Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר סולר,

ורכבים שקונים המחיר הזה לרוב במצב לא מדהים ולכן דווקא נרה לי להשקי 10-13K ולקבל מנוע חדש!

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

חנן, לפעמים אני לא יודע אם מדובר בפאנטיות של יושבי הפורום או "יש דברים בגו", כי אם היית יודע כמה מוסכים עובדים עם כל מה שאתה מגדיר "זבל", אז כן תתפלא אבל זה כל המוסכים המהוללים בפורום הזה שאינם מורשים (לא יכול למנות שמות גם מכבוד גם מזכרון), אהה כן ומה תאמר אם אפילו במוסך מורשה ועאלק "מרכזי" מה שנקרא (במקרה המדובר זה שרודר בני-ברק, מורשה פיג'ו-סיטרואן) שמים לך חלקים תחליפים בדיוק את אותו ה"זבל" שקונים בחנויות חלקי החילוף.

משום מה אני בטוח שאותו המוסך שאני עבדתי בו ואמר 2500 ש"ח סט בוכנות היה מביא את החלקים מאותה החנות שדרכה יש לי הנחה (כשעבדתי שם אז הכרתי את החנות והייתי הולך להביא חלקים למוסך ואז הבאתי חלקים למכוניות שלי גם וככה יש הנחה), ואיתו גם כל שאר המוסכים שבהם שאלתי על האובראול, אז לפי מה שאתה מסביר אובראול במוסך מורשה היה עולה כ-20 אלף לערך.

אני באמת אשמח לדעת קצת על הנושא של החלקים התחליפים, כי הסיטרואן ברלינגו שלי מטופלת עד כה בשרודר בחלקים תחליפים בלבד (מודגש בכל חשבונית בהסטורית טיפולים שקיבלתי) ובנתיים מ267000 ק"מ שהרכב עבר, לא נראה שהוא סובל עם החלקים הנ"ל

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

יש חלקי חילוף תחליפיים של היצרן המקורי עבור יצרן הרכב (OEM) כבוש, לוקס, מגנטי מרלי, ולאו, הלה, מוטורקראפט ועוד רבים וברור שחלפים אלו הנם איכותיים כמו אלו שרק באריזת יצרן הרכב.

מנגד יש גם חלקים תחליפיים ממש שחלקם טובים וחלקם אכן "זבל" ומוסך טוב דואג הן לשמו ורמתו המקצועית והן ללקוח שלו ואינו מתקין את חלקי ה"זבל".

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יצא לי לראות את זה לא מעט, חנויות שמוכרות חלקים סיניים מאיכות ויצרן עלומי שם

עובדים עם מוסכים מורשים ומספקים להם את אותם החלקים (במקרה שהלקוח בחר בתחליפי), ההבדל היחיד הוא שהמוסך גובה מחיר של כמעט פי 2 על החלקים האלו לעומת החנות שממנה נקנו.

המסקנה היא כשהרכב במוסך חייבים לעמוד ולהסתכל מה שמים ואיך עושים, אני לא הייתי משאיר את הרכב שלי במוסך שאני לא מכיר, בטח לא בכפר ערבי שקרוב לגבול - שם יכולים לעשות לך כל מיני קומבינות כמו 'שחיטה' של חלקים מהרכב שלך (מחשב רכב או חיישן למדה לדוגמא, מקרה אמיתי) ובמקומם שמים לך חלקים לא תקינים או גנובים ואתה אפילו לא מודע לעניין.

מתן

פורסם

מתן, אני לא טמבל עד כדי כך, באיסוזו אין שומדבר, מקסימום שהוא יכול זה לגנוב חוטי חשמל ישנים שלא שמישים ולהתיך אותם כנחושת, מעבר לזה שהרכב הועבר לאותו הכפר דרך מישהו שאני מכיר 4 עיניים אז אין שום סיכוי שנגעו אפילו בבורג ברכב מעבר למה שהיה צריך, אין לי מושג מאיפה יש לכולם את הסיפורים המפגרים האלו אבל בסופו של דבר הוציאו לי פורד מהמוסך המורשה עם ברקסים מאחורה גמורים כשהם אומרים לי "סע לשלום"

אז מה לאמר ? אבדה תקוותי על כל מוסך בארץ כבר, גם על אלו שהם "חוץ לארץ"(כפרים)...

בקיצר הפתרון הוא להחליף רכב כל 10 חודשים ככה לא יהיה לי צורך במוסך ולא יהיה צורך בדאגות לחלפים.

אתם מתייחסים למכוניות בצורה שהלוואי ואנשים ברחוב היו מתייחסים אחד אל השני.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, מה שמוסכים אחרים עושים לא מעניין אותי. אני קונה חלקים מקוריים, ומטפל בעצמי בבית. אין יותר איכות מזה.

איפה יצא לי ליפול? במקומות שהשתמשתי בחלפים לא מקוריים, ובמקומות שבהם מסרתי עבודות ל"בעלי מקצוע" . אפשר לדון על זה באריכות, אבל אני בספק אם השרשור הנוכחי הוא המקום לזה. אלו המסקנות שלי, בכל אופן.

במוסך שבו אני עובד כדיאגנוסטיקאי ומנהל טכני לא משתמשים בחלקים תחליפיים. גם לא בפיוזים, נורות או ממסרים תחליפיים. יש לזה חריגים וזה מצמדים ובלמים מחודשים, כי הגענו למסקנה שהבדלי האיכות בחלפים הספציפיים האלה לא מגיעים להבדלי העלות.

כמה זה עולה? הרבה, ללא ספק. בתור דוגמא משלב של הילוך בודד בגיר ידני עולה 17K ש"ח. אבל,אין יותר איכות מזה.

שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון, אם הוא קנה מותג מסוים שנבנה תחת איכות הנדסית גבוהה והוא רוצה לאט לאט להפוך אותו ליציר הנדסה סינית זבלית, או שהוא רוצה לשמר את האיכות המקורית. אני משתדל לבחור בדרך השנייה, אם כי לעתים זה כואב מאוד בכיס בטווח הקצר.

פורסם

אין לי מושג לגבי המשלב. כמו שכתבתי, אנחנו לא מתעסקים עם חלקים תחליפיים.

לגבי הטויוטה שלי, דווקא יש לי שתי דוגמאות, שמעסיקות אותי בזמן האחרון. המצנן המקורי אצלי, החזיק 300000 ק"מ ועשר שנים לפני שהוחלף כתוצאה מפגיעה פרונטלית ברכב. המצנן ההונגרי התחליפי שהרכבתי החזיק שנה ורבע ו35000 ק"מ עד שהתחיל להתפורר (ברכב נעשה שימוש בנוזל צינון מוכן לשימוש של פרסטון) . עוד לא התפניתי לסדר את זה. צינור אגזוז מקורי החזיק 330000 ק"מ. תחליפי, אין לי מושג מאיזו תוצרת, אבל נדמה לי שישראלית, נגמר אחרי 20000 ק"מ וחצי שנה. מחר אני אצטרך להתעסק עם זה שוב. שאר מכלולי הרכב, שעובר את ה350000 ק"מ לא מעסיקים אותי בכלל בין הטיפולים השוטפים.

מצנן חדש אחר, מתוצרת "בשן", נחשונים, בג'יפ CJ שלי, נפרץ עצמאית כשנה לאחר שהחליף את המצנן המקורי בן ה12.

• תוכן חדש...