Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני יודע שזה לא ממש קשור ישירות לסאונד לרכב, אבל מכיוון שבבניה נלקח בחשבון גם מקום מיוחד לסאב, אני ארשה לעצמי להכניס את זה לכאן (ובמילא זה נועד בשביל החבר'ה שבונים דברים - ומי אלו אם לא חובבי הסאונד כאן בפורום).

אז ככה: אני מטבעי אוגר דברים, מה שמוביל אותי למצב של מברגות, כבלים, מנורות, קומפרסור ועוד כל מיני שטויות בבגאז'.

עד כה, הם היו מרוכזים בתוך זוג ארגזי כלים שתפסו הרבה מקום לגובה. בקיצור החלטתי שאני רוצה לאחסן את הכל בצורה יעילה יותר על פני כל הריצפה של הבגאז'. הרעיון של רצפה כפולה קסם לי יותר מחצי שנה, ולפני כחודש החלטתי שאני מוציא את הרעיון לפועל (אחרי שמצאתי יחד עם חבר לוח עץ סנדוויץ' בדיוק בעובי הדרוש).

הרעיון היה פשוט:

1. תאי איחסון נפרדים רבים ככל האפשר על הריצפה של הבגאז',

2. מקום מונמך (רצפה רגילה) לאזור הסאב (כי אחרת אין מספיק עומק והתיבה מתנגשת עם ה6*9 במגש),

3. יכולת להוציא את הגלגל הרזרבי בקלות מקסימלית (למעט הוצאת הסאב, שגם ככה צריך להוציא אותו במקרים כאלה).

החומרים:

לוחות עץ סנדוויץ', צירים, עץ דק למכסים העליונים, לבד, סקוץ', דבק, והרבה ברגים!

כלים: ג'קסון, ראוטר (או איך שקוראים לכלי הזה שמאפשר לעצב פינות של עץ), מברגה חשמלית, סרט מדידה, מרקר, ועוד כמה "כלי מדידה" בצורת קרשים ששימשו כסרגלים ארוכים.

העבודה כמובן התחילה משרטוט המבנה הבסיסי של הבגאז', לשם כך השתמשנו אני וחבר שלי (שבעבר גם בנה איתי את התיבה לסאב) בכיסוי המקורי של הבגאז' (רנו מגאן 5 דלתות) - הנחנו אותו על העץ ופשוט שרטטנו את קווי המתאר.

דניק (חבר שלי) חתך את המתאר עם ג'קסון, והלכנו להתאים אותו באוטו: מתאים בול!

השלב הבא היה ליצור תיכנון של איך לפזר את הדברים בבגאז', והכי חשוב איך לאפשר הוצאה פשוטה ככל האפשר של הגלגל הרזרבי.

לאחר אינספור רעיונות אפשריים (שהתחילו להתבשל חודשים לפני תחילת הבניה הלכה למעשה), החלטנו ללכת על מבנה יחסית מתוחכם, אבל מאוד יעיל: זוג צירים ש"ישברו" את המגירה האמצעית לשתיים (אל דאגה, תבינו הכל בתמונות) ויגרמו לה לגלוש על זוג מסילות בצד, בלי מאמץ מיותר של הרמת משקל רב, והכי חשוב מבלי להרים משטח ענק כלפי מעלה.

לאחר ההנדסה המתוחכמת של איך לעזאזל אני אמור לעשות זוג מדפים גולשים, עברנו לתכנון התאים עצמם: לשם כך פרסתי את כל הציוד על פני הלוח והתחלתי לסדר אותו בצורה היעילה ביותר שהצלחתי. לבסוף מצאתי את עצמי עם 4 תאים בחלק המרכזי ועוד זוג תאים צדדיים.

טוב, אחרי כל החירטוטים שהבאתי פה - להלן התמונות:

16042007(001).jpg

16042007(002).jpg

18042007(003).jpg

18042007(004).jpg

18042007(006).jpg

18042007(009).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

כאן כבר ניתן לראות את בניית הדפנות, וחלק מהתאים הגמורים, והכי חשוב את מנגנון הקיפול של התאים:

18042007(011).jpg

18042007(014).jpg

18042007(016).jpg

22042007(001).jpg

22042007(002).jpg

22042007(003).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

למה, נחמד לדעת איך לשלב ארגז כלים עם הסאב. רד מהילד.

דרך אגב א. קוראים לזה רוטר לא ראוטר עם ראוטר אפשר מקסימום לדפוק מסמרים ולפצח אגוזים.

דרך אגב ב. מה עשית שם עם גרזן?

צריך להתחיל לחפש את דניק חבר שלך?

פורסם

כמו שציינתי כבר מלכתחילה - הפרוייקט לא ממש מיועד לרמקולים, אבל זה נראה לי יותר קשור פה מאשר באוף טופיק או רכב כללי. אם זה כזה צורם, אפשר כמובן להעביר את זה למקום המתאים לדעתכם.

בכל מקרה, הנה המשך התמונות:

03052007(001).jpg

03052007(002).jpg

03052007(004).jpg

03052007(006).jpg

03052007(008).jpg

03052007(010).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקיי: אחד הניואנסים שהיינו צריכים לפתור, היה עניין הגריל הבולט של הסאב, היה אפשרות לעשות פשוט זווית של 90 מעלות ולקחת בחשבון את הבליטה, אבל הלכנו על דרך אחרת ויצרנו תא אחד בזווית של 45 מעלות.

הבעיה היחידה הייתה ליצור את הקיר הצדדי, כך שזוויות הפינה שלו יתאימו ל45 מעלות. לשם כך השתמשנו ברוטר (תודה בן).

להלן התמונות: כפי שאפשר לראות עמדנו במשימה הזו בהצלחה

נ.ב. דניק עדיין בסדר (:twisted:) , והגרזן היה בבגז' עוד מהתקופה שהאוטו היה אצל אבא שלי, אז פשוט החלטתי לזרום עם זה :) אגב הוא שימש אותי פעם אחת בפיקניק.

03052007(011).jpg

03052007(012).jpg

03052007(013).jpg

03052007(014).jpg

03052007(015).jpg

03052007(016).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

ואחרי כל כך הרבה ניסורים ועבודה, נהיה דיי מלוכלך שם!

אז מכריחים את החבר לנקות :twisted:

03052007(017).jpg

18042007(008).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

ולבסוף - לפני הסיום של בנית המכסים וציפוי של הכל בבד, בדיקה אחרונה בבגאז' באוטו... מתאים בול!

זהו לבינתיים, עכשיו נשאר רק לבנות צירים לשים עליהם את המכסים מהעץ הדק, ואז להתחיל לרפד הכל עם לבד. ולשים ספוגים במקומות כמו איפה שתשב המברגה כדי שהיא לא תטייל בתא שלה.

עדכונים בהמשך השבוע!

03052007(018).jpg

03052007(020).jpg

03052007(022).jpg

03052007(023).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

ואו :-o (3נקודות)

נראה ממש יפה ואיכותי

כמה זמן לקח לכם לעשות את כל הבניה הזאת?

אגב יש לי בתכנון לעשות מחיצה בבגא'ז לטובת

אחסון של כמה דברים קטנים,יש לכם כמה רעיונות וטיפים לתת לי

בברכה אסיף.

עריכה תתחדש ותהנה כמה שיותר

פורסם

ארגז כלים וסאב ביחד?

כמה רעידות יהיו?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אלי, כנראה לא הבנת. הארגז כלים לא ישולב בתוך התיבה של הסאב, תיבה לסאב כבר יש לי ברוך השם.

הרעיון היה להיפטר מהארגזי כלים עם כל החלקים המרשרשים שלהם וליצור ריצפה אסתטית שתכיל בתוכה את כל הכלים של האוטו, וגם יהיה מין "מובלעת" בשביל הסאב בצד. אם הכל יסתדר כמו שצריך, זה אמור לצאת מבנה מאוד חזק שגם לא ירעיש וגם יתרום ליופי ולמראה נקי של הבגאז'.

יש גם תיכנון לפלטה קטנה למגבר, אבל זה כבר שלב הבא.

בברכה!

יונתן.

פורסם

משהוא שלא הצלחתי להבין: הרצפה היא מתקפלת, וצריך להוציא את כל הכלים מהתאים לפני כן , לא ?

עבודה יפה אבל אם כך זה לא ניראה לי פרקטי במיוחד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה רבה! :)

משהוא שלא הצלחתי להבין: הרצפה היא מתקפלת, וצריך להוציא את כל הכלים מהתאים לפני כן , לא ?

עבודה יפה אבל אם כך זה לא ניראה לי פרקטי במיוחד

לא, זה בדיוק העניין, שלא צריך להוציא כלום. המכסים יהיו בנויים ככה שהם לא יפתחו מעצמם, או ממשקל הכלים, לכן הדבר היחיד שיהיה צריך להוציא מהאוטו בזמן החלפת הגלגל זה את הסאב. כל השאר נשאר במקומו.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן, יש לך אחלה ידיים! זה נראה קצת מוזר (או, אם נגיד אחרת, מאוד ייחודי:wink:), אבל אין ספק שהשקעת הרבה עבודה, ומגיע לך את מלוא הכבוד!

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

• תוכן חדש...