Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם העוצמה שהפנאל שלי מוציא היא 50Wx4 ובעצם זה רק 22W RMS.

אני רוצה לקנות רמקולים טובים, ואני לא מתכוון להשתמש במגבר.

האם הצליל (מבחינת עוצמה) שאני יוציא מרמקולים 30W RMS יהיה אותו דבר עם רמקולים 150W RMS וגם עם קומפוננט 150W RMS?

אם התשובה היא כן אז עדיף לי לקנות רמקולים כמה שיותר חלשים רק שלא יהיו פחות ממה שהHU שלי יכול לספק, נכון?

פורסם

לא.

העוצמה של הצליל תקבע על פי ההתנגדות של הרמקולים (כמה שפחות, המגבר ידחוף יותר) והנצילות שלהם (שנמדדת ב db,כל עלייה של 3db מציינת עוצמה כפולה).

קודם כל, אם אתה משתמש במגבר הפנימי בלבד, עדיף לך רמקולים של 4 אוהם.

שנית, נצילות של 91db,לדוגמא, תתן לך עוצמה כפולה מזו של 88db.

אני ממליץ לך לחפש בפורום מקרים דומים לשלך, ולבדוק אילו רמקולים הכי מתאימים לך (במסגרת התקציב, עוצמה, איכות שמע).

אם לא תמצא, תפרסם איזה HU יש לך ותבקש חוות דעת לגבי רמקולים מתאימים.

פורסם

BNK, כתבת חלק מהדברים שהם לא נכונים אם כי הרוב בהחלט נכון.

רק צריך לקחת בחשבון שהמגברים הפנימיים בד"כ לא יורדים מתחת ל4 אוהם, ולכן אם הרמקולים יהיו בהתנגדות נמוכה יותר זה יגרום להתחממות ונזק כתוצאה מעומס יתר ומעבודה לא בריאה של ההגברה הפנימית.

יחד עם זאת, כמעט הרוב המוחלט של הרמקולים לרכב הם בהתנגדות של 4 אוהם.

כמובן שבשימוש בהגברה פנימית רצוי ומומלץ להשתמש ברמקולים כמה שיותר נצילים, עם כי ההחלפה בעוצמה היא לא תמיד מתבצעת בפועל גם לנוכח ההצהרות המנופחות של החברות השונות.

under construction..

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות, אבל אני לא ממש בקיע בכל המושגים האלה ואני רוצה שתסבירו לי את זה בשפה יותר פשוטה.

יש לי הגברה פנימית בלבד. יש לי רמקולים אחוריים של פיוניר 30W/40W RMS סדרה כתומה שהם לפי מה שהסבירו לי נחשבים נצילים ומקדימה אני מתקין קומפוננט של JBL GTO6506 שהוא 70W RMS, והבנתי שבלי מגבר הפיוניר ישמע יותר טוב כי הוא נציל והJBL הרבה פחות.

מה כדאי לי לעשות? איזה מהם להשאיר? איזה למכור? איזה לקנות?

אני מתכנן לקנות יד שניה אם בכלל.

תודה מראש

פורסם

מי סיפר לך את זה?

הJBL דווקא נצילים מאוד 91DB ומשתלבים נפלא עם HU ללא הגברה

ובטח ובטח שנשמעים הרבה יותר טוב מפיוניר וקנווד

ממליץ בחום

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

קודם כל, בתיאוריה: נכון. רמקולים עם הספק של 100-150 וואט RMS, יעבדו נורא חלש ב22 וואט. בפועל, כמעט כל רמקול מהסדרות הנמוכות של כל חברה ינגן סבבה גם ללא שום הגבר חיצונית.

לצורך העניין יש לי באוטו רמקולים 5.25", של מורל מילניום - שניגנו יפה מאוד גם בלי מגבר, וההספק המוצהר שלהם עומד על 100 וואט RMS. וגם הרמקולים האחוריים של פולס 6*9, גם הם 150 וואט - ניגנו לא רע בכלל בלי הגברה חיצונית.

כמובן שעם הגברה חיצונית אתה תקבל תוצאות הרבה יותר יפות, ותוכל לרכוש רמקולים איכותיים וחזקים יותר, אבל ממש אין טעם לקנות רמקולים ב50 שקל, רק בגלל שהם מתאימים לעוצמת ההגברה של הHU שלך. בייחוד שתמיד כדאי לקחת בחשבון אפשרות להגברה חיצונית בעתיד, ואז זה אומר ששוב צריך להחליף רמקולים.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...