Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

רבות נכתב בנושא שימוש בחלפים מקורים/תחליפים ובמיוחד בעניין מסנני שמן, חברת יונדאי יצא בקריאה נרגשת לציבור הנהגים ומציינת שיש להשתש רק במסנני שמן מקורים מכיוון שברכבים מסויימים נשמעו רעשים מהמנוע.

מצורף קובץ מידע של היצרן.

אזהרה דומה פורסמה על-ידי חברת מזדה.

אמת או שקר אתם תחליטו.

1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

הטענה שיש להשתמש בפילטר שמן מקורי בלבד גם לדעתי היא נכונה,

למרות שלפי דעתי רמת האיכות של חלק מחלקי החילוף התחליפיים כיום לא יורדת ברמה מהמקוריים (לא יורדת בכלל, או במקרה הגרוע יורדת אבל לא בהרבה)

לפי דעתי רוב הפרסומים מסוג זה של חברות המייצרות את הרכבים הם רק כדי לנסות לדאוג שהרווחים שלהם על חלקים מקוריים לא ירדו כיוון שככל שעובר הזמן, מגיעים לשוק חלקים חילופיים רבים, חלקם אפילו יותר איכותיים מהמקוריים- והרבה משתמשים בהם.

ישנם גם הרבה חלקי AFTERMARKET באיכות גבוהה שהרבה מחליפים את המקוריים שלהם בהם.

מניע אישי של חברה לפי דעתי. לא יותר מזה.

זה מה שאני חושב.

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

תראה, אין לי מושג לגבי יונדאי, אבל זכור לי פרסום דומה בעניין טויוטה.

לפי הפרסום, מספר מכוניות ליסינג תוצרת טויוטה גמרו מנוע אחרי 40K בלבד. היבואן לא התעצל ושלח את המנועים לבדיקה ביפן. תוצאות הבדיקה הראו שפילטרים לא מקוריים שאנשי הליסינג התקינו, גרמו לבוצה במנוע, סתימה במעברי השמן והרס המנוע.

טויוטה לא הסכימו לשאת בהוצאות התיקון.

עד כאן הפרסום, עד כמה הוא נכון - אינני יודע. אבל בכל זאת זה נותן לנו רמז כלשהו איך להתייחס להודעה של יונדאי.

פורסם

אז הם כתבו, נו אז? כל יצרן רוצה שירכיבו רק חלפים מקוריים שמהם מקור הרווח העיקרי, אני מניח שכל יצרן מוציא איזשהי הנחיה בנושא למוסכים.

יש תחליפיים טובים וטובים פחות, ודווקא בהונדאי לא נתקלתי בבעיות של נקישות בשימוש עם מסנן שמן תחליפי.

פורסם

אדם חכם (מבוגר מאוד שכל חייו עסק בתחום המכונאות) אמר לי לפני כמה שנים כזה דבר:

"הרווח הגדול של חברות הרכב, הוא לא מכירת הרכב- אלא מכירת חלקי חילוף מקוריים לרכב, מנועים, גירים, פלסטיקה, וכדומה. למה מה אתה חושב שכל חלקי החילוף המקוריים של שברולט למשל, מיוצרים באמריקה? אולי בסין יותר נכון! כמו שלקוח קונה מדפסת שמגיעה כבר עם ראשי דיו בתוכה, חברת המדפסות יוצאת מנקודת הנחה שהלקוח יקנה את המדפסת, וברגע שראשי הדיו יגמרו הלקוח יאלץ לקנות ראשי דיו שעולים יותר משווי המדפסת עצמה בסופו של דבר- ושם הרווח הגדול"

ואני חושב שהבחור הזקן צדק.

בברכה,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

שמת דגש על רווח כספי...מה עם הרווח שלנו בתור צרכני המוצרים, שאנחנו מרוויחים ראש שקט ללא דאגות

כאשר אנו קונים מקורי ?

ההבדל בין מסנן שמן מקורי לחליפי הוא עד 50 ש"ח גג ! מה יש לכם, אנשים ? אתם מחליפים מסנן שמן פעם ב-

10,000-30,000 ק"מ, לא תוסיפו עוד 50 ש"ח בשביל ההרגשה שהרכב שלכם מטופל כמו שצריך ? הוא משרת אתכם,

לא תפנקו אותו ? אותו דבר לגבי שמן וכל דבר ודבר שעושים בטיפול תקופתי או אקראי.

לפחות יש לזה אחריות. יש לזה "אמא ואבא". מה זה משנה איפה זה מיוצר ? זה רסמי. אף אחד לא יכול לבוא אליך בטענות.

אתה צודק במאה אחוז שהרווח הגדול של היצרן הוא מחלקי החילוף, אני מסכים איתך.

אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לשים זבל שיוצר אני לא יודע איפה, וע"י מי, ואין לנו שום אחריות עליו...

רשומות לך בשרשור דוגמאות מהחיים, לגבי יונדאי וטויוטה.

פורסם

רוברט, אכן אתה צודק ויתרה מזאת פילטר שמן מקורי בגולף עולה 52 שקלים כמה עולה תחליפי תוצרת סין ? 20 שקלים בשביל לחסוך 30 שקלים לרכב שעלה לי 146 אלף שקל לא גדאי להסתכן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...