Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לגפ"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בכל רכב ניתן להתקין מערכת גז. כדאי להתיעץ עם מומחה ולא רק מי שיש לו אינטרס להתקין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא אני הבנתי שהמנועים האמריקאים מסתדרים הכי טוב עם הגפ"מ.

לי היתה הונדה אקורד 2000 נפח 2 ליטר עם מערכת גפ"מ של BRC (נראה לי איטלקי).

המערכת כללה גם משמנת.

בנסיעה רגילה לא הרגישו שום שינוי בעוצמה.

ברגע שהגעת לעליות ארוכות היה מורגש שיש מחסור בכוח.

אם הייתי עובר לבנזין באותם עליות הייתי מיד מרגיש עליה בכוח וזה באמת מה שהייתי עושה.

בסופו של דבר האוטו נסע כ - 100K ק"מ עם המערכת הזו ולא הלך שום דבר.

הצריכה עלתה בכ - 10% ביחס לנסיעה על בנזין.

למי שיש מנוע גדול זה שווה כל שקל.

הרבה יותר עדיף מלנסוע על דיזל ולא משנה כמה מודרני הוא יהיה.

פורסם
אהלן

מעוניין לדעת מהם כל החסרונות ואך ורק החסרונות מפני שאת היתרונות כולנו יודעים +הפאקים האפשרים בהסבה לגפ"מ

איזו מערכת עדיפה ומבחינת מה(איטלקית או הולנדית)

והאם יש לכם המלצה על חברה עם גב ואחריות ומקצועיות בהתקנה להסבה לגפ"מ

התקשרתי לגרין קאר הם אמרו שהם מופיעים כל שנה באוטומוטור הם מוכרים אפשר לסמוך עליהם?

מצפה לתשובה מבנאדם עם נסיון שכבר הסב או מומחה תודה

החסרונות בהנעה בגפ"מ הן אובדן נפח בתא המטען ובעית חניה בחניונים מסוימים.בעיות אחרות שהוזכרו כאן מתיחסות רק לאיכות ההתקנה והמערכת או אי התאמה של הרכב לעבודה עם גפ"מ.

ישנו היום מספיק ידע ונסיון לגבי סוגי הרכב שמתאימים להסבה ומי שיעשה שעורי בית בנושא וימצא מתקין ויבואן איכותי יהנה מחסכון של 45% במחיר הדלק .

פורסם
דווקא אני הבנתי שהמנועים האמריקאים מסתדרים הכי טוב עם הגפ"מ.

אני שמעתי מבעל מקצוע מומחה VORTEC לא ממש אוהב מערכת גז וזה גורם לצרות (עד רמת בק פיירים שמפוצצים בית פילטר אויר). יש לבחון כל מקרה לגופו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לדעתי זה הכל שאלה של trade-off כמעט כמו בכל ספק שכזה. כמה אתה נוסע בשנה וכמה בדיוק תחסוך לך מערכת גז? קח בחשבון שהמדינה לא פראיירית וברגע שיהיו יותר ויותר מערכות גז, המס על הגז יעלה ואז לא עשינו כלום, בערך כמו שקרה עם הסולר...

אני אתעלם מכל השמועות שרצות כאן, זה לא מקצועי ולא אמין.

כל הנושא הזה הוא לוטה בערפל. בדורות הראשונים של המוצר היתה בעיה מסויימת שלאחר הרבה זמן השסתומים היו הולכים או משהו בסגנון אבל סידרו את זה, כמו שאמרתי אלו היו הדורות הראשונים.

אני רוצה לגעת רגע בנושא הזה של המיסוי כי הרבה אנשים פשוט משקשקים ומפחדים מזה.

דבר ראשון תידלוק בגז/גפ"מ לא הגיע למסה קריטית, ברגע שהממשלה תשווה את המס של הגז/גפמ לבנזין 95 היא פשוט הורגת את כל הנושא טוטאלית מה שלא עושים בשום פנים ואופן.

מה שכן יכול לקרות ומה שסביר להניח שיקרה בסופו של דבר ברגע שהמערכות האלו יהיו יותר נפוצות (ויהיה יותר קל למצוא עליהם מידע) זה שהממשלה תעלה את המיסוי בהדרגה אבל הוא בכל מקרה לא ישתווה לרמת המיסוי של הבנזין 95 ובטח ובטח לא בשנים הקרובות כי אם כבר אז מעלים את המיסוי בהדרגה ועוד לא התחילו לחשוב על זה בכלל. מה גם שהממשלה צריכה לשקול טוב טוב את הנושא של המיסוי כי עלות התקנת המערכת עולה כסף וצריך כמה שנים בשביל להחזיר את עלות ההשקעה ככה שאם היא מעלה את המיסוי כרגע אז זה די הורג את התחום. לעומת זאת אם בעוד 5-10 שנים המערכות יהיו נורא פופולריות והמחירים שלהם יהיו יותר מגוחכים אז הממשלה תוכל להרשות לעצמה להעלות את המיסוי (כאמור תמיד עושים את הדברים האלו בהדרגה)

בכל מקרה קניתי רכב יד שניה, רנו מגאן 2004 ואני גם מתעניין במערכת. מישהו יכול לזרוק מספרים ולהגיד לי מה הטווחי עלות של המערכות הנ"ל?

לפני כ5+ שנים הם היו כ10 אלף שקל, לפני כמה שנים הם ירדו לכ7 אלף שקל. המחיר ירד גם לסביבות 5 מאז?

פורסם

כל הנושא לוטה בערפל וכנראה יישאר כך בלי קשר לאמינות או לא אמינות (אני נתתי פה דעה מבעל מקצוע מומחה++) פשוט כי אף אחד לא יודע להגיד בדיוק וכנראה זה באמת מה שזה, ענין של מזל, הסתברות ואלוהים יודע מה עוד... אנשים אוהבים שחור או לבן בעוד שרוב התשובות תלויות בהסתברויות ככה שכמעט הכל נמצא איפשהו בתחומים אפורים...

אם היה מדובר ברכב יפני הייתי אומר לאנשים לא להתקרב כי היפנים הכי פחות מסתדרים עם גז, הם צריכים משמנת בגלל השסתומים והעובדה שהגז פה יבש ביחס לאירופה לא עוזרת בקטע הזה... רכבים אמריקאים כנראה זה תלוי איזה סוג, אני אישית לא רוצה לקחת סיכון על מנוע זה הכל. במקרה של המגאן הייתי עשוה בלי חשש כי לפי מה שנשמע צרפתיות מסתדרות טוב מאוד עם מערכת גז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני התקנתי, לפני כשנה מערכת גז על הלנטרה - שנת 96 שלי.

מאז נסעתי 37 אלף קילומטרים.

"הרווחתי" בערך 8,000 ש"ח (הרכב צורך בערך 1:9 משולב).

היו כמה תקלות, עלו לי בערך ביומיים עבודה (הייתי צריך יומיים של חופש...).

יש חניונים תת קרקעיים שמקפידים שלא יכנסו אליהם.

למרות הנוחות, הייתי ממליץ שלא להכנס לחניונים תת קרקעיים.

מעולם, בארץ, לא קרא אף מקרה, אבל אני לא רוצה להיות תקדים.

שורה תחתונה: משתלם, מנסיון.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

אוסיף כמה פרטים מניסיוני על רכבי גז.

1. בנוגע לאירופיאיות או יפניות, בקיבוץ שאני גר בו, כל הרכבים נוסעים על גז והם: סובארו B4 (היו גם כמה איפרזות 1.6 ו2.0) ויונדאי סונטה החדשה (כמו שאתם מבינים יפניות וקוראניות גם מתאימות להתקנת המערכת).

2. שתי הדגמים האלו קיבלו את האחריות המלאה מהיבואן (כפי שהיא גם ללא מערכת גז) כאשר מערכת הגז הותקנה בהם מ0 ק"מ. יש לציין שזה תואם עם היבואן.

3. הצריכה היא מעט יותר מ10% מאשר עם דלק ואפילו קרובה ל20% אך גם במקרה זה, אופי הנהיגה קובע.

4. אין שום הבדל (לפחות לא מורגש) בביצועי הרכב. (יוצא לי לפעמים לנסוע באותו הרכב על דלק). כמו כן בתקופה הזו לא ידוע לי, משיחות עם המוסכניקים, על בעיות מהותיות והרסניות למערכות חשובות או למנוע.

5. ישנה בעיה אחת ידועה וחוזרת: בבוקר הרכב מתקשה בנסיעה (לא מגיב טוב לדוושת הגז), במשך כ 30 שניות ולרוב אחרי לילה קר מאוד. יש רכבים שבהם הבעיה מורגשת יותר ויש כאלו שפחות.

5. עלות התקנה של מערכת כזו עם אחריות עולה כ8000-9000 ש"ח (בקיבוץ שעובד כבר כ5 שנים עם המערכות האלה ומורשה להתקנתם, או אצל מתקין בב"ש שלדעתי הוזכר בשירשור זה).

6. עלות הגז- מעט פחות מ4 שקלים וגם כאן הייתה עלייה לאחרונה.

7. אני מכיר גם מאזדה לאנטיס עם המערכת הזו, מיציבושי לאנסר החדשה, ופיאט פונטו ספייס- כולם מרוצים.

לסיכום התקנה של המערכת, לדעתי, (אם אין הגבלות מהיבואן במקרה של רכב חדש, דגם מסויים וכדומה), צריכה להעשות מנטו חישוב כלכלי של עלות החיסכון לאחר עלות התקנת המערכת, ובעיקר לרכבים שעתידים להשאר זמן רב אצל המתקין. כמו כן חשוב שהמתקין ידע בוודאות שיש לו תחנת תדלוק קרובה אליו או בדרכו הקבועה- ז"א הנסיעה נעשת בכמעט 100% מהמקרים על גז ולא פעם בx זמן כאשר מגיעים לתחנת הגז.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
יש חניונים תת קרקעיים שמקפידים שלא יכנסו אליהם.

למרות הנוחות, הייתי ממליץ שלא להכנס לחניונים תת קרקעיים.

מעולם, בארץ, לא קרא אף מקרה, אבל אני לא רוצה להיות תקדים.

מותר להיכנס לחניונים מאווררים (לפי התקן יש להם חיישנים, מאבטח שמנטר את המערכות אזעקה ועוד) ככה שאין לך מה לפחד.

• תוכן חדש...