Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שאלתי כאן על הנושא הזה אבל אני רוצה לחדד את ההתלבטות

במערכת החדשה שהותקנה אצלי אני יכול לבחור בין סאב 10 מול 12 של הרץ (סליל אחד ).

המתקין נתן לי לנסוע קצת עם ה- 10 אינץ ועכשיו אני נוסע שבועיים עם ה- 12 ואמור להחליט סופית (זה יפה מצד המתקין אבל גם גורם לכאב ראש ).

אני מעדיף דיוק ופרוט על פני עוצמה ולרוב לא שומע מוסיקה מאד רועשת, בעקרון אני רוצה מערכת יותר איכותית מעוצמתית (sq קוראים לזה כאן ? ) לכן בתאוריה נראה לי שאני אמור להעדיף סאב 10 . אבל בשמיעה בפועל, נראה לי שאני אוהב את הצלילים היותר נמוכים שמפיק ה 12 וגם אני מרגיש את ה 12 כ"רך" יותר בעוד ה- 10 מכה כמו פטיש (שאני פחות אוהב את זה ). ה12 מדגיש יותר קונטרה באס או באס חשמלי, וה- 10 יותר תוף באס. הצליל של ה 12 טיפה יותר נמרח שזה חסרון . בגדול בשמיעה נדמה לי שאני מחבב קצת יותר את ה 12 .

למרות שכולם אומרים כאן ללכת רק לפי השמיעה ולא לפי התאוריה ודעות של אחרים, אשמח לשמוע גם איך אחרים חושבים ומתרשמים כי אני שומע לא מנוסה ואולי צריך לשים לב לדגשים מסוימים, ובכלל מעניין מה אחרים חושבים .

(רכיבי המערכת האחרים הם רדיודיסק של אקליפס cd5000 , קומפוננט הי אנרג'י של הרץ 6.5 רמקולים אחורים קואקסיאלים פשוטים של בוסטון אקוסטיק ומגבר srx5 של אודיסון שמותקנים ברנו מגאן סדאן )

פורסם
אני מעדיף דיוק ופרוט על פני עוצמה , בעקרון אני רוצה מערכת יותר איכותית מעוצמתית (sq קוראים לזה כאן ? ) לכן בתאוריה נראה לי שאני אמור להעדיף סאב 10

מה שאתה כותב זה לא המצב. סאב 10 הוא לא יותר איכותי או יותר מדויק מסאב 12. סאב של 10 אינץ לא נחשב לסאב מתאים יותר עבור SQ. כן אפשר להגיד שאם ניקח טווח תדרים מסוים שאותו ינגן הסאב , בחלק העליון של התדרים הסאב הקטן יהיה מדויק יותר ובחלק התחתון הסאב הגדול יותר יהיה מדויק יותר.

בתאוריה סאב 10 לא מתאים יותר מסאב 12 עבור SQ. חלק משמותי מהמהות של SQ היא היכולת לנגן את כל טווח התדרים בצורה שווה ולכן חשוב שהסאב יהיה מסוגל לנגן את התדרים הנמוכים ביותר בצורה טובה.

אין נוסחא שמחשבת מה עדיף. זה תלוי ברכיבים ותלוי מה האוזניים שלך אוהבות.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אין לי ניסיון ממשי עם הסאב הזה, לכן אין לי דעה לגביו.. אבל כמו שאמרת, נסעת תקופה לא קטנה עם שני הסאבים ולדעתי שבועיים זה מספיק זמן בשביל ל"התרגל" לצליל של הסאב ולדעת מה הוא שווה לכן לך על מה שאהבת יותר.. בין עם זה אתה חדש בתחום או לא, השמיעה היא שמיעה שלך נטו.

ואגב כל הכבוד למתקין שדואג כל כך ללקוח:wink:

שיהיה לכולם בוקר טוב!!:-o

פורסם

יש לי את הHX250D של הרץ (10") ואת האמת עכשיו הייתי מחליף אותו ב12", כי הו פשוט לא עוצמתי מספיק, ועוד נתון שלפי דעתי צריך להיתחשב בו - אם יש לך מקדימה זוג 6.5" אז בכדי "להשוות" בין הסאב ובין הבמה הקדמית (לקבל באס מקדימה) 10" לא מספיק, וגם הרכב שלך משפחתי גדול, אז בכלל נראה לי לא תרגיש את ה10".

איזה סדרה הסאבים?

פורסם

סאב 12 או 10 זה עניין של טעם,

אלמנט של 10 תמיד יהיה יותר קל לרסן, לכן אם תיקח סאבים מאותה סדרה ה-10 תמיד יהיה מדוייק יותר בנוסף הוא ינגן את התדרים היותר גבוהים של הבס יותר טוב (תנסו לנגן גיטרה באס על 12").

גם לדעתי ל10" בודד אין מספיק עוצמה,

לכן הפיתרון הטוב ביותר הוא זוג 10".

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אם שמעת את שניהם אז מה יותר טוב מזה? התגובות של חברי הפורום יגרמו לאוזניים שלך להחליט מה טוב יותר או ההשאווה בין שניהם בפועל?

פורסם

אצלי יש סאם של הרץ 8" והוא נשמע בקידמת הבמה לכן אני לא חושב שגודל הסאב הוא זה שיקבע איפה הוא ישמע.

רציתי לדעת אם ה12" או ה10" מותקן בתיבה מקורית?

אם אתה אוהב SQ אז רק אתה תוכל לקבוע איזה משניהם עונה לדרישות שלך.

DLS - END OF CONVERSATION

קישור לבניה שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139795

פורסם

שיש בעיה ! אינסטיקטיבית אנשים לא רואים שהפיתרון נמצא-קיים במקום אחר ואו עם כלים אחרים.

במפגש האחרון בר"ג שמעתי סאב איכותי מאד של הרץ-"מילה" "12 ,ועם כל כבוד איך צדי צרפתי: אומר זה בסדר אבל אין לו את זה.

שאני שומע את ה-JL10 W6 אין מה להשוות באנרגיות שהוא מייצר לעומת הרץ ---לטעמי.

הדיוק-אותה רמה.

אתה מוזמן לשמוע

אריק

פורסם

לגבי השאלה על סוג התיבה, נאמר לי ששניהם באים בתיבות מותאמות למקור. ושקשה מאד או יקר מאד להשיג תיבה מקורית של הרץ. התיבה של ה- 10 היא מרופדת ונראת לכן יותר יפה, אבל כתבן לי כאן לשאלה בעניין הזה (עפר דותן כמדומני) שזה רק עיניין אסטטי ולא קשור לשמע. לגבי הדיבור על העוצמות, אני לא חושב שזאת הבעיה מבחינתי.

פורסם
שיש בעיה ! אינסטיקטיבית אנשים לא רואים שהפיתרון נמצא-קיים במקום אחר ואו עם כלים אחרים.

במפגש האחרון בר"ג שמעתי סאב איכותי מאד של הרץ-"מילה" "12 ,ועם כל כבוד איך צדי צרפתי: אומר זה בסדר אבל אין לו את זה.

שאני שומע את ה-JL10 W6 אין מה להשוות באנרגיות שהוא מייצר לעומת הרץ ---לטעמי.

הדיוק-אותה רמה.

אתה מוזמן לשמוע

אריק

המילה היא מדוייק ונעים לאוזן.

הW6 הזיז לי את השיערות על הראש!!! - פשוט קיבלתי באס "לפנים" - כשראיתי בתא המטען מה "פצפון" כזה מסוגל לעשות, אני מודה שקצת נבהלתי.

לא כל סאב 10 יותר מדוייק מכל סאב 12 - ממש לא.

כשמדברים על אותה הסדרה של אותו היצרן - ה10 יהיה מהיר יותר ומדוייק יותר אבל ירד פחות נמוך.

מה זה אומר? - שזה תלוי בטעם האישי של כל אחד ואחד מאתנו.

לגבי הW6 - ליותר מכמה דקות, אני לא מסוגל לשבת ברכב עם מפלצת כזאת.

לגבי המילה של הרץ - אני יכול לשבת שעות בתוך הרכב.

אבל מה שאני מחפש, זה לא מה ש"קאר-הוליק" מחפש - וזה מה שפותח הת'רד צריך להבין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון שהשמעתי לך קטע באס שנשמע כמו צרור מתותח וולקן בו העוצמה המהירות והדיוק היו בזמן מינימום ועדיין

הכל נשמע מסונכרן למוסיקה.

אבל : ההצגה הייתה ליכולות של הסאב בלבד.

אם הייתי שומע כך באופן סדיר ,גם שתי השערות שנשארו לי היו מתעופפות וגם הייתי מאושפז במחלקת אוזניים.

אני הרבה יותר נינוח בהאזנה,אבל לפעמים הג'ננה מגיעה ואז צריך אופציות מימוש.

הכל בשליטה --אריק

פורסם

"בתאוריה סאב 10 לא מתאים יותר מסאב 12 עבור SQ. חלק משמותי מהמהות של SQ היא היכולת לנגן את כל טווח התדרים בצורה שווה ולכן חשוב שהסאב יהיה מסוגל לנגן את התדרים הנמוכים ביותר בצורה טובה"

זה בערך מייצג לטעמי את מה שאמור להיות סאב

הבעיה היא שככל שסאב עולה בעוצמה ובגודל (במערכת איכותית) יש לאזן אותו עם הסט הקידמי אחרת יהיה סלט של באס.

סאב 10 אינטש הרבה יותר קל (בתאוריה) לאיזון הוא יותר מהיר והרבה יותר קל לאזן אותו עם סט קדמי מפני שאת התדרים הנמוכים באמת הוא מחסיר (אלא אם הוא בתיבת בנדפאס מתוכננת הייטב) ועל כן נשמע שהוא מתאזן עם הסט הקדמי, אך בחוסר תדרים מסויימים.

סאבים של 12 אינטש כבר קשה יותר לאזן וצריך סט קידמי באמת בעל נוכחות עם הרבה עוצמה

הסאב מטרתו להשלים את הצלילים שהקומפוננט לא מסוגל להגיע אליהם (מפאת גודל אלמנט או נפח התקנה)

מעטות המערכות שאיזנו בין סט קדמי לסאב

סאב לא אמור להיות שמיע לבדו במערכת שמתיימרת להיות SQ

לטעמי כיוון נכון של סאב הוא כאשר הבאס נשמע מקדמת הרכב בכל תדר בצורה אחידה

יש אנשים שחושבים שזה שהסאב שלהם מדהים ,וזה נכון,אבל ששומעים אותו כחלק נפרד מהמוזיקה

זה שקול ללשמוע חוליו איגלסיאס מהתחת

אלא אם כן אנו עוסקים כוונה תחילה לבאס לא קשור

זה הכל איזונים

כמובן שלכאן ולכאן יש חריגים כמו סאב 10 אינטש שיורד ממש נמוך (בעייתי תאורתית)

או סאב 12 אינטש שיהיה מאוד מהיר (בעייתי כספית)

אישית לאורך זמן עם כמה סאבים של 10 אינטש הבנתי שחסרים לי יותר מדי צלילים

• תוכן חדש...