Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו: אימפרזה 1.6, ידנית, 97. 105K מתחת לחגורה.

בזמן האחרון, כשמדליקים את האוטו לוקח לו כמה שניות טובות (וגם כמה לחיצות על הגז) עד שסל"ד הסרק מתייצב (בין 900 ל-1000, וקצת יותר אם המזגן מופעל). היום שמתי לב שבעמידה של כמה דקות כאשר האוטו דלוק, הסל"ד צונח בפתאומיות ל 500-600. לחיצה קטנה על הגז מקפיצה אותו שוב לרמה רגילה לכמה שניות, ואז הוא שוב צונח (מרגישים רעידות חלשות באוטו, כאילו הוא הולך להיכבות).

נורמלי? לא נורמלי? סיבות, טענות?

תודה מראש.

פורסם
נורמלי ? לא.

זה יכול לנבוע מהרבה סיבות, מ-air flow meter תקול, מזרקים סתומים,כבלי הצתה עייפים, פילטר אוויר סתום ועוד

כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה הסל"ד סרק יציב ?

אני לא בטוח (הרכב לא שלי ולכן אני לא מכיר אותו על בסיס יום-יומי), אבל מה שתיארתי קרה לאחר נסיעה קצרה של 5-7 דקות. ייתכן שזה היה זמן קצר מדי מכדי להגיע לטמפ' עבודה? (כמו כן בירושלים קר יחסית, אז אולי...)

אם זה לא קורה לאחר נסיעה ארוכה יותר (נניח 20 דקות), האם אז המצב נורמלי?

שוב תודה.

פורסם

יש/הייתה את אותה התופעה בדיוק.

שלשום החלפנו מצבר בגלל תופעה דומה (ויותר קשה) אז אני אבדוק האם התופעה הזו נעלמה או שהיא לא קשורה למצבר.

בכל אופן, הסל"ד אצלך הוא בערך 400-500 כשהוא נופל? לחיצה ממש ממש קלה על הגז מקפיצה אותו קלות ואז הוא צונח ואתה מרגיש רעידות?

פורסם
האוטו: אימפרזה 1.6, ידנית, 97. 105K מתחת לחגורה.

בזמן האחרון, כשמדליקים את האוטו לוקח לו כמה שניות טובות (וגם כמה לחיצות על הגז) עד שסל"ד הסרק מתייצב (בין 900 ל-1000, וקצת יותר אם המזגן מופעל). היום שמתי לב שבעמידה של כמה דקות כאשר האוטו דלוק, הסל"ד צונח בפתאומיות ל 500-600. לחיצה קטנה על הגז מקפיצה אותו שוב לרמה רגילה לכמה שניות, ואז הוא שוב צונח (מרגישים רעידות חלשות באוטו, כאילו הוא הולך להיכבות).

נורמלי? לא נורמלי? סיבות, טענות?

תודה מראש.

מניסיוני, העניין תקין (בידניות).

באוטומטיות סלד הסרק לא זז מאיזור ה 800 סלד.

בידניות לאחר עמידה של מספר שניות בודדות סלד הסרק מתייצב על איזור ה 750-800 ולאחר שניות בודדות (מעין מצב "עמידה ממושכת") הוא יורד לאיזור ה 500-600 סלד (לפי הציור על השעון) ונשאר שם (ולא נכבה אף פעם).

המערכת לא ניתנת לכיוון מאחר והיא בעלת "בינה מלאכותית".

התופעה שאביב ציין ממחישה את מה שאני אומר:

יש/הייתה את אותה התופעה בדיוק.

שלשום החלפנו מצבר בגלל תופעה דומה (ויותר קשה) אז אני אבדוק האם התופעה הזו נעלמה או שהיא לא קשורה למצבר.

בכל אופן, הסל"ד אצלך הוא בערך 400-500 כשהוא נופל? לחיצה ממש ממש קלה על הגז מקפיצה אותו קלות ואז הוא צונח ואתה מרגיש רעידות?

הנ"ל היא טבעית לגמרי אחרי שמחליפים מצבר.

רק לאחר שהמחשב "לומד" מחדש את הפרמטרים שלו (התנעות בוקר, טמפרטורת התנעה, תערובת וכד') הוא יודע להוריד את הסלד סרק לתחום הרצוי - תהליך שלוקח מספר התנעות, בינהן התנעות בוקר.

כל זאת, כמובן, לא מונע ממך לנהוג/לנסוע ברכב בצורה תקינה לחלוטין מבלי לחשוש שהרכב יכבה בסרק.

איציק

אגב, הנה תמונות:

rpm2.JPG

rpm1.JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בינה מלאכותית עדיין אין לה, כן יש לה יכולת להגיב לנתונים מחיישנים שונים ותוכניות תגובה מתאימות.

המערכת ניתנת לכיוון אבל לא באמצעים המקובלים של בורג co למשל.

זה ניתן באמצעים אלקטרוניים אולם אין צורך אלא אם בוצעו ברכב שינויים שדורשים זאת.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בינה מלאכותית עדיין אין לה, כן יש לה יכולת להגיב לנתונים מחיישנים שונים ותוכניות תגובה מתאימות.

המערכת ניתנת לכיוון אבל לא באמצעים המקובלים של בורג co למשל.

זה ניתן באמצעים אלקטרוניים אולם אין צורך אלא אם בוצעו ברכב שינויים שדורשים זאת.

בשביל זה הבינה המלכותית תחומה במרכאות כפולות :idea:

בברכה - איציק נ. :idea:

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה רבה, גם לאיציק וגם לדויד.

לאחרונה גם יש כנראה בעלייה קלה בצריכת דלק (או שאנחנו סתם היפוכונדרים... :roll: ).

נראה באמת אם יש שינוי. אם כן - נחזור לפה לעוד ייעוץ. (איזה מזל שליאצק יש אימפרזה - מה הייתי עושה בלעדיך...? :D)

שוב תודה לעונים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

נמצא פתרון.

משיטוט באינטרנט נתקלתי במסמך שטרם צץ קודם לכן, הטוען שאת סלד הסרק ניתן לכוון (למרות הצהרות חוזרות ונשנות בכל מיני מקומות שאסור לגעת בבורג כיוון שלו).

הפרוצדורה כוללת:

1. ניתוק הקונקטור של מנוע הצעדים

2. כיוון של הבורג עד להתייצבות על סלד מסויים (עד הקו הראשון במד סלד)

3. לחבר חזרה את מנוע הצעדים

4. לדומם מנוע ולעשות "קליברציה" מחדש לדוושת הגז (כאשר מתג ההתנעה על "ON", מנוע כבוי, לחיצה ארוכה של לפחות 5 שניות על דוושת הגז עד הסוף, כיבוי והדלקה מחדש).

אחרי ש"התגלחתי" על הרכב שלי בניסוי הזה וראיתי שהכל עובד מצויין שמתי לב שיש צורך לעשות כיוון קל לסולונויד (מגביר טורים) של המזגן (צריך להוריד קצת את הטורים ע"י סיבוב המכוון שלו, קלי קלות) .

חוץ מזה, פעולת הקליברציה מחדש של דוושת הגז הינה הכרחית שכן ללא הכיוון הזה הסלד לא ירד מתחת ל 1500-2000 (אלא אם תאפס מחשב ע"י ניתוק המצבר ותחבר מחדש).

בקיצור - זה עובד :!::mm_yeah:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

משיטוט באינטרנט נתקלתי במסמך שטרם צץ קודם לכן, הטוען שאת סלד הסרק ניתן לכוון (למרות הצהרות חוזרות ונשנות בכל מיני מקומות שאסור לגעת בבורג כיוון שלו).

איציק

בורג - הכוונה לבורג כיוות זווית הפרפר בבית מצערת ?

בעיקרון שינוי בזווית פרפר המצערת במנוחה יגרום למחשב ניהול המנוע שינוי בפעולת מנוע הצעדים, במידה ומדובר בשינוי משמעותי וחריגה מטווח הפעולה שהוגדרה hard coded כתקינה, המחשב ידווח על תקלה.

פורסם

איציק

בורג - הכוונה לבורג כיוות זווית הפרפר בבית מצערת ?

בעיקרון שינוי בזווית פרפר המצערת במנוחה יגרום למחשב ניהול המנוע שינוי בפעולת מנוע הצעדים, במידה ומדובר בשינוי משמעותי וחריגה מטווח הפעולה שהוגדרה hard coded כתקינה, המחשב ידווח על תקלה.

יפה - לכן נדרשת הקליברציה לחיישן מצב מצערת (נכון לנסיעה האחרונה, אין קוד שגיאה).

מה שכן, נראה לי שהבורג הזה דורש כיוון אחת לכמה שנים עקב שחיקה - בעיקר למי שיש נטיה לעזוב את דוושת הגז ב"מכה אחת" (בעיקר במכוניות ידניות, בין העברות הילוכים - וגם במכוניות עם נהגים חוליגאנים :p).

ה"ראש" של הבורג נוטה (כנראה) "להישחק" (כל עזיבה של הגז זה כמו מכת פטיש קטנה על ראש של מסמר - שבסופו שח דבר מאבד את חודו ואורכו הטיבעי). במכונית בת 10 (כמעט) זה נראה לי אובליגטורי לבצע כיוון כזה.

אדווח בהמשך אם יהיו בעיות או אם יצוצו קודי שגיאה.

אגב, לסולונויד של המזגן יש אפשרות לכיוון כמות האויר שעוברת דרכו. קודם לכן המעבר היה פתוח לגמרי (!!!) ועכשיו הוא פתוח חצי סיבוב בלבד (!).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי, ביצעת את השינוי כי הסל"ד סרק נמוך מדי ?

כי אם הוא נמצא בטווח שנחשב לתקין חבל לשנות ערכים, מה גם שצריכת הדלק תעלה מעט.

סה"כ למנוע בוקסר יש יכולת לרדת לסל"ד סרק נמוך ועדיין לעבוד יחסית יציב.

פורסם
אוקיי, ביצעת את השינוי כי הסל"ד סרק נמוך מדי ?

כי אם הוא נמצא בטווח שנחשב לתקין חבל לשנות ערכים, מה גם שצריכת הדלק תעלה מעט.

סה"כ למנוע בוקסר יש יכולת לרדת לסל"ד סרק נמוך ועדיין לעבוד יחסית יציב.

טכנית הוא נמצא בטווח התקין, בגלל זה גם נמנעתי מלהתעסק עם זה עד היום.

מה שכן, מעולם לא קיבלתי את העובדה שכשהאוטו יוצא מהמפעל זה בדיוק על 800 סל"ד ועם הזמן מאבד מ"ערכו" כ"משהו טיבעי שאמור לקרות". זה תמיד הפריע לי, גם באוטו הקודם, אבל מנגד תמיד היתה לי דוגמא מהאוטו של אמא (אמא מתייחסת לדוושת הגז בכפפות של משי) גם אחרי 10 שנים זה עומד "בול" על 800 סלד.

מה שעוד הפריע לי (וידעתי שזה נעוץ בסלד סרק נמוך מידי) היא העובדה שלעיתים, בזמן עזיבה מהירה של דוושת הגז, קיימת מעין "טלטלה" ברכב - מעין בלימה מנוע לא נעימה ואפילו קיצונית.

לא הייתי מודע לזה שהמנוע צעדים "מכסה" רק על טווח סלד מסויים. הייתי בטוח שפרפר המצערת נסגר לגמרי, הרמטית.

עכשיו מה שקורה הוא שגם אם אני אנתק את מנוע הצעדים (וזה מה שעשיתי) המנוע לא יכבה, הוא "ישב" על 300-400 סלד.

עושה רושם שהמחשב "יודע" שבסרק המנוע צעדים "מוסיף" עוד (המספרים שאני "זורק" עכשיו זה רק לצורך דוגמא) 200 עד 500 סלד - ועם הטווח הזה המחשב יודע להסתדר על סלד סרק נורמלי.

כנראה שעקב שחיקה של ראש הבורג וסגירת פרפר המצערת במשך השנים, המחשב היה "מנצל" את חריר המנוע צעדים במלואו - ולכן לא יכל לסייע להעלות את סלד הסרק ל 800 - למרות שטכנית גם פחות מ 800 זה תקין מבחינתו.

בקיצור - לא רק שסלד הסרק תקין עכשיו אלא שגם בעת עזיבת הגז בהילוך ראשון או שני בצורה קיצונית, קיימת בלימת מנוע חלקה ונעימה מאוד ביחס למה שהיה - וזה רק מאשש את החשדות שלי שהכיוון הזה היה הכרחי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למעשה אתה אומר שבאימפרזה הפרפר מצערת במנוחה לא אוטם לחלוטין את בית המצערת ?

בדיוק !. התקשתי להאמין לזה - אבל זו עובדה :?

גם בלגאסי זה ככה, גם בדגמים החדשים יותר של 99-00.

המסמך שמצאתי באינטרנט מתייחס לדגמים החדשים יותר (כולל עניין הקליברציה) אבל תקף גם לישנים יותר עם MPFI.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...