Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד שאלה בקשר לתצרוכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדיונים קודמים הבנתי שתצרוכת הדלק גדלה ככל שאני לוחץ עמוק יותר על דוושת הגז.

לכן אם אני שם את האוטו בניוטרל או PARKING(עומד במקום) ומפעיל מזגן על רמה 1 או על רמה 4, זה לא ישנה את תצרוכת הדלק. אני צודק?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

היה שרשור לא מזמן שנכתב שהמזגן ברכב לא עובד כמו המזגן בבית לכן אין קשר בין הטמפ' לתצרוכת הדלק

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

באותה מידה שכמו שאתה לוחץ על הגז יותר אתה צורך יותר דלק - כך כשהמזגן דולק הוא לוקח כח מהמנוע מה שמפעיל את מגבר הטורים = כמו לתת יותר גז = צורך יותר דלק גם בניוטרל.

פורסם

זה לא מדוייק.

אם תשים לב, כמה שניות אחרי שאתה מפעיל את המזגן מהקבינה, נכנס לפעולה המדחס - ואז אתה רואה נפילה רגעית בסל"ד המנוע, ואז הוא חוזר לנורמה.

"נפילת" הטורים הזו, היא בעצם הרגע שבו למחשב ניהול המנוע לוקח "להבין" שהמנוע מתאמץ יותר, הסל"ד ירד, ולכן יש לפתוח את מגבר הטורים - שזה בעצם שסתום שיושב על מנוע צעדים ואחראי ל"מעקף" הפרפר של היניקה.

אז בעצם, אתה אומנם לא לוחץ על גז, אבל המנוע צעדים כל הזמן מנטר את הטורים, ובמצב תקין תמיד ישמור אותם בטווח מסויים שאליו כוון.

בכל מה שקשור לעוצמות המזגן, כאן כבר נכנס משתנה נוסף: צריכת חשמל ברכב.

את צריך קודם כל להבין שהמזגן מורכב משתי תת יחידות:

המדחס - שאחראי לסירקולציה של הגז בתוך הרדיאטור קירור אוויר (יש רדיאטור קטן למזגן, בד"כ בתוך קופסא סגורה).

והמאוורר - שאחראי לדחיסת האוויר מבחוץ לתוך הקבינה (יושב בד"כ לפני/אחרי הרדיאטור - אם אני לא טועה זה לפני).

זה מאוד בהפשטה - אבל לצורך העניין, כשאתה מפעיל מזגן, לא משנה על איזה עוצמה, המדחס נכנס לפעולה - ובכך יוצר עומס על המנוע, שמגובה ע"י מגבר הטורים/מנוע צעדים.

כשאתה משנה את עוצמת המאוורר בתוך האוטו, אתה משנה את צריכת החשמל של המאוורר בלבד - ועל מנת לפצות על נפילות מתח חשמלי, גם עולה הסלד טיפה.

ומכאן - מכיוון שהדרך היחידה לעלות סל"ד היא להוסיף אוויר ודלק - צריכת הדלק שלך עולה.

ייתכן שלא דייקתי כאן בפרטים - והמומחים בתחום יתקנו אותי, אבל זו בערך התורה על רגל אחת.

בברכה!

יונתן.

פורסם

עריכה - יונתן, לא היה מכוון אליך.

מה זה שייך, גם אם הסל"ד נשאר זהה, מופעל יותר עומס על המנוע (מדחס), כמו שאם תשתמש בהמון המון חשמל, האלטרנטור ייצור התנגדות גדולה יותר ויגדיל את צריכת הדלק, בפועל לאלטרנטור הסטנדרטי אין יכולות כאלה מרשימות אבל הבנת את הכוונה.

פורסם
אבל מד הטורים נשאק יציב על 0.8 גם ברמה 4 וגם ברמה 1

:snipersmi

אולי זה בגלל שמגבר הטורים שומר על הסל"ד למרות העומס?

"I teach the fools some basic rules"

• תוכן חדש...