Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לעשות גינה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גינה מוזנחת עם אדמה בלבד! אני רוצה לעשות עכשיו דשא וכל מיני שטויות

אבל שיצא כמה שיותר זול יעני לא להשתולל הגינה בערך 40 מטר.

עכשיו אני ואבא שלי רוצים לשתול לבד. לשים פלטות דשא ומסביב את האבנים הללו.

השאלה שלי איך עושים את כל זה נכון כדי שלא יגדלו עשבים מתחת לדשא ולאבנים?

תודה רבה לעוזרים.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

בנוגע לדשא - אני לא גנן, אז אין לי מושג.

בקשר לאבנים, מניסיון, את יכול לשים מתחת יריעות בד או ניילון או לבצע ריסוס תקופתי.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אני אמנם לא מומחה אבל יש לי קצת ניסיון בסיסי בתחום.

לפני הפלטות של הדשא,מומלץ להשקות שבוע לפני כל יום את האדמה כדי להכין אותה לקליטת הפלטות ויום לפני הנחת הפלטות -להפוך את האדמה.

אם אתם מתכוונים לעשות צנרת השקייה שתכלול ממטרות אז מומלץ לתכנן לפני את כמות הממטרות,פיזור הממטרות בשטח כתלות להשקיה כוללת שתכסה את כל השטח.

והכי חשוב את הצנרת להעביר מתחת לאדמה לפני הנחת הפלטות של הדשא.

אם מסביב אתה מניח אבני טוף-מומלץ מתחת לרפד את האדמה ביריעות יוטה.

כנ"ל לגבי חלוקי נחל וזאת כדי למנוע צמיחה של עשביה מתחת לאבנים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

בקשר לאבני טוף / חלוקי נחל מחזק, אפילו שתיים שלוש שכבות של יריעות יוטה ואולי גם לעשות לאדמה טיפול שלא ייצמח שם עשבייה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

1. תחליט מה גודל המדשאה. הכי פשוט להשקייה זה ריבוע. אחידות ההשקיה חשובה כי איזורים מתים יתנו דשא לא אחיד.

2. מקם ממטיר או מתז בכל פינה כך שכל אחד ישקה בזוית של 90 מעלות עם חפיפה. (למה 4? כי רק כך תהיה אחידות פיזור של המים). את הצנרת קבור לפחות 20 ס"מ מתחת לפני השטח.

3. פתח מים וראה שאין פיצוצים ונזילות לפני שאתה מכסה את הצנרת. אם אין פיצוצים תן השקייה טובה של 20 דק' בהפרש של 3 ימים.

4. המתן שבועיים.

5. עקור את העשבים שצמחו פזר קומפוסט, כ 5 ליטר למ"ר, ותחח את האדמה. פזר דיזיקטול גרגירי ודשן סטרטר של סקוט.

6. פרוס את הדשא כאשר האדמה יבשה. הקפד שמרבדי הדשא יגיעו אחד לשני אבל לא יחפפו. אם הגינה מוצלת שתול דרבן אם מוארת שתול אלטורו. אל תשתול דרבן בגינה מוארת הוא לא יפסיק לפרוח לך.

7. בסיום הפריסה העבר בלון גז שוכב על פני הדשא. זה אמור להדק את הדשא לקרקע (לגננים יש כלי יעודי אבל הוא לא מצדיק רכישה ל40 מ"ר דשא.).

8. תן השקייה טובה של שעה. בשבועיים הראשונים תן השקייה של 10 דק' 3 פעמים ביום. אחרי שבועיים הורד את הכמות בהדרגה. אחרי שבוע אחוז מרבד במרכז ונסה להרים בעדינות. אם לא עולה - הדשא נקלט.

9. בחודש הראשון אל תדרוך על הדשא אתה תגרום לשקעים כי האדמה רטובה.

10. אחרי חודש אתה יכול לרדת בהשקייה לפעמיים בשבוע. אם יש בורות ושקעים שפוך עליהם חול. הדשא יעלה דרך החול והשקע יתיישר.

בקשר לעצות הקודמות שעסקו ביריעות יוטה, יוטה הוא חומר אורגני ולכן יתפרק מהר מאוד. ממליץ לך לפרוס טפטפות עליהם יריעה אגרוטכנית שחורה והיכן שיש חור בטפטפת לחורר היריעה ולשתול ורק אח"כ לפזר טוף.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

sorvall יא תותח תודה רבה אני בינתיים לומד ואוסף מידע לגבי כל העסק הזה כי אני ואבא שלי כנראה נעשה את

כל זה לבד. ראיתי שיש כמה אתרים ברשת לגבי טיפים ועצות לגבי שתילה של הדשא, האם יש טעם לקרוא אותם?

הם נכונים?

אתה אומר שצריך להתקין 4 ממטרות, בכל פינה ממטרה? לא מספיק ששתיים שיעמדו בשני קצוות שונים של הדשא באלכסון ישפריצו לאורך ולרוחב כל הדשא?!

כמה זמן צריך לבצע את שלב 3 לפני שלב 4?

מה היא העלות הממוצאת של חתיכת דשא למטר?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

בקשר ליריעות היוטה - שים במקומה יריעות PVC תחת האבנים. לא יגדל לך אפילו לא חצי עשב.

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

PVC יקר ומיותר במקרה זה. שים יריעה גאוטכנית של פלריג.

ההמתנה בין שלבים 3 ל4 היא כדי להפטר מעשבים. אתה יכול גם לרסס ראונאפ אחרי שבוע ולהמשיך לשלב הבא...

לשים ממטרה בכל פינה זה לעבוד לפי הספר. א"א להגיע לאחידות פיזור סבירה בשום צורה אחרת.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תודה רבה לעוזרים.

עכשיו מסביב לדשא בעצם מסביב לכל הגינה אני רוצה שתיהיה צמחייה יפה. הגינה חשופה לשמש בכל שעותייה כמעט.

האם יש צמחייה מיוחדת שנצרכת משמש?! או להפך לא ניזוקה ממנה?

וגם שבעתיד הצמחייה תהווה מן גדר חייה.

שאלה נוספת שעלתה לי עכשיו לראש, זה האם זה הזמן להתחיל לעשות גינה כשהחורף מתקרב?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

שים לב בבחירת הדשא

לרוב משתמשים או באלטורו או בדרבן גראס.

האלטורו דשא חזק מאוד, הבעיה איתו זה שבחורף הוא מצהיב (לא מת)

לעומת זאת הדרבן, דשא חלש ודליל אבל בחורף נשאר ירוק ואסור שיהיה עם צל עליו אחרת ימות.

אם יש לך כוח להתמודד עם האלטורו מבחינת זה שהוא נכנסת לכל מקום (אלא אם תציב לו גבולות עם פלסטיק ייעודי) אז לך עליו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

החיסרון העיקרי של דרבן הוא הפריחה. זה זן שאחד היתרונות שלו הוא דרישות אור נמוכות יחסית. בגלל שהוא ירוק אנשים מתפתים לשתול אותו גם בתנאי קרינה גבוהה ואם לא מכסחים על בסיס שבועי בקיץ, הוא פורח.

יש כאן עוד קצת חומר על זנים והקמת מדשאה:

http://www.gardening.org.il/articles/art_lawnselection.html

http://www.gardening.org.il/articles/art_brener-lawn.html

פורסם

לגבי הטפטפות אז תבדוק את עוצמת הזרם שיש לך בחצר ולפי זה תנבה את המערכת השקיה שאתה רוצה שדרך אגב זה ממש לגו להרכיב אותה .

ואם אתה שם דשא אז שים מסביבו או סביב העצים תוחם דשא כך שהדשא לא יוכל לעבור אליו ואז גם לחנוק את אותו עץ/שתיל ,

וכמובן לפני שאתה מניח דשא אז תעביר צינורות חשמל לצורך תאורה עתידית ,אחר כך אתה תבכה כשתצטרך לעשות .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

תודה רבה!!

התחלתי בהפיכת האדמה היום, חיייב לציין שזה מעוד קשה לביצוע.

השאלה שלי מה לעשות עם כל האבנים ויש המון מקטנים ועד ממש גדולים,

האם צריך לנקות את כולם בכדי שלא יפריעו לשתילת הדשא בעתיד או שפשוט להשאיר אותם שם

ולסנן כמה שאפשר?

בקשר לצינורות החשמל, אז אפשר להעביר אותן בסמוך לצינורות ההשקייה?

או שיש דרך מיוחדת להפריד בין השניים? בכל מקרה מים וחשמל לא נשמע טוב.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

לפי דעתי אז עדיף באמת שצינורות החשמל יהיו קרובים לצינורות ההשקיה אך לדאוג לשים צינור בעל עמידות על מנת שהמים לא יגעו באיזה שהוא שלב בחשמל .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...