Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

כאשר פלוני קונה רכב חדש (במקרה הזה, אני) והולך לסוכנות X, עושה נסיעת מבחן על הרכב ומחליט לרכוש אותו.

האם היבואן יכול\צריך לעשות הנחה בכמה אחוזים מסכום הרכב החדש, עקב חוסר ביקוש ומכירת חתיכות בודדות של אותו הרכב?

האם קיימת הנחה ונהוג לעשות אותה על רכבים ללא ביקוש, שכמעט ולא נמכרים?

דוגמאות: שברולט אפיקה, ניסאן מיקרה C+C, ניסאן פרימרה, מאזדה טריביוט (בזמנו שעוד נמכרה).

נ.ב - אני לא מדבר על רכבים אקזוטיים יקרים שהיבואנים לא מצפים למכור אותם בכמויות, אלא לרכבים עם מחירים שפויים הנמצאים בקבוצת מס 3 (125 אלף ש"ח - 160 אלף ש"ח).

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

שברולט אפיקה נמכרת.

ובכל מקרה, היבואן תמיד יכול לתת הנחה.

בד"כ הם מחכים עם ההנחה עד לסוף שנת הדגם ואז כשהם רואים שהם נתקעו עם סטוק הם נותנים עליו הנחות.

באות המקרים הם או מחסלים את הסטוק ומפסיקים את הייבוא או שהופכים את הדגם לייבוא בהזמנה מיוחדת בלבד (לדוגמא, הפז'ו 206 GTi ורכבים ידניים אחרים של מגוון יצרניות).

אם אתה בא בתחילת שנת הדגם או באמצע שנת הדגם - אל תצפה ליותר מידי הנחה. היבואן בהרבה מקרים יעדיף לחכות עוד חודש-חודשיים-חצישנה מאשר למכור לך בהנחה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זו שאלה של מדיניות היבואן.

אצל טויוטה לדוגמא אתה יכול לשכוח מהנחות.

אצל האחרים אפשר ללחוץ ולקבל, יש יותר ויש פחות.

לעיתים ההנחה תהיה בדמות תוספת אבזור שתעשה ללא תשלום (עבור לטקטיקה הזו אחרי שסיימת את המו"מ הכספי).

פורסם

גם בדלק-מוטורס (פורד ומאזדה) אין יותר מידי על מה לדבר בקשר להנחות.

לעומת זאת, ברכבים האמריקאיים מאוד פתוחים למשא ומתן על המחיר.

עד מודל 2008 שנת הדגם התחילה בחודש מאי. דהיינו את המחיר הכי טוב על מודל 2007 היית מקבל החל בחודש מרץ-אפריל בהתאם לכמויות המלאי שנשארו.

החל ממודל 2008, שנת המודל תתחיל בהתאם לשנה הקלנדרית. דהיינו, שנת המודל 2008 תישאר עד ה1.1.2009, ככה שאת ההנחה הגדולה ביותר על מודל 2008 תקבל כמה שיותר קרוב לשנת 2009 ואפילו בתחילת מודל 2009.

כמה שתחכה יותר, תקבל יותר הנחה על הרכב. מצד שני, בשלב מסויים סביר להניח כי יגמרו הדגמים מאותו מודל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

סוכנות רכב היא כמו כל עסק אחר.

אפשר ללחוץ, אפשר לבקש, אפשר הכל...

בדר"כ הם נותנים משהו

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

כשליבואן נשאר סטוק, הוא יציע את הרכבים במבצע הוזלה דרך וועדע עובדים.

ככה זה נראה יותר טוב לכולם...

הוועד ש"השיג" מחיר טוב (ולכן תבחרו בנו פעם שניה).

היבואן, שכלפי חוץ שמר על מחיר הרכב

והקונה, שבטוח שעשה עיסקה מצויינת.

מצד שני צריך לזכור שלקראת סוף שנת דגם, בעיקר כאשר יש החלפת צורה, היבואנים עורכים מבצע מיוחד להיפטר ממלאי.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תלוי מאד במתח הרווחים שיש ליבואן על המכונית האמורה,ועד כמה היא נפוצה בציי רכב.

מכונית שנפוצה בציי רכב כמו מזדה 3,קורולה או יונדאי גטס,נימכרות בדרך כלל במחיר מלא ללקוחות פרטיים על מנת לכסות את הריווחיות הפחותה בהרבה במכירות לציי רכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תלוי מאד במתח הרווחים שיש ליבואן על המכונית האמורה,ועד כמה היא נפוצה בציי רכב.

מכונית שנפוצה בציי רכב כמו מזדה 3,קורולה או יונדאי גטס,נימכרות בדרך כלל במחיר מלא ללקוחות פרטיים על מנת לכסות את הריווחיות הפחותה בהרבה במכירות לציי רכב.

:mm_yeah:

בעקרון הרווחים גבוהים בתחום הפרטי , יש הנחות טיפה.

לפעמים 2-3 אחוז.

פורסם

כל יבואן ומותג מתמחר שונה את הרכבים שלו .

אצלינו למשל (VW) אין מושג כזה הנחה מלבד שנת מודל קודמת או יום מכירות מיוחד (קורה פעם בשנתיים וחצי וההנחה היא בערך 1% ביום כזה.) , אצלינו למשל היבואן נותן מחיר אשר קבע ולא מתמחר גבוה בשביל ויכוחים. כך מוניטין נבנה!

יש יבואן שמתמחר יותר גבוה ומשאיר מקום לויכוחים , למשל בBMW המחיר הוא המלצה , הם דופקים הנחות שמגיעות ל80K ש"ח:shock: .

כמובן שזה תלוי מאוד בנתח השוק , אם מוכרים אין סיבה להנחה!

נ.ב: מי שקונה רכב בהנחה , לרוב גם יבין בסופו של דבר מדוע המחירון נופל ומדוע לא ישלמו מחירון כאשר יירצה למכור!

אני רואה את זה יום יום כאשר אנשים באים לעשות עסקאות טרייד אין...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

בואו ניקח לדוגמא את הניסאן מייקרה C+C, בטוח שלאף אחד עוד מחברי הפורום לא יצא לראות אפילו פעם אחת את הרכב בכבישים.

לי יצא לראות אתמול בפעם הראשונה (לא את רכב נסיעת המבחן בצבע תכלת). מחירה בישראל הוא 159,990 ש"ח.

איזו הנחה אפשר לדעתכם לקבל עליה? מה גם זה ניסאן ובואו נגיד שניסאן זו היפנית הכי נפוצה במחוזותינו, יותר מזה, עוד הרכב הפתוח הראשון של ניסאן.

דעתכם הכנה? (לכל הסרקסטים - אנא המנעו מתגובות "רכב של כוסיות", "מכוער להפליא" או "160K על כזה צעצוע?!"). אנא התמקדו אך ורק בשאלה שמתייחסת להנחת היבואן, תודה.

פורסם

עומר, אתה קצת מתמם.

יש לי כמה וכמה דוגמאות לתת לך, על החברה שאתה עובד בה, לגבי הנחות משמעותיות.

עשית מעשה די דמגוגי בנתונים שזרקת.

הנחה של 80K? בהגיון פשוט, כנראה מדובר על סידרה 7 מפוארת (אף אחד לא יתן הנחה של 80K על סידרה 1).

נראה לך שרק שם זה ככה?

תנסה לברר כמה הנחה נתנו אצלכם (הייתי נוכח בזמן ההצעה) על פייטון.

או על A8, או על S או על יגואר.

כל חברה *כמעט* נותנת הנחה, אל תחשוב ש-VW יותר קדושה מהאפיפיור.

הכל שאלה של מיקוח (לאו דווקא "שוק").

מה שאתה רואה באולם הראשי, הוא לאו דווקא מה שנסגר בחדרי חדרים.

כמובן שעל רכבים זולים, פשוטים וכאלה שנמכרים בכמויות, אין כמעט הנחה משמעותית (מקסימום על תוספות).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אף אחד פה לא יודע מה קורה אצל היבואן עכשיו,

אולי שלשום הייתה ישיבת צוות והמנכ"ל אמר: "נתקענו עם 50 מיקרות CC, להפטר בכל מחיר".

או שמצד שני יש לו בסה"כ 5 במלאי, ומספיק זמן ע"מ למכור אותה טיפין טיפין.

בכל מקרה הנחה בכסף יבואנים לא אוהבים לתת, וולבו הגדילו ועשו מבצע שבו הם נותנים הונדה גאז' מתנה לכל רוכש S80.

הבנתי שהם נתקעו עם סטוק של S80, אם אני לא טועה אפילו היו להם שמה דגמים ש-2 שנות ייצור אחורה (ב-2008 תמכור 2006).

בכל מקרה, למרות הכל לא נתנו הנחות לציבור הרחב, אלא מבצעים (כל מי שיש לו אחוז נכות מסויים, אפילו 1% מקבל 80,000 ש"ח הנחה).

לכן הסיכוי שלך לקבל הנחה משמעותית, של יותר מאלפים בודדים מאוד, אם בכלל, הוא אפסי.

לעומת זאת ניתנות הטבות ששוות לא מעט מבחינה כספית, ביניהן טרייד-אין במחיר מחירון, רדיו, אזעקה, גלאי חנייה, אבזור עדיף ועוד ועוד.

בנוסף יש מבצעי מימון בתנאים מועדפים שהיבואן סופג חלק מהריבית.

לכן אם תרכוש את המיקרה CC, כנראה שתקבל אותה במחיר המבוקש, או ממש קרוב לכך.

אם יש לך "תירוץ" כלשהו (לקוח חוזר וכו') אז קל להם יותר לתת הטבות.

אני במקומך הייתי הולך לסוכנות ומנסה "להרגיש את השטח".

כל פעם שהמוכר רצה למכור מאוד והייתה לו נטייה לרדת במחיר, או לתת צ'ופרים הוא נותן לך להרגיש זאת.

פורסם

אני חושש שהמצב הפחות אופטימי שתארת הוא המצב ששורר בסוכנות ניסאן. בכתבות שקראתי הם לא ציפו למכור מלכתחילה עשרות מה-CC אלא יחידות בודדות. במקרה הזה נראה לך שתהיה הנחה כלשהי?

נ.ב - בשבוע הבא אקפוץ לסוכנות ניסאן לרחרח.

פורסם

לגבי הוולו עם ההונדה מתנה

אם אני זוכר נכון, בדקתי קצת את ההצעה בזמנו והתברר לי שההונדה ניתנת במתנה בעיקר בגלל שהדגם מתחלף ואנשים לא בדיוק רוצים לקנות בסיטואציה הזאת.

מצד שני למכור את הוולוו במחיר הגבוה שלה גם לא מריץ עיסקאות

אבל אם אתה מוכר את הוולוו במחיר המלא, וכמובן גם כל התוספות יהיו במחיר מלא, אז הנזק ליבואן על ההונדות הולך ומצטמצם.

באופן כזה מחיר הולוו נשמר קבוע.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...