Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

אני פותח את הנושא הזה,מכיוון שכמה אנשים כבר פנו אלי עם שאלות לגבי עבודה בחו"ל ושאר ירקות מאחר וראו שאני מתגורר בחו"ל,אז אני אתן פה כל מיני טיפים, ומי שירצה לשאול עוד כל מיני שאלות מוזמן,אני אשתדל לענות,או שמישהו אחר עם יותר ידע יענה.....

טיפים כלליים:

*החלטת שאתה רוצה לעבור לחו"ל ? אחלה, עכשיו תחליט לאן,אל תשאיר את זה ל"יד הגורל", תקבע לעצמך כיוון מסויים, ותתמיד באותו כיוון,וזאת מהסיבה שאנשים לפעמים מחליטים בגדול "אני רוצה לעבור לחו"ל", ובגלל שהם לא כל כך יודעים לאן, הם מתחילים לאבד את עצמם.

*החלטת לאן ? יופי, תתחיל לברר על היעד הנבחר (לך תדע,אולי הבירורים שתעשה יביאו אותך למסקנה שלא כדאי בכלל להגיע לשם).

תברר פרטים,מהפרטים הקטנים ואל הגדולים- יוקר מחייה מבחינת עלויות שכר דירה,תשלומים חודשיים,כלכלה (חלב,לחם וכד'), עלויות אחזקת רכב,פשוט לברר הכל,כל מה שעולה על הדעת.

לאנשים שומרי מסורת\דתיים- האם יש קהילה יהודית כלשהי ביעד הנבחר ?

*סיימת את הבירורים אודות היעד ? מעולה, עכשיו תתחיל לחשוב מה אתה הולך לעשות שם ?.....

האם יש לך כיוון מסויים מבחינת עבודה? האם אתה מגיע לשם עם עבודה מסודרת מהארץ ? האם ניתן לעבוד שם ללא אישור עבודה ? האם יש לך אפשרות להוציא אישור כזה ? (אתה עומד בקריטריונים?) האם יש לך קשרים ביעד הנבחר מבחינת מציאת עבודה ?

*האם אתה באמת מוכן לעזוב את הארץ ? הכוונה היא מבחינת המרחק מהמשפחה, מהחברים,מהסביבה המוכרת לך ?

*האם אתה יוצא לחו"ל במטרה "לעשות כסף" או במטרה לראות עולם ועל הדרך אם ייצא אז לעשות קצת מרשרשים ?

אירופה:

מחייה יקרה יחסית עקב המעבר ליורו, בחלק מהמדינות באירופה מאוד נוקשים בעניין אישורי עבודה ואשרות שהייה, לשים לב טוב טוב לכל אותן חברות ששולחות אותך לאירופה ל"מכירת ציורי שמן ומוצרי ים המלח,אישורי עבודה חוקיים!!!" ומוציאות אישורי עבודה שתקפים כל עוד לא תפסה אותך משטרת ההגירה........כשזה יקרה אתה עלול לשלם קנס\להכנס למעצר\להיות מגורש לצמיתות.

ארה"ב:

כל עוד לא מתכננים לגור בבוורלי הילס או מנהטן,המחייה יכולה להיות סבירה ביותר, בחלק ממקומות העבודה הפרטיים יתגמשו אתכם על אישורי עבודה (בחלקם גם ישלמו לא רע בכלל), חשוב מאוד לבדוק עם אנשים שמכירים את הסביבה לפני שמחליטים לשכור דירה, וזאת מכיוון שיש איזורים שביום נראים אחלה,בערב ממש לא מומלץ לצאת מהבית (הרבה פשיעה), לכן להתייעץ עם מישהו שמכיר היטב.

לכל המפנטזים על "יש קהילה יהודית גדולה והיא תעזור לי"- שכחו מזה, בגדול הקהילה היהודית בארה"ב לא ממש "מחבקת", היא לא מתלהבת לקבל לחיקה ישראלים חדשים מהסיבה שהיא מאוד מבוססת שם,והיא מאוד חזקה,ונרתעת לקבל או לעזור לישראלים חדשים מחשש לפגיעה במעמדה (כמובן שכמו בכל כלל,גם כאן יש יוצאים מן הכלל).

הונג קונג:

במשפט אחד- אל תגיעו אם אין לכם מראש מקום עבודה מסודר שמממן לכם את השהייה שם.

אני רשמתי פה רק אודות מקומות שיצא לי לעשות לגביהם המון בירורים, וחלק למדתי מ"חוויות בשר" של חברים ומכרים.

צריך להבין שמעבר לחו"ל זה קצת יותר מטיסה ולשלוח את הציוד, צריך לקחת בחשבון הרבה דברים מסביב.

אגב דברים מסביב, למי שרווק וללא חברה יש פחות כאב ראש, למי שיש חברה\אישה הדבר מעט יותר מסובך,מהסיבה שגם האישה צריכה למצוא איזושהי תעסוקה לעצמה,אחרת היא תטפס על הקירות.....וזה סתם ילכלך אותם...חבל.

8)

אבל ברצינות,אם יש את האפשרות,אז אני ממליץ בחום לעשות את הצעד הזה עם מישהו,לא לבד (התקופה הראשונה יכולה להיות קצת מבאסת ולא קלה),ואם זה עם חברה או אישה אז אני בכלל בעד.

שיהיה בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...