Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר של חברת DOMBOSS 380 RMS 2200W

מחובר למערכת קנווד לא זוכר בדיוק איזה דגם אבל ישנה

וסאב של LANZAR MAX 12 ,

ורמקולים רגילים של פוקוס 2004 ,

הבעיה היא כאשר אני שומע שירים בסביבות הווליום ה- 20 ככה שומעים טוב הסאב דופק ועושה תעבודה אבל ברגע שאני מגביר ל- 24 קורה מצב שבו אני שומע את הרמקולים ברכב ואת הסאב לא כל כך מורגש , נותן מין תחושה כזאת שהמגבר בווליום גבוהה לא מספק מספיק כוח לסאב ושומעים את הרמקולים חזק והסאב נשאר על אותה עוצמה,

עכשיו שאלתי ממה נפוצה הבעיה האם המגבר פשוט לא נותן מספיק כוח לסאב בוולים כזה?

*יש לציין שהרמקולים לא מחוברים למגבר. רק הסאב מחובר למגבר בגישור ולא מחובר למגבר כלום חוץ מהסאב.

דרך אגב ידוע לי שהמגבר הנ''ל לא משו (זבל סיני)

אבל מה אתם אומרים על הבעיה ממה זה נובע?

תודה יוסי,

פורסם

נראה לי שהמגבר שלך הוא זבל סיני והוא לא יודע מה נסגר איתו בווליום גבוהה, אבל תקן אותי אם אני טועה.

סאב לאנזר+רמקולים של פוקוס+מגבר *** +מערכת ישנה,

בוא נגיד ככה תעשה לבד את חישובך.

תבדוק את ההתקנה של המגבר(חיווט וכו')

תודה מראש.

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

מוזר שבווליום גבוה, דווקא הסאב נחנק (נעלם) ולא הרמקולים שמחוברים ל HU שאמורים לחרחר.

צריך לשמוע ו/או לבדוק כדי לקבוע מה הבעיה, יתכן ואתה בOVER גיין, או שסליל הסאב במצב רע, ולא רק, זאת מבלי לשכוח אפשרות לבעיה במגבר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני כמעט בטוח ב- 90 אחוז שהבעיה נובעת מהמגבר למה המגבר הזה

גם מידי פעם מתכבה ונכנס לפרוטקשנים יש מצבים בו אני שומע שירים פתאום הסאב מפסיק לעבוד ואחרי איזה 5 שניות פתאום הסאב עובד כאילו המגבר נכבה ונדלק

והסאב לא ב- OVER GAIN במגבר הוא בערך טיפה יותר מחצי

ולפי השמיעה אפשר לשמוע מתי הסאב מתאמץ ומתי לא מתאמץ הסאב כרגע מרים לי את כל האוטו עם מגבר זבל סיני

והסאב הזה באמת חזק 300RMS ,MAX500 RMS וכמה כבר RMS המגבר הזה נותן לו ?

פורסם

גם לי יש את הבעיה הזאת עם אותו המגבר אני שומע ממש טוב בסביבות ה30 במערכת (jvc) ועכם אני מגביר יותר חזק אז נראה לי למגבר אין מספיק כוח לספק לסאב והוא נופל כאילו ניכבה אוטומטית...

אין לי מושג למה זה קורה אבל שומעים אחלה במגבר...

גם הסאב שלי מחובר למגבר לבד בגישור...

אני מקווה שמישהו יודע למה זה קורה כי זה ממש מעצבן אני חושב שזה בגלל החיוט...

Guest תמיר .א.
פורסם

זה לא תופעה נדירה, אין תאימות בין העוצמה של המגבר לעוצמה של הרדיו דיסק.

גם ברכב של ההורים שלי זה ככה עם מגבר שרווד, אבל הם לא מגיעים לעוצמות גבוהות אז זה בסדר, שהסאב יורגש קצת יותר.

מה שקורה שב20 לפי דבריך, המגבר כבר נותן את המיירב, וב24 המערכת המקורית של הרכב נותנת את המיירב,

לכן אתה צריך להנמיך עד הסוף את המגבר להגיע לעוצמה המקסימלית של הרדיודיסק המקורי, ואז להגביר את המגבר עד שהוא מתחיל לעוות.

וככה בעצם העוצמה תהייה לינרית בשניהם, בווליום 20, אתה תשמע את הסאבוופר יותר חלש מהכיוון הקודם שלך.

גם לי יש את הבעיה הזאת עם אותו המגבר אני שומע ממש טוב בסביבות ה30 במערכת (jvc) ועכם אני מגביר יותר חזק אז נראה לי למגבר אין מספיק כוח לספק לסאב והוא נופל כאילו ניכבה אוטומטית...

...

המגבר נכבה מכמה סיבות:

- לא מקבל מספיק זרם, והמעגל PWM לא מייצר מספיק מתח\זרם, ולכן המעגל הפנימי מזהה מתח נמוך של רכיבי ההגברה ולכן מכבה אותו. (פיתרון חיווט עבה יותר מהמצבר למגבר או\ו מהגוף של הרכב למגבר)

- הסאב בהתנגדות לא מתאימה ומעמיס יותר על המגבר, שגורם לנפילות מתח בתוך המגבר שגורם לכיבוי המגבר.

(פיתרון לבדוק את ההתנגדות של הסאב וההתנגדות שהמגבר מסוגל לעבוד בה)

תמיר

פורסם

יכול להיות בגלל שהפיוז שמחובר למגבר נמצא יותר מידי רחוק מהמצבר

כי קראתי בפורום מישהו רשם שהפיוז צריך להיות כמה שיותר קרוב למצבר ואצלי הוא נימצא שלוש ס"מ מהמגבר וחוט של 3 וקצת מטר מהמצבר....

פורסם

הפיוז חייב להיות קרוב למצבר כי אחרת הוא לא כ"כ אפקטיבי (אלא אם כן יש שניים)

אתה מסכן את עצבך בשריפה של הרכב במקרה שיהיה קצר בכבל בין הפיוז לבין המצבר!!!

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה לכולם ,

תמיר אני אנסה את מה שאמרת לי עם העוצמה של המערכת וכיוון המגבר

תודה רבה,

• תוכן חדש...