Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההגדרה קצת מטעה. בקר RAID שנמצא בלוחות אינו RAID תוכנה הוא RAID חומרה. הבקר אינו תלוי בדרייבר או במערכת ההפעלה במחשב ע"מ לבצע הפעולות הבסיסיות על המערך. התוכנה עצמה צרובה ברכיב וניתנת לגשה באמצעות BIOS. אומנם את העבודה מבצע היע"מ בעזרת זיכרון פיזי אך עדיין זה נחשב RAID חומרה להבדיל מ-RAID תוכנה שבו הקוד עצמו כתוב ורץ ממערכת ההפעלה. חוץ מזה לא כל BUILD-IN RAID הוא אינו RAID "מקצועי". יצא לי לראות לא מעט לוחות של HP שהכילו בקר RAID עם מעבד יעודי והם הגיעו בנויים על הלוח, כולל זכרון יעודי וזכרון Cache.

לגבי יעילות - אני בהחלט מסכים שאין להשוות בקר RAID יעודי בעל יחידות עיבוד וזכרון עצמאי מול צ'יפ שמאפשר ממשק פשוט של RAID 1,0. ביצועים אני מניח שיהיו טובים יותר מאשר RAID מבוסס מערכת וינדוס.

היות וכל יעוד של המכונה הזאת היא לשמש כשרת אכסון בייתי ואין לארנון מחשב כרגע הייתי הולך לכיוון פתרונות NAS יעודיים כמו שהציעו הח'ברה פה.

ישנם כמה אופציות במחיר סביר ששווה לבדוק (כולם בעלות של עד 3000 שקל ללא דיסקים):

1. SmartStor NS4300 מבית Promise

ThermalTake Muse .2

Intel SS-X .3

וסביר להניח שיש עוד, תחפש בחנויות אינטרנט...

פורסם

אי אפשר לחזות בוודאות אם חומרה עתידית של יצרן כלשהו תתמוך ב-ARRAY שנבנה עם חומרה של היום.

ברמות המחיר היקרות יותר (adaptec ושות') כנראה אפשרלישון בשקט בידיעה שתהיה תמיכה כלשהי גם בעתיד, אבל ברמות המחיר העממיות לא ממש.

תמיכה ב-RAID תוכנה של היום תהיה תמיד, בהנחה שאתה מחזיק דיסק התקנה של וינדוז 2003. (וסביר שייתמך גם בגרסה-שתיים הקרובות)

איביטורבו - על איזה XOR בדיוק אתה מדבר ב-RAID1 ?

ולגבי ביצועים - אם המחשב אינו עמוס להערכתי הביצועים יהיו תלויים בדיסקים עצמם בלבד בכל מקרה.

וממילא הגישה היא דרך רשת 100 מגהביט, מה שיגביל את התפוקה המקסימלית בכל מקרה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לי יש כזה, וואלק מרוצה עד הגג, אם כי עדיין אין תמיכה לויסטה למיטב ידיעתי.

פשוט מאוד להתקנה ויעיל מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

וויל- לחזות לא - אבל אם promise כבר עכשיו נותנים תאימות אחורה לבקרים ישנים ובנוסף יענו בחיוב למייל ששואל האם array שנבנה בחומרה עכשוית ייתמך גם בעוד כמה שנים - זה מספיק.

חוצמזה - במידה ומדובר במירור - ייתכן מאוד והדיסק יהיה קריא גם בחיבור ישיר (מקסימום עם offset לתחילת הFS).

פורסם
ההגדרה קצת מטעה. בקר RAID שנמצא בלוחות אינו RAID תוכנה הוא RAID חומרה. הבקר אינו תלוי בדרייבר או במערכת ההפעלה במחשב ע"מ לבצע הפעולות הבסיסיות על המערך. התוכנה עצמה צרובה ברכיב וניתנת לגשה באמצעות BIOS. אומנם את העבודה מבצע היע"מ בעזרת זיכרון פיזי אך עדיין זה נחשב RAID חומרה להבדיל מ-RAID תוכנה שבו הקוד עצמו כתוב ורץ ממערכת ההפעלה. חוץ מזה לא כל BUILD-IN RAID הוא אינו RAID "מקצועי". יצא לי לראות לא מעט לוחות של HP שהכילו בקר RAID עם מעבד יעודי והם הגיעו בנויים על הלוח, כולל זכרון יעודי וזכרון Cache.

אתה טועה. עצם שמירת התוכנה על גבי זכרון הרכיב לא הופכת אותו ל-RAID חומרתי. RAID חומרתי הינו RAID בעל בקר ייעודי, שמבצע בעצמו את פעולות העיבוד, ולעיתים קרובות בעל זכרון פנימי משלו, ויכולת גיבוי. ואם נשמור את הקוד של ה-Software RAID על כונן USB, הוא גם יהיה חומרתי? לא ממש. לבקרים האלו חסר הרכיב החומרתי שמבצע את פעולת ה-RAID עצמו. איזה יתרון יש לשמירת הקוד על גבי הרכיב עצמו? שום דבר, אתה עדיין זקוק לדרייבר מתאים. לא סתם קוראים לכאילו-RAID הזה "fakeraid".

לסיכום - רוב הבקרים שמובנים בלוחות אם אינם בקרי RAID אמיתיים, וידועים בשם "fakeraid". כנ"ל רוב הבקרים הזולים יותר של Promise ושות'. כאן ניתן למצוא רשימה חלקית של בקרים, ותשובה לגבי סוגם (אמיתיים, או "כאילו").

גיל - אתה צודק, ההתקן של Promise נראה לא רע בכלל, למרות שההפרש במחיר בינו לבין ReadyNAS NV+ ערום די קטן.

אישית, עדיין הייתי הולך על ה-ReadyNAS, כיוון שלא מצאתי התייחסויות רבות ל-NS4300 ברחבי הרשת.

פורסם

זה שזה FakeRaid זה לא אומר לי כלום מבחינת היישום. זה עדיין בקר Raid שמיושם בחומרה.

זה לא רק תוכנה טהורה שיושבת במערכת ההפעלה. זה למעשה מודול שילוב של חומרה ותוכנה.

הויכוח הוא באמת טיפשי אבל ההגדרה הנכונה פה היא: Raid תוכנה שמיושם בחומרה ולא Raid תוכנה לבד.

יתרונות שיכולים להיות:

1. תוכנה מוגנת. חשוף לשינויים או להפרעות מצד מערכת ההפעלה (וירוסים\מזיקים או כל דבר אחר שיכול לפגוע בתוכנה).

2. בעיות מצד מערכת ההפעלה (כגון אתחולים וכדומה) יכולים לפגוע בתקינות ה-Raid, בניגוד ל-Raid שרץ במקביל למערכת ההפעלה.

פורסם

לפי מה שראיתי הReadyNAS עולה כ$900 בארה"ב לעומת קצת פחות מ$400 לpromise.

לא מצאתי חנות שמוכרת ReadyNAS בארץ ואין לי מושג כמה זה עולה כאן.

בנוסף - לpromise יש snapshots שזה מאוד שימושי.

פורסם
זה שזה FakeRaid זה לא אומר לי כלום מבחינת היישום. זה עדיין בקר Raid שמיושם בחומרה.

זה לא רק תוכנה טהורה שיושבת במערכת ההפעלה. זה למעשה מודול שילוב של חומרה ותוכנה.

הויכוח הוא באמת טיפשי אבל ההגדרה הנכונה פה היא: Raid תוכנה שמיושם בחומרה ולא Raid תוכנה לבד.

יתרונות שיכולים להיות:

1. תוכנה מוגנת. חשוף לשינויים או להפרעות מצד מערכת ההפעלה (וירוסים\מזיקים או כל דבר אחר שיכול לפגוע בתוכנה).

2. בעיות מצד מערכת ההפעלה (כגון אתחולים וכדומה) יכולים לפגוע בתקינות ה-Raid, בניגוד ל-Raid שרץ במקביל למערכת ההפעלה.

יא אללה. בפעם האחרונה - עצם שמירת הקוד על חומרה כלשהי לא הופך את הפתרון לפתרון חומרתי, בדיוק כמו ששמירת מערכת ההפעלה על דיסק קשיח לא הופך אותה ל"פתרון חומרתי". מדובר במדיום אחסון שונה - דיסק קשיח, מול על הכרטיס.

ולמה אני בכלל טורח לענות, אם הוויכוח מיסודו טיפשי? כי אתה טועה ומטעה, לא מדובר כאן על הבדל בשם. התוכנה לא יותר מוגנת, כיוון שניתן לכתוב גרסת firmware חדשה. ולא רק זאת, הכרטיס בכלל אינו מכיל את קוד ה-RAID שרץ בזמן הפעולה השוטפת של המערכת. הוא מכיל קוד לטיפול בשלב ה-real mode בלבד, לפני המעבר ל-protected mode, ואז... נכון מאוד, ניחשת, השליטה עוברת לדרייבר של מערכת ההפעלה. כן, זאת הסיבה שבכלל קיים אותו דף שקישרתי אליו, שמציין אילו כרטיסים הם fakeraid ואלו הם hardware raid - על מנת שרוכשים פוטנציאלים ידעו האם הכרטיס יעבוד במערכת ההפעלה שלהם, או שהם זקוקים לדרייבר - שלא תמיד קיים :roll:

ושום דבר לא רץ "במקביל למערכת ההפעלה", בניגוד למה שציינת.

אין שום הגנה נוספת מפני אתחולים, או כל דבר אחר, רק בגלל שהקוד שמור על הכרטיס. כלום. נאדה. שום דבר. אם מערכת ההפעלה קופאת, או מאתחלת, או כל דבר אחר, זה משפיע על קוד ה-RAID בדיוק באותה צורה. כי, בפעם המי-יודע-כמה, מערכת ההפעלה מריצה אותו. דרייבר.

לפי מה שראיתי הReadyNAS עולה כ$900 בארה"ב לעומת קצת פחות מ$400 לpromise.

לא מצאתי חנות שמוכרת ReadyNAS בארץ ואין לי מושג כמה זה עולה כאן.

בנוסף - לpromise יש snapshots שזה מאוד שימושי.

ReadyNAS עולה $900 כולל מספר דיסקים, ערום באיזור $650. עדיין, אין סיבה לשלם $250 יותר מאשר ה-Promise.

אבל כמו שאמרתי, אני בהחלט מסכים איתך שה-Promise נראה מבטיח, אך הייתי מחכה שיצוצו קצת דיעות בקשר אליו ברחבי הרשת. לא מצאתי משהו משמעותי בשלב זה.

• תוכן חדש...