Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי המערכת ולמנהלי הפורום!

הנני חדש באתר ומאוד התרשמתי מהידע והמקצועיות בנושאים שמוצגים.

אני אשמח לקבל חוות דעת לגבי בעיה שצצה לי בזמן האחרון.

יש ברשותי פולו מודל 2001 1.4 (AHW) ידנית , שקניתי אותה לפני חודשיים היתה לה בעיה של מנוע "חותך".

עלו על זה במוסך (לא מורשה) ואמרו שיש לנקות בית מצערת. ביצענו ניקוי מצערת, ולאחר אותו יום המנוע התחיל לזייף וסחיבתו ירדה. זה קרה לסירוגין , עד שזה נעלם. אך הסחיבה כבר לא כמו פעם. החלטתי ללכת למוסך המורשה,לבצע ניקוי בית מצערת

וניקוי מזרקים (זאת לאחר חוסר שביעות רצון מהמוסך הקודם).

ביצענו את הניקוי אך עדיין זה לא זה . נכנעתי למצב המשכתי לנסוע אך פעולת הזיופים הפסיקה.

בזמן האחרון אני מרגיש יתר חוסר סחיבה וכשאני בנסיעה ולוחץ על הקלאץ בכדי לבלום, הרכב כמעט נכבה ואפילו "זייף " לכמה שניות והפסיק.

כבר לא נעים לי ללכת שוב למורשה ואני מרגיש בדיבורם חוסר מקצועיות.

הלכתי למוסך אחר לקבל חוות דעת והוא בדק דרך סורק תקלות בנסיעה ואמר שזה שסתום EGR מלוכלך. ניקינו, המצב השתפר, אבל אני מרגיש שזה חזר לקדמותו.:-(

אני פשוט מיואש ולא יודע מה לעשות כי מה שכרגע קורה זה אין סחיב לרכב, קצת גז והרכב קופץ או שמוריד גז והרכב קופץ שוב בברוטליות.

גם בכביש מהיר ככל שתיתן יותר גז ככה המנוע "ייחנק" -פחות גז והמנוע עולה אט אט.

אני אשמח לקבל חוות דעת מכם.

ואני מודה לכם מראש על הסבלנות והעזרה.

בברכה אבי.

פורסם

לפעמים נדירות הרכב לא מניע בפעם הראשונה וכשהוא מניע בבוקר למשל , הוא בקושי עולה ל1000 טור ו"מאיים" להכבות עד שהוא מסתדר.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

? סליחה נלחץ בטעות.

כי קרתה לי אותה הבעיה, כנראה שצריך אחרי הניקוי בית מצערת, איפוס ע"H המחשב. גש למורשה ותוודה שביצעו איפוס בבית המצערת.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

לפני שאתה ממשיך - וודא שצינור הוואקום של הבלמים תקין ולא סדוק.

הבדיקה פשוטה בעת דימום המנוע תשאיר את הרגל על דוושת הבלם. אם אחרי דימום המנוע נותר לך וואקום לשתים שלוש לחיצות - הכל תקין. אם בזמן הדימום הדוושה דוחפת לך את הרגל כלפי מעלה - יש לך בעיית אטימה.

מנסיון בפולו התקלה גורמת לסמפטומים שרשמת. הבדיקה פשוטה ולא דורשת דבר.

פורסם

אבל כשהוא מאיים להכבות הוא גם מידי פעם מזייף לשנייה או שתיים עד שאתה נותן מכות גז והכל מסתדר.

ברשותכם לציין עוד פרט נוסף , חזרתי עכשיו מסיבוב עם הרכב וכשתמרנתי וסיבבתי את ההגה המנוע שוב כמעט נכבה.

כיבתי את הרכב והנעתי חזרה, ביצעתי את אותה הפעולה והמנוע הגיב בסדר.

פורסם

סליחה אבל, מה זה "מנוע חותך" ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

חשוב לציין שהמנוע לא חותך אלא הבעיות הן אלה שהזכרתי בשרשורים הקודמים!

מנוע חותך זה אומר כשאתה מאיץ , המנוע "נתקע" ומתקשה לעלות טורים.

פורסם

ידידי היקר,

דרך מסך המחשב קשה לדעת מה הבעיה לכן גש למוסך רון שהינו חבר הפורום לשם איבחון.

אני מאמין שעבור איבחון הוא לא יגבה ממך כסף :shock:

רחוב המסגר 31 ת"א

5373204

איזה כייף לי :)

פורסם
ברשותכם לציין עוד פרט נוסף , חזרתי עכשיו מסיבוב עם הרכב וכשתמרנתי וסיבבתי את ההגה המנוע שוב כמעט נכבה.

כיבתי את הרכב והנעתי חזרה, ביצעתי את אותה הפעולה והמנוע הגיב בסדר.

בעיה מוכרת ברכב.

מדובר במצערת מלוכלכת.

אם הרכב נכבה בטורים נמוכים או שאתה מסובב את הרכב עד הסוף אז כול זה מצביע לך על המצערת.

אני מאמין ובטוח שאתה עוד במצב מעולה בהשווה לאחרים, לחבר שלי הרכב היה נכבה בצמתים וכיכרות.

אם בצעת את הניקוי מצערת ואיפוס כמו שצריך שזאת תומרת ניקוי שהמצערת מפורקת כמו שצריך

וזה לא עזר אז המצערת שלך הלכה לעולמה.

אותו דבר היה אצל חבר שלי ואמרו לו במפורש:

שהניקוי יכול לעזור ויכול גם להפוך את המצב ליותר גרוע ממה שיש, וזה מה שקרה.

מצערת מקורית 4200 ש"ח.

מצערת חלופית 2000 ש"ח.

לא כולל מע"מ והרכבה.

תבדוק גם אם אחריי הניקוי המצערת מתלכלת שוב פעם, אולי יש לך צינור נשם קרוע ועוד ועוד שגורים למצערת להתלכלך מחדש.

בכול אופן אם זה המצב אז תתכונן להוציא סכום יפה.

בהצלחה!

• ספונסר פורום
פורסם

אכן כל הסימנים שאתה נותן מכוונים לכוון המצערת ,אם ניקו אותה ולא

ביצעו כוון בסיסי זה כאילו לא עשו כלום ,יש לבצע כוון בסיסי ולבדוק ערכי מדידה

של הפוטנציומטר שבמצערת .

אם יתברר שהמצערת תקולה ניתן להחליף למקורית בעלות של כ 2300 כולל הכל(עבודה ומעמ)

או חליפית כ 1700 כולל הכל .

המצערת לא יכולה לפגוע לך בסחיבה של הרכב כנראה שיש צורך לאבחון כללי של פעולת המנוע

ולהציע טיפול בהתאם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון מצערת מקורית עולה 2300 ש"ח בטוח?

חבר שלי ברר בצ'מפיון והמחיר 4200 ש"ח למקורי.

ולפותח האשכול:

תברר איך ניקוי לך והאם עשו לך כיון ואיפוס.

תקווה שהמצערת שלך עוד חייה.

• תוכן חדש...