי על הפלוס והמינוס יותר טוב וגיליתי שהייתי טמבל וחיברתי את הכבלים הפוך.

כמה שעות מאוחר יותר כשנסעתי עם האוטו שמתי לב שהלוח שעונים פשוט זורח, מבט על המד וולטים גילה שאני נמצא על 18V מקסימלים!! שזה רע, קצת משחקים והבנתי שככל שהמחוג של המד סל"ד באוטו עולה ככה הצריכה עולה וכל הנורות באוטו מאירות חזק, בנוסף בהאצה עם סל"ד גבוה האוטו היה נחנק.

היום, אחרי 700 ש"ח שהלכו בגלל טיפשות ואלטרנטור חדש (שהחליף אלטרנטור שהיה גם הוא במצב חדש :-( עד שדפקתי אותו [דיודות ווסת]), הדבר היחיד שלא בסדר זה המד סל"ד שעכשיו אחרי החלפת האלטרנטור לא פועל ותקוע על 0.

מישהו יודע מה הנזק שכנראה נגרם בלוח שעונים והאם יש דרך לסדר את זה?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לא משהו ש"המחוון" בחולון לא יוכלו לסדר.

ייתכן ונשרף לך הרכיב שמזיז את המחוג, או משהו בדרך.

תריץ חיפוש ותמצא את הפרטים.

פורסם

אני חושב שזה המחוג תקול, ואתה צריך בעל מקצוע.

ראה דוגמה: (אמנם זה לא מחוג של רכב, ואני די בטוח שמחוג הסל"ד עובד בצורה שונה, אבל העיקרון שגרם לתקלה יכול להיות דומה).

*נלקח ממעבדת "המרת אנרגיה" , בחלק בו ניסוי ללמד אותנו איך לא להרוס את כל הציוד :lol:

מחוג.JPG

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יא אללה איזה עולם הפוך,מהטוב לב שלך גרמת לעצמך נזק,אני מקווה שהחברים יעזרו לך לפני שתצטרך להוציא עוד כסף מהכיס

פורסם

גם לדוב שמחבק יש כוונות טובות.

רוב הסיכויים שגם לאדם שביקש עזרה יש עכשיו אלטרנטור שרוף אם לא נגרם לו נזק למכלולים יקרים בהרבה מאלטרנטור.

זהירות בחיבורים האלה! לדעתי, אם מדובר ברכב שקיימים בו מחשבים עדיף בכלל להימנע ממתן עזרה בהנעה עם מצברים חיצוניים, ועדיף גם לא לקבל עזרה כזו. אני מתקן מדי כמה ימים נזקים של עשרות אלפי שקלים כתוצאה מהתנעות כאלה.

פורסם

לא יודע, איזה רכב יש לך, אבל בחלק מהמכוניות הישנות, האות למד סל"ד נלקח מהאלטרנטור עצמו (הדק W).

עם האלטרנטור הישן והדפוק מד הסל"ד עבד ?

פורסם

אי אפשר להמציא איזה פטנט,שברגע שמחברים כבלים הפוך,כל הנזק יסתכם בהחלפת פיוז?

חנן נתתי לך רעיון לטיפולך

פורסם

בטח שאפשר.

כעיקרון, חיבור הפוך של מצברים (או כל מקור מתח אחר) לא מוגדר מבחינה חשמלית, מה שבפועל קורה זה זרם עצום שזורם בין המצברים בשאיפה להשוות מתחים (לכן גם במקרים מסויימים המצבר מתפוצץ בחיבור כזה).

אפשר לחבר את הכבל למצבר דרך פיוז גדול , שישרף. אבל זה נכון רק תיאורטית, כי בעת התנעה גם זורם זרם גדול לאלטרנטור, ואיך תדע להבדיל בין זרם גבוה מחיבור לקוי לזרם גבוה שדורש האלטרנטור?

בקיצור , יש מה לחקור בעניין.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני בטוח שהמהנדסים הגדולים של היצרני מכוניות חשבו על זה,או שבעצם זה הרעיון,שתהיה תחלופה של חלקי חילוף

פורסם

לא המצאתם את הגלגל הפעם. ברוב הרכבים המודרניים קיים פיוז לאטרנטור שנשרף במידה והופכים בטעות את קוטביות המצבר, עוד לפני שהאלטרנטור נופח את נשמת הזרם המיושר שלו לעזאזל.

פורסם

ובכ"ז , בעת חיבור הפוך אנו עדים לנזקים מרחיקי לכת, שלא מתבטאים רק בפיוז שרוף.

אז מה ההגנה הזו שווה?

פורסם

מחשב רכב למשל, שויתר על פתיל חייו?

הרכיב הכי חשוב, שהיינו חושבים שדוקא לו תינתן הגנה הכי מקסימלית.

ובכ"ז , אני מגיעים למסקנות שאולי לא כדאי לתת/לקבל עזרה כאשר יש מחשב ברכב.

• תוכן חדש...