Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, מחר אנכנו מכניסים את השרייד 97 (שאר הפרטים בחתימה) למוסך.

המטרה היא לבדוק שהכל בסדר במערכת החשמל שמתנהגת מוזר, לבדוק מערכת הזרקת דלק וחיישנים, להחליף קלאץ' ולהכין לטסט שיש ב20 לחודש. וגם טיפול 10K שכבר מזמן עבר הזמן הנכון לעשותו.

קודם כל אני רוצה לציין שהרכב שייך לאבא שלי ולמרות שאני זה שנוסע עליו רוב הזמן, הוא מקבל ההחלטות והוא לדעתי נוטה לקבל החלטות שגויות, כמו לחכות לרגע האחרון לפני הטסט בשביל טיפול 10K שהפך ל 15K במקום לעשות אותו בזמן כמו בנאדם. הוא גם מתעקש על מוסך ספציפי, שאני לא סומך עליו בעיקר כי הם מתנגדים בחריפות לנוכחות של בעל הרכב בזמן העבודה, ובכלל לא נראים לי כה אמינים אך אבא שלי מכיר אותם ורוצה ללכת רק לשם.

הרכב נקנה ב133K, לפני שנה, הבודק טען שהקלאץ' שחוק מעט, שנראה לו שיש נזילה קטנה מהפלאנג' ובגדול זה הכל.

מאז הוא עבר תאונה קדמית והחולף רדיאטור ומעבה מזגן. הרכב עכשיו על 155K והטיפול האחרון היה ב137K יחד עם החלפת אלטרנטור ששבק חיים, לא כולל התאונה שיתה באמצע..

1. גם לפני וגם אחרי התאונה הרכב איבד מים לאט אך בטוח - אבל מעולם לא התחמם.

2. הקלאץ' שחוק בבירור, אין וויכוח.

3. צריכת הדלק גבוה, עומדת רוב הזמן על 11.4 ק"מ לליטר במשולב

4. טורים בסרק על כ 1050 סלד, נראה לי גבוה מידי !

5. אני שומע צלצולים מאזור הגלגל הקדמי השמאלי בזמן פניות שמאלה, חשבתי שזה מהציריה אבל לפני זמן מה היה רעש חזק יותר, וגיליתי שזה מהאנטנה שחורקת בזמן טלטולים... אז אויל גם הצלצול משם..

6. בימים האחרונים קרו מקרים שהוא לא התניע (לא היה סטרטר) ואז התניע אחרי כמה נסיונות, נראה כמו בעית מצבר חלש

7. כמו כן רק בימים האחרונים בהתנעות קרות לפעמים הסלד השתגע ונע מעלה ומטה מ1K ל 2K ללא כל הסבר, הפסיק אחרי דקת נסיעה וקורה כפעם ביומיים.

אני רוצה לציין שהרכב לא מתחמם וסוחב ומתנהג מצוין אבל הסימנים לא טובים כ"כ.

המטרה של המוסך לבדוק את כל הבעיות האלה, ולהכין אותו לטסט.

סיכמנו עם בעל המוסך להגיע עם הפתיחה ולהיות ראשונים על הליפט לפי הבטחה שלו.

אני הייתי רוצה מראש לברר מה הדעות שלכם בנוגע לבעיות השונות (שאגב את כולן העלתי כאן בפורום אך יבלתי תשובות חלקיות בלבד), מה יכול להיות המקור לבעיה ומה הפתרון, מאוד חשוב לי לדעת מה העלויות ההוגנות לדברים השונים שציינתי למשל כמה אמור לעלות קלאץ' לרכב זה... אני פוחד שעושקים את אבא שלי ובגלל שזו תהיה פעם ראשונה שאני מתערב בענייני המוסך אני זקוק לעזרתכם נואשות.

עריכה: גם אשמח לקבל טיפים מה כדאי לבקש שיבדקו, למשל ברור מאילו חגורת טיימינג שלא ידוע לנו מתי עשו צריך לבדוק... עוד רעיונות, מה לומר לבעל המוסך ומה לבקש וכו' כי אני זה שלוקח את הרכב למוסך מחר ואני מסוגל להיות יותר עיקש ואסרטיבי והייתי רוצה לנצל את זה ולדרוש את השרות המקסימלי, לוודא שהרכב יטופל סוף סוף למקסימום.

בתודה מראש, מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

ואולי בכל זאת מישהו יוכל לייעץ מה כדאי לבקש \ לבדוק, ומה המחירים שיכולים להיות ? לפחות מה המחיר ההוגן לקלאצ' חדש ?

פורסם

לא כל מוסך מרשה לבעל הרכב להישאר ליד הרכב, אבל בדרך כלל יש חדר המתנה עם חלון שפונה למשטח העבודה.

בנוגע למרווח הטיפולים, אינני יודע מה המרווח המומלץ לשרייד, אבל ברכב בגיל כזה אתם מזמינים הצטברות של בוצה במנוע, מה גם שאני בספק לגבי איכות השמן שהוכנסה אליו מלכתחילה.

בנוגע לאיבוד המים, בקש מהמוסך לערוך בדיקת לחץ במערכת הקירור, זה לא סיפור ארוך מדי. כמו כן, פתח את פקק השמן, האם אתה רואה נוזל סמיך דמוי טחינה על הפקק או מתחת למכסה השסתומים? במידה וכן, מזל טוב, יש לך פריצת מים לשמן. אם יוצא מהאגזוז עשן לבן, אזי המים פורצים לתא השריפה.

לגבי ההנעה, גם אם המצבר חלש בדרך כלל יהיה סיבוב של המתנע, אבל המנוע לא יתחיל לעבוד. אם אין סיבוב בכלל, יש לך בעיה אחרת, יתכן נתק או בעיה במתנע.

בנוגע לנושאי הטורים, אתה זקוק לדיאגנוזיסט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אף פעם לא שמעתי על התופעה שלא נותנים לבעל הרכב להיות נוכח בטיפול.במוסך שלי מצידם אני אשב בתוך האוטו ולא יגידו לי מילה.זה הרכב שלי ואני רוצה לראות מה עושים איתו.בקשר לקלאץ', לפני כ-3 שבועות הוחלף אצלי קלאץ, ואתה לא תאמין איזה הבדל אתה תרגיש בנסיעה.אציל באוטו (יונדאי אלנטרה 2006 2.0 TDI ) הקלאץ' עלה בסביבות ה3-4K ואני מאמין שאצלך הוא יהיה יותר זול. בהצלחה בטיפול :)

רדיו דיסק MP3 עם חריץ לכרטיס זיכרון SD וחריץ USB לנגן MP3 במחיר מצחיקקק

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1306213#post1306213

פורסם

ישנה סוגיה של ביטוח, במידה ויפול לך מפתח מומנט (לא יפול כי לא משתמשים, אבל לצורך הדוגמה) על הרגל, אתה תתבע את המוסך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ישנה סוגיה של ביטוח, במידה ויפול לך מפתח מומנט (לא יפול כי לא משתמשים, אבל לצורך הדוגמה) על הרגל, אתה תתבע את המוסך.

אה הא. על זה לא חשבתי

רדיו דיסק MP3 עם חריץ לכרטיס זיכרון SD וחריץ USB לנגן MP3 במחיר מצחיקקק

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1306213#post1306213

פורסם

nitch זה גם הטיעון שאני קיבלתי. הוא מתקבל על הדעת והגיוני אך יש מוסכים שמחושבים מראש מבחינת אזור עבודה כך שהלקוח יוכל להיות מעורב בתהליך.. גישה די נדירה אבל אני מעריך אותה..

מה ששחכתי לציין זה שאת השמן כן החלפתי לבד ושהנזילה היא לא בבלוק (אני יודע לזהות), לפי סימנים היא כנראה מהפלאנג' שנראה לי יש עליו הצטברות כלשהיא.

תודה בכל מקרה ונקווה לטוב, יום נעים!

• תוכן חדש...