Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאיציק ולכולם!

בשבוע האחרון נתקלתי בבעיה באימפרזה המשפחתית שלנו (1.6 אוטומטית שנת 98).

הבעיה החריפה אתמול והיום ולכן אני שואל כאן כדי לדעת לאן לפנות בדיוק.

במהלך ניסיון התנעה של הרכב לאחר זמן ממושך שהוא היה כבוי, נשמעת התנעה משתעלת ונחנקת (הפעם אחרונה ששמעתי התנעה כזו היתה כשנגמר לי המצבר לפני חצי שנה בערך) והחזקה ממושכת של הסטרטר (ואתמול גם בליווי פמפום דוושת הגז) תורמת להתנעה.

זהו החלק הראשון של הבעיה.

החלק השני הוא שלאחר התנעה כזו (מגומגמת) מחזיק הטורים (מנוע הצעדים אם אני לא טועה) כושל ומד סיבובי המנוע נושק את גבול ה0. כמובן שמרגישים שהאוטו רועד ומה שעשיתי כדי שהוא לא יכבה (לא רציתי להגיע למצב כזה אז אני לא יודע אם הוא יכבה אם אני לא אגע בו) זה משחק קל עם דוושת הגז למשך חצי דקה, העברה לדרייב ונסיעה.

היום בערב (לפני חצי שעה) הדלקתי את האורות לפני ההתנעה והבחנתי כי אורות לוח השעונים חלשים ולאחר ההתנעה הם מתחזקים.

ההשערה שלי שזוהי בעית מצבר/חשמל. לדעתי לא הוחלף מצבר מעולם (אני עוד אוודא זאת בערב עם אבא שלי). בעית הטורים, ההתנעה ובמיוחד האורות חזקו את ההשערה שלי.

יכול להיות שאני טועה.... אז אם למישהו יש רעיון אני אודה לו מאוד.

BTW, אתמול שפכתי פחית 44k למיכל הדלק בתדלוק השבועי. אני מקווה שזה ישפר קצת את גמגום דוושת הגז בהאצה.

תודה מראש ושנה טובה!!

פורסם
שלום לאיציק ולכולם!

בשבוע האחרון נתקלתי בבעיה באימפרזה המשפחתית שלנו (1.6 אוטומטית שנת 98).

הבעיה החריפה אתמול והיום ולכן אני שואל כאן כדי לדעת לאן לפנות בדיוק.

במהלך ניסיון התנעה של הרכב לאחר זמן ממושך שהוא היה כבוי, נשמעת התנעה משתעלת ונחנקת (הפעם אחרונה ששמעתי התנעה כזו היתה כשנגמר לי המצבר לפני חצי שנה בערך) והחזקה ממושכת של הסטרטר (ואתמול גם בליווי פמפום דוושת הגז) תורמת להתנעה.

זהו החלק הראשון של הבעיה.

החלק השני הוא שלאחר התנעה כזו (מגומגמת) מחזיק הטורים (מנוע הצעדים אם אני לא טועה) כושל ומד סיבובי המנוע נושק את גבול ה0. כמובן שמרגישים שהאוטו רועד ומה שעשיתי כדי שהוא לא יכבה (לא רציתי להגיע למצב כזה אז אני לא יודע אם הוא יכבה אם אני לא אגע בו) זה משחק קל עם דוושת הגז למשך חצי דקה, העברה לדרייב ונסיעה.

היום בערב (לפני חצי שעה) הדלקתי את האורות לפני ההתנעה והבחנתי כי אורות לוח השעונים חלשים ולאחר ההתנעה הם מתחזקים.

ההשערה שלי שזוהי בעית מצבר/חשמל. לדעתי לא הוחלף מצבר מעולם (אני עוד אוודא זאת בערב עם אבא שלי). בעית הטורים, ההתנעה ובמיוחד האורות חזקו את ההשערה שלי.

יכול להיות שאני טועה.... אז אם למישהו יש רעיון אני אודה לו מאוד.

BTW, אתמול שפכתי פחית 44k למיכל הדלק בתדלוק השבועי. אני מקווה שזה ישפר קצת את גמגום דוושת הגז בהאצה.

תודה מראש ושנה טובה!!

אם ברשותך וולט-מטר, מדוד את המתח הקיים במצבר כאשר הרכב כבוי ודווח לנו.

מומלץ לנקות את קוטבי המצבר (אם אתה כבר חושד שמשהו בו לא בסדר) ולבדוק שמפלס המים בו תקין (קרי: שהתאים מבפנים מכוסים במים ולא חשופים/יבשים).

לפי התיאור שלך קצת קשה לדעת מה לא בסדר.

מצבר חלש יתקשה לספק זרם למתנע ולמחשב בו זמנית לצורך התנעה.

אפשר לנסות להתניע את הרכב בסיוע כבלים מרכב אחר, אולי זה ישלול את העובדה אם המצבר שלך גמור או לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...