Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מבקש את עזרתכם, זהו תחום שאינני מבין בו.

אני מעוניין במחשב נוסף לבית, שכן במחשב שלי הבן משתמש כאשר הוא אצלי.

אני מחובר ל HOT אם זה משנה משהו , בכל אופן אצטרך ששני מחשבים יעבדו על קו אינטרנט אחד.

הסבירו לי שמחשב קבוע טוב מנייד, מה לעשות, מתחשק לי דווקא נייד. ובעיקר בגלל שמחשב רגיל סביר ללא מסך יעלה כ 1800-2300 שח, ומסך דק באיכות סבירה וטובה- עוד איזה 1000 שח, כך שהמחיר מתקרב לנייד. ושוב ,בא לי על נייד.

פעם היה לי נייד והיה לו עכבר כצ'ופצ'יק בין המקשים באמצע. אהבתי את זה כל כך, הבנתי שהיום כבר אין כאלה ושהפטנט לא החזיק".

אין לי צרכים מעבר לגלישה באינטרנט, והרוב בפורום הזה כמובן, וברצוני להשתמש בו כדי להוריד תמונות וסרטים ממכשיר הK3 שלי, ו/או מצלמת וידאו שארכוש בהמשך.

הציעו לי HP דגם 530 . מחיר 3600 שח. חדש עם אחריות.

מה דעתכם, טוב או רע או שכדאי משהו אחר. אני יודע שאין סוף למחשבים, אני מעוניין להוציא כמה שפחות כאשר הסברתי מה חשוב לי, ויתכן ויש דברים נוספים חשובים שאינם עולים לי למחשבה.

אם מישהו מכיר מחשב בן כמה חודשים ולא יותר, למכירה, גם טוב.

אודה לעזרתכם . :-P

רק לזכור שאם צריך כרטיס רשת או משהו אלחוטי או לא יודע מה חוץ מראוטר , לקחת בחשבון ובבקשה לרשום לי, למרות ששאלה ספציפית זו כבר שאלתי פעם ואתכם הסליחה ששואל שוב.

בתודות--דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בקשר למחשב הנייד - לדעתי האישית אל תתפשר על פחות ממעבד Core Duo (להבדיל מ-Core Solo, Pentium M ו-Celeron M), ועל פחות מ-512MB זיכרון (במקרה של מערכת הפעלה XP או 1GB עם Vista)

אתה יכול כן להתפשר על כרטיס מסך מובנה מדגם Intel GMA950 (לא מתוכננים הרי משחקים של ממש נכון?)

הארד דיסק לפי בחירתך (ואל תשכח שתמיד אפשר לשדרג ולהוסיף נפח, במיוחד למחשב שלא זז הרבה)

כן כדאי לבחור נייד שיש עליו מדבקה של Centrino (מבחינתך זה אומר שיש לו כרטיס או שבב של רשת אלחוטית)

לגבי האינטרנט, יש לך כמה אופציות

אם המחשב השולחני עובד 24/7 אתה יכול בעלות מאוד מזערית להקים רשת ביתית (כרטיס רשת לשולחני עולה בסביבות 30 שקל, וכבל מוצלב לא יעלה יותר מ-50 שקל לאורך סביר)

אם המחשב השולחני לא עובד 24/7 יש אופציה להקים רשת חוטית או אלחוטית, עם מתג (Switch) ו-2 כבלי רשת לא מוצלבים (פחות מ-100 שקל למתג, ועוד כ-30-50 שקל לכל כבל)

העלות של הרשת האלחוטית כמובן גבוהה יותר (ראוטר הכולל גם מתג, וכרטיס רשת אלחוטי למחשב השולחני יעלו בסביבות 300 שקל) אבל עם הרשת האלחוטית אתה יכול לטייל עם הנייד ולהתחבר מכל מקום בבית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם הדרישות שלך לא גבוהות מבחינת ביצועים , הייתי מציע לך ברצינות לבדוק את האפשרות לקנות יד שניה.

המחירים הם חצי מהמחיר כחדש , אמנם אין את הדגמים הכי חדישים אבל ב2000-2500 ש"ח תוכל לקנות מחשב שיהיה מעל ומעבר לעבודה שולחנית (מייל , אינטרנט , סרטים ומשחקים קלילים).

מכיוון שהמחשב מיועד לבית , סוללה היא ענין פחות קריטי ותוכל לקנות מחשב עם מסך בגודל 15" (שהם זולים יותר , כלל אצבע - קטן יותר = יקר יותר).

בקשר לעכבר - לIBM / LENOVO יש עדיין דגמים איתו , ובטח בדגמים ותיקים יותר.

חשוב מאוד כמו כן , אם כבר נגעתי בזה , לקנות מחשב מבית טוב (לדעתי) , ולא איזה חברה עלומת שם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היי דני.

מלבד זה שהמחשב נקרא מחשב נייד, אתה רואה אפשרות שבה אתה תתנייד איתו ? במידה והתשובה לשאלה הזאת היא כן - קנה מחשב נייד.

במידה ומדובר על מצב בו אתה קונה מחשב שיהיה קומפקטי ויתן לך את האפשרות (שאם יום יבוא ותרצה) להיות נייד אולי עדיף לך לקחת שולחני.

בד"כ המחירים של ניידים מעט גבוהים יותר ממחשבים נייחים באותה רמת ביצועים. בנוסף המחשבים הניידים מגיעים היום עם VISTA וזה בעיה לא קטנה להחליף את המערכת הפעלה ל-XP (בעיית מציאת דרייברים לכל המתעניין).

במחשב נייח יש לך שחיקה יותר נמוכה לעומת נייד, דהיינו אם אתה טוחן את המחשב ולא מכבה אותו כלל כדי להוריד כל הזמן דרך האימיול - קח נייח, במידה וישרף לך חלק תמיד תוכל להחליף אותו בחלק חדש בעוד שבנייד כל החומרה היא חתיכה אחת מלבד ההארד דיסק.

ביננו ניידים זה דבר מדליק, גם אני רוצה אחד. אבל אני לא יכול לוותר על האופציה של לטחון את הנייח ואני בטח שלא אטחן את הנייד בהורדות כל היום. על כן אני שוקל להשתמש בשילוב של שניהם - אימיול בנייח, לימודים ואינטרנט בנייד.

מקווה שהעלתי כמה סוגיות עבורך לשקול שיעזרו לך בקניה.

דוד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

דני , נייד עם העיגול בין המקשים הוא של IBM או היום לנובו LENOVO

לא נוח בעליל לדעתי

מחשב נייד חלש ביותר יעשה את העבודה עבורך מכיוון שאני יודע מה שימוש במחשב עוד מימי מצת אור :-P

אתה לא צריך ויסטה, תסתדר יופי עם XP

המחשב שהציעו לך יתאים לא רע

אם אתה רוצה לחסוך כמה שקלים ניתן לפנות לKSP בחיפה ברוממה הישנה והם יחתכו במחיר קצת, רצוי לבדוק שהוא בא בקופסא מהיצרן ושלא שיחזרו שם משהו

וחשוב לראות מי נותן את האחריות, היבואן או הם

בנוגע לרשת, התקנה מה למה ואיך, חברות האינטרנט מציעות כל מיני פתרונות של מודמים משולבים ברשת אלחוטית

ניתן גם לקנות בנפרד ללא קשר אליהם

מודם+ראוטר+סוויץ שהיום באים ביחד

ויש שתי דרכים לחבר את הרשת אלחוטית וחוטית, אני מעדיף חוטית

חוטית זה פחות השקעה ויותר ביטחון וגם יותר מהירות

אלחוטית זה מגניב שיש לך אינטרנט בשרותים, יותר מזה כלום

ואגב אם אתה לא מתכוון להזיז הרבה את הנייד עדיף לעבוד כאשר הסוללה לא מחוברת למחשב

ליותר מזה כבר דיברתי איתך בפרטי

פורסם

כל רשת אלחוטית תיהיה יותר מהירה מהספק אינטרנט ככה שמהירות אתה לא ממש תרוויח.

הניידות זה בהחלט יותר מלגלוש בשירותים , האופציה להסתובב בבית עם המחשב בלי להתעסק עם כבלים (או מקסימום עם כבלי חשמל) היא עליה עצומה ברמה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קיבלתי מהעבודה לא מזמן נייד ל טושיבה.

לא קטן, לא קל במיוחד, אבל עם WIRELESS 802.11ABG ועם אחלה מעבד \ זכרון \ כרטיס מסך.

המחיר היה 740 דולר עם אחריות לשלוש שנים

הדגם הוא L30, מאוד נחמד ומספק לטעמי. לא שיא הטכנולוגיה אבל עושה את העבודה ומריץ תוכנות "כבדות" יחסית.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מחשבים נידים מתוצרת טושיבה יצאו מאוד אמינים בבדיקות של איגוד הצרכנים האמריקאי – consumer report . מחשב טושיבה לא יעלה יותר מה HP שציינת.

גם מחשבי IBM אמינים, אבל מאז נמכרו לחברת LENOVO הסינית ואין לדעת אם האמינות ממשיכה.

ל HP , COMPAQ איכות לא טובה ויש תלונות רבות בארץ על השירות שלהם.

כשתקנה, תסתכל ותשווה את איכות המסך בין מחשבים מתוצרות שונות.

רצוי להרחיב את הזכרון עד ל 1 ג'יגהבייט

תוודא שהצורב יכול גם לצרוב DVD ולא רק CD

בהצלחה

יהודה

נ.ב. תפנה אלי בפרטי ואעזור לך ברצון

פורסם

מתעלק קצת על השרשור.

בחלק מהמפרטים רשום מעבד Core Duo ובחלק Core 2 Duo , מה ההבדל? כי במהירות עצמה אין הבדל, 2 ג'יגה הרץ או 1.83.

כרטיס מסך Intel GMA950 עד כדי כך גרוע? גם אם הוא 256 מגה בייט?

כדי שאפשר יהיה לגלוש מכל הבית נאמר לי שצריך לקנות ראוטר!?? ורק לחבר אותו למודם הקיים ואפשר לגלוש אלחוטית מכל הבית, איך זה פועל?

פורסם

לבעל האיביזה:

CORE DUO 2 הוא פשוט דגם מתקדם, הדור הבא אחרי CORE DUO,

ולפי ההיגיון הוא אמור להיות מהיר יותר (עזוב מגהרצים, זה בכלל לא משנה היום

בגלל ריבוי השיטות השונות לתכנון מעבדים).

לא יודע כלום על כרטיסי מסך.

ראוטר- קנה ראוטר אלחוטי, התקן על פי ההוראות (זה לא תמיד פשוט,

כדאי להיעזר במי שעשה זאת פעם-פעמיים) וזהו.

לדני:

קיימת אפשרות שאולי תגרום להרמת גבה, אבל ניתן להשיג מחשבים ניידים משומשים

של IBM, כגון T40 ו-T41 (סוסי עבודה משובחים) במחיר סביר עד מאוד.

אלה מחשבים מספיק חזקים ל-95 אחוזים מהשימושים, ובנויים כמו טנק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היי, קצת מתעלק:

נשרף לי לוח אם בנייח שהיה פנטיום 4 מהירות 2.0, אפשר להשיג רק לוח של אסטרוק ב400 ש"ח וזה מיותר כי בעוד שנתיים שוב ישרף, אני מנצל את ההזדמנות לקנות נייד כבר, משיקולים כאלו ואחרים, עכשיו לעזרה:

אני די נעול על דל, בגלל שיש לי כבר אחד שלהם (לטטיוד 505, נדמה לי שזה עם מעבד סנטרינו) שנמצא כשנתיים בשימוש יום-יומי רציף ע"י אחותי הקטנה.

ראיתי באתר של KSP 2 דגמים של דל, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בינהם מלבד המחיר כאשר השימוש שלי הוא גלישה בפורומים/צ'אטים/לוחות, הורדות אימיול יבוצעו מהמחשב הנייח, משחקים זה לא אני (הורדות של שירים ולפעמים סרטים), אני גם מאמין שאפשר לכווץ את המחיר על המחשב במידה ומוותרים על הוינדוס ויסטה (יש לי את הXP שלי חוקי וטוב לי איתו)

http://www.ksp.co.il/hmain.php

ההתלבטות הינה בין 2 המחשבים הראשונים שם, כמו כן אני מוכן לשמוע גם על דברים אחרים בטווח של 4000-4500, ואשמח לשמוע גם טיפים על איך מזהים "רפרביש".

תודה, אור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
היי, קצת מתעלק:

נשרף לי לוח אם בנייח שהיה פנטיום 4 מהירות 2.0, אפשר להשיג רק לוח של אסטרוק ב400 ש"ח וזה מיותר כי בעוד שנתיים שוב ישרף, אני מנצל את ההזדמנות לקנות נייד כבר, משיקולים כאלו ואחרים, עכשיו לעזרה:

אני די נעול על דל, בגלל שיש לי כבר אחד שלהם (לטטיוד 505, נדמה לי שזה עם מעבד סנטרינו) שנמצא כשנתיים בשימוש יום-יומי רציף ע"י אחותי הקטנה.

ראיתי באתר של KSP 2 דגמים של דל, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בינהם מלבד המחיר כאשר השימוש שלי הוא גלישה בפורומים/צ'אטים/לוחות, הורדות אימיול יבוצעו מהמחשב הנייח, משחקים זה לא אני (הורדות של שירים ולפעמים סרטים), אני גם מאמין שאפשר לכווץ את המחיר על המחשב במידה ומוותרים על הוינדוס ויסטה (יש לי את הXP שלי חוקי וטוב לי איתו)

http://www.ksp.co.il/hmain.php

ההתלבטות הינה בין 2 המחשבים הראשונים שם, כמו כן אני מוכן לשמוע גם על דברים אחרים בטווח של 4000-4500, ואשמח לשמוע גם טיפים על איך מזהים "רפרביש".

תודה, אור.

אני קניתי מחשה נייד של דל INSPIRION 6400 גיגה זיכרון ו120 גיגה הרד דיסק ומעבד קור 2 דאו ואני מרוצה מאוד מהמחשב.

לכווץ מהמחיר על להרויד את הווינדוס ויסטה אתה לא יכול זה בא ארוז בחבילה שבאה מהיצרן.

פורסם
מתעלק קצת על השרשור.

בחלק מהמפרטים רשום מעבד Core Duo ובחלק Core 2 Duo , מה ההבדל? כי במהירות עצמה אין הבדל, 2 ג'יגה הרץ או 1.83.

כרטיס מסך Intel GMA950 עד כדי כך גרוע? גם אם הוא 256 מגה בייט?

כדי שאפשר יהיה לגלוש מכל הבית נאמר לי שצריך לקנות ראוטר!?? ורק לחבר אותו למודם הקיים ואפשר לגלוש אלחוטית מכל הבית, איך זה פועל?

בד"כ C2D נותן כ-20% יותר ביצועים מ-CD עבור אותו תדר, ומבזבז 10% פחות חשמל

ה-GMA לא מיועד להרבה, משחקי פלאש ו-Dual View (כלומר Clone או Desktop רחב וכו'), לא מעבר

אגב ה-256MB נשדדים לך מהזיכרון הראשי, הם לא בלעדיים לכרטיס מסך

כדי לגלוש מכל הבית צריך ראוטר או כרטיס רשת אלחוטי ולעשות שיתוף

כמובן שהשיטה של הראוטר הרבה יותר נוחה, ואין תלות במחשבים אחרים

אור .ס.

ASRock (ולא אסטרוק) היא חברה בת של ASUS, שמוכרת לוחות אם זולים ופתרונות מיוחדים, האיכות סבירה ומעלה, הרבה מעל PCPartner ו-ECS למשל שנמכרים בארץ בכמויות ומחזיקים שנים

אם אתה בכ"ז נעול על להחליף לנייד, בתקציב הנ"ל לא כדאי להתפשר על פחות מ-Core 2 Duo (לפחות T5500) וזיכרון פנימי של 1GB, רצוי גם כרטיס מסך נפרד ולא ה-GMA המשולב

לגבי ה-Refurbish יש דרך לבדוק באתר של DELL, אם לא מצהירים בפניך במפורש בחנות שהמחשב הוא Refurbished (ורצוי להקליט את זה) ואתה מגלה שהוא אכן Refurbished החנות תפצה אותך

מנסיון של חבר, הם קנו 3 ניידים של DELL שעלות כ"א מעל 10K וגילו אח"כ שהמחשבים Refurbished, הם קיבלו פיצויים בדמות זיכרון של 2GB, שידרוג הדגמים לכולם אוטומטית, רשיונות למערכות הפעלה ותוכנות וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...