Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה הבחנתי שיש טיפה איבוד של מים ברכב

התחלתי לבדוק את העניין אבל לא ראיתי שום נזילה

בסופו של דבר לאחר נסיעה של חצי שעה פתחתי את המכסה מנוע וראיתי שמים טיפה זורמים ממש בטיפות על הגיר (גיר אוטמטי מאזור הפלנץ מים.

התחלתי לבדוק עם היד את הצינורות אך כל הצינורות היו יבשים בסופו של דבר איתי שהמים יוצאים במרווח שבין הגיר למנוע

קפצתי היום לחבר עובד כמכונאי במוסך.

הסתכל ואמר לי שזה כנראה פקק מים של הגיר שבגלל הלחץ המים עולים משהו כזה.

מישהו יכול לתת לי הסבר מה לעשותוכיצד להתמודד עם הבעיה?

מדובר בלנטרה 96 GLS 1600 אוטומט

אם אני ימשיך לנסוע ככה בגדול יכול להיות איזה שהוא נזק?

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הספציפי אבל נזילת מים מפקק שחרור לחץ בגיר נשמע קצת מוזר, למיטב ידיעתי הגיר מקורר בשמן ולא במים.

בכל מקרה כדאי שתיגש בהקדם למוסך מומלץ ותבצע בדיקה מקיפה לאיתור מקום מדוייק.

פורסם

שלום רב

ביונדאי לנטרה יש פלנץ מים באיזור מעל הגיר . פלנץ זה נוטה להתפרק הפלנץ ארוך מאוד וצינורות החימום מחוברים אליו

סביר שפלנץ זה אכול

בברכה זיסו יוסי

פורסם

כנראה, שהכוונה לפקק מיים אחורי במנוע ושלצורך הגעה אליו יש צורך להסיר את תיבת ההילוכים מהמנוע.

כל נזילה קטנה כלשהיא תתפתח לנזילה גדולה יותר (השאלה היא רק מתי).

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם
אני לא מכיר את הרכב הספציפי אבל נזילת מים מפקק שחרור לחץ בגיר נשמע קצת מוזר, למיטב ידיעתי הגיר מקורר בשמן ולא במים.

בכל מקרה כדאי שתיגש בהקדם למוסך מומלץ ותבצע בדיקה מקיפה לאיתור מקום מדוייק.

נוזל תיבת הילוכים אוטמטית מקורר בעזרת נוזל קירור של מערכת הקירור ברוב הרכבים זה עובד בצורה זו וגם בלנטרהי של הבחור.

כול הגירים של VAG שיודעים לי מקוררים בעזרת נוזל קירור.

איזה כייף לי :)

פורסם

פלאץ מים הוחלף לפני שנתיים מכיוון שהקודם התפוצץ לי .

שאלה כמה זמן לוקח למוסך לאבחן את הבעיה

אני פשוט רוצה מחר לגשת מחר לפני עבודה.

?

פורסם

צריך לבדוק בצורה יסודית את הקולר של הגיר האוטומטי. כפי שמרק כתב הגיר מקורר ע"י נוזל קירור של המנוע.

בברכה.

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

שלום

הייתי במוסך

בדקו את הנושא הכניסו לחיבור מנורה והכן יוצא מים במרווח

צריך לחליף פקק מין בבלוק, הסכום קרוב ל1000 שקל

יש צורך בפירוק גיר

מה אתם אומרים

שאלה נוספת קטנה חבר פתח את הפקק שמן באוטו בזמן שהמנוע פועל והרגשנו כמו לחץ אוויר שמשתחרר במכות של לחץ החוצה הוא אומר שזה קומפרסיה טובה

לי נראה בדיוק הפוך שבורח לחץ החוצה , מה המומחים אומרים?

פורסם

יש לי שני שאלות נוספות

1. במידה ואני כבר מוריד גיר שמן גיר גם יורד וצריך להחליף אותו גם?

2. איזה עוד דברים כמו מחזיר שמן אחורי ופקק מים נמצאים בין הגיר למנוע שאותם צריך להחליף על הדרך שלא ילכו עוד שבוע

אם אני כבר מפרק אני רוצה שתציאו לי מה לבדוק .

3ץ שאלה לא כל כך קשורה אבל, במידה ועושים בדיקת לחץ הפוך למנוע האם הבדיקה יכולה לגרום לנזק לאטם ראש מנוע .

אני רוצה פשוט לבדוק את המנוע כי הוא מעשן , אני לא יודע אם זה גומיות שסתומים או רינגים אני רוצה לדעת מאיפה להתחיל את השיפוץ שלו על מנת לישר קו לגמרי עם הרכב .

פורסם

לרוב אין קשר בין הפקק הזה לתקלה כלשהיא במנוע. הפקק פשוט נאכל מקורוזיה (בד"כ עשוי פח מגלוון). היתה לי תקלה כזו במיצובישי סופר לנסר שם נמצא הפקק ליד גלגל התנופה. דליפת המים גרמה לכניסת מים לתוך הסטרטר. המרגיז הוא שפקק שעלותו 5 שקל מחייב פירוק והרכבת גיר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב .

עיינתי בתשובות לנושא ושאלתי היא .

ברשותי יונדאי לנטרה 97 , גיר ידני . האם גם בגיר ידני ישנו פקק מים כזה ? היכן הוא נמצא אם כן , והאם דורש פירוק ?

יש לי גם איבוד מים ברכב , לפני מספר ימים החלפתי במוסך מכסה פלסטיק של הרדיאטור לאחר שהיה בו סדק , המנוע להתחמם ,

היום בדרך להעבודה עלה לי קצת חום המנוע ושמתי לב לנזילן מיים מאיזור האגן שמן , קצת קשה לראות מאיפה בדיוק הנזילה ,

אציין שברע שהנעתי את האוטו היה לי קצת רעשים משונים , יכול להיות ממשאבת המים , וכאשר פתחתי את המכסה מנוע ראיתי קצת מים משפריצים מאיזור הרצועות מנוע שהוחלפו לא מזמן .

אשמח לתשובה או לכיוון .

הרגשתי צרפתיה

והייתי עם איטלקיה זמן מה

ניסיתי גם יפנית, ואפילו קוריאנית .

אבל לבסוף התאהבתי בגרמניה!

• תוכן חדש...