Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחר בדיקה יסודית של הבעיות ברכב שקניתי מסוג פיאט אונו.

הגעתי למסקנה שעלי להשקיע את הסכום הדרוש.

האם מומלץ לקחת את הרכב למוסך מורשה של פיאט?

האם יש בכך יתרונות?

יש מספר בעיות ברכב.

כאשר אני מעביר הילכים אני פשוט יכול לשחק עם מוט ההילכים ימינה שמאלה ברדיוס של 2 סנטימטרים כביכול הגיר פשוט רופף.

הסברתי למכונאי שאני צרייך להחליף "בוקסות" בגיר.

מה זה ביכלל בוקסות וכמה יש להעריך עלות תיקון של הדבר?

והוספת שמן גיר?

המכוניאי במוסך המורשה של פיאט אמר לי לאחר שנסע ברכבי והעיר לבעיה שמתעוררת כאשר אני מבצע סיבובים של ההגה

נוצר רעש מחריד של כביכול חלק מתכתי נגרר אחרי ברכב.

הסברתי לו שאני צרייך להחליף "פעמון" או "ציריה".

המכונאי טען לפני שאולי זה המשולש של הגלגל.

אכשיו מה זה משולש?

וכמה הדבר הזה יכול לעלות במחיר?

פשוט יש לי הרגשה שכאשר זה מוסך "מורשה" מומלץ לעבור טיפול אבל מצד שני אני מפחד שפשוט "יקרע" אותי במחיר מכיון שאטין לי ידע וניסיון בתחום.

בתודה רבה.

נטע

פורסם

1. אינך חייב/ת להכניס את הרכב למוסך מורשה יבואן, כל מוסך "נורמלי" יבצע עבודות אלו.

2. תותבים(בוקסות) למוטטת(שטאנגה) ידית הילוכים עלותם אינה רכה, כך גם שעתון העבודה עליהם.

3. הרעשים שהמכונאי אבחן ברכבך נובעים כנראה מיובש/חופש בתפוח הסרן הקדמי(תפוח פרונט, בולג'ונט). באונו מחליפים משולש פרונט קומפלט שעלותו עשרות ש"ח והעבודה עליו גם היא קצרה ביותר.

כל הנזק לדעתי חלפים+עבודה יתומחרו עד 250 ש"ח.

ציין/י איזור, והחבר'ה ימליצו לך על מוסכים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמו שעמית כתב לך כבר אתה לא צריך מוסך מורשה,מוסך רגיל בהחלט יכול לבצע את העבודה הנ"ל,לגבי מחיר לבוקסות אין לי מושג כי לא יצא לי להחליף אותם,אבל משולש כן יצא לי להחליף,החלק עצמו עולה אם זכרוני אינו מטעה אותי 100 ש"ח,ואם יש לך קצת מושג במכונאות אז זה גם ממש לא סיפור להחליף אותו.

אגב באיזה אונו מדובר?

אם יש לך שאלות נוספות,תוכל להפנות אליי בפרטי,כי הספקתי כבר להחליף דבר או שניים באונו שלי.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה על התגובות.

אני גר בבאר שבע.

ככה יש ליד הבית שלי אמון מוסכים שמתעסקים בדבר.

בדקתי עם כמה מוסכים לגבי התיקונים.

הנקודה היא שכולם אמרו לי שצרייך להעלות את הרכב על "ליפט" מכדי להעריך עלויות של תיקונים.

במוסך המורשה של "פיאט" בבאר שבע,נאמר לי שהבעיה כניראה משולש.

פשוט אחד הפחדים שלי זה שאני בתור בחור בן 22 שלא מתמצא בכלום,פשוט היה קל לעבוד עלי.

אני חושב שדבר ראשון אני צרייך לקום מוקדם בבוקר ולהספיק ללכת למוסך מכדי להעלות את הרכב על "הליפט" ובכך

לקבל מפרט מלא לגבי הבעיות.

מה שנכון לאכשיו הכי חשוב לי ברכב זה לסדר את הרעש שנובע בזמן סיבוב הגלגל.

נקווה שבמוסך יבינו באמת מה הבעיה ושלא יתקנו משהו אחר ובסוף תגלה שזה שהבעיה נישארה אותו דבר.

לגבי "בוקסות" נאמר לי שעלות החלקים בסביבות 180 שקל לא כולל עבודה.

כבר אפשר להגיד שהגדרתי לעצמי סכום של 500 שקל בערך על תיקון הרכב לאותם בעיות אלו.

פשוט אחת הבעיות אלצי זה שאני לא כל כך נעול על הרכב.

אני מרגיש שכל הזמן בא לי להחליף רכב אחר.

אבל פשוט הגעתי להחלטה אני אישית מעדיף להישאר עם הרכב הזה תקופה של שנה וחצי ואחר כך להחליף למשהו ממש מתקדם.

אני לא בגיל שמתאים לי להתחיב להלואות כל חודש וסכומי כסף דגולים.

אין לי עבודה מסודרת או משכורת גבוהה.

נקווה רק שיוכל ליצבור ביטחון בנושא של תיקון הרכב.:lol:

פורסם

3. הרעשים שהמכונאי אבחן ברכבך נובעים כנראה מיובש/חופש בתפוח הסרן הקדמי(תפוח פרונט, בולג'ונט). באונו מחליפים משולש פרונט קומפלט שעלותו עשרות ש"ח והעבודה עליו גם היא קצרה ביותר.

לפי פחות מחודש החלפתי משלוש באונו בגלל הטסט ולא שמעתי רעש מיוחד (המשולש היה רופף גם כן) מה שכן האוטו היה לא יציב בכלל במהירויות גבוהות האוטו היה מתחיל לרעוד כאילו עוד שניה הוא מתרוממם באוויר , לאחר החלפת המשולש אני מרגיש כאילו האוטו יושב יותר טוב על הכביש.

לי עלה להחליף משולש אחד כולל כיוון גלגלים וכל מה שבא עם זה 450 שקל , אני מאמין שאפשר לעשות את זה בפחות.

כמו שעמית כתב לך כבר אתה לא צריך מוסך מורשה,מוסך רגיל בהחלט יכול לבצע את העבודה הנ"ל,לגבי מחיר לבוקסות אין לי מושג כי לא יצא לי להחליף אותם,אבל משולש כן יצא לי להחליף,החלק עצמו עולה אם זכרוני אינו מטעה אותי 100 ש"ח,ואם יש לך קצת מושג במכונאות אז זה גם ממש לא סיפור להחליף אותו.

אגב באיזה אונו מדובר?

אם יש לך שאלות נוספות,תוכל להפנות אליי בפרטי,כי הספקתי כבר להחליף דבר או שניים באונו שלי.

לא הייתי שומע להצעה להחליף משולש לבד , כי פשוט זה לא משחק . משולש לא תקין זה סכנת חיים זה בדיוק כמו ברקסים לא תקינים.

• תוכן חדש...