Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני חדש בפורום.

אני לא מבין יותר מדי במכוניות, וגם לא מצאתי ממש תשובה חד משמעית בהודעות אחרות, אז החלטתי לתת לכם את הנתונים ולבקש את דעת המנוסים.

יש לי מאזדה 3 (2008) ואני צריך להחליף את הרכב (למרות שאני מרוצה ממנו, ואני שוקל לבקש את אותו רכב בדיוק)

אני אמור לבחור רכב מקבוצה 2, מה שאומר טויוטה קורולה, פורד פוקוס או מאזדה 3 (אם יש רכבים אחרים שאתם ממליצים אני אשמח לשמוע).

אין לי ילדים ולכן מקום במושב האחורי או בתא המטען לא חשובים לי.

הכי חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר שקט ואטום.

אני גר בירושלים ועובד בת"א, ולכן אני צריך שהרכב יתמודד עם העליות והסיבובים יום יום :)

כמה נתונים שאספתי מחברים ומשיטוטים באינטרנט: (אני מניח שחלק מהם שטויות, ואני אשמח אם תתקנו אותי)

1. ההילוכים של טויוטה קורולה 2008 לא מושלמים ולכן לא מומלץ לבחור בו

2. פורד פוקוס זה הרכב הכי שקט

3. פורד פוקוס יותר כבד ואיטי, ואני אהנה יותר בנסיעות לירושלים עם המאזדה 3.

4. (לדעתי) פורד פוקוס הכי יפה.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, תודה מראש.

פורסם

היי, ברוך הבא!

ראשית באמת כמו שאמרת, הגיר של הקורולה לא מושלם, ואנשים רבים מתלוננים שהם מרגישים את החלפת ההילוך, דבר אשר מפריע להם מאוד.

הפוקוס החדשה באמת כבדה יותר וחלשה יותר מהשאר.

לאור העובדה שאתה לא מחפש שום דבר מהרכב. פרט לנוחות, והיות ואתה מרוצה מהמאזדה 3. הייתי ממליץ לך בחום לקחת אותה עוד פעם.

אצלי אישית כרגע בבית יש מזדה 3. וזאת המאזדה ה4 שהייתה ברשותנו רצוף במהלך השנים, ואף פעם לא הייתה לי אפילו תלונה אחת למאזדה.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

תגדיר יותר שקטה ונעימה?

לדעתי המאזדה 3 שקטה לחלוטין. ולכן אני לא בדיוק מצפה מרכב אחר להיות יותר שקט ממנה.

ובקשר לנעימה, תלוי למה אתה מתכון בנעים? אותי המאזדה מספקת. לחבר שלי יש פוקוס, ואני אישית פשוט לא אוהב אותה.

פורסם

האמת שעבר הרבה זמן מאז שנסעתי בפוקוס, אבל ממה שאני זוכר היא פשוט יותר שקטה, ופחות מרגישים קפיצות ודברים קטנים (למשל בפסי האטה).

אני טועה?

פורסם

ע"פ 3 ימים עם מאזדה 3 כרכב חלופי היא ממש לא שקטה, ועוד המכונית הרגילה שלי הי דיזל.

לגבי החשש שלך מהעליות, כל המכוניות המודרניות צוחקות מעליות כמו העליה לירושלים.

פורסם

ומה לגבי הפוקוס? היא הרבה יותר שקטה? או שההבדל לא משמעותי?

לגבי העליות, בכל זאת הבנתי שהפוקוס תאכזב בהאצות, אתה לא מסכים עם זה?

פורסם

תבקש נסיעת מבחן בפוקוס ותראה איך היא נראית לך.

בגדול - לטעמי - הפוקוס היא עגלה עם סוסה, צריך להתאמץ מאוד כדי לסחוט איזשהם ביצועים מהרכב.

מזדה 3 - מצויינת חוץ מכמה בעיות קטנות שכנראה לא רלוונטיות לך:

1. מקום קטן מאחורה - לא אכפת לך.

2. רעש מנוע מעצבן - מתרגלים.

3. יש לכולם - מתרגלים 2.

היא זריזה וכיף להשתמש בטיפרוניק שלה לעומת בפוקוס.

אני כן חושב שהפוקוס יותר שקטה, כלומר רעש מהמנוע פחות מורגש, אבל זה לא חוכמה כי גם המנוע בכלליות לא יותר מדיי מורגש אז זה מתאזן... :?

אבל, תעשה נסיעת מבחן בפוקוס (תבקש מקסימום מאיזה חבר לעבודה סיבוב) ותתרשם.

אולי אתה לא ממש מחפש ביצועים ואתה נהנה לשייט ב-100 בכביש המהיר ולא אכפת לך מי מגיע ראשון לרמזור ואז הפוקוס יכול להיות ותיתן לך חבילה עדיפה, אם תהיה מוכן ללחוץ חזק על הדוושה אחרי שער הגיא.

פורסם

הפוקוס יותר כבדה וחלשה.

לפי איך שהבנתי כוח מנוע דיי חשוב לך, הייתי הולך לכיוון לקחת עוד מאזדה 3.

לא היו לך בעיות נכון? היית מרוצה סך הכל נכון? , כל עוד אתה מרוצה ממאזדה 3 תשאר עם מאזדה 3.

פורסם

סע בכולן וקבל החלטה מושכלת.

יש גם רכבים כמו סיטרואן C4 שאפשר לקחת בקבוצה זו.

השבוע גיליתי שיש עוד כמה דברים מעניינים בקבוצה 2. למשל : סוזוקי ג'מיני.

מכיוון שאף אחד מהרכבים האלה לא חזק או מהיר במיוחד, הייתי כנראה מתלבט בין פוקוס 5 דלתות ל C4.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב שמעתי כמה דברים מחברים שגורמים לי לשנות את דעתי לכיוון הפוקוס... אני אשמח לשמוע מה דעתכם :)

לגבי המהירות, אני גם ככה לא נהג מרוצים ואולי עדיף לטובתי (ולטובת הרישיון שלי) להישאר על המאה בעליות לירושלים.

מבחינת בטיחות הפוקוס יותר טובה (תקנו אותי אם אני טועה), שלא נדבר על זה שאני אסע יותר לאט, אז זה כבר יותר בטיחותי :)

ממה שאני מבין מכם, הפוקוס גם תיתן לי יותר שקט ופחות לחץ בנסיעות, וזה תכלס הדבר שהכי חשוב לי כי אני הרבה בכבישים.

נשאלות 2 שאלות:

1. מה ההבדלים בין הדגמים הבסיסיים של הפוקוס למאזדה? למשל שמתי לב שהמזגן בפוקוס הרבה פחות טוב בדגם הבסיסי.

2. בעקבות המלצתכם לעשות נסיעת מבחן (במאזדה אני לא צריך, אז ננסה את הפוקוס), איך אני עושה את זה? וכמה יהיה לי לא נעים בהתחשב בזה שאני לא באמת קונה את האוטו אלא מקבל אותו מהליסינג?

שוב תודה!

פורסם

לא נעים זה ללבוש את המכנסיים דרך הראש.

כנס לסוכנות פורד הקרובה ובקש נסיעת מבחן (את העובדה שאתה לא באמת מתכוון לקנות תשמור לעצמך ואםישאלו אותך מה דעתך תגיד שהרכב עגלה וזה לא מתאים לך וזהו).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש פה מישהו שנסע בפוקוס וחושב שהרכב הוא לא כזה עגלה? :)

סה"כ אני אסע לבד רוב הזמן ואני לא נהג מירוצים... השאלה כמה זה יהיה גרוע

פורסם

אני רוצה להסביר לך למה כולם חושבים שהפוקוס החדשה היא עגלה:

הפוקוס הקודמת הייתה די דומה למאזדה 3.

הפוקוס החדשה היא בעלת מנוע זהה ועם משקל הרבה יותר גדול מהקודמת.

בעצם נוספה שניה בהאצה מ0 ל100.

אני תומך בגישה של סוס מנצח לא מחליפים. אתה מרוצה מה3 שהייתה לך, אז לדעתי אין סיבה להחליף לרכב אחר.

בכל מקרה בקשר לרעש ברכב, במידה ואתה נוסע עם מוזיקה, אז אני בכלל לא מבין למה שרעש יפריע לך.

• תוכן חדש...