Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החבר של הבן שלי השאיר לי את הניבה למכירה, ת.ז. ויפוי כוח. פירסם אותה ביד 2. הגיע אלי אדם ששילם לי את הכסף שסיכם עם המוכר.אמר שהוא קונה את הרכב לבן שלו שמתגייס עוד שלושה חודשים. הרכב בלי טסט חודש וחצי,האגרה שולמה. ביקש לקחת את הרכב למוסך ברמת גן, כדי להכינו לטסט. קיבל את רשיון הרכב וצילום של הביטוח. ביקש להעביר הבעלות על שם בנו, סיכמנו שיבוא בתוך שבוע עם בנו ונעביר, הסכמתי מאחר שעשה עלי רושם טוב, סיפר שהוא חזר לארץ מאמריקה רק כדי שבנו ישרת בצ.ה.ל. עד היום לא בא (10 ימים) ולא צילצל. היום צילצלתי למס' הטל' בביתו, מנותק.נסעתי לגבעתיים לכתובת שברשותי, שכנה אמרה שהוא לא גר שם כבר כמה שנים. יש לי את מס' ת.ז. שלו ושל בנו.אני יודע שעשיתי טעות כאשר האמנתי לו ושיחררתי את הרכב בלי בעלות.החבר של הבן שלי רוצה להודיע במשטרה שהרכב נגנב, או במשרד הרישוי להוריד הרכב מהכביש.

חברי הפורום אני זקוק לעצות מה לעשות ?. האם מישהו מכיר אדם בשם זוהר שמואלוב שם הבן אסף שנוסע בג'פ ניבה אדום עם פנסי שטח על הגגון ?. לאבא יש רכב אמריקאי ישן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני לא מבין למה לו לשלם את הכסף ואז לא להעביר בעלות.

אולי הוא לא הצליח להעביר אותו טסט?

*עריכה- עפ"י הזכור לי ,האחריות על ביצוע העברת בעלות היא של המוכר.

זה כתוב איפשהו בטפסי העברת בעלות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

amitt, "אני לא מבין למה לו לשלם את הכסף ואז לא להעביר בעלות." זה בדיוק מה שמעלה את החשד.

הרכב לא על שמו, איך יעביר טסט ?.

דוד.

פורסם

העברת בעלות הינה באחריות המוכר וחייבת להתבצע תוך שבועיים מיום המכירה.

עד אז הוא יעבור בכל הרמזורים האדומים, ואת הדוחות והשלילות יקבל החבר של הבן שלך.

אפילו אם יש לך זכרון דברים, זה לא מעניין את משרד הרישוי. אותם מעניין רק דבר אחד - יש או אין העברת בעלות

גם אם תבוא למשרד הרישוי אם חוזה ותצהירים וכל טוב הארץ, הם לא יעזרו לך.

למיטב הבנתי - תתייעץ עם עו"ד, על טעויות וטיפשויות משלמים כסף.

נוכל, אם היה נראה נוכל - אנשים לא היו נופלים בפח.

לדעתי - תפרסם מודעה בעיתון ובה תודיע שאם עד לתאריך מסויים האדם לא יופיע ויבצע העברת בעלות, אזי אתה תוריד את הרכב מהכביש.

זכור - הורדת רכב מהכביש היא תהליך חד כיווני. מי שקנה את הרכב יפסיד את כספו כי ישאר רק עם רכב לחלקי חילוף בלבד.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הרכב לא על שמו, איך יעביר טסט ?.

דוד.

את הטסט לא בעיה להעביר. כל מה שצריך זה איפוי כח שאפשר לרשום/לזייף במקום.

אני כמעט כל שנה מעביר טסט לרכב של אבא. אם אני שוכח להכין איפוי כח בבית, אני פשוט מכין אותו שם. זה גם מה שהפקידה אמרה לי לעשות והביאה לי נייר ועט :shock:

עד אז הוא יעבור בכל הרמזורים האדומים, ואת הדוחות והשלילות יקבל החבר של הבן שלך.

אפילו אם יש לך זכרון דברים, זה לא מעניין את משרד הרישוי. אותם מעניין רק דבר אחד - יש או אין העברת בעלות

גם אם תבוא למשרד הרישוי אם חוזה ותצהירים וכל טוב הארץ, הם לא יעזרו לך.

רמזורים זה כסף קטן. במקרה הקיצוני הרכב יכול לשמש לשוד או פשיטה כלשהי, והרכב רשום על חבר של הבן שלך...

פורסם

זה לא ככה, העברת בעלות והעברת טסט זה לא אותו דבר, בשביל איפוי כוח להעברת בעלות חייבים ת"ז לא רק מסמך עם חתימה.

וחבל להוריד את הרכב מהכביש, יש לך שמות ומס' ת"ז של הבן אדם וכתובת ישנה שלו? גש למשטרה ודווח על גנבה כי בפועל הוא נעלם לך עם הרכב והם יעשו את השאר.

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם
רמזורים זה כסף קטן. במקרה הקיצוני הרכב יכול לשמש לשוד או פשיטה כלשהי, והרכב רשום על חבר של הבן שלך...

זה דווקא המצב הקל יותר - נכון שהמשטרה תגיע ישר אליו, אבל כיוון שלא מדובר בעבירת תעבורה, היא כן תחקור להגיע לאמת ותבין שלא הוא השודד.

מה שכן, המשטרה כמובן יכולה לחשוד שהוא הכין לעצמו כביכול אליבי לשוד וזה כמובן יהיה מצב לא נעים, אבל גם כאן אני סבור שהמשטרה תבין כעבור ימים אחדים שלא הוא השודד.

זה עלול להוביל למעצר של ימים אחדים ולאי נעימות, אבל אם הוא לא השודד, המשטרה תדע את זה די מהר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לאור העצות שקיבלתי כאן, החלטנו ללכת מחר למשרד הרישוי ולבקש רשיון חדש. בתקווה שלא נצטרך אישור משטרה על אובדן.

כמו כן נבדוק אם הרכב עבר טסט. במידה שכן, נגיש תלונה במשטרה על זיוף יפוי כוח ות.ז לטסט. במידה שלא נלך לקבל יעוץ אצל עו"ד.

מה דעתכם ?.

דוד

פורסם

רעיון טוב

אם הרכב עדיין על שם המוכר, הוא יקבל רשיון חדש.

את הרישיון החדש שתקבל אתה לא צריך לשלם. התשלום בו (נדמה לי 40 שקל) נועד כדי שהכפל יכנס לתוקף.

אם הרכב החליף יד, כבר יגידו לך שבוצעה העברת בעלות.

לא בטוח שהבעלים החדש הוא מי שקנה ממך, כי אם הוא סוחר, אולי כבר מחר למישהו אחר והרכב רשום ישירות מהמוכר (החבר של הבן) אל הקונה החדש.

בכל מקרה, אם אכן בוצעה העברת בעלות, תבדקו אם אתם יכולים לקבל איזה מסמך ממשרד הרישוי שהרכב עבר. כך גם תדעו בדיוק מתי עבר יד.

אגב, אתה יכול לנסות להזמין רישיון חדש במענה הקולי של משרד הרישוי, מזינים את מספר הרכב ותעודת זהות, ואם יש התאמה, תקבל אישור שהרישיון ישלח לביתך. (לכתובת כפי שמופיע במשרד הרישוי).

אם אין התאמה, תקבל הודעה שלא ניתן לבצע את בקשתך ולפנות למשרד הרישוי.

את זה אתה יכול לנסות לדעתי גם עכשיו.

פורסם

זה עתה צילצלתי למענה הקולי של משרד הרישוי לפי עצתו של התותח אמיר. קיבלתי הודעה שכפל הרשיון ישלח הביתה.

כמו כן נאמר שלאחר תשלום בדואר, תוקף הרשיון יהיה עד 14/4/08. לא אמרו ולא הבנתי מכך אם הרכב עבר טסט או לא.

דוד.

פורסם

אם המענה הקולי הודיע שהרשיון ישלח לביתך, (הבית של החבר של הבן) סביר להניח שלא בוצעה העברת בעלות.

לגבי טסט- אם הרכב עבר טסט, אתה תקבל את כפל הרישיון החדש.

שים לב - על כפל הרישיון מודפס, מתי שולמה האגרה ומתי הרכב עבר טסט. אם מעודכן טסט שבוצע לאחר שהרכב נמכר, משמעות הדבר שהקונה זייף מסמכים.

בכל אופן, אם מכון הרישוי נהג כהלכה - אזי רשומים על יפוי הכוח הפרטים של מי שהיה במקום בעת המבחן השנתי, ויפוי כוח זה נשאר בידי המכון (וכנראה שעובר אח"כ גם לארכיון משרד הרישוי). המכון אמור לוודא שמי שנמצא במקום הזדהה באמצעות תעודה מזהה. (ועדיין המכון לא נהג כהלכה, כי חייבים להציג תעודה מקורית של בעל הרכב הרשום).

נקודה חשובה - אל תתפלא אם משטרת ישראל לא ממש תתעניין בתיק הזה ותשלח לך בדואר כעבור זמן שהתיק נסגר "מחוסר ענין לציבור". אל תעבור על זה לסדר היום, ותערער על ההחלטה. אלה דברים שלוקחים זמן ובינתיים אתה באי וודאות.

מצד שני אם זה לא ממש מעניין את המשטרה, אולי זה נותן לך עוד כמה נקודות להוריד את הרכב מהכביש. ואם בעתיד הקונה יתבע אותך, תוכל תמיד להגיד שאם לא מקבלים סעד מגורמי החוק, הרי מה שנותר לך הוא לפעול כהבנתך ולהוריד את הרכב. לא שזה טיעון 100 אחוז טוב, אבל זה נותן לך קרדיטים.

רק בסרטים פותרים בעיות ב- 50 דקות ברוטו (מתוכם 15 דקות פרסומת ופרומואים לסדרות משטרה וכד').

פורסם

כמו כן נאמר שלאחר תשלום בדואר, תוקף הרשיון יהיה עד 14/4/08.

הרכב בלי טסט חודש וחצי,האגרה שולמה.

הם עשו טסט לרכב, הטסט והאגרה נגמרו ב-14/04/07 אפילו אם אתה מעביר את הרכב טסט באיחור של 11 חודש, התאריך לא ישתנה, האגרה תקפה לשנה בלבד באותו תאריך כל שנה.

אני חייב לשאול, מה ההיגיון לתת למישהו שאתה לא מכיר את הרכב מבלי להעביר בעלות?

לא עושים את זה, ולא משנה איזה רושם הוא עשה עליך.

אני גם לא מבין דבר מאוד פשוט, למה אתה מתמהמה? סע למשטרה והגש תלונה!

אם זה לא מובן לך, נפלת על נוכל.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

ערב טוב לכל המגיבים !

ניגשנו היום לעו"ד לקבל יעוץ, אמרה רוץ מיד למשרד הרישוי, תן להם את זכרון הדברים ובקש שיקפיאו את האוטו.

לא עיינה בדף ואמרה מותר לך להקפיא, משום שהוא לא עמד בתנאי החוזה.

לרוע המזל הגענו לשם בשעה 12.30, כאשר בדיוק סוגרים. פותחים שוב ב3.30.

נסענו למשטרה להגיש תלונה, לא הופטעתי כאשר אמר החוקר שאמור היה לרשום את התלונה מהבחור, "זה לא עניין שלנו לך לבי"המש ותגיש תביעה." "איך אגיש תביעה על אדם שאין לי את הכתובת שלו, הוא רימה אותי, תנו לי את הכתובת שלו לפי הת.ז. אמר הבחור."זב"שך" אמר השוטר. חזרנו למשרד הרישוי שם אמרה לנו המנהלת, לא מעניין אותי מהזכרון דברים, אני רק יכולה לתת לכם את הכתובת של האדם דעו שהוא לא עשה טסט ולא העביר בעלות. צילצלנו ל-144 וקיבלנו את מס' הנייד שלו לפי הכתובת החדשה והפעם ברמת גן. עד עכשיו (4 שעות) כל הנסיונות לצלצל אליו משלושה ניידים שונים העלו חרס. התשובה, המנויי לא זמין נסה מאוחר יותר או שלח הודעת SMS.

דוד.

• תוכן חדש...