Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר מאזדה 6 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 6 2003 אוטומטית

לפי הספר טיפולים צריך להחליף ב 60000 שמן גיר .

לפני שמישהו קופץ כאן, קראתי את הנושא שנדון פה בעבר, ושם נטען שלא מחליפים אף פעם .ואין באמת שם תשובה ברורה .

לעומת זאת בספר טיפולים שלי כתוב שב 60000 צריך להחליף

אשמח אם מישהו שבאמת יודע יענה על השאלה הזאת ..

וגם איזה שמן גיר הכי מתאים ? והכי איכותי לרכב שלי ?

תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים

פורסם

לנו בפורום אין את ספר הרכב לכן, בכדי שנדע על מה מדובר סרוק את העמודים הרלוונטים ופרסם אותם כאן בפורום, בכול מקרה האם התיבה ידנית או אוטומטית.

תמיד יש לפעול לפי הוראות הייצרן כפי שמופיעות בספר הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אסרוק את הספר את הספר ואעלה את זה מחר , כי אין לי סורק .

בכל אופן זה מה שכתוב בספר טיפולים שצריך ב60000 להחליף כן .

אז אני לא מבין על סמך מה אנשים אומרים? באופן שלא משתמע לשתי פנים שלא צריך להחליף למאזדה 6 שמן גיר אף פעם .

כל אחד אומר משהו אחר ,גם מחוץ לפורום שמעתי את זה .לכן אני כותב את השאלה כאן .אני יודע שיש פה אנשים שמאוד מבינים ואני אשמח לקבל תשובה מאחד מהם .

פורסם

ייתכן מאוד שלא הבנת את התשובות בצורה ברורה. הדיונים ברובם עסקו בהמלצות של יצרני הרכב ובמיוחד ברכבי קונצרן VW שאין להחליף נוזל תיבת הילוכים אוטומטית, אבל המומחים ובעלי מקצוע מסויימים טוענים מנגד שיש להחליף נוזל תיבת הילוכים למרות שהייצרן מציין שלא.

במידה ואצלך רשום במפורש שיש להחליף נוזל אזי תשובתי גש למוסך ותחליף נוזל תיבת הילוכים אוטמטית.

פורסם

מדובר שם במפורש על מאזדה 6

ומכיוון שאני רוצה לעשות את זה בעצמי

אני רוצה תשובה ממישהו שמעורה בנושא, ולא ממישהו שמחפש מה כתבתי לא בסדר ?ומחפש עינייני סמנטיקה. עם כל הכבוד .

ביקשתי תשובה ברורה ולא תשובה על דברים שאני יודע בעצמי !ואין לי מה לעשות איתה.

אני מודע לזה שאני אחליף שמן לבד ב60000 כי כך כתוב בהוראות היצרן

רציתי לקבל הבהרה , כי כך שמעתי מהרבה מקורות שלא מחליפים שמן אף פעם, לכן העלתי את השאלה כאן בכדי לקבל הבהרה .

אני אשמח לקבל תשובה ממישהו שבאמת מעורה בנושא

פורסם

מרק 10 כתב תשובה נכונה.

הוראות היצרן אומרות להחליף. אז כדאי להחליף.

סוג נוזל הממסרה האוטומטית במזדה 6 " M - V נקרא גם M -5 " - סינטטי .

רצוי לבצע טיפול במוסך מורשה.עם מכשיר "פלאשינג יעודי" השואב את הנוזל הישן.

ואח"כ מכניס את החדש.

יש אפשרות לפנות למוסך מורשה .ולנסות לקנות את הנוזל בנפרד - דגש - הם לא

אוהבים זאת - אבל נסה את מזלך.

לדעתי - עדיף לעשות זאת במוסך מורשה. מאחר ומחיר הנוזל ממסרה די יקר .

ומחיר העבודה לא רציני. ובשביל השקט הנפשי עדיף.http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167107

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מדובר שם במפורש על מאזדה 6

ומכיוון שאני רוצה לעשות את זה בעצמי

אני רוצה תשובה ממישהו שמעורה בנושא, ולא ממישהו שמחפש מה כתבתי לא בסדר ?ומחפש עינייני סמנטיקה. עם כל הכבוד .

ביקשתי תשובה ברורה ולא תשובה על דברים שאני יודע בעצמי !ואין לי מה לעשות איתה.

אני מודע לזה שאני אחליף שמן לבד ב60000 כי כך כתוב בהוראות היצרן

רציתי לקבל הבהרה , כי כך שמעתי מהרבה מקורות שלא מחליפים שמן אף פעם, לכן העלתי את השאלה כאן בכדי לקבל הבהרה .

אני אשמח לקבל תשובה ממישהו שבאמת מעורה בנושא

קיבלת תשובה מדוייקת מאוד !! ראה המלצות הספר כתנ"ך שקיבלת עם הרכב החדש.

בכול מקרה תשובות ממני בעתיד לא תקבל.

בהצלחה בהמשך.

פורסם

לפי נסיוני אין צורך להחליף שמן גיר במאזדה6 אם השמן שבתיבה לא החליף צבע או ניזוק. היו לנו שתי מאזדות6 ובאחת החלפנו פעם ראשונה ב-130.000 ק''מ ללא סיבה, והרכב השני כרגע על 125.000 ק''מ ועדיין אני לא רואה סיבה להחלפה - השמן נקי. החלפת שמן גיר זה סיפור לא זול ואין לדעת אם זה היה מאריך את חייו. אפשר לעשות חשבון פשוט ולראות כמה כסף תוציא על החלפת שמן גיר עד לשיפוץ גיר, ולא להחליף שמן גיר ולשפץ אותו בבוא הזמן. לפי דעתי ההוצאות המוקדמות יהיו יותר גבוהות ללא סיבה מיוחדת. אני אחזור על עצמי: דעתי אם הנוזל בתיבה לא פגוע ולא החליף צבע אין סיבה להחלפה או דאגה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לפי נסיוני אין צורך להחליף שמן גיר במאזדה6 אם השמן שבתיבה לא החליף צבע או ניזוק. היו לנו שתי מאזדות6 ובאחת החלפנו פעם ראשונה ב-130.000 ק''מ ללא סיבה, והרכב השני כרגע על 125.000 ק''מ ועדיין אני לא רואה סיבה להחלפה - השמן נקי. החלפת שמן גיר זה סיפור לא זול ואין לדעת אם זה היה מאריך את חייו. אפשר לעשות חשבון פשוט ולראות כמה כסף תוציא על החלפת שמן גיר עד לשיפוץ גיר, ולא להחליף שמן גיר ולשפץ אותו בבוא הזמן. לפי דעתי ההוצאות המוקדמות יהיו יותר גבוהות ללא סיבה מיוחדת. אני אחזור על עצמי: דעתי אם הנוזל בתיבה לא פגוע ולא החליף צבע אין סיבה להחלפה או דאגה.

זה מה שאמרו לי חלק מה האנשיםן[ אבל אני לא אוכל להימנע מהשאלה

אז למה כתוב בספר טיפולים ש 60000 צריך להחליף שמן .

פורסם

הם שינו את הוראות היצרן מאוחר יותר, כנראה מאותה הסיבה שאני כתבתי כבר. זה היה דגם חדש ב-2003, הם שינו את דעתם בנושא הזה כנראה.

פורסם

האם יש ברשותך הוראה או הנחיה מפורשת של הייצרן או הייבואן בקשר להוראה זו ? כול עוד לא קיימת הנחיה בכתב ספר הרכב הוא התנ"ך.

הייבואן יכול להמליץ מבלי לראות הנחיה כזו ראה הודעתם בערבון מוגבל.

פורסם
האם יש ברשותך הוראה או הנחיה מפורשת של הייצרן או הייבואן בקשר להוראה זו ? כול עוד לא קיימת הנחיה בכתב ספר הרכב הוא התנ"ך.

הייבואן יכול להמליץ מבלי לראות הנחיה כזו ראה הודעתם בערבון מוגבל.

כן, יש הוראה של היבואן לא להחליף שמן גיר.

פורסם

יש הוראה של היבואן לא להחליף את השמן גיר במאזדה 3,5,6

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הוראות יצרני הנוזל הסינטטי לממסרה אוטומטית "האיכותיים ביותר" בארה"ב.

אומרות : כל 180.000 ק"מ. בתנאי עבודה סבירים.

בתנאי מאמץ. 120.000 ק"מ. רכבי הסעה ועבודה . 90.000 ק"מ.

זה המידע . לשיקול דעתך .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יש הוראה של היבואן לא להחליף את השמן גיר במאזדה 3,5,6

שמוליק

לאיזה שנים ההוראה נכונה ? האם יש ביידך מסמך של הייצרן או הייבואן ?

• תוכן חדש...