Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה: קליאו ספורט 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלעד, לא יודע מה איתך, אם הקליאו שלי הייתה מוצבת היום למכירה היא הייתה נסחרת הרבה מעבר לסכומים שרשמת.

ואתה מכיר את הרכב :wink:

טל, לדעתי אתה באמת קצת מגזים. אני כבר קבלתי הצעה רצינית של 5K ש"ח מעבר למה שאני שלמתי על הרכב (וזה פחות מחודשיים אחרי שקניתי אותה) וגם אני שלמתי סכום יפה מעל המחירון.

אני שמעתי על קליאו עם נתונים פחות או יותר כמו שלך שנמכרה ב-50K ש"ח, שזה 10 מעל המחירון שזה מחיר הגיוני לרכב לפי דעתי.

רוני 115K ש"ח זה ממש לא הרבה. הרכב שלי עבר יותר מזה והוא נוסע סבבה. דווקא ממך לא ציפיתי להגיד כזה דבר. כל עוד הרכב טופל כמו שצריך לא צריכות להיות בעיות. מה שכן אני יכול להגיד לך שזה מאוד מאוד יקר להחזיק את הרכב כמו שצריך.

ד"א, פלאגים עולים 800 ש"ח (או 1200) בחברה. יש אופציה יותר זולה.

אני מסכים שהמחיר נשמע טיפה מוגזם אבל רק התוספות שיש עליו שוות את התוספת מעל המחירון, מצד שני הטיפולים שהרכב חייב עכשיו לעשות דחוף גם יעברו בכיף את ה-6K ש"ח שהוא מבקש מעל המחירון. אז זה מבטל פחות או יותר אחד את השני. עכשיו נשארנו עם רכב שהסחירות שלו טובה ולכן הבחור מבקש מעל המחירון ומצד שני יש לו את הקצה שלדה.

שוב, אני אישית לא הייתי הולך על הרכב רק בגלל הקצה שלדה, לי זה משהו שמפריע מאוד אבל אם לך זה לא מפריע אז בסופו של יום זו עסקה סבירה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה...

קליאו ספורט היא לדעתי אחת הקניות הטובות היום למי שמחפש רכב ספורטיבי ולא יקר.

המחירון שלה מגוחך בצורה אבסורדית, וגם כשמשלמים הרבה (יחסית) מעל מחירון, מקבלים הרבה אוטו ספורט בשביל מעט כסף (במיוחד מהדור הראשון בשנתונים האלה...)

מספר הידיים אמנם לא הכי ארטקטיבי, אבל לטעמי האישי זה שיקול שולי ביחס למצב.

כמות הקליאו ספורט דור ראשון שמסתובבות על כבישי ישראל היא ממש ממש ממש לא עצומה. חלקן הגדול כבר התלבשו על עץ או עמוד בשלב זה או אחר בחייהן וסובלות מפגיעות שילדה לא נעימות. חלקן הגדול היו בבעלות ילדים חסרי אחריות שלא טיפלו בהן כמו שצריך, ועוד בעיות בסגנון הזה.

צריך לזכור - שרכבי ספורט (במיוחד זולים יחסית) נוטים להחליף הרבה ידיים. קונים אותם צעירים והם מחליפים (מי שבא מעולם האופונעים מכיר את זה היטב. אופנוע ספורט יכול בקלות למצוא את עצמו מחליף שתי ידיים בשנה וזה ייחשב נורמאלי). כנ"ל קילומטרז. אנשים לא קונים אוטו ספורט (בד"כ) בשביל לנסוע איתו למכולת, אלא בשביל לצאת איתו לנס הרים. זה מייצר קילומטרז.

הבוטום ליין - אם אתה רוצה קליאו ספורט 2001, 115k ק"מ זה סביר. יד 5 טיפה גבוה, אבל לדעתי לא צריך להפחיד אותך יותר מדי (במיוחד אם אתה מתכנן להחזיק אותה לפחות שנתיים). ואם מצבה טוב ועם שיפורים - לשלם מעל מחירון נשמע לי בהחלט סביר (אף אחד היום לא ימכור קליאו ספורט במצב טוב במחיר מחירון או קרוב אליו). מה שכן - ממה שקראתי כאן נשמע שדווקא לזו יש היסטורית טיפולים בעייתית, ואולי שווה לחכות.

---

למען ההגינות - גם לנו יש קליאו ספורט 2001, יד חמישית עם קרוב ל-120אלף קילומטר.

היא נקנתה לפני קצת יותר משנה וחצי עם 86אלף קילומטר, בכמעט 8000 מעל מחירון, וזה כשהמחירון עוד לא היה כל כך נמוך כמו שהוא היום. (היא נפלה כמעט 20 אלף מאז!).

הסכמנו לשלם מעל מחירון כי מצאנו רכב במצב מצוין. הבעלים הקודם שמר עליה בצורה פדנטית. יש לה ספר טיפולים מושלם מהבעלים הראשון כולל כל הבדיקות וכל הטיפולים שנעשו. ובנוסף הוחלפו לה הג'אנטים ל-16" ברישיון והוחלפה לא מערכת פליטה (גם היא עם אישור..... פדנט כבר אמרנו :-))))

הקליאו כמובן לא למכירה, אבל כשהיא תהיה, ולמרות שהיא ממשיכה לצבור קילומטרז, אני בטוח שנוכל למכור אותה הרבה מעל מחירון, כי היא ממשיכה להיות במצב טוב ואנחנו מקפידים לתחזק אותה ולטפל בכל בעיה שמתעוררת (למשל... חודש הבא מחליפים קלאץ' ב-4000 ש"ח....)

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

כל מה שנאמר פה בקשר ללשלם מעל המחירון הוא נכון..

אבל כאשר מחיר הרכב צונח צניחה חופשית זה נדיר למצוא קונה שישלם כפול על הרכב,

למרות שככל שהוא מתקדם עם הגיל הסבירות לכך עולה.

חבל לשמוע שהקליאו צונחת באותו הקצב של הסקסו... :|

כמו כן הביטוח של הרכב הוא בעיה אחרת לגמרי..

תחשבו שבמקרה של השבתה מדובר פה באיבוד אדיר של ש"ח...

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הבוטום ליין - אם אתה רוצה קליאו ספורט 2001, 115k ק"מ זה סביר. יד 5 טיפה גבוה, אבל לדעתי לא צריך להפחיד אותך יותר מדי (במיוחד אם אתה מתכנן להחזיק אותה לפחות שנתיים). ואם מצבה טוב ועם שיפורים - לשלם מעל מחירון נשמע לי בהחלט סביר (אף אחד היום לא ימכור קליאו ספורט במצב טוב במחיר מחירון או קרוב אליו). מה שכן - ממה שקראתי כאן נשמע שדווקא לזו יש היסטורית טיפולים בעייתית, ואולי שווה לחכות.

אני לא בטוח שהסטוריית הטיפולים בעייתית, כמו שרשמתי (שאמר המוכר) הרכב טופל במורשה עד 90K.

HERMAN, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהביטוח בעייתי?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

היא בעייתית מאוד כי זה הק"מ הכי קריטי של הקליאו. בטווח שבין 90 ל-120 אלף ק"מ יש להחליף פלאגים, קלאץ (בד"כ הולך באזור הזה), בולמים (בגלל זה רוב הרכבים היום עם בולמים משופרים כי המקוריים מחזיקים 60-100 אלף ק"מ, תלוי בצורת השימוש), טיימינג ורצועת אביזרים. כל הטיפולים הנ"ל עוברים עולים כ-15K ש"ח בקלות אז בגלל זה אני אומר לך שהדבר הכי חשוב בקליאו ספורט (אחרי שבודקים שאי פגיעה בשאסי) זה היסטוריית טיפולים מכיוון שכל טיפול מגיע בקלות ל-5K ש"ח (ואני לא מדבר על החלפת שמנים וברקסים).

הרמן, הביטוח דווקא לא בעייתי, אני נהג צעיר ללא עבר בעייתי קבלתי הצעה של 3900 ש"ח וזה מבלי לחפור ולחפש הצעות זולות יותר. לבסוף בטחתי עם אח שלי שהוא נהג חדש ב-5900 שזה ממש לא בשמיים (חבר שלי עם הראלי שילם 7K ש"ח כשהוא היה נהג חדש).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני לא בטוח שהסטוריית הטיפולים בעייתית, כמו שרשמתי (שאמר המוכר) הרכב טופל במורשה עד 90K.

HERMAN, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהביטוח בעייתי?

הוא מתכוון לזה שאם המחירון של קליאו ספורט הוא 39K, ואתה משלם 50K והאוטו הולך פייפן בתאונה או נגנב, אז הביטוח ישלח לך צ'ק של 39K ולא של 50K.

ככל שהפער בין מחיר השוק למחיר המחירון לפיו עובדות חברות הביטוח גדול יותר כך מונח יותר כסף על קרן הצבי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הוא מתכוון לזה שאם המחירון של קליאו ספורט הוא 39K, ואתה משלם 50K והאוטו הולך פייפן בתאונה או נגנב, אז הביטוח ישלח לך צ'ק של 39K ולא של 50K.

ככל שהפער בין מחיר השוק למחיר המחירון לפיו עובדות חברות הביטוח גדול יותר כך מונח יותר כסף על קרן הצבי.

בעקרון זה נכון, אבל אם אתה לא מעוניין בכך, אתה יכול לבטח את ה11K הפרש בנפרד, תחת סעיף של אבזור/שפור. עלות ביטוח כזה הוא בדר"כ 8% מערך התוספת או במקרה דנן- 880 ש"ח. האם יהיה ניתן להכניס את כל ה11K- אינני בטוח. האם זה כדאי? כל אחד ומה שמתאים לו. מה שבטוח הוא, שניתן לצמצם את הפער הביטוחי בצורה ניכרת תמורת תשלום מכובד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מצטרף להמלצת הקודם אלי.

א. ניתן לבטח רכב ללא קשר למחירון אלא לפי הערכת שמאי. זה פשוט ייצא יקר יותר.

ב. ניתן לבטח תוספות בנפרד ובכך להעלות את ערך הרכב.

אצלי לדוגמה, סוכן הביטוח מאשר כל תוספת ואף מבטח אותה, בסכום של 5% מהערך שלה,

שברור שאני אקבל הכל במקרה של תאונה חס וחסה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
היא בעייתית מאוד כי זה הק"מ הכי קריטי של הקליאו. בטווח שבין 90 ל-120 אלף ק"מ יש להחליף פלאגים, קלאץ (בד"כ הולך באזור הזה), בולמים (בגלל זה רוב הרכבים היום עם בולמים משופרים כי המקוריים מחזיקים 60-100 אלף ק"מ, תלוי בצורת השימוש), טיימינג ורצועת אביזרים. כל הטיפולים הנ"ל עוברים עולים כ-15K ש"ח בקלות אז בגלל זה אני אומר לך שהדבר הכי חשוב בקליאו ספורט (אחרי שבודקים שאי פגיעה בשאסי) זה היסטוריית טיפולים מכיוון שכל טיפול מגיע בקלות ל-5K ש"ח (ואני לא מדבר על החלפת שמנים וברקסים).

15K??זה מטה את הכף לחלוטין. על פניו לא משתלם לתת לו מעל מחירון בכלל, אפילו שהרכב במצב טוב.

נמאס לי.אני קונה טוסטוס

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

בדיוק הכוונה..

כשמדובר ביד 4 ומעלה לשנתונים כאלו גבוהים אז ההורדה היא פרופורציונלית..

זאת אומרת ש מה39 מורידים עוד 4% ומעלה.

ולגבי הערכת שמאי, אזי זה נכון, אבל גם שם יש גבול לכמה אפשר להעלות..

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

guyst, אחרי שפסלת את האדומה והכחולה...מה עם הכסופה בלי הטסט?

אני באמת לא מכיר את האוטו אבל ראיתי אותו פעם בצפון ת"א והוא נראה די שמור, למרות הצעצועים ששמו עליו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
guyst, אחרי שפסלת את האדומה והכחולה...מה עם הכסופה בלי הטסט?

אני באמת לא מכיר את האוטו אבל ראיתי אותו פעם בצפון ת"א והוא נראה די שמור, למרות הצעצועים ששמו עליו.

אני חושב שהוא נמכר. בכל אופן guyst, אני ממליץ לך להגיע למפגש קליאו ספורט ב27 לאוקטובר. הייתי מגיע גם כן אבל אני עובד :x. אם תמצא לך קליאו למכירה נסה למצוא עוד אחת בשבילי :lol:. ובכלל עדכן אותי בפרטית אם תראה עוד אקזמפרים שלא שווים בדיקה, כמו שאני יכולתי לחסוך לך נסיעה לאשדוד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
טל, לדעתי אתה באמת קצת מגזים. אני כבר קבלתי הצעה רצינית של 5K ש"ח מעבר למה שאני שלמתי על הרכב (וזה פחות מחודשיים אחרי שקניתי אותה) וגם אני שלמתי סכום יפה מעל המחירון.

אני שמעתי על קליאו עם נתונים פחות או יותר כמו שלך שנמכרה ב-50K ש"ח, שזה 10 מעל המחירון שזה מחיר הגיוני לרכב לפי דעתי.

אלעד, אז ככה,

אני , עדיין, לא נתקלתי ברכב במצב שלי:

• שנת 2001 עם 72K ק"מ
  • טיפולים מתועדים מהיום הראשון במוסכים מורשים כולל ספר טיפולים מלא. כל טיפול לפי שעון.
  • לא נחסך שקל על האוטו, והוא לא מטופל בשמן של 2 שקל ("העיקר לעשות טיפול"). מנוזל מתזים ועד כל דבר שצריך. אפילו שמן הגיר היקר ביותר נקנה, אף על-פי שרנו כלל לא מחייבת להחליף את שמן הגיר. פדנט :wink:
  • חלקים מקוריים בלבד בטיפולים. לא תחליפיים!
  • הגה עור חדש.
  • מושבים במצב חדש! דבר דיי נדיר.
  • קיט יניקה מלא של SIMOTA, כולל כיוון צינור לפתח בטמבון + תפיסה שלו. לא יושב באוויר. (הפילטר המקורי גם אצלי).
  • צנרת מלאה חדשה מנירוסטה עם הממיר.
  • דוד בנייה עצמית של גיא סרדין כולל הסתרה. (גם הדוד המקורי עדיין אצלי).
  • מערכת סטריאו מקורית עדיין שכוללת צ'נג'ר עם 6 דיסקים. לא נעשו חורים במגש האחורי.
  • פנסים אחוריים של דור 2.
  • פנסים קידמיים חדשים עקב דהייה (תופעה מוכרת).
  • פסי קישוט וידיות דלתתו בצבע הרכב.
  • מנורות PHILIPS. לא נחסך שקל גם על זה.
  • צמיגי DUNLOP SP9000.
  • שטיפה ידנית בלבד אחת לשבועיים. וקס נעשה לפני 3 שבועות. אפילו תא המנוע מנוקה אחת לחודש!
  • אזעקת ביפר רב בריח MVP#625.

אני מניח שקיימים עוד אקסמפלרים שמורים כמו שלי, אבל הם נדירים ברמה של 'גשם באוגוסט'.

מה שאני בא להבהיר זה, שאם הרכב היה מוצא למכירה הוא היה נסחר הרבה מעבר לעשירייה מעל המחירון ואני באמת

חושב שזה מגיע לי. סה"כ כל רכב אחר שיקנה ויעשה לו יישור קו (מה שלא צריך אצלי)- יעבור אפילו את סכום המכירה שלי.

וסתם לידע כללי... אני מקבל כמעט כל יום הצעות למכור את הרכב. :lol::lol::lol:

גמר חתימה טובה וצום קל לכולם 8)

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
אני חושב שהוא נמכר. בכל אופן guyst, אני ממליץ לך להגיע למפגש קליאו ספורט ב27 לאוקטובר. הייתי מגיע גם כן אבל אני עובד :x. אם תמצא לך קליאו למכירה נסה למצוא עוד אחת בשבילי :lol:. ובכלל עדכן אותי בפרטית אם תראה עוד אקזמפרים שלא שווים בדיקה, כמו שאני יכולתי לחסוך לך נסיעה לאשדוד.

בהחלט ידידי, אהיה שם ואזיל ריר.

אגב מישהו יודע מהיכן אפשר להשיג ספר טיפולים או היינס או משהו בסגנון לאוטו?

תקנו אותי אם אני תועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...