Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי מה פשר הנקודות?

אני נותן שנה אחריות מלאה על כל מנוע שאני משפץ(כמובן בתלות שהמנוע אינו רתח מסיבה חיצונית).

אורן

פששש איזה נדיב אתה פעם ראשונה שאני שומע אחריות לשנה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואיך בדיוק הוא מצליח להשיג חלקים מקוריים במחיר יותר זול מהמחיר שבני נקב?

הבנו - העבודה נעשת בקלנסווה ולכן היא חינמית, איך בדיוק הוא משיג חלפים בפחות מ- 2300 ש"ח? שים לב שאת המע"מ כבר הורדתי כי אני משוכנע שהוא ישולם כחוק...

אז מה אתה אומר שלא שווה לעשות שם שהעבודה?

המנוע לא יהיה טוב ושהמנוע יהרס אחרי אחריות של 3חודשים .

כן יש אחריות ויש גם חשבונית .

הם קונים את החלפים יותר זול ממה שאנחנו קונים ושעת עבודה של מכונאי שם היא 30 ש"ח ולא 120ש"ח כמו במרכז הארץ.

• ספונסר פורום
פורסם
פששש איזה נדיב אתה פעם ראשונה שאני שומע אחריות לשנה

אני לא היחיד,ישנם עוד בעלי מוסכים שאני מכיר שנותנים אחריות לשנה.

כשאני משפץ מנוע אני עומד מאחורי העבודה שלי.

כשאני מרכיב מנוע מיבוא,לא.

אורן

פורסם
אני לא היחיד,ישנם עוד בעלי מוסכים שאני מכיר שנותנים אחריות לשנה.

כשאני משפץ מנוע אני עומד מאחורי העבודה שלי.

כשאני מרכיב מנוע מיבוא,לא.

אורן

נפל לי כנראה האסימון ,אתה אולי מדבר מתוך אינטרס.. אתה בעל מקצוע שמקצועו הוא התחום המדובר..תנסה לשים את עצמך מחוץ לתמונה ומחוץ למקצועך ואז תביע דעה.
פורסם
נפל לי כנראה האסימון ,אתה אולי מדבר מתוך אינטרס.. אתה בעל מקצוע שמקצועו הוא התחום המדובר..תנסה לשים את עצמך מחוץ לתמונה ומחוץ למקצועך ואז תביע דעה.

שלום.

אכן נפל לך האסימון אך לדעתי לא לחריץ או החור הנכון ולמה?

א הוא בעל מיקצוע ורוצה להתפרנס וזו זכותו כול עוד הוא שומר על הכללים ולדעתי הוא שומר וגם עוזר ואתה לא!!!

ב תלמד מנוע אחרי שיפוץ כללי אם יחזיק 30 יום לא שלושה חודשים הוא יחזיק גם שנתיים וגם 10 עד שנהג אהבל רשלן יהרוג אותו. הוא יכול לתת שנה אחריות כי לא יקרא כלום למנוע אלה אם בעל הרכב או נהג גרם לנזק ואז מימילא האחריות בטלה אגב כנ"ל אחרי יומים .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום.

אתה כתבתה אני מצטט "אתה חי בסרט קלנסווא עד כמה שזכור לי היא בשטח של מדינת ישראל ולא מעבר לקו הירוק .

לטפל שם זה כמו לטפל ביפו(ישוב ערבי) ."

יקרי אתה חיי בסרט לו אני, אתה מוזמן להגיע אלי למוסך ולראות במו עינך רכב מגנום אם מנוע מפורק שהוחרם אתמול ממוסך בקלנסוא ובעל הרכב קיבל זימון לבית מישפט אחרי החרמת הרכב, הרכב הוחרם ע"י אתגר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אתה כתבתה אני מצטט "אתה חי בסרט קלנסווא עד כמה שזכור לי היא בשטח של מדינת ישראל ולא מעבר לקו הירוק .

לטפל שם זה כמו לטפל ביפו(ישוב ערבי) ."

יקרי אתה חיי בסרט לו אני, אתה מוזמן להגיע אלי למוסך ולראות במו עינך רכב מגנום אם מנוע מפורק שהוחרם אתמול ממוסך בקלנסוא ובעל הרכב קיבל זימון לבית מישפט אחרי החרמת הרכב, הרכב הוחרם ע"י אתגר.

בברכה בני ל.

זה לא הגיוני קלנסווה לא בשטחים היא בשטח ריבוני של מדינת ישראל אם היה קורה מה שאתה אומר ,בג"צ היה מפרק את המשטרה על זה שהיא לא נותנת לאזרחים הערבים בעיר קלנסווה להתפרנס. (תפתחו מפה תסתקלו איפה אובר הקו הירוק )

פורסם
שלום.

אכן נפל לך האסימון אך לדעתי לא לחריץ או החור הנכון ולמה?

א הוא בעל מיקצוע ורוצה להתפרנס וזו זכותו כול עוד הוא שומר על הכללים ולדעתי הוא שומר וגם עוזר ואתה לא!!!

ב תלמד מנוע אחרי שיפוץ כללי אם יחזיק 30 יום לא שלושה חודשים הוא יחזיק גם שנתיים וגם 10 עד שנהג אהבל רשלן יהרוג אותו. הוא יכול לתת שנה אחריות כי לא יקרא כלום למנוע אלה אם בעל הרכב או נהג גרם לנזק ואז מימילא האחריות בטלה אגב כנ"ל אחרי יומים .

בברכה בני ל.

גם מבלי להכיר אותו אני מעריך את מקצועו אני שמח שיש אנשים כמוהו אני לא נגדו..אני מאחל לו פרנסה בשפע אז אל תנבח.

אני פשוט מאוד מדבר מתוך נסיון מר שלאחר שני שיפוץ מנועים אכלתי קש! לשפץ ראש מנוע בלבד או רק חצי אוברול למנוע לא ב100 אחוז מצליח כל מכונאי יודע זאת, לפי מה שאני מבין מהבחור שהוא מאוד קפדן ומקצועי ואחראי ועל כן בטוח שהוא גובה מחיר בהתאם לשיפוץ! שיפוץ איכותי יעלה כמו לייבא מנוע-מכונאי מקצועי הסביר לי שאם עושים רק ראש מנוע או חצי אוברול ייווצר לחץ על האזור החלש שלא שופץ והמנוע לא יחזיק מעמד זמן רב, אלא אם כן המנוע עבר אוברול כללי! ואוברול כללי עולה כמו מנוע מיבוא או אפילו יותר!

פורסם
שטויות.

מכונאי טוב,שבודק את המנוע היטב,ועושה עבודה מקצועית עם מדידות וע"פ הוראות היצרן,יעשה אוברול\חצי אוברול שיסע שנים.

מנוע מיבוא זה לא מנוע חדש,זה חתול בשק,אתה לא יודע אם המנוע רתח בעבר,עם בוצעו טיפולים בזמן,וכמה ק"מ המנוע עשה(זה שהמוכר אומר לך,"30000 ק"מ, עלי" זה לא מעיד על כלום)

מה קורה לאחר 3 חודשי אחריות?

אם מחיר שיפוץ ומחיר החלפת המנוע חופפים תמיד עדיף שיפוץ.

אורן

אורן, שיפוץ כמו שאתה מתאר יעלה בד"כ הרבה יותר ממנוע משומש מיבוא.

אין ספק שמנוע ששופץ לפי הספר יעבוד כמעט כמו מנוע מקורי ויחיה לא הרבה פחות אבל כשאדם מתקן את רכבו הוא מתקן אותו כדי לנסוע בו עוד כמה שנים ולמכור אותו במצב טוב. הוא לא מתקן אותו כדי להביא אותו למצב שיחיה עוד 500,000 ק"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• ספונסר פורום
פורסם

לרוב,חצי אוברול יעלה פחות ממנוע יבוא+עבודת המוסך.

אוברול מלא מעט יקר יותר.

ובשני המקרים,עדיף שיפוץ על החלפה(פרט למנועים ספציפיים ששם עלות החלקים גבוה)

אורן

פורסם

מנועים מפירוק נסחרים בענף הרכב מזה זמן רב, וכל עוד יש ביקוש יש היצע.

למוסך וללקוח יש אינטרס משותף להוזיל עלויות לאחר שמנוע כשל, ולהרכיב מנוע מפירוק יש תועלת רבה לשני הצדדים, אמנם מדובר בחתול בשק, אבל הסיכוי למנוע דפוק הוא נמוך ולמוסך יש את ה"סנסורים" שלו לזהות מנועים "בעייתים" לפני הרכבתם.

לשוק המנועים מפירוק/יבוא יש חוקים משלו והמחיר נקבע לפי הביקוש בלבד. לעיתים המחיר עלול להיות גבוה ואז באמת אופצית שיפוץ המנוע יהיה אטרקטיבי יותר.

במנוע מיבוא המוסך מסתכן בעבודה חוזרת שאותה הוא לא גובה מהלקוח וגם לא מקבל אותה מהספק מנועים שלו, במידה והמנוע נמצא לא תקין לאחר התנעה. לכן המוסך גוזר קופון על מחיר המנוע, מעיין תעודת ביטוח.

יש חלקי חילוף תחליפיים של חלקי מנוע מאיכות טובה, בוכנות, מייסבים וטבעות בוכנה, אטמים אני ממליץ על מקורי.

במנוע משופץ מקבל הלקוח אחריות בהתאם לאמונת המוסך בעבודתו, לכן חשוב לבדוק זאת מול המוסך כדי לקבל מושג איזו עבודה וחלקים תקבל, יחד עם האחריות המורחבת תקבלו מחיר גבוה יותר כי המוסך יבצע עבודת בית מרקחת וגם יקפיד להשתמש בח"ח אכותיים ומוכרים שגם עולים יותר.

* ועוד דבר שלא קשור, נא לשמור על רמת הדיינות נאותה, ביטויים של "אתה חיי בסרט" או "אל תנבח" יגרמו למחיקת הודעות של הכותב ללא התרעה. זוהי אזהרה אחרונה!

פורסם
אז מה אתה אומר שלא שווה לעשות שם שהעבודה?

מה שאני אומר שאני לא מצליח להתגבר על הפער שבין מחירי החלפים שבני נקב בהם (ואני משוכנע שהוא יודע על מה הוא מדבר), לבין מחיר העבודה כולה בקלנסווה.

משהו כאן לא מסתדר ואצלי במקרים כאלה נדלק פרוזקטור אדום.

פורסם

אצלי נדלק רק כתום מהבהב, שזה אומר שכנראה מדובר רק במחיר התחלתי כדי לשכנע לקוח להתחיל את התיקון, לאחר פירוק המנוע עלול להתגלות "האלמנט".

אם מדובר במוסך מוסדר המורשה מטעם משרד התחבורה, כדאי לבקש הצעת מחיר מודפסת שעפ"י חוק אין לחרוג ממנה עד ל20%.

פורסם
מה שאני אומר שאני לא מצליח להתגבר על הפער שבין מחירי החלפים שבני נקב בהם (ואני משוכנע שהוא יודע על מה הוא מדבר), לבין מחיר העבודה כולה בקלנסווה.

משהו כאן לא מסתדר ואצלי במקרים כאלה נדלק פרוזקטור אדום.

דורקי על הפרוזקטור האדום שאתה רואה יש גם שלט: "מה שנקנה בזול ,יעלה ביוקר"!

בברכת שנה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אצלי נדלק רק כתום מהבהב, שזה אומר שכנראה מדובר רק במחיר התחלתי כדי לשכנע לקוח להתחיל את התיקון, לאחר פירוק המנוע עלול להתגלות "האלמנט".

אם מדובר במוסך מוסדר המורשה מטעם משרד התחבורה, כדאי לבקש הצעת מחיר מודפסת שעפ"י חוק אין לחרוג ממנה עד ל20%.

דניאל - אתה צודק.

אלא מה? גם אתה חושד ב"אלמנט" שיישלף אחרי שהמנוע יפורק מהרכב והלקוח כבר לא יוכל לעשות הרבה (לקוח שבוי).

עוד עניין קטן - אני לא מאמין בבעלי מקצוע לא מרוצים. למה הכוונה? תן להם תשלום לא ריאלי והם יחזירו לעצמם את הרווח ב"עיגולי פינות", חיסכון בחומרים ובחלפים.

לדעתי:

תשלום הוגן = (בד"כ) עבודה טובה

תשלום נמוך = (תמיד) עבודה סוג ז'.

לכן גם עניין הצעת המחיר הכתובה לא תפתור ללקוח את הבעיה, כיוון ש: 2,000 ש"ח + 20% = 2,400 ש"ח וגם זה לא משאיר למוסך בשר.

• תוכן חדש...