Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

ברשותי פוקוס 2003 (58000 ק"מ )

כשאני משתמש במזגן האוטו צורך מים (מים ברדיאטור).

שמתי לב שהצריכה היא כ 100 מ"ל לשבוע לערך (כשהמזגן עובד בכל נסיעה)

האם משהו מכיר תופעה זו ? האם שכיח ?

מה אפשר לעשות ?

אשמח לכל תשובה

תודה

פורסם

אין קשר בין פעילות המזגן לצריכת מים מהרדיאטור

לפי מה קבעת שהצריכה היא רק בזמן הפעלת המזגן?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

דווקא יש קשר הגיוני:

הפעלת מזגן גוררת תוספת עומס על המנוע

דבר שבאופן ודאי גורם לעלייה בטמפרטורת המנוע וכפועל יוצא גם של נוזל הקירור,

כך שהגיוני שאם ישנה בעית איבוד נוזלים במערכת הקירור היא תהיה חריפה יותר בעת הפעלת המזגן.

בכל אופן המצב לא תקין בכלל-גש בדחיפות לאתר את מקור איבוד הנוזל קירור(נזילה/זלילת הנוזל)

אגב נוזל קירור-הבעיה תהיה חריפה יותר אם אתה משתמש במים רגילים שכן טמפרטורת האידוי שלהם נמוכה יותר(בלי קשר לנזק הפוטנציאלי לבלוק המנוע)

פורסם

הכוונה הייתה שהמצב לא תקין בכלל, ולכן שאלתי האם הרכב מאבד מים גם ללא מזגן פועל.

בכל מקרה זה לא תקין בכלל ודורש טיפול.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
תודה לתשובותכם.

אגב מה יכולה להיות הבעייה ?

האם זה משהו רציני ?

שוב תודה

לאתר נזילה ואז לחזור עם שאלות, אם לא תתקן עד אז.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בדוק ששני המאוררים עובדים עם הפעלת המזגן !! ובאים כן כנס למוסך לבדיקה מעמיקה.

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
בדוק ששני המאוררים עובדים עם הפעלת המזגן !! ובאים כן כנס למוסך לבדיקה מעמיקה.

שבת שלום יצחק.

יצחקי, בקצרה...

1. ברכב מודרני במידה והמאוורר של המעבה לא עובד אז מערכת המיזוג לא תעבוד והבחור כתב שהמזגן עובד.

2. במידה והמאוורר של הרדיאטור לא עובד מהר מאוד טמפ' נוזל הקירור תעלה מעבר ל-112 מעלות צלזיוס וחיישן הטמפ' ידווח למחשב הניהול וזה יפסיק את פעולת המזגן בכדי להוריד עומס מהמנוע על-מנת לשמור על טמפ' נוזל קירור בגבולות המותרים בכדי למנוע נזק לרכיבים חשובים.

כמו כן המאורר התקין יכנס לעבודה קבועה במהירות גבוהה.

לפותח האשכול,

כמות המים שציינת 100 מ"ל שאתה מאבד בשבוע לא מדוייקת, נראה לי שהבדיקה שלך לא נכונה.

קשה מאוד לאבחין באיבוד של 100 מ"ל אם הבדיקה לא נעשתה בתנאים מסויימים, כלומר בטמפ' שווה ובמקום מפולס. מספיק שהרכב חנה בזווית של 10 מעלות או לא המתנת אותו זמן בשתי הבדיקות וכבר תקבל הפרש של יותר מ-100 מ"ל.

חישוב מהיר מראה ש-100 מ"ל במיכל העיבוי שווה בערך ל- 3-4 מילימטר במיכל בקוטר חיצוני מקס' של 18 סנטימטר.

ככה שגיאה בבדיקה כבר תגרום לך לחשוב שאתה מאבד מים, לדוגמא אם בדקת את גובה הנוזל בבוקר לעומת בדיקה נוספת לאחר נסיעה וללא המתנה הגובה יהייה שונה בלפחות 2 סנטימטר.

בכול מקרה מומלץ לבדוק את מערכת הקירור.

איזה כייף לי :)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר בדיקה שביצעתי (עדיין לא נכנס לטיפול). מסתבר שאני מוסיף מים לרדיאטור בלי שום קשר לפעילות המזגן .

האם המים מתאדים ? ? ? כלומר יש מים מיוחדים שלא רותחים בטמפרטורה של 100 מעלות ?

אני חייב לציין שאני הוספתי מים מזוקקים

אשמח לתגובות

פורסם
לאחר בדיקה שביצעתי (עדיין לא נכנס לטיפול). מסתבר שאני מוסיף מים לרדיאטור בלי שום קשר לפעילות המזגן .

האם המים מתאדים ? ? ? כלומר יש מים מיוחדים שלא רותחים בטמפרטורה של 100 מעלות ?

אני חייב לציין שאני הוספתי מים מזוקקים

אשמח לתגובות

יש לאתר נזילה ו/או להחליף מכסה מיכל עיבוי ופקק רדיאטור (לא זוכר אם יש בפוקוס)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...