Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי דייהטסו שרייד משנת 1992 , מנוע 1300 , אוטומטית .

הרכב מטופל באדיקות על ידי , כל פיפס קטן שצץ - מיד למוסך וזה מטופל ... שמן מים בגובה המתאים - תמיד .

לאחרונה התעוררה בעיה שהמנוע נחנק לי ובנוסף גובה מחיר יקר בדלק .. 1:8 לאוטומטית בנסיעות בינעורניות משולבות בעיר \ על מהירות שלא יורדת מ 80 קמ"ש לרוב , זה הרבה .

כן , זה בלי מזגן ...

בכל אופן , השבוע ניגשתי לעשות ניקוי קרבורטור אצל ינקו . רציתי התחילה לגשת לצביקה , אבל אני מניח שצביקה יסלח לי , כי מפאת המרחק לנתניה לא ממש יכולתי להגיע לשם .

ראיתי שצביקה המליץ על ינקו , אז הלכתי :)

ובכן , הניקוי בוצע כראוי , גם ניקוי למנוע ... סיבוב אחד אחר כך והמנוע פשוט חזר לחיים ... האוטו נושם !

אבל ... אותו ינקו אמר לי שיש בעיה ברצועת הטיימינג - היא נמצאת בסוף וצריך להעביר אותה לאמצע , לפחו תאמר לי משהו כזה ...

הוא אומר שצריך להעביר אותה לאמצע כדי שיהיה מרחב תימרון בתיאום המנוע .

ניגשתי למכונאי שביצע את הטיימינג אצלי באוטו לפני כחודשיים-שלושה (כשרכשתי את הרכב) ושאלתי אותו .

למרבה הפלא , הוא אומר שאין צורך להזיז את החגורה ושזה עלול לגרום נזק ושינקו "ימשוך חוט" .

אז אתם בטח שואלים "מה בעצם הבעיה שלך ?"

שהאוטו ר-ו-ע-ד הרבה יותר מבעבר .

עד לפני ניקוי הקרוברטור האוטו היה רועד לי רק בהדלקת מזגן ועוד איכשהוא הצלחתי לחיות עם זה , אבל עכשיו האוטו מתנהג כמו ויברטור כשמדליקים אורות או כשהמאורר נדלק ... זה פשוט סיוט !

יש לכם מושג אם המכונאי הזה באמת צודק ? יש לכם מישהו מומלץ שיוכל לתת לי חוות דעת שניה לגבי הנושא ?

המכונאי הזה אומר שהתיאום מנוע הזה הוא המקורי של הרכב ושמה שהיה לי היה תיאום מנוע לא מקורי .. אבל עם כאלו רעידות אני עלול להשתגע ... ולהחליף תושבות זה פיתרון זמני בלבד , שעולה די הרבה כסף ...

ארצה לשאול אתכם - נראה לכם הגיוני מה שהוא אומר ? שזה בלתי אפשרי להזיז את הרצועה לאמצא כדי לתת לינקו מרחב תימרון בתיאום ?

במידה ואתם מצדיקים אותי - אשמח להמלצה על מוסכניק אמין ,שיתן לי חוות דעת שניה ..

חשוב לציין שהמכונאי הזה שאמר שאין צורך , הוא בעל מוסך מורשה דייהטסו , שם טיפלתי ברכב.

מה אתם אומרים ?

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

שלום רב!

האם צריכת הדלק הגדולה החלה לאחר החלפת שרשרת הטימינג, בטיפול שבוצע במוסך שנחשב בעיניך מוסמך ואחראי?

מדוע לדעתך, לאחר נקוי קרבורטורק, הרכב רועד יותר מבעבר?

האם הספקת לבדוק תצרוכת שלק, והאם חל שיפור לטובה, שאני מניח שכך.

ממליץ שתקבל חוות דעת שנייה אצל מוסך שרפי לין המליץ לך בעבר עליו: אל "מוסך מילניום" שברח' משה שרת 2 א.ת חדש (מערב) ראשל"צ, טל' 03-9614393

או 03-9626485 ובקש את אהוד שהוא מקצוען, אמין והוגן.

הוא מוזכר כאן לטובה www.nrg.co.il/online/16/ART1/009/477.html

בברכה - רפי לין :smile:

חזור לעדכן על הממצאים, ועל חוות הדעת השנייה של המוסך, והאם חל שיפור בתצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

האם צריכת הדלק הגדולה החלה לאחר החלפת שרשרת הטימינג, בטיפול שבוצע במוסך שנחשב בעיניך מוסמך ואחראי?

מדוע לדעתך, לאחר נקוי קרבורטורק, הרכב רועד יותר מבעבר?

האם הספקת לבדוק תצרוכת שלק, והאם חל שיפור לטובה, שאני מניח שכך.

ממליץ שתקבל חוות דעת שנייה אצל מוסך שרפי לין המליץ לך בעבר עליו: אל "מוסך מילניום" שברח' משה שרת 2 א.ת חדש (מערב) ראשל"צ, טל' 03-9614393

או 03-9626485 ובקש את אהוד שהוא מקצוען, אמין והוגן.

הוא מוזכר כאן לטובה www.nrg.co.il/online/16/ART1/009/477.html

בברכה - רפי לין :smile:

חזור לעדכן על הממצאים, ועל חוות הדעת השנייה של המוסך, והאם חל שיפור בתצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

לא ציינתי שהרכב לא זז אפילו מילימטר לפני החלפת הטיימינג , זאת כיון שלדברי המוכרת לא הוחלפה רצועת טיימינג באוטו כ-10 שנים .. (!!!) לכן איך שקניתי אותו רצתי להחליף ...

בנוגע ללמה לדעתי הוא רועד - רק בגלל התיזמון מנוע , שלא בוצע כמו שצריך ובאופן מושלם והמכונאי מפריע לי לקיים את העניין כי הוא פשוט מתעצל לעשות מה שביקשנו ממנו - להזיז את הרצועה לאמצע ...

בנוגע לתצרוכת הדלק - רק אתמול בוצע הניקוי , אני מאמין שיהיה שיפור משמעותי . אני כבר מרגיש אותו במד בדלק , אבל עוד מוקדם מכדי להגיד כי לא נסעתי מספיק ... רק 80 קילומטרים ..

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

יתכן שינקו כוון את סבובי המנוע נמוך מדי ולכן בהדלקת האורות, שמפילה עומס על האלטרנטור שבולם מכנית את המנוע, יורדים עוד סבובי המנוע עד לרעידתו.

לדעתי גש שוב לינקו לבדיקת כוון סבובי המנוע בסרק ומסור לו ולשלום ד"ש ממני.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי חברי שלום רב!

בשרייד קיים מנגנון חכם, אשר בעזרת מגבר טורים, מעלה סל"ד בהתאם לעומס, על המנוע או על האלטרנטור, המנגנון קיים גם בדגמי אפלאוז, וגם בהדלקת אורות, סיבוב בהגה, שילוב לדרייב, ברכב אוטומטי, הדלקת המאוור של הרדיאטור ועוד, הסלד עולה בהתאם לעומס, ולכן הוויברצייה כמעט לא מורגשת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא ברור לי מה זה להזיז את הרצועה לאמצע?? האם הכוונה שהתזמון לא מדוייק? אז המנוע באמת לא היה עובד תקין, עם או בלי ניקוי הקרבורטור ותאום המנוע.

משהו בהסברים של המכון קרבורטורים לא הובן כהלכה, אנא פנה אליו שנית בטלפון שיבהיר את כוונתו במדוייק וחזור אלינו להתייעצות נוספת. כדי שתרשום על נייר מה הוא בדיוק ביקש ממך.

• תוכן חדש...