Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע: (טוב, הרבה רקע)

לפני בערך חודשיים טסתי עם החברה לתורכיה. בדיוטי פרי בארץ (בערך בארץ) רכשתי שעון פוסיל בדוכן שעונים גדול של סקאל דיוטי פרי.

אני קצת בררן בעניין שעונים ובכלל לבוש. אז אחרי כמה שנים טובות כלקוח קבוע של סווץ' רכשתי את השעון.

הפקידה הנחמדה אמרה שיש אחריות והכל. שילמתי במזומן 115 דולר על השעון.

ב15.9 נכנסו לשעון מים והוא הפסיק לעבוד. ממקלחת ושטיפת ידיים בלבד.

טוב, אוקיי.. יש אחריות לא?

פותח את הקופסא של השעון, שם הייתה כל הניירת המיניאטורית. אני יודע שהחברה שאחראית לשעון שלי היא מ.א. סוכנויות ספורט בע"מ. מספר טלפון שלהם? אין!

אז פניתי לסקאל! קישרו אותי שם למ.א. סוכנויות זובי..

ב20.9 שלחתי את השעון בדואר רשום.

ב26.9 קיבלתי SMS מהדואר שהחבילה התקבלה.

מאז.. 6 פעמים נאלצתי להתקשר לבדוק מה קורה עם השעון. חברה נחמדה כזאת שברגע שמעבירים אותך לאן שאתה צריך אנשים עונים לך ב"הלו"

4 פעמים השארתי את מספר הטלפון שלי

5 פעמים אמרו לי שיחזרו אליי עם תשובה.

ואז הבנתי, אם אני לא צועק שום דבר לא יזוז שם. יודעים מה עשיתי? התחלתי לצעוק! :)

בקיצור, יום למחרת כבר חוזרת אליי אישה חרטטנית שסיפרה לי סיפורי צפונצי מפה ועל מטולה על למה לא חזרו אליי.

הוסיפה ואמרה שהשעון אינו ניתן לתיקון! ואין לי אחריות על שעון חדש אלא על תיקון בלבד. ולכן, אני אקבל זיכויי על הכסף ששילמתי רק בשקלים.. ואוכל לקנות מהחנות של מ.א. סוכנויות שוקיסטים שעון חדש.

פה שוב.. התחלתי לצעוק.

כאילו.. טיפת מחשבה! אני קניתי את השעון הזה כי אני רציתי את השעון הזה! אז עכשיו אני אקבל זיכויי ו.. מאיפה אני יודע איזה עוד שעונים הם מחזיקים בחנות? ולמה אני צריך לנסוע לדיזינגוף סנטר בגלל שהאהבלים לא יכולים לתקן את השעון?

אמרה לי שהיא תחפש אם מישהו מוכר עדיין את אותו דגם של שעון.. ואם לא אני אאלץ להסתפק בזיכויי שלהם.

מה לעשות? ללכת איתם ראש בראש? לקבל את הזיכויי ולשתוק? להתעקש שיתקנו אותו?

יש לציין:

בגלל התמימות המפגרת שלי, לא צילמתי את הקבלה לפני ששלחתי אותה. לא צילמתי את היענו תעודת אחריות ולא כלום.יש ברשותי רק מסמך מהדואר שאומר ששלחתי חבילה כלשהי למ.א. סוכנויות רמאות ונקנוק לקוחות.

תודה ושבת שלום, ויטלי.

GS300.

פורסם

יצוא איתך בסדר גמור.

דבר יחיד שכדאי לדרוש, זה זיכוי בכסף מזומן ולא בתלוש.

חוץ מזה, מי ירצה לתקן שעון לאחר שהיה בו מים?

Omnia mea mecum porto

פורסם

פוסיל עמידים במים, זו חברה מוכרת, כנראה שהייתה בעיה באטימה נגד מים. אני הייתי לוקח שעון אחר וזהו..

זה מה שקורה למי שהולך להחליף בטריה אצל משה, נכנסים מים והלך השעון. כשהולכים לריקושט משלמים פי 2 יותר, אבל הם שולחים לחברה ששם עושים איטום נגד מים, ניקוי. ונותנים אחריות לשנה.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

ניסיתי לדרוש כסף ולא זיכויי אצלהם בחברה. ללא הצלחה.

השעון לא נפתח מעולם עד לרגע שהוא נשלח אליהם.

גברת חארטה ממ.א. אמרה שהייתה "בעיה בכתר של השעון, נכנסו מים דרך הכפתורים שבצד" כאילו שזה ממש מעניין את הסבתא שלי זכרונה לברכה מאיפה המים נכנסו.

למה אני צריך לצאת אשם ולקבל שעון חדש בגלל שמה שקניתי היה דפוק? אני הרסתי אותו? ממש לא!

לפי מה שידוע לי לחץ מים של מקלחת ושטיפת ידיים לא מגיע ל10 אטמוספרות! או 100 מטר מתחת לפני המים כמו שהם התחייבו שהשעון עומד בזה.

GS300.

פורסם

לא משנה מה יתנו לך חווית הקניה שלך נדפקה - מבאס לגמרי.

ירד לך מהשעון או שאתה מוכן לקבל אותו שעון תקין ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

עם כל הצער, אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, ולכן מה שאתה צריך לעשות זה קודם כל למזער נזקים.

נותנים לך זיכוי - קח אותו ותקנה משהו אחר בזיכוי הזה, בשבילך או מתנה למישהו אחר במשפחה.

בסופו של דבר מרוב ויכוחים והתעקשויות עוד מישהו שם ישכח שהבטיחו לך זיכוי, או שזה יעלה לדרג בכיר יותר שיחליט להראות לך שאם אתה עקשן הוא עקשן יותר ויוציא לך את המיץ בתירוץ של תחכה כמה חודשים אולי יגיע דגם דומה ובסוף לא יגיע.

בפרט שאין לך כרגע כל מסמך שמוכיח רכישה ואחריות וברגע שמשהו ילך להם ל"איבוד" אתה לא תוכל להוכיח כלום.

בסה"כ מדובר בסכום של 450-500 שקל, זה לא שווה להילחם ולהשקיע אנרגיות רק בשביל לקבל בדיוק את מה שרצית וכבר אין.

חוץ מזה, תאר לך שיתקנו את השעון הזה ובדיוק בעוד שנה הוא יתקלקל ויזרק לפח - לדעתי ההצעה שלהם די הוגנת אפילו שהיא לא מושלמת.

הקבלה של הדואר לא מוכיחה ששלחת שעון, היא מקסימום מוכיחה ששלחת להם משהו - מה זה המשהו הזה? הם יכולים לטעון ששלחת רק מכתב.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קאררה,

לא רק שאני מוכן לקבל את אותו שעון תקין, אני מוכן לקבל אותו גם מקולקל ולשלם עוד לשען על התיקון שלו.

אמיר שליט.

אתה צודק, הם יכולים לטעון ששלחתי להם שרוך בצבע חום עם 2 קשרים בקצוות.

ואם הייתה לי איזו שהיא הוחכה הכי קטנה לכך ששלחתי אליהם את השעון המקולקל. או צילום של הקבלה לפחות הייתי כבר מזמן לוקח עורך דין ונכנס באמא שלהם.

תבין, אני בררן בצורה מטורפת. ועד שאני מוצא שעון שמוצא חן בעייני זה קורה אחת ליובל. איך שראיתי את השעון ההוא אמרתי את זה אני רוצה! גם אם הוא היה עולה 400 דולר הייתי מוציא ומשלם. אני ממש לא יודע איזה שעונים הם מחזיקים שם בחור המושתן הזה שלהם, אבל אני משוכנע ב99 אחוז ששעון שאני אוהב לא יהיה שם! בגלל זה פתחתי את השרשור לדעת אם יש לי אפשרות לעשות משהו.

שניר, לא. זו הייתה תקופה של דולר נמוך יותר מערכו כיום. אני מקבל זיכויי על סך של 465 שקלים.

תודה, ויטלי.

GS300.

פורסם

תבדוק קודם באינטרנט אם יש להשיג שעון כמו שלך באיזשהו מקום בעולם, ואם ניתן לבצע משלוח לישראל.

יכול להיות שהדגם הספציפי הזה אכן אזל ולא מיוצר יותר, ואז המלחמה שלך לא ממש תועיל.

אם הם לא יכולים לתקן, מי מבטיח לך ששען חיצוני יצליח ?

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מי אמר לך שהם לא יכולים לתקן?

אולי לתקן עולה יותר כסף?

מאיפה אתה יודע איזה שען יש להם? ואיזה שיקולים של כסף יש להם?

במשך שבוע וחצי הם רק חיפשו את החבילה שלי. מאיפה לי או לך לדעת אם הם מצאו את זה בכלל. לא אתפלא אם הסיפור המטומטם הזה זה בסה"כ חירטוט אחד גדול.

חוץ מזה. מה כבר יכול לקרות לשעון שנרטב? חלק או שתיים קיבלו קצת חלודה? סוללה התקצרה? אם זו הייתה חברה נורמלית הם היו מייבאים שעון כזה ושולחים לי אותו! אבל לא, הם יעדיפו לתת לי שעון אחר בלי רווח שלהם.

אני גם לא יודע אם הם תיקנו את השעון שלי ומוכרים אותו בארץ ב700 שקל.

תראה כמה יחס שלילי מקבלים מחברה שכשאתה מתקשר יש צלצול המתנה רגיל כמו בכל טלפון ביתי, אנשים עונים לך ב"הלו"

במקום לשים אותך בהמתנה היא תניח את השפורפרת בצד ותצעק למישהי בשם סימה כמו חסרת תרבות שברחה מאיזה מערה לפני כמה דקות. הכל שוקיסטי ולא מקצועי. מתחרט כבר שקניתי אותו מההתחלה.

לא חשוב. אני אקבל את הזיכויי ואשתוק, בהזדמנות שאהיה בת"א אני יכנס לראות מה יש להם להציע שם. מקסימום נקנה לחברה מתנה.

תודה בכל זאת לעוזרים, ויטלי שחזר לקנות שעונים בסווץ'.

GS300.

פורסם

את הזיכוי שאתה מקבל אתה מממש בארץ ולא בדיוטיפרי, לכן מן הראוי שהזיכוי יהייה שווה ערך למחיר השעון בחנויות בארץ

או במילים אחרות שיתנו לך זיכוי לשעון באותו המחיר כמו הישן שהיה לך

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

אם הם מוכנים לתת לך זיכוי אז הם מודים בעצם שהתקלה מכוסה במסגרת האחריות.

לפי החוק אם השעון אינו קיים יותר כחדש והם לא יכולים לספק לך אותו הם צריכים לספק לך מוצר חלופי שהוא לפחות שווה ערך ובעל אותם המאפיינים או להחזיר לך את כספך וזאת לפי הבחירה שלהם.

החוק המלא לגבי מתן אחריות ומימוש האחריות:

http://www.tamas.gov.il/NR/rdonlyres/7C9F7B6F-F7E8-4E18-B57F-57008F625AF3/0/tak6468.pdf

מה שנוגע לעניינך הוא סעיף 6ג.

על פניו נראה שהם פועלים לפי החוק ומציעים לך לבחור שעון שהוא שווה ערך לשעון הראשון שרכשת. מכיוון שכמו שציינת, שעון הוא גם עניין של טעם הם לא מנסים לכפות עליך שעון מסויים אלא נותנים לך לבחור.

אסף

פורסם
מי אמר לך שהם לא יכולים לתקן?

.

בקיצור, יום למחרת כבר חוזרת אליי אישה חרטטנית שסיפרה לי סיפורי צפונצי מפה ועל מטולה על למה לא חזרו אליי.

הוסיפה ואמרה שהשעון אינו ניתן לתיקון! ואין לי אחריות על שעון חדש אלא על תיקון בלבד. ולכן, אני אקבל זיכויי על הכסף ששילמתי רק בשקלים.. ואוכל לקנות מהחנות של מ.א. סוכנויות שוקיסטים שעון חדש.

.

כך עולה מתאור המקרה כפי שאתה כתבת אותו כאן.

פורסם
את הזיכוי שאתה מקבל אתה מממש בארץ ולא בדיוטיפרי, לכן מן הראוי שהזיכוי יהייה שווה ערך למחיר השעון בחנויות בארץ

או במילים אחרות שיתנו לך זיכוי לשעון באותו המחיר כמו הישן שהיה לך

"מה שקנית בדיוטי פרי ב115 דולר בארץ ימכרו ב700" כך אמרה הגברת.

"אז את אומרת את זה ונותנת לי 465 שקלים בזיכויי?" אמרתי.

"זה מה ששילמתה ואת הזיכוי אתה יכול לממש גם בדיוטי פרי באותו מקום" היא אמרה שוב.

אסף, כל עוד הם פועלים במסגרת החוק, גם אם זה לא לטעמי אני נשאר עם כנפיים קצוצות בנושא.

אמיר שליט,

אני לא אאמין לגברת גם אם ב 2 בצהריים היא תגיד שהשמת זורחת.

אם היה לי כוח להסביר לך איזה בלבולי ביצים קיבלתי כששאלתי למה לא חוזרים אליי כל פעם מחדש, היית מבין.

החל מחילופי תפקידים בחברה דרך עובדת שלא בתפקידה ענתה לטלפון ועד לסיפור שנמחק הרישום שלי במחשב.

GS300.

פורסם
"מה שקנית בדיוטי פרי ב115 דולר בארץ ימכרו ב700" כך אמרה הגברת.

"אז את אומרת את זה ונותנת לי 465 שקלים בזיכויי?" אמרתי.

"זה מה ששילמתה ואת הזיכוי אתה יכול לממש גם בדיוטי פרי באותו מקום" היא אמרה שוב.

.

לפי החוק אם השעון אינו קיים יותר כחדש והם לא יכולים לספק לך אותו הם צריכים לספק לך מוצר חלופי שהוא לפחות שווה ערך ובעל אותם המאפיינים או להחזיר לך את כספך וזאת לפי הבחירה שלהם.

את זה לא אני כתבתי, צוטט מאחת התגובות מעליי.

שווה ערך היא מילת המפתח, אותך לא מעניין אם קנית את הקודם בשקל והיום הוא שווה 500 שקל. אופציה אחרת היא לבקש החלפה בדגם מקביל שהוא שווה ערך לדגם שלך

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...