Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מתפלא על תשובת משרד הרישוי, ולא מתפלא על המשטרה.

אני מאוד מתפלא על העו"ד שאמר לכם לתת את זכרון הדברים במשרד הרישוי - כל עו"ד מתחיל יודע שמשרד הרישוי לא מכיר בשום זכרון דברים, שום חוזה, שום הסכם. הם מכירים רק בטופס אחד ויחיד והוא טופס העברת בעלות נקודה.

הדרך הנוספת שמכיר משרד הרישוי היא צו מבית משפט.

לגבי המשטרה, כבר מלכתחילה היה לי ספק מסויים אם הם הכתובת, שכן לענין זכרון הדברים, גם אותם לא מעניין מה כתוב שם. מצד שני אם תדווח על גניבה, ולמעשה זאת לא גניבה, עלול להיות מצב שבמזל ימצאו את הרכב הזה באיזה ביקורת דרכים, יגלו שהוא גנוב, יעצרו את האדם, והוא מצידו יוכיח להם בחוזה שקנה את הרכב. בסוף עוד יעצרו את המוכר על הודעת שוא / שקר וכד'.

לענין הקפאת הרשיונות שאמרה לך עו"ד. אני חושב שההצעה לא מספיק טובה:

שים לב: מבחינת החוק, אתה כרגע הבעלים של הרכב, והרכב הזה נוסע בכביש בלי טסט ובלי ביטוח. אם חס וחלילה תהיה תאונת נזק והנהג יברח, יגיעו אל בעל הרכב הרשום ויתבעו ממנו נזקים. זאת תביעה אזרחית לכל דבר.

דווקא בפגיעה עם נפגעי גוף אני פחות מוטרד, כיוון שאז המשטרה תתערב וכן תחפש את הנהג הנמלט האמיתי.

מבחינת החוק, אתה חייב להחזיק ביטוח חובה בתוקף גם לרכב שנמצא בהקפאת רישיונות.

אני חוזר על ההמלצה שלי מקודם: פרסם הודעה באחד העיתונים, זה לא צריך להיות בגודל חצי עמוד, לדעתי מספיק פרסום בגודל 2 אינץ'. ורק לאחר מכן תוריד את הרכב מהכביש.

ברגע שהורדת את הרכב מהכביש - אתה לא חייב עליו ביטוח, אתה לא חייב עליו טסט, וגם הרכב הזה יותר לא יוכל לנסוע. (למעשה הוא הופך לגרוטאה לחלקי חילוף או למשקל הברזל).

תחשוב על להחליף עו"ד, כי לא נראה לי שמי שהתייעצתם מבין כל כך בענין.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תשאיר לו הודעה קולית או sms שאם בתוך 48 שעות הוא לא מסדיר את העיניין אתה מגיש תלונה במשטרה על הרכב שנגנב .

אני כבר הייתי מגיש.

ואם הוא יביא זכרון דברים למשטרה תגיד הבחור גונב רכבים ,אז לזייף מיסמכים זה לא נראה לי בעיה בישבילו .

פורסם

פיאט,

הרעיון שלך לא מספיק טוב

להשאיר הודעה - כן.

להתריע שתתלונן - כן

להודיע שתוריד את הרכב מהכביש - כן

אבל לשקר במשטרה שלא מכרת את הרכב ושהמסמכים מזוייפים - זה לא ולא ולא.

הנוכלים בארצנו מכירים כל כך טוב את טימטום המשטרה שעוד יעצרו את המוכר על מסירת הודעת שווא שהרכב נגנב (הוא לא).

יעצרו אותו על כך שטען שהזכרון דברים מזוייף (והוא לא). יש כתב יד, יש חתימות.

כשאתה בא להגיש תלונה שמישהו גנב ממך, הם יקבלו וידחפו את התלונה למגירה התת קרקעית לטיפול בעוד עשרים שנה...

אבל כשיתברר למשטרה שאתה שיקרת לחוקר שלהם - זה יהיה בסדר עדיפויות עליון ומיד יגישו נגדך תביעה ושיחרור בערבות וכו' על כך שמסרת הודעת שקר. מה לעשות, זאת משטרת ישראל...

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לצורך העיניין הרכב באמת נגנב, אם מסרת רכב לאדם וסיכמת איתו שהוא מגיע תוך 10 ימים למקום כלשהו והוא לא מגיע לשם, לא משנה אם הוא שילם ולא משנה כלום זה רכב גנוב לכל דבר,

הוא צריך לגשת למשטרה ולהודיע להם : מכרתי את הרכב למישהו, ובמועד שסיכמנו להעביר בעלות הוא ברח עם הרכב, אין דרך לאתר אותו והוא נתן לי ביודעין פרטים שקריים אודותיו, אני רוצה להודיע שהרכב נגנב

יש לזה כמה השלכות :

א.הוא לא שיקר - ועדיין עושה משהו להסדרת הנושא

ב.אם תבוצע עם הרכב עבירה פלילית\תעבורתית הוא יוכל שלא לשאת בעונשה

פורסם

עתיד

הפרשנות שלך למונח נגנב אינה תואמת את רוח החוק

והחוק והפרשנויות שלו הרבה יותר מורכבות ממה שאתה חושב

ואתן דוגמה נפוצה מאוד:

אדם משכיר את דירתו. המשכיר נתן לשוכר מפתח ורשות להיכנס להתגורר בדירה. בתום החוזה השוכר מסרב לפנות את הדירה וגם אינו משלם.

אם תלך להתלונן במשטרה על פולש / פורץ או כל מינוח אחר, תתקל בסירוב חד משמעי לקבל את תלונתך בניסוח הזה.

החוק קובע שהיות ובהתחלה הוא נכנס ברשותך לדירה, אזי אינו פורץ / פולש ולכן אי אפשר לבקש סעד מהמשטרה לפנותו.

יתרה מזאת, אף שוטר לא ישב לקרוא את החוזה ולהבין אם אכן הוא לא פינה בזמן או לא משלם וכד' וזה גם לא תפקידם.

התשובה החד משמעית שתקבל מהמשטרה - לך תתבע אותו בבית משפט, תשיג צו פינוי ואז תחזור אלינו לבקש סיוע במימוש הצו.

לעומת זאת אם בעל הדירה (המשכיר) יפרוץ לדירה ויוציא משם את כל רכוש השוכר ויתפוס לעצמו את הדירה...

אם הוא השוכר יתלונן במשטרה שפרצת - יעצרו אותך אפילו שזאת דירה שלך.

למה - ככה החוק בישראל

ההתנהלות הזאת פועלת כך כיוון שהשוטר אינו שופט, ואין לו את הכלים והידע הנדרש משופט להבין את כל רזי ונסתרות החוק.

(תתפלא, יש חוקים מוזרים במדינה שנותנים זכויות בעלות גם לפולשים, על נכס שכלל לא שלהם).

כאן מדובר בפירוש במחלוקת אזרחית, ולכן המשטרה לא ממש מתערבת.

המשטרה תתערב רק כאשר חס וחלילה האוטו הזה ידרוס למוות מישהו, או כאשר האוטו הזה יבצע שוד או פח"ע.

זה שהוא קבע עם מישהו תאריך להעברת בעלות וההוא לא הגיע, לא הופך את הרכב לגנוב. הוא בסה"כ משאיר מצב של רכב ללא העברת בעלות.

ותזכור, שבבתי משפט מאוד מאוד יורדים לפרטי קוצו של יוד, וזאת גם הסיבה שכל מיני פושעים יוצאים נקיים.

פורסם

אומרים שכאשר הסוף טוב הכל טוב.

בעצתו של אמיר הלכנו לעו"ד אחר לקבל יעוץ. וכך אמר: "צריך לכתוב לו מכתב שאם תוך 48 שעות לא יבוא להעביר בעלות, הרכב יורד מהכביש".ולשאלתי מה נעשה אם לא יבוא ? נגיש תביעה לבי"המש כדי לקבל צוו שיכריח אותו להעביר. עבור המכתב ביקש הע"וד 350 ש"ח, ועבור הפניה לביה"מש אמר, "זה כבר סכום שונה לחלוטין" טוב תן לי לחשוב אני אחזור אליך, אמרתי.

היסגתי את מס' ת.ז. שלו של אישתו,של בנו,של בתו,אישתו ואת שם אביו (ברשותכם לא אפרט כיצד, בעניין הזה לפנות רק בה"פ.)ונסענו לרמת גן לכתובת שקיבלתי במשרד הרישוי, ובנוסף שילמתי 15 ש"ח למשרד הפנים כדי לאשר שזו אכן הכתובת המעודכנת. . מצלצל בדלת עונה לי נערה. מבקש לדבר עם אסף בקשר לאוטו, "הוא מיד יורד" אמרה.

נפתחת הדלת הראשית מופעים אישה בשנות החמישים, נערה כבת 18,ובחור צעיר. "שלום לכם, הגב' בטי, גילה הבת של זוהר ואסף שקיבל מאבא ג'פ מתנה לרגל הגיוס", אמרתי. הם עמדו פעורי פה, "מי אתה ?, שאלה הנערה. "אני אפילו יודע את שם הסבא שלך קוראים לו חיים, ומס' ת.ז של אימא שלך מסתיים ב-72 ושל אביך ב-40, נכון. "מי אתם שוטרים" שאלה האם. לא אמרתי אנחנו אלא שבעלך רימה,אמר שיבוא להעביר בעלות על הג'יפ וברח.

"אני לא רוצה להוריד את האוטו מהכביש ולהודיע למשטרה, שהבן שלך נוסע בלי טסט וביטוח"וגם להפיל עליכם עו"ד. הוצאתי את הנייד שלי מהכיס ואמרתי לאם בבקשה תתקשרי אליו שיבוא הרגע להעביר בעלות. המטרה היתה לדבר איתו ולקלוט את מס' הנייד שלו בנייד שלי.

"אני לא יכול עכשיו להעביר את הבעלות, יש לי סיבה", אמר. "אין בעיה" אמרתי "רק אל תבכה כאשר יזמנו את בנך לחקירה במשטרת רחובות תאמין לי שהחקירה לא תהיה שיגרתית. יגיעו עיקולים לכאן, והאוטו מחר בבוקר יורד מהכביש ובנוסף אל תתפלא אם בוקר אחד תראה שהאוטו נעלם(את הרעיון לומר לו זאת, לקחתי ממה שכתב אמיר התותח.).הנה המשפחה שלך עדים שהזהרתי אותך".

ניתקתי את הנייד. אמרתי יפה, יום נעים לכם וניגשתי לאוטו. רגע אמרה אישתו תמתין שתי דקות, עלתה לדירה, ירדה ואמרה

בשעה 15.30 הוא יהיה בסניף הדואר הקרוב.הוא הגיע בזמן והעברנו בעלות.(מסיבות מובנות, שיניתי בתגובה את שמות משפחתו)

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד

אני שמח שהענין סודר בסופו של דבר.

עדיין ישארו לכם קצת ספקות אם הספיק לחטוף כמה דוחו"ת או לא.

לא להבהל, יש לכם חוזה, יש לכם העברת בעלות שנעשתה יחסית בזמן סביר.

תשמרו את כל זה למשך מספר שנים. (בעיקר לרשויות מקומויות יש מנהג להטריד עם דוחו"ת ישנים).

אם יגיעו דוחו"ת, תודיעו לקונה, ותדרשו שיעביר לכם את הכסף לתשלום.

אם העברתם לו את הדו"ח לתשלום, תשאירו אצלכם עותק שבעזרתו תוכלו לבדוק ברשות המקומית האם שולם או לא.

תזכרו שאם הוא לא משלם, עדיין הרשויות ירדפו אחריכם (אם הדו"ח קדם למועד העברת בעלות).

אם הוא מתחמק, אפשר לבקש סעד מביהמ"ש (זה יעלה לקונה בסופו של דבר) ובמקביל לבקש עיקול על הרכב.

אני מקווה שלא צבר דוחו"ת.

תודה על התשבחות.

אני חושב שהפורום נועד לתת עצות ורעיונות לטובת החברים. אם עזרתי אני כמובן שמח.

כל טוב

• תוכן חדש...