Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני צריך המלצה לרכב מנהלים חדש שיענה על הצרכים הבאים, פחות או יותר לפי סדר החשיבות בשבילי

1. נוח- רוב הנסיעהתהיה עירונית בין עירונית קלה. הרכב אמור להיות נוח לנהג ולנוסים, להסיע משפחה.

2. מרווח - לנהג ולנוסעים, כמו כן תא מטען מרווח ונוח להטענה.

3. מבצע- לא שאני הולך להתחרות איתו בכבישים אבל עדיין אני אוהב רכבים עם כוח.

4. בטוח- גם בריסוק וגם סלחני בכביש.

5. הרכב אמור להיות ייצוגי בצורה כזו או אחרת.

אני נוסע דיי הרבה בכל שנה לכן דיזל בא בחשבון גם בגלל זמינות הכוח שלו.

אני גר במושב וזה יכול להיות נחמד אם לרכב יהיה איכויות שטח\שבילים לכן כבישטח גם יכול לבוא בחשבון.

תקציב - איפשהו בין 150-250 , אפשר קצת יותר אבל לא הרבה.

המלצותכם בבקשה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טויוטה לנד-קרוזר?

הקצר יכול להיראות ייצוגי בלי בעייה, מרווח עם תא מטען נחמד מאוד לצרכי משפחה, יכולות שטח טובות וכמו כן יש גרסאות דיזל כמובן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לא חושב שלנדקרוזר ודומיו זה מה שהבנאדם מחפש.

המענה הטוב ביותר לדרישות: סיטרואן C5

מבחינת מגוון, יש לך את מנועי 2 ליטר (בסביבות 150-170 K בהתאם לרמת גימור) או 3 ליטר (בסביבות 250). יש גם גרסת דיזל 2.2HDI כמדומני, לא נתקלתי בה אבל אני חושב שנמכרת בארץ, סביר שמעל 200K.

הרכב מאוד נוח (אולי הדבר הכי נוח בצד הזה של 400 אלף שקל). מאוד מרווח. מאוד בטיחותי. דגם ה-3 ליטר חזק, גם ה-2 ליטר לא עגלה. הוא אולי לא יפה אבל בצבע הנכון בהחלט מרשים וייצוגי. לא ממש רכב שטח, אבל יודע לספוג גם בדרכים משובשות עם אפשרות להעלאת גובה המרכב.

יש לי ניסיון טוב עם C5ים בעבודה, של כמה שנים, הרכבים אמינים בהחלט, אולי לא "יפנים" אבל אין לנו שום טענות אליהם - להפך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

איזה לנד קרוזר יכנס ב250 אלף שקל? אפילו הקצר בגרסא ההכי פשוטה (והיא ממש ממש פשוטה) לא יכנס בתקציב הזה.

בכל מקרה, לדעתי, בשביל מכונית "מנהלים" נוחה (מאוד) הC5 תתן את התמורה הכי טובה לכסף.

גם הטויטה קאמרי תכנס בתקציב אבל היא לא מגיעה עם מנוע דיזל.

אם אתה רוצה משהו קצת יותר יוקרתי, פאסאט דיזל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הפאסאט ברמת הגימור הגבוהה מאוד מרשימה, מבחינת תא נוסעים. יותר מכל מה שנתקלתי בו בקטיגוריה, ולדעתי גם מכובד מול הקטיגוריה שמעל. אתה יכול לראות אותה באולם התצוגה של צ'מפיון.

אני הייתי לוקח את הפאסאט, בכל מקרה - את ה2.0TDI, או את ה2.0TFSI אם התקציב שלך מאפשר (275K). שם מדובר במנוע 2.0 טורבו, עם 200 כ"ס, וצריכת דלק מאוד סבירה בנסיעה רגועה (אצלי בגולף עם מנוע זהה, בנסיעה רגועה מינוס מחולון לנתניה דרך איילון, הצריכה היא משהו כמו 1:9.5. מאוד סביר, לדעתי).

הC5 כנראה נוחה יותר, אך אני לא אוהב אותה באופן אישי. לדעתי היא גם לא ממש משדרת יוקרה.

אובדן הערך במקרה של ה3 ליטר אמור להיות קטסטרופלי. אם כבר C5, אז את ה2.2HDI - מנוע נינוח ועתיר מומנט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שני מבחנים רלוונטיים, למרות שהם מלפני שנתיים:

ראשון

שני

פאסאט היא מכונית מצוינת ובין הטובות בקבוצה, לטעמי.

ה-C5 ממש לא מציאה גדולה, עם איכות גימור נמוכה והנדסת אנוש מבולבלת.

נוחות הנסיעה שלה לא מפצה על הרשלנות בתכנון הפנימי ועל מה שאמור להיות "התנהגות כביש".

הנעלם הגדול והמסקרן במשוואה היום הוא פורד מונדאו החדשה.

דניאל

MCS 2008

פורסם

Drugstore, רק מתוך הערכה לותק שלך כאן אני לא מנפנף את הודעתך מהפורום, בצירוף התראה.

להגיד על על איכות הגימור של ה- C5 שהיא ברמה נמוכה, או שהנדסת האנוש מבלבלת זו שטות מוחלטת, שחורגת באופן מהותי מגבולות ה"על טעם ועל ריח אין להתווכח".

אפשר לבקר את ה- C5 במגוון תחומים, ומותר שלכל אחד תהיה דעה אישית, אבל אם יש דבר אחד שה- C5 די מוצלחת בו הרי שזו רמת הרכבה טובה מאוד, עומדת היטב במבחן השנים. הנדסת האנוש גם היא טובה. לא מושלמת, אבל בהחלט ראויה לציונים גבוהים. כל המתגים ברורים, נהירים, נגישים ונוחים לתפעול.

איני יודע על איזה C5 נהגת (אם בכלל), אבל ההודעה שלך שגויה באופן בוטה.

כבעליה של C5 מודל 2002 שרמת הגימור שלה מצויינת והנדסת האנוש שלה מרשימה לטובה, אשמח מאוד לקבל דוגמאות לאותה "רשלנות בתכנון הפנימי" שלטעמך מאפילה על איכות הנסיעה.

פורסם

לדעתי המונדאו החדשה שמגיעה גם עם מנוע דיזל עונה על כל הצרכים שלך מלבד יכולת השטח המוגבלת שלה.

גלעד

פורסם
Drugstore, רק מתוך הערכה לותק שלך כאן אני לא מנפנף את הודעתך מהפורום, בצירוף התראה.

להגיד על על איכות הגימור של ה- C5 שהיא ברמה נמוכה, או שהנדסת האנוש מבלבלת זו שטות מוחלטת, שחורגת באופן מהותי מגבולות ה"על טעם ועל ריח אין להתווכח".

אפשר לבקר את ה- C5 במגוון תחומים, ומותר שלכל אחד תהיה דעה אישית, אבל אם יש דבר אחד שה- C5 די מוצלחת בו הרי שזו רמת הרכבה טובה מאוד, עומדת היטב במבחן השנים. הנדסת האנוש גם היא טובה. לא מושלמת, אבל בהחלט ראויה לציונים גבוהים. כל המתגים ברורים, נהירים, נגישים ונוחים לתפעול.

איני יודע על איזה C5 נהגת (אם בכלל), אבל ההודעה שלך שגויה באופן בוטה.

כבעליה של C5 מודל 2002 שרמת הגימור שלה מצויינת והנדסת האנוש שלה מרשימה לטובה, אשמח מאוד לקבל דוגמאות לאותה "רשלנות בתכנון הפנימי" שלטעמך מאפילה על איכות הנסיעה.

אני לא יודע אם המשפט שפתח את הפוסט הזה הוא הלצה או איום מסווה, אבל תמיד אפשר למצוא לא מעט אנשים שדעתם לכל הפחות "לגיטימית" ואשר חושבים אחרת ממך לגבי ה C5 [ וכמובן, לגבי כל רכב ].

להלן הציטוטים - עם לינקים :

" נגד

עיצוב שנוי במחלוקת, תקלות ובעיות אמינות, איכות גימור שאינה ברמה של המתחרות הגרמניות והיפאניות, ירידת ערך."

"איכות הגימור והנדסת האנוש של C5 עדיין לא ברמה מבריקה. יצוינו לרעה הידיות לפתיחת הדלתות מבפנים, שממש צובטות את האצבעות."

"בחברה בה אני עובד היו חמש C5 משנת 2003. כולן גילו אמינות מחפירה של מערכת החשמל. מחשב שהוחלף בגלל בעית באיתות הקדמי-ימני (!!!), מזגן שהחליט באוגוסט שבחוץ 16 מעלות ולכן לא צריך לקרר ועוד אין-ספור תקלות. החבר'ה שהיו להם מכוניות כאלו דווקא היו מבסוטים - פעם בחודש-חודשיים היה להם רכב חליפי מעניין מחברת הליסינג - לגוון את החיים. אני לא בטוח שזה מתאים ללקוח פרטי. חברת הליסינג התחננה לקבל אותן בחזרה לפני תום החוזה, בגלל עלויות התחזוקה. אגב - היום יש לכולם B4 והחיים הפכו למשעממים - אין תקלות ואין רכבים חליפיים מענינים. איזה בעסה."

"היא לא יפה כמו הפאסאט ולא מציגה פנים איכותי או נאה כמו המונדיאו. היא גם לא מהנה לנהיגה כמו הפיז'ו 406, ולא יכולה להתחרות ב-607 כמו שמתחשק לאנשי סיטרואן לומר".

כעת, אפשר להתווכח על מידת הבנתם של אילו שצוטטו ועומק דעתם , אבל לכל הפחות - דעתם לגיטימית.

אגב, צצו גם לא מעט מחמאות ל C5 , והן נגעו בעיקר לנוחות יוצאת הדופן שמציע הרכב [ מאוד לא מפתיע ].

אישית, תמיד הייתי בעד סיטרואן והיו לי BX ו-ZX, אבל חשוב להבין לקראת מה הולכים - נוחות הנסיעה המדהימה הזו עולה לפעמים בהרבה כסף ועגמת נפש סביב.

פורסם

כבעליה של C5 מודל 2002.

באמת מצטער שעלבתי בבבת-עינך, ה-C5 שחונה אצלך בחניה.

על המושג "דיסוננס קוגניטיבי" כבר שמעת?

כנראה שחוש השיפוט שלך "קצת" לא אובייקטיבי בגלל בעלותך על C5 וחיבתך הגלויה למותג "סיטרואן".

אם זה לא נכון, אשמח אם תסביר על מה יצא זעמך, היות ואין טעויות במה שרשמתי.

ההוכחה הבולטת היא מיקומה של ה-C5 בדירוג והעובדה שבמבחנים הבאים כבר לא ראינו לצורך לצרף אותה לבחינה נוספת.

נהגתי על הדגם שלאחר מתיחת הפנים. על הדגם שבבעלותך לא נהגתי.

בוא נדבר על הנדסת אנוש אחרי שתנהג על כל מתחרותיה של ה-C5 המתיישנת.

פיקוד בקרת אקלים (שזהה גם לזה המותקן ב-407) שדורש התעסקות מיותרת בזמן נהיגה

הוא הדוגמא העיקרית.

אישית, השתתפתי בשני המבחנים שפרסמתי את הקישור אליהם, בתור בוחן.

פשוט שלפתי מהארכיון במחשב את מה שכתבתי בקיצור על ה-C5 עבור כותב הכתבה, אי שם לפני שנתיים.

הסיטרואן אכזבה אותי מעט. נהגתי עליה בקטע המהיר והמתפתל על XXX (נערך מסיבות מובנות) והצטערתי שלא הייתי עם אוטו "מתנהג יותר". היא מרגישה כמו אוטו גדול בעת הנהיגה. התאמת חלקי פלסטיק לקויה וחלקים שונים שעשויים מפלסטיק שנראה שיוצר לאחר הצונאמי הם לא לעניין בסדר גודל של מחירים כאלו. תא המטען הוא המוצלח ביותר, למרות שאינו הגדול ביותר, בגלל שהיא היחידה עם 5 דלתות. הטרוניה על תיבת ה-AL4 זהה גם לגביה, כמו ב-407. הנוחות העירונית היא הטובה בחבורה אך בסה"כ ציפיתי ליותר כחבילה.

כנראה שרמת הגימור של הדגם החדש אינה נמוכה מזו בדגם הישן.

תזכיר לי באילו מהמתחרות בקטגוריה הזו אתה נהגת, ארנון יקירי?

דניאל

MCS 2008

פורסם

לא מתכוון להיגרר אחרי הפרובוקציות הילדותיות שלך אודות "בבת עיני".

את יכולת הביקורת העצמית שלי בוודאי לא אתה תבחן.

אני, בניגוד אליך, מסוגל לנתח את ה- C5 במבט מפוכח, תוך שאני מתייחס (עם או בלי הדיסוננס שאתה מייחס לי) הן ליתרונות שלה והן לחסרונותיה (ויש לה, ברוך השם, כאלה).

יש לה חסרונות, אבל איכות גימור נמוכה משמעותית מהמתחרות אינה אחת מהן, מה לעשות.

פיקוד בקרת האקלים בדגם מתוח הפנים אכן אינטואיטיבי פחות מהדור הקודם. הוא נלקח מה- 407, כפי שציינת.

עדיין, זו קביעה לא מקצועית לקבוע שהנדסת האנוש לקויה על סמך מערכת אחת. משתמע מדבריך שאף מתג במכונית לא נמצא במקום שבו הוא אמור להימצא, וזה בוודאי לא המצב.

לשאלתך המתחכמת בסוף ההודעה: במספיק מכוניות. בוא ולא נעשה תחרות "למי יש יותר גדול".

ואני גם לא יקירך, עדיין.

פורסם

אין פה שום כוונה לעשות תחרות. :-)

חבל שמי שמתכוון לרכוש רכב חדש יקבל הערכה סובייקטיבית שגויה לפיה C5 היא מתחרה רלוונטית בקטגוריה,

בזמן שרוב מתחרותיה בקבוצה מעניקות יותר בתור חבילה כוללת.

מה שחורה לי הוא שהצגת דעה שונה מדעה של מנהל בפורום גוררת איום "על מחיקה, בצירוף התראה".

"קצת" לא לעניין.

דניאל

MCS 2008

פורסם

הבן אדם מחפש רכב עם יכולות שטח קלות.הגדרה זו מורידה את כל המכוניות הפרטיות, כולל ה-C5, הפאסאט ודומיהן.

רכבי הפנאי (דוגמת הפורסטר) יתנו מענה להגדרה: כלי רכב עם איכויות ניהוג הקרובות (יחסית לרכבי שטח אמיתיים) לאלו של מכוניות פרטיות, ועדיין עם יכולות שטח מינימליות.

רוב רכבי הפנאי (אלה עם המחיר השפוי, לא כולל הבמוו X5) מצוידים במנוע בנזין בלבד, למעט הלנדרובר פרילנדר והיונדאי טוסון שלהם גם מנוע דיזל, אבל נדמה לי שמנועי הדיזל שלהם רחוקים מלהיות חזקים. מנועי הדיזל החזקים נמצאים ברכבי השטח דוגמת הלנדקרוזר או הפג'רו, אך אלה כלים גבוהים, ואיני מכיר את התנהגות הכביש שלהם. יש רכבי שטח נוספים עם מנועי דיזל חזקים (דוגמת הסורנטו והטראקאן) אך גם אלה כלים גבוהים וגם נוסעים בכביש עם הנעה אחורית.

לרכבי הפנאי עם מנועי הבנזין מנועים לא ממש חזקים. ברובם בנפח 2 ליטר.

רכבי פנאי עם מנועי בנזין חזקים יותר (ובתוך התקציב) הם הפורסטר טורבו והאאוטבק האטמוספרי עם מנוע 2.5 ליטר (אפשר גם B4 עם הנעה כפולה, אך הגחון שלו נמוך מדי, כמו מכונית פרטית). צריכת הדלק שלהם, ובמיוחד של הטורבו, בהתאם.

ישנם כלים חדשים כמו הניסאן קשקאי, אך אינני מכיר אותם.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
חבל שמי שמתכוון לרכוש רכב חדש יקבל הערכה סובייקטיבית שגויה לפיה C5 היא מתחרה רלוונטית בקטגוריה, בזמן שרוב מתחרותיה בקבוצה מעניקות יותר בתור חבילה כוללת.

זו דעתך.

ודעתי (כמו גם דעתם של אי-אילו עיתונים ועיתונאים) שבשקלול יתרונות וחסרונות, ה- C5 היא מכונית המנהלים המועדפת בישראל, אפילו עכשיו, שניה לפני שהיא מוחלפת בדגם חדש לחלוטין.

לי חבל שההודעה שלך כתובה בנחרצות ממנה משתמע שהאמת שלך היא האמת המוחלטת, בעוד שיש די והותר מבחני דרכים (גם כאלה של עיתונאים מיומנים לפחות כמוך, ושאינם לוקים בדיסוננס הקוגנטיבי שלי) שלפיהם לא רק שה- C5 עדיין מתחרה רלוונטית, אלא שלרוב הרוכשים הפוטנציאלים, היא גם המתחרה הנבחרת.

מה שחורה לי הוא שהצגת דעה שונה מדעה של מנהל בפורום גוררת איום "על מחיקה, בצירוף התראה". "קצת" לא לעניין.

מותר ואף רצוי להציג דעה שונה מזו של מנהלי הפורום.

אסור לכתוב מלים נחרצות שמוצגות כ"אמת קוסמית", ונותרות לנצח בארכיון הפורום על מנת להטעות קוראים עתידיים.

טקסטים פסקניים כמו "לא מציאה גדולה" ו "איכות גימור נמוכה" הם שגויים ומטעים, וראוי שיכתבו בצירוף הסתייגות שזו התרשמותך האישית. זה שכתבת את הטקסט הזה במבחן דרכים שפורסם בעבר לא עושה אותו נכון יותר.

אם כבר, אומר משהו על כלי התקשורת בו פורסם.

וזו, כמובן, התרשמותי האישית.

• תוכן חדש...