Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב נפלא לחברי הפורום,

רקע :

לפני כשבועיים נדלקה לי נורית מפלס דלק נמוך, למרות שמיכל דלק היה מלא, ושעון דלק הראה "מלא" גם כן.

ניתקתי את ה (-) של המצבר לכמה דקות, חיברתי בחזרה והכל הסתדר.

היום בבוקר הנעתי את הרכב, לוח שעונים לא מגיב - כלומר שעוני מהירות, חום מנוע ודלק לא עובדים, וגם צג קילומטרז' חשוך.

נוריות ביקורת - טעינה, לחץ שמן וכו' עובדות רגיל.

נסעתי כך כחצי יום, עד שהחלטתי לנסות לנתק את המצבר שוב, ולמרבה הפלא, לאחר חיבור המצבר בחזרה הכל חזר לתפקד רגיל.

האם כך מודיע לי הלוח שעונים על פרישתו הקרובה מהתפקיד ?

האם יתכנו סיבות נוספות ?

הרכב הוא רנו קנגו 1.9 דיזל, מודל 2000, 245 אלף ק"מ אם זה מעניין מישהו.

תודה למגיבים .

פורסם

כפי שחששתי, התקלה נמשכת.

בהתנעה ראשונה בבוקר שלשום, מחוג דלק קופץ מ 0 ל FULL במשך כמה שניות, אחר כך נרגע ומראה כמות אמיתית.

היום בבוקר התאפס שעון בלוח שעונים, ונשמעו רעשים של ממסר מאחורי הלוח.

נראה כאילו ממסר כלשהוא, שממתג את הלוח שעונים, הולך למות. או שזה סוויטש ?

בהנתעות במשך היום, רואים ריצוד קטן של מחוג המהירות ברגע, שמעבירים את הסווטש ל ON.

מה זה יכול להיות ?

פורסם

תחפש סימני קורוזיה בכבל הפלוס במצבר, במיוחד "גולה" קרוב לקצה הכבל, בכניסה לנעל הכבל.

אם ישנה, צריך לחתוך את הקטע שהותקף ולחבר מחדש. אם איך חיבור מינוס ישיר לגוף הרכב, יש ליצור אחד כזה.

הרבה תקלות מוזרות נגרמות מחוסר ארקה מספיקה ובדרך כלל החלפת כבל המינוס בכבל עבה ויצירת חיבור ישיר של מינוס לגוף הרכב ולבלוק המנוע פותרים את הבעיה.

כל זה ייעשה כמובן ע"י חשמלאי רכב מוסמך.

מקווה שעזרתי.

פורסם

תודה, אבל הבעייה היא בוודאות לא מהכיוון הזה.

אין שום קורוזיה בחיבורי המצבר, המצבר עצמו בן שבוע, והבעייה התחילה עוד עם המצבר הקודם.

כבל הארקה מחובר כמובן לגוף הרכב.

פורסם

אני מקפיץ את השירשור בפעם השניה, אולי מישהו בכל זאת מכיר את הבעייה.

היום המצב הוא כזה - כשמנעים את הרכב בבוקר, בשניה הראשונה לאחר פתיחת הסוויטש וכניסת מצתי להט לפעולה, מחוג דלק מבצע כמה קפיצות, ולאחר מכן לוח שעונים מפסיק לעבוד-כל השעונים על "0", צג קילומטרז' כבוי, גם תאורת הלוח לא עובדת.

לאחר ניתוק וחיבור המצבר הכל מסתדר, עד להתנעת בוקר הבאה.

פורסם

טלפן אל "המחוון ספידומטרים" שבחולון, טל' 03-5507254 ובקש את פניאל או רפי ותגיד להם שבקשתי שיסייעו לך ויתכן שיש להם כוון ידוע לבעייתך. אתרם הנו www.speedometer.co.il

במכוניתי (פיאט טמפרה), עם לוח שעונים דיגטלי הייתה תופעה די דומה והתקלה הייתה בתוך לוח השעונים ותוקנה בהצלחה אצלם.

כיון שהתופעה מוזרה ומעניינת נא עדכננו בממצאים ותוצאות.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

עדכון - אתמול הלוח שבק חיים לגמרי, כלומר גם ניתוק המצבר לא עזר. עברתי על כל הממסרים בבית פיוזים ובקופסת ממסרים בתא המנוע, וגם פירקתי את הלוח ובדקתי את המחברים שלו - לא ראיתי שום דבר חשוד.

היום הייתי אצל "המחוון", לאחר שתארתי להם את הבעייה, אחד המנהלים שם (לא יודע, אם זה היה פנאיל או רפי) ישר אמר שהבעייה מוכרת והיא בלוח שעונים עצמו. הוא הציע לי לתקן את שלי (לוקח כמה שעות) או להחליף לאחד אחר מתוקן, במחיר זהה: 800 + מע"מ. מאחר ולא היה לי זמן להמתין , ביקשתי להחליף את הלוח.

אני יכול לציין לטובה, שהיה להם לוח בדיוק כמו שלי במלאי ושהם העבירו במדוייק את הקילומטרז' מהלוח הישן לחדש,

ולציין לרעה שלאחר החלפת הלוח לא מופיעים יותר הריבועים שמראים את גובה השמן לאחר התנעה.

פניאל (או רפי) התחיל לספר לי סיפורים, שכך זה אמור להיות, ושאני בעצם דימיינתי את הריבועים האלו, וגם בלוח היישן לא היו שום ריבועים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מצטער לבשר לך כי עשו לך כנראה "תרגיל". לוח שעונים ברנו שמפסיק לעבוד לאחר הדלקת סוויץ' זה בדר"כ לא בעיה בלוח אלא בחיישן גובה שמן שמקצר. כן כן ויש לך כזה. כלמה שהם עשו זה לבטל את המנגנון הזה בתוך הלוח או שמו לוח למודלים שאין את הפיצ'ר הזה . באותה המידה יכולת לנתק את הקונקטור של החיישן שמותקן עלהמנוע הצידו האחורי בעצמך או להחילף חיישן ולגמור עם התופעה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

פניאל (או רפי) התחיל לספר לי סיפורים, שכך זה אמור להיות, ושאני בעצם דימיינתי את הריבועים האלו, וגם בלוח היישן לא היו שום ריבועים.

אני מקפיץ שירשור ישן רק בגלל שאני מרגיש, שאני חייב היתנצלות ל"המחוון"

בתקופה האחרונה יצא לי לנהוג במספר דגמי רנו אחרים, והגעתי למסקנה, שהם צדקו, ואין כל בעייה בלוח שהרכיבו לי, פשוט הוא שייך לקנגו מודל 2001 ומעלה (שלי מודל 2000)

בדגמי רנו עד שנת 2000 מופעיים ריבועים, שמראים את גובה השמן + OIL OK בתצוגה הראשית, משנת 2001 מופיע רק OIL OK, ואת הריבועים רואים אחרי שלוחצים על הכפתור וזה המצב אצלי.

המילים שלי "פניאל התחיל לספר לי סיפורים" לא היו במקום, ואני מתנצל.

אני מצטער לבשר לך כי עשו לך כנראה "תרגיל". לוח שעונים ברנו שמפסיק לעבוד לאחר הדלקת סוויץ' זה בדר"כ לא בעיה בלוח אלא בחיישן גובה שמן שמקצר. כן כן ויש לך כזה. כלמה שהם עשו זה לבטל את המנגנון הזה בתוך הלוח או שמו לוח למודלים שאין את הפיצ'ר הזה הפיצ'ר אין קנגו ללא הפיצ'ר הזה . באותה המידה יכולת לנתק את הקונקטור של החיישן שמותקן עלהמנוע הצידו האחורי בעצמך או להחילף חיישן ולגמור עם התופעה.

לא, כאן זה לא המקרה, אני יודע כמובן, שיש לי חיישן גובה שמן, אבל לא הייתה איתו בעייה.

לא נעשו כל עבודות על הרכב עצמו, אני הייתי נוכח במהלך פירוק והרכבת הלוח, הלוח נלקח והוחלף באחר, לא נגעו ברכב מעבר לכך.

חיישן גובה שמן ממשיך לעבוד, פרט לשינוי בתצוגה שתיארתי.

• תוכן חדש...