Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור

קודם כל נראה סוף הדרך נראה שיש המון השקעה והמון שיגעון!:screwy: קבל ח"ח על עבודה שבעיני מושלמת!:-)

אבל, למרות איכות הרכיבים אני לא חושב שההית אמור להשים כל כך הרבה מהם בעיני זמן וכסף בוזבזו כאן לחינם וחבל.

בכל אופן מקווה שתפיק את המירב ממערכת זו ותהנה ממנה כמה שיותר (וביום מן הימים אשמח לשבת ברכב זה ולהגיד שטעיתי)

שיהיה בהצלחה בבניה (ואשמח אם תעלה עוד תמונות)

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משהו פתח לא מזמן דיון על כך שאין מספיק מטורפים כיום ?

הוכחה !

פשוט אל תעבור ליד קניון אם אתה לא רוצה להאשם בגרימת נזק!

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
לדעתי, מערכת גרועה.

טוויטרים סופרימו על הקורה,CDM 54 ליד הסופרימו, ובנוסף:MT23 על המשולש.

לא יודע מה ניסית להשיג, אבל כנראה הצלחת במשימה,

העיקר שאתה מרוצה , תיהנה.

נ.ב.

הבניות על הקורות הקדמיות של החלון מסתירות לך את הכביש, ויוצרות "חלל מת" בקנה מידה מסוכן,

ואל תאמר לי שזה לא פוגע בשדה ראייה,

דחפת שם רמקול בתוך בנייה , כשהבנייה עצמה היא בגודל של קופסת שימורים 450 מ"ל .

:mm_yeah:אני עם מידן. גם איך שזה נראה אתה לא נראה לי עם כל הכבוד וחוסר ההכרות האישית אחד שנוסע בהונדה פרלוד 90 קמ"ש באיילון ו50 קמ"ש בשטח בנוי. להסתיר עוד את השטח ראיה בכזה רכב... לא ברור לי כל העניין.

יש מילה מושלמת ביידיש לזה: גימישט.

פורסם

הרבה אומץ השקעה ואהבה,

כול הכבוד על העבודה.

תמיר

פורסם
אתה צודק, האוזניים שלנו ברגליים או בתחת:shock:, ואנחנו צריכים להתעלם מכל מה שנקרא הענות "און אקסיס" ו "אוף- אקסיס".

למה בכלל בחברות משקיעות ומוציאות גרפים של הענות שונה עפ"י און-אקסיס מלא, אוף-30, אוף-60 וכו' וכו'.

מה באמת הן כבר מבינות.

נו באמת, עכשיו תחשוב על מה שכתבת.

לא ציפיתי לתגובה כזאת ממך!

אם תסתכל על גרפי היענות אז אתה תראה שההבדלים זניחים ביותר בתדרים שהוופר צריך לנגן במערכת 3 WAY. משהו כמו 60-300 HZ.

באמת טוב שבחרת להיתייחס לחלק הזה של ההודעה שלי ולא לזה שיותר חשוב שרמקול ינגן לתוך הנפח שהוא צריך לנגן בו.

פורסם

קודם כל, אתה צודק שעיקר ההבדל בין אקססים של 30/60/90/180 הוא מעל 1K שזה נוגע לוופרים.

אבל, עדיין יש הבדלים בין אם הם זניחים או לא, אבל בגרפים אתה לא רואה שינוים של "סחיבת במה" או שינוים של תמונת הצליל, אתה רק רואה הגברה נטו, כמה DB בכל תדר בX עוצמה.

בפועל מבחן התוצאה אומר אחרת, ולאוזן שלנו מה לעשות עם כל מגבלותיה זה נשמע טוב יותר, זה תורם למרכוז של במה, זה תורם לתמונה נכונה יותר.

וזה אני אומר מנסיון רב מאוד בדיוק באותו נושא ספציפי.

אגב, ברוב המערכות היותר מושקעות שקיימות, המידבאסים דווקא בנויים על הדשבורד כאשר הם מופנים באקסיס מלא.

מכייון שרוב ההתקנות ברכב אצל 99.99999% מהאנשים שמתקינם מערכות גם ברמות מאוד גבוהות, לא יוותרו על הלוח שעונים בשביל רמקול, בפועל זה עדיין יהיה נכון יותר לתת מעט זווית של האלמנטים לפחות כלפי חלל החדר ולא כלפי הרצפה/רגליים/דש.

"לא צפיתי לתגובה כזאת ממך!", מי ישמע מה כבר אמרתי, שקרים כוזבים וטעויות קריטיות?!, סה"כ ציינתי עובדות, ודברים נכונים ובריאים למערכת, נזק הרי זה בטוח לא יכול לעשות אלא רק שיפור.

ואם כבר אדם הולך ומשקיע זמן,יזע ופיבר אז למה לא לתת מעל זווית למידבאסים?

בטח ובטח כאשר שנינו מסכימים שיש הבדלים בין האקססים למיניהם, הרי אל תשכח שרמקול מותקן במיקום מקורי ברכב הוא באקסיס 180 מעלות! שזה הכי גרוע שאפשר(כמובן אני לא מדבר על רמקולים שמופנים לקיר..).

ואגב, מספיק שינוי (לרעה) של 0.5DB כדי שזה יכול לפגוע בבמה ובתמונה הכוללת.

ואגב, בחרתי לציין ולצטט את החלק הזה של ההודעה שלך, רק בגלל שעל הנושא הזה אני אינני מסכים איתך, לגבי הנפח הרי זה מובן מאליו שאתה צודק.

ולכן אני גם לא בטוח שהמערכת של פותח התרד' תישמע נכון, כי אותם אלמנטים של האילייט דורשים נפח שקטן בערך בלפחות חצי מהנפח של דלת כמו הונדה פרלוד.(חצי אגב, כאשר אני רואה את 2 האלמנטים שהם חולקים יחד את הנפח של הדלת).

וזאת עם התעלמות כוללת של ריבוי האלמנטים ואי התאמתם ומיקומם.

ניר,

under construction..

פורסם

רמקולים לא אמורים להיות כ"כ קרובים לפנים ככה.

אלא אם זה מוניטורים המוגדרים NEARFIELD .

מה שיקרה פה זה חוסר איזון מטורף או מהמלמעלה או מהמלמטה. ביטולים אינוספיים , פיזור , ואיחורים של כל אלמנט בנפרד, שלא נדבר על זה שבחישוב הכי מהיר בלי הסאבים רק הסטים צריכים :

פיקולו 200 RMS (כדי להיות מנוצל) , MT23 עוד איזה 150 כדי להיות מנוצל.

שני וופרים איזה 200 RMS לפחות . ועוד מידים עוד איזה 100-150 .

ביחד זה 500 RMS בערך לכל צד שזה 1000 RMS , מה שאומר אם זה יעבוד עם מגבר דיגיטלי סופר נציל , עדיין זה יקח איזה 40-50 אמפר וזה עם המגבר הכי נציל ביקום בערך.

מה שאומר אלטרנטור של מינימיום 120-150 אמפר. וזה הכל כמובן בלי סאבים . הסאבים זה עוד איזה 50-80 אמפר.

הפתרון היחיד שנראה לי אולי הגיוני זה הפאוור-ספליי של HELIX+מצבר של אופטימה . פחות מזה חבל להתחיל בכלל.

וכל זה עוד לפני שבכלל דיברנו על איך זה נשמע.

פורסם

בקשר ל זה שוופרים צריכים להיות און אקסיס, אני לא בטוח שזה מ1000 הרץ ומעלה. האם מותר לי להתעניין מאיפה המספר הזה? הנה קטע מספר מומלץ ומעניין, שמסביר קצת על הנושא.

"Dispersion

All speakers produce sound that is more directional at the upper end of their frequency range. As a rule of thumb, a speaker is omnidirectional only up to the frequency at which the effective cone diameter is equal to the wavelenght of the sound. Following this rule, a 12-inch speaker is fully omnidirectional to about 1300 Hz; an 8-inch speaker to 2000 Hz; and a 4-inch speaker to 4000 Hz. Speakers can be used to perform at higher frequencies than these because of cone reduction and the use of whizzer cones"

Designing, Building, and Testing, Your Own Speaker System

David B. Weems

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

רואים שבמערכת הושקע המון כסף וידיים טובות..

אך היה חסר את הידע ותובנה שיגידו מתיי לעצור!

אמרתי לך עוד בתר"ד שפתחת תקנה מבחינתי 3 וופרים של אליט לכל דלת ותתקין אותם עם CDM54 וטוויטר סופרימו גדול מספיק!

גג הייתה יכול להשקיעה באיזה סופר טוויטר כמו ה TN52 של פוקל להשלמת הגבוהים שלחלק מהאנשים חסרים בסופרימו.

אבל מה כל זה קשור?! ואני עוד מנסה לא לדבר על הסאבים :shock: מה קשור הרוקפורד?

פשוט רצית שכבר יהיו לך בניות ל-3 סאבים שתחליף בעתיד?

אז הייתה שם בבגאז' כלום בנתיים עד שהייתה מוצא את הסאב/2/3/4 אבל לפחות הייתה בונה להם תיבות בנפחים שמתאימים להם לפי היצרן.

בקיצור אחלה רכיבים סה"כ ועבודה מדהימה! אבל יוצאות לי דמעות כשאני מסתכל על התכנון הזה.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זה טוב לי לראות שיש עדיין אנשים עם שריטה עמוקה בהקשר של מערכות שמע!!!

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

למי ששאל אז לוופרים יש קצת זווית כלפי מעלה ולגבי הסאבים אמרתי שאני כניראה יחליף את שלושתם אבל לא כרגע הסאבים היו קיימים אצלי עוד ממזמן אם היה לי מקום לעוד סאב הייתי שם גם 4 סאבים גם ככה יש לי עוד רוקפורד אחד סתם יושב בבית .ובקשר לכיוונים דווקא בזה אין לי שמץ של מושג עד שיהיה לי זמן ללכת למישהו שיכוון לי את כל המערכת.

ותודה לכולכם על התגובות וההמלצות ודרך אגב הסיפור עוד לא ניגמר נישאר לי לבנות עוד על המיכסה של הבגאז מסך 10 אינץ +עוד סט קומפוננט ויש עד כמה שיגעונות

תבנית של המכסה של הבאגז.JPG

המכסה של הבאגז ליפני היציקה.JPG

DSC00506.JPG

DSC00480.JPG

DSC00481.JPG

DSC00483.JPG

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

רק נשאר לך להוסיף עוד מכונת אספרסו בין המושבים הקדמיים, ואקווריום במושב האחורי, ויהיה לך pimp mobil אמיתי! (סטייל פימפ מיי רייד).

שמע, בהחלט יש לך שם איזה שריטה עמוקה במוח (זה לא שריטה, זה בקע!), אבל מה המטרה הסופית שלך? מה בדיוק אתה מנסה לבנות? רכב תצוגה? אם כן, אז סבבה. אבל אם זה "סתם בשביל עצמך" - נראה לי בזבוז משווע וחבל...

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן,

אם היה לי זמן לעשות את מה שהוא עושה - הייתי עושה!

וככה גם רובנו - אני לפחות מודע למחלה שלי.

ולגבי מכונת קפה - תכין שקע וממיר מתח - אני מחבר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם היה לי את הזמן והכסף, הייתי שם איזה סט אחד של 3WAY, במחיר של כל ה6 סטים שהוא שם שם, משקיע עוד סכום כסף רציני כדי שמומחה אמיתי יכוון לי את המערכת, עושה בניות מחדש, לא של פודים, אלא של כל הדלת עם עיצוב מחדש (ואם יש צורך להזמין ממומחה), אחרי זה משקיע כסף רציני על מגבר ומונו של ג'נסיס או איזה VRX חביב, ושם עוד סאב כמו שלי (כן כן, אני מאוד אוהב את הסאב שלי! אבל בשביל האקסטרה עוצמה שיהיה שתיים כאלה.)

מן הסתם אוטם את כל האוטו כמו שכפ"צ עם דיינמאט (לא רק את המתכת, אלא גם את הריצפה עם חומר ייעודי, ואת הקיר אש והכל), ועושה בניות צנועות בקורות בשביל הטוויטרים כדי לא להפריע לשדה ראיה וכדי לא למשוך גנבים.

מושיב את כל העסק על אחד מהמצברים הצהובים הידועים שלנו, ומשפץ אלטרנטור שיספק קצת יותר עוצמה. זהו!

לגבי מכונת קפה - תשתה קפה בבית קפה! אם היה לך כל כך הרבה כסף למערכת, אני מאמין שאתה יכול להרשות לעצמך 15 לקפה הכי יקר שתוכל למצוא בבית קפה טיפוסי.

אני אולי לא משוגע, אבל אני מוכן לחתום לך שבסט-אפ שציינתי יישמעו קרוב לוודאי הרבה יותר טוב! (רוצה הוכחה? שב באוטו של יאריק... לא חושב שיש שם יותר מ4 אלמנטים לדלת (נראה לי יש רק 3 פעילים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני מסכים עם יונתן.

סט אחד. מקסימום אלמנטים של מיד בס כפולים. מיד וטיווטר איכותי. (מקסימום סופר טיווטר להגזמה)

אבל דבל מיד. שונים. ובמיקומים שונים וגבהים שונים. יהיה לך לא סלט. יהיה בלגאן שלם בסאונד ברכב.

תוותר על מיד אחד ועל הTM23 והתוצאה תהיה מורגשת. הבמה תהיה יותר מדוייקת. ותהיה לך יכולת סבירה לכוון את זה.

בהצלחה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...