Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מורל - בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שטויות בתרד' אחד.

זה וזה וזה , אם אתה לא מכיר משהו עד הסוף ובצורה אמיתי איך אתה בכלל יכול לכתוב שטויות כאלו?

מורל היא חברה שקיימת מעל 30 שנה, במקור קראו להם מור-אל אלקטרוניקס, היו כמה שותפים כאשר מי שהוביל את החברה היה הבעלים הנוכחי שנותר כעת לבד.

שאר השותפים הפכו עם השנים לפתח חברות משל עצמם הידועים כDYNAUDIO,DLS וכמובן תאגיד טימפאני שכולל את מותגי ויפה,פירלס וסקאן ספיק.

עד לפני 9 שנים הייתה שותפות בין 2 חברות האחת היא "מוראל ישראל" והשניה הייתה מורל USA, כאשר לפני כ9 שנים פורקה השותפות בינהם ומורל USA הפכה להיות RN-AUDIO (רנסנס אודיו).

כיום מורל קיימת עם השם הזה רק בארץ ומייצרת לבד לחלוטין.

RN AUDIO עובדת עם עוד המון חברות כמו AUDAX הצרפתית ועם חברות כמו SEAS וכו'.

שימו לב שהטוויטרים של ויפה,סאקן ספיק,פירלס,SEAS,דיינאודיו,AUDAX ועוד חברות רבות מייצרות טוויטרים בדיוק באותה טכנולוגיה של מור-אל אקוסטיקס הותיקה.

בנוסף חברות כמו דיינאודיו וDLS עדיין מייצרות דרייברים של מידבאס עפ"י הטכנולוגיה של "מור-אל אלקטרוניקס" (הידועה כHEXATECH)וגם טכנולוגיית הסליל החיצוני שלהם (EVC).

סה"כ רק טוב יצא מכל החברות הללו סקאן ספיק מייצרת את הדרייברים להמון רמקולים יוקרתיים במיוחד לבית ולרכב (F1 סטאטוס,ג'נסיס אבסולוט וכו' לדוגמא).

ויפה נמצאת בכל רמקול שני היום בעולם החל מJAMO בעבר והמשך ברמקולים של ויאנה אקוסטיקס החדשים ועוד השד יודע מה.

מורל היא אחת החברות המובילות בעולם בתחומה, מעבר לפרסי החדשנות בCES וכו' יש להם עוד מבחר עצום של דרייברים שנמצאים ברמקולים מאוד יוקרתיים בעולם, בעיקר ההתמחות שלהם היא טוויטרים.

אגב, פולס/טמפו/מילניום נמכר בארץ סביב ה600 ש"ח, כאשר בחו"ל בשוק האמריקאי הוא נמכר באיזור ה260 דולר לסט ואירופה המחירים מרקיעים שחקים לאיזור ה280-300 אירו- קצת חומר למחשבה.

וכן, לא רק שהם מאוד מוערכים בעולם, הם גם מומלצים ביותר.

אגב, המגזין הגרמני אוטוהייפיי או קארהייפיי(לא זוכר את השם כי זה לא ממש רלוונטי) מצא כי הסט הכי טוב לשנת 2007 היה הסט סופרימו של מורל, אבל העיקר שהם חברה לא אמיתית ולא מוערכת ולא בלה בלה בלה .

זה וזה וזה- חלאס.

under construction..

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כול הכבוד

בזכות זה וזה וזה הגעתי להרבה עצות טובות שהוכיחו את עצמם בפועל

לכן אני תמיד שמח לשמוע את דעתו

בלי לפגוע כמובן,כל אחד תורם וזה היופי שבפורום :mm_wink:

מישהו יכול לספר לי עוד קצת על הסופרימו המופלא? נורא מעניין אותי

ומחירים גם אם אפשר

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

סופרימו..

זה לא טוויטר אלא הוא מוגדר כסופר טוויטר.

יודע לנגן מאוד נמוך (פחות מ1KHZ זה נחשב מ-א-ו-ד נמוך לטוויטר והוא יכול להתפנק על 800HZ).

יכולת פיזור מקסימלית, יותר מרוב הטוויטרים הקיימים.

סליל עשוי אלומניום שיכול לספוג עד כ200 וואט RMS מתמשכים.

כבלי ההזנה מיוצרים ע"י מותג פלצני העונה לשם "ואן דן הול" ועשויים כסף ולא נחושת מצוייה.

מחיר? יקר, במחירות של UZEB הוא באיזור ה2200 ש"ח, תכלס נמכר באיזור ה1800 ש"ח.

בחו"ל מגיע למעל 500 דולר לזוג חביבים כאלה.

under construction..

פורסם
סופרימו..

זה לא טוויטר אלא הוא מוגדר כסופר טוויטר.

סופר טוויטר??

מגה טוויטר!!

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הסופרימו הוא לא סופר-טוויטר במובן של ההגדרה .

סופר טוויטר הכוונה לטוויטר (שבא בדרך כלל בנוסף לטוויטר רגיל) שמנגן את התדרים הגבוהים מאוד ורק אותם.

מבחינה טכנית הוא יכול לשמש כסופר טוויטר למרות שהוא יותר קרוב להיות מיד-טוויטר מאשר סופר טוויטר ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רבים כתבו כאן על הדגמים הפחות טובים של מורל. ה elate אמור להיות סט מעולה. רצוי לחבר אותו אקטיבית.

והוא נמכר במחיר מעולה בארץ יחסית לחו"ל.

"green monster" - מידע מעניין. עד כמה שהיה ידוע לי עד היום, מורל קנו את הידע שלהם מ dynaudio.

מי שהקים את סקאן ספיק הוא סקנינג (שהקים גם את dynaudio), שהוא דני. אתה טוען שהוא היה שותף במור-אל?

פורסם

BNK - תיקח את עצמך לרחוב המזמרה 17 באזור התעשייה של נס-ציונה (ממש למרגלות רחובות על כביש בית-עובד)

אתה תגלה מקום מקסים.

הפעם הראשונה שאני פגשתי ברמקול של מורל היה עוד בתיכון כשנסעתי לקנות מתנה בתחנה המרכזית החדשה - היתה פעם חנות ענקית בשם "האנגר" - נכנסתי לחנות ולא רציתי לצאת בגלל שהיה שם צליל מדהים (ומוכרת רוסיה שהיתה פשוט מטר שמונים של תענוג לעיניים:-P) וכשהיבטתי לרמקולים ראיתי את הסמל של מורל וזה עוד היה כשהסמל שלהם היה מוזהב ולא אדום.

כשגיליתי שהם גם מייצרים רמקולים לרכב בשנת 2000 והתברר לי שזאת חברה ישראלית הייתי בהלם - מאז! אני מורליסט!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
BNK - תיקח את עצמך לרחוב המזמרה 17 באזור התעשייה של נס-ציונה (ממש למרגלות רחובות על כביש בית-עובד)

אתה תגלה מקום מקסים.

ייתכן ואבקר אותם :).

האמת שפעם רציתי לקפוץ אליהם לקנות אלמנטים לרמקולים ביתיים (תכנון עצמי), אבל דווקא בזה המחירים שלהם לא משהו יחסית לחו"ל (מוזר לא?).

פורסם
הסופרימו הוא לא סופר-טוויטר במובן של ההגדרה .

סופר טוויטר הכוונה לטוויטר (שבא בדרך כלל בנוסף לטוויטר רגיל) שמנגן את התדרים הגבוהים מאוד ורק אותם.

מבחינה טכנית הוא יכול לשמש כסופר טוויטר למרות שהוא יותר קרוב להיות מיד-טוויטר מאשר סופר טוויטר ..

עופר ידידי.

תחום ההענות של הסופרימו הוא 300-50000 HZ, הוא מומלץ לשימוש בתחומים של 1400-25000 ע"י מורל.

טוויטר שיודע לעבוד ב50KHZ הוא - "סופר טוויטר".

והוא גם עונה לטוויטר של WIDE RANGE בגלל התחום העצום שהוא יודע לעבוד בו, וזה למה הוא כלכך משובח:).

under construction..

פורסם

תחום ההענות של הטוויטר הוא לא כמו שרשמת 300-50000 אלה הוא 1400-25000. עם כל הכבוד לטוויטר המשובח הזה , וכמובן שיש המון כבוד , ב 300 HZ הוא אולי יכול לעבוד לטענתם (הם מגדירים את זה כאיזה שהוא גבול) אבל מבחינת תפקוד הוא לחלוטין לא יעיל שם , תסתכל לשניה בגרף הענות תדרים שלו ותראה איזה נפילה יש לו מתחת ל 1000 הרץ . כנל גם לגבי הגבול השני שהם כתבו . לא סתם הם הגדירו Frequency Response מסוים. מחוץ לגבולות האלו יש פשוט נפילה של התדרים והוא בטח שלא מתאים למערכת רצינית בתדרים האלו. הוא פשוט לא מספק הענות שטוחה של תדרים.

לגבי ההגדרה של סופר טוויטר - אין טעם להיכנס לויכוחים .. הרעיון של סופר טוויטר הוא לנגן את התדרים הגבוהים ביותר ובהם הוא צריך לספק הענות שטוחה . אם הרכיב עומד בפרמטרים האלו אפשר להשתמש בו בתור סופר טוויטר. אני לא רואה צורך בכזה דבר בלי קשר , אבל זה נושא אחר.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, תחום ההענות שלו הוא 300-50000HZ, נקודה.

תחום ההענות האפקטיבי שלו הוא אכן 1400-25000HZ.

אנחנו מסכימים על אותו דבר בדיוק:), הוא עדיין יכול לשמש כסופר טוויטר, אני דווקא הייתי מעדיף אותו מ800-17000HZ :).

under construction..

פורסם
עופר, תחום ההענות שלו הוא 300-50000HZ, נקודה.

לא ציפיתי לתגובה אחרת.

חבל שאתה שוב מתעקש על דברים למרות שהם לא מדויקים.

תסתכל פשוט מה כתוב אצלהם באתר.

רשום בפירוש , בנתונים של הטוויטר Frequency Response 1400-25000Hz

מתחת לזה גם רשום הגבול. שזה מה שמטעה אותך. הנתון של טווח התדרים הוא נתון שמפורסם על כל רמקול , אתה חושב שאם הטווח היה כל כך יוצא דופן הם לא היו רושמים אותו בתור הטווח תדרים ? זה שהטויטר מסוגל כנראה לנגן את התדרים האלו לא אומר שזה טווח התדרים עבורו .

יותר מזה , תסתכל בעצמך באתר , בנתונים של הסט סופרימו , כתוב תחום תדרים חד וחלק 25-25000. בלי שום אזכור לנתון limit.

אם אתה רוצה להמשיך לטעון אחרת - עניין שלך.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

Gופר באמת שאני לא רוצה להתערב אבל חבל לי ששני חברי בעלי ידע רב רבים על דברים שלא כל כך חשוב לבן אדם הרגיל שמרכיב מערכת, במיוחד אני מאמין שלא מעניינים את פותח התר'ד אבל כדי לסיים את הסיפור במילה אחת שניכם צודקים אבל לא מסתכלים באותו קישור ולכן המריבה.

הקישור שאתה נתת והסתכלת לפיו עופר הוא נתון למידבאס של הסופרימו ולכן התחום תדרים שם 25-25000

http://www.morelhifi.com/products/mob_2way_supremo.html

כאשר ניר מסתכל בקישור הבא שהוא של הטוויטרים של הסופרימו והסופרימו פיקולו ששם מצויין כמו שניר אומר 1400-25000 כאשר מתחת לזה רשום Limit:300-50000

http://www.morelhifi.com/products/mob_components_tweeters_supremo.html

די חברים תסיימו את הויכוח יפה וחבל לריב על סתם שלא ממש עוזר לאף אחד בפורום

פורסם

הקישור שאתה נתת והסתכלת לפיו עופר הוא נתון למידבאס של הסופרימו ולכן התחום תדרים שם 25-25000

http://www.morelhifi.com/products/mob_2way_supremo.html

הקישור הוא לא למידבאס אלה לסט כולו שמורכב מהמידבאס ומהטוויטר. ההענות תדרים מתייחסת כמובן לשניהם יחד.

כאשר ניר מסתכל בקישור הבא שהוא של הטוויטרים של הסופרימו והסופרימו פיקולו ששם מצויין כמו שניר אומר 1400-25000 כאשר מתחת לזה רשום Limit:300-50000

http://www.morelhifi.com/products/mob_components_tweeters_supremo.html

בכוונה נתתי גם את הקישור הזה שמראה בדיוק מה כתוב. כתוב הענות תדרים מסויימת. וכתוב גם לימיט מסויים. כתוב 2 נתונים שונים. לא סתם הם נתנו את שניהם. לטעון שדווקא הנתון השני , שמוגדר במיוחד אחרת הוא הענות תדרים , שזה נתון שמוגדר חד משמעית זה לא נכון ולא מדויק.

Gופר באמת שאני לא רוצה להתערב אבל חבל לי ששני חברי בעלי ידע רב רבים על דברים שלא כל כך חשוב לבן אדם הרגיל שמרכיב מערכת, במיוחד אני מאמין שלא מעניינים את פותח התר'ד .

די חברים תסיימו את הויכוח יפה וחבל לריב על סתם שלא ממש עוזר לאף אחד בפורום

הנקודה החשובה כאן היא לא תחום התדרים האמיתי בשביל זה אפשר פשוט להסתכל בגרף של הענות התדרים ולראות. הנקודה היא לא זו.

הנקודה החשובה היא הדברים שאנשים כותבים. לטעמי הדבר הכי חשוב בהתנהלות נכונה בפורומים זה לא לכתוב דברים שהם לא נכונים. במיוחד אנשים שכן יש להם ידע שכן לדברים שהם כותבים יש השפעה לא קטנה על אחרים.

מעבר לזה , לגבי העניין עצמו , הוא באמת לא כזה חשוב כי אף אחד לא יחבר את הטוויטר בתדרים האלו.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...