Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההשראה למוסיקה מתחילה אצלי בגיל 7 ששמעתי מוזיקה קלאסית, NAT KING KOL , פרנק סינטרה ,אלביס, קליף ריצארד,

הצלליות ועוד. ולחיידק הזה הכניס אותי אבי ז"ל שהיה חולב את הפרות ברפת כאשר הייתה ברפת מערכת "סראוונד" של 2 רמקולים מחוברים במקביל לרדיו מנורות ופטיפון.(ע"י חוט "חשמל")

בגיל הזה לא היתה טלויזיה והרדיו היה מרכז עולמנו והקשר בין המושב בו גרנו לעולם החיצון.

בתקופה זו אף ראיתי את השכנים רוקדים טנגו בגינה עם מוזיקה שבקעה ממקור לא ידוע עד שראית מקרוב פעם ראשונה "טרזיסטור" מנגן . וכל זה קרה רק לפני 46 שנים ומאז אני תמיד עם מוזיקה ,בבית במכונית בכל מקום ומצב.

יש ברשותי 600-700 דיסקים לא צרובים ועוד המון מוסיקה.

המוסיקה בשבילי הוא עולם,רגש,רגשות ששום הסבר מדעי או מילה תוכל לתאר אותו,היכן שנגמרות המילים המוסיקה מתחילה

צלילים =מוסיקה, יכולים לרגש עד דמעות ואין לזה שום הסבר במילים כפי שציינתי.

היום הכל השתנה בטרוף :קומפננט,סאב, מגברים ,המון ציוד משובח ויקר ולפי מה שקורה או ניקרא על ידי ישנן מודעות של אנשים שמוכרים מערכות משומשות וציוד אפילו מעל 20 אלף שח.

איך אתה "מחסל" מערכת עם אתה אוהב מוסיקה ?.

ולכותרת- המשמעות....... לאהבת המוסיקה אין גבולות של מיקום ברכב בבית במחשב, בהליכת בערב-זו פשוט- אהבה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חולה מוזיקה. ואני מתעסק עם זה כבר המון שנים. עם זה בעבודה. הגברות ארועים, התקנות של מערכות (פאבים. מכוניות. קולנוע ביתי. ועוד) הייתי DJ תקופה של כמה שנים. ואני חולה על סאונד. לעבודה אני הולך עם רדיו לשמוע מוזיקה בזמן שאני עובד. ובזמן שאני לומד אני חייב מוזיקה אחרת אני מצ'טעמם.

אני שומע מוזיקה בכל מצב. ובשבילי לעבוד / ללמוד/ לחיות ללא מוזיקה. האיכות לא תמיד הכי חשובה. בלתי אפשרי.

ולמי שלא מבין מה זה להחליט שהוא חייב לשמוע טרק מסויים באותו רגע. וכל העולם יקפוץ. לא יבין טירוף כזה.

ואגב. אחד הדברים היותר סבבה לשמוע. זה הופעות חיות. כמו שלמה ארצי. אהוד בנאי. כוורת. גידי גוב. הביטלס. החלונות הגבוהים. ועוד הרבה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הייתי עונה על השאלה שמופיעה בכותרת, אבל אני לא יכול לתאר את ההרגשה:-P

אבל בעקרון מגיל ממש קטן הייתי מפרק רדיו ומגברים וכאלה רואה איך הם בנוים כל אחד שהיה זורק משהו היה יודע למי לתת8)

עד היום אני אוהב לשפצר כאלה דברים, כמו המגבר לרכב והסאב MAGNET שיש לי בבית.

לסיכום: אי אפשר בלי מוזיקה!

פורסם

אני פחות נהנה מהמוזיקה עצמה, אלה מהעבודה הכרוכה בלהפעיל, לשפר, לחשוב על משהו חדש, כפי שראיתם אני מנסה לקנות כמה שפחות ולבנות כמה שיותר, העשייה של הפרוייקט וכשבסוף אני מתיישב ברכב עם חיוך של מליון דולר כשבאצם השקעתי 20 שקל, וכמובן שאיכות הסאונד עלתה בכמה וכמה דרגות.

כמו הRCA שבניתי כבל שני גידים מסובב עם סיכוך, חקרתי עליו, גזרתי הלחמתי הדבקתי בניתי כבל RCA שאני מאמין שהוא משתווה לכל כבל של 500 שקל (לפחות אין מצב שאהיה השראה של הפלוס הראשי, כל הRCA לופפו בכוונה לצורך הנסיון על הפלוס הראשי וחוברו למגבר, לאחר התנעת הרכב כשרדיו על PAUSE והוליום ב62 לא נשמע חריקה קטנה של המנוע)

וזה כבר השג ענק עבורים, לחבר את הפלסטיקים בסוף ולהנות מסאונד משובח שאתה חיברתה והוא עובד באותו צורה שדימיינתה כשהתחלתה לעשות את מה שעשיתה באותו רגע ולא שיתקינו לך את זה בחנות התקנות.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

לדעתי מוסיקה=חיים או לפחות חלק גדול מהם! אני לא יכול לתאר את החיים שלי בלי מוסיקה!

מאז שאני זוכר את עצמי אני מכור (בזכות ההורים בעיקר) לצליל הממכר של הגיטרה של סנטנה , לגיטרה הרועשת של סלאש יחד עם קול המסור החשמלי של אקסל רוז , לדייר סטרייט , קווין , ג'ימי הנדריקס, פינק פלויד והרשימה עוד ארוכה... (היי אני רק בן 18 עד איפה אני יכול להמשיך לחזור אחורה בזמן?)

לפני 6 שנים בערך ממשתי את האבה שלי לצלילי הגיטרה החשמלית והתחלתי לנגן בגיטרה , ועם הזמן נחשפתי לעוד המון סגנונות מוסיקה.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאחת האהבות הגדולות שלי בחיים זה באס! אני אוהב לשמוע ולהרגיש אותו כלכך חזק ככה שכל הגוף שלי רועד , כל השיערות שלי בגוף סומרות , עור התוף מגרד מהעוצמה ושאני מנסה לדבר המילים פשוט נבלעות!

אי לכך ובהתאם לזאת המטרה העיקרית שלי במערכת היא SPL (כמה שיותר חזק יותר טוב!).

כיום אני שומע בעיקר שירים שיספקו את צרכי הבאס שלי , בעיקר ראפ , וכבד! (אפילו באסטה ריימס לא תמיד מצליח לעשות את העבודה).

הבעייה במערכת שזו השקעה שלו נגמרת! תמיד יש מה לשפר ומה להוסיף ומה לחליף, אבל בסוף ההשקעה כלכך משתלמת!

אין כמו להכנס לאוטו שאתה במצב רוח טוב ולהגביר ככה שכל החלונות בשכונה ירעדו מהבאס שלך (ורק לך אף פעם הוא לא מספיק חזק משום מה:roll: ) , ואם אני במצב רוח על הפנים תמיד איזו גיטרה חשמלית בליווי צמוד של תופים וקול מנסר יצליחו לעלות לי חיוך על הפנים!

למרות שאני צעיר אני לא רואה את האהבה הזאת דועכת ונגמרת ולדעתי ככל שאני יתבגר והתקציב יעלה ככה המערכת תשתפר!

מצטער על החפירה.

תום.

פורסם

מבחינתי למוזיקה ברכב יש השפעה קסומה. כשהיא חסרה (לפני שהתקנתי את המערכת) - אתה נוסע לא שלו (= לא רגוע :wink: ), משהו חסר. לדעתי הרכב הוא המקום הכי טוב לשמוע מוזיקה (לא מיקום אלמטים ,לא דיסוננסים, לא במה לא מאוזנת) - זה המקום שבו אני יושב לבד בד"כ, וטוב שכך, ושומע מה שבא לי, איך שבא לי והכי חשוב - באיזה עוצמה שבא לי. תמיד אני מתאים את המוסיקה למצב הרוח ואז הדרך חזרה הביתה מהעבודה - מושלמת וחולפת במהירות. גם בהלוך, אגב זה אחלה בוסטר למצב רוח, ביחד עם יום שמש ושלושת החלונות פתוחים (תחשבו טוב ותבינו 8) ). נכנס למשרד ואומר וואלה, עכשיו שמעתי SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND והסאב עבד בצורה מושלמת :-D. וכשיש שיר טוב - אני שם לב שגם ה GTI משתפת פעולה ביתר שאת, גם אם זה לא שיר צרפתי אגב.

מההיבט הטכני - אני לא כ"כ אוהב להיכנס לעניינים הטכניים - כמה RMS זה מוציא, באיזה תדר זה חתוך וכו'. חשוב לי מאוד שישמעו טוב לטעמי, שלא יהיה משהו ניכר חסר ויהיה לי עוד מחסן של כוח - למקרה שיבוא להגביר עוד טיפה בסולו. חשוב מאוד להשקיע ברכיבים איכותיים, אך לדעתי אין צורך להשתגע על מותגים. מה לעשות, גם פה אני מנסה למצוא את ה עלות\תועלת שלי - אך ללא פשרות על התועלת. כשתכננתי את המערכת הכיוון היה "SQ לעניים +" כלומר רכיבים טובים ולא ממש זולים ש"יעשו את העבודה". מבחינתי זה היה פעם אחת לעשות שיעורי בית כמו שצריך - ולהנות מהתוצאות כמה שיותר, כלומר מה שלא מקולקל לא נוגעים בו. כשאפילו קריסטינה אגילרה :oops: מצליחה לרגש אותך כל פעם מחדש - כנראה שזה מערכת טובה בשבילך.

פעם אחת המערכת כוונה כמו שצריך - מאז לא מתעסקים כי אין סיבה. כרגע - אחרי כ 5 חודשים עם המערכת אני עדיין לא רואה שום סיבה לאיטום, סלחו לי :-P .

עוד שיקול שהיה מולי - בסופו של דבר אני קונה מערכת לרכב ולא רכב למערכת - היה חשוב לי לשמור על הצורה המקורית של פנים הרכב.

אני אישית מאוד מרוצה מהתוצאה - ואני נהנה מהמערכת שלי כל הזמן. כולל הנסיעה למפגש צפון האחרון - היה ממש תענוג (גם הדרך וגם המפגש)

יואב :arrow:

פורסם
המוסיקה בשבילי הוא עולם,רגש,רגשות ששום הסבר מדעי או מילה תוכל לתאר אותו,היכן שנגמרות המילים המוסיקה מתחילה

צלילים =מוסיקה, יכולים לרגש עד דמעות ואין לזה שום הסבר במילים כפי שציינתי. אני אישית מתחבר לזה נורא

היום הכל השתנה בטרוף :קומפננט,סאב, מגברים ,המון ציוד משובח ויקר ולפי מה שקורה או ניקרא על ידי ישנן מודעות של אנשים שמוכרים מערכות משומשות וציוד אפילו מעל 20 אלף שח.

איך אתה "מחסל" מערכת עם אתה אוהב מוסיקה ?.לדעתי הוא לא אוהב מוסיקה , הוא אוהב מותגים . או שהוא אוהב את ההתעסקות בדברים שיוצרים מוסיקה

ולכותרת- המשמעות....... לאהבת המוסיקה אין גבולות של מיקום ברכב בבית במחשב, בהליכת בערב-זו פשוט- אהבה.

מנסיון עם המון אנשים (במוסיקה ביתית) אנשים מבינים בתת מודע שמוסיקה זה נשמה , ולכן אולי לא צריך ספרים אבל חשוב שיהיה מוסיקה , הבעיה היחידה היא שיש אנשים שלא משנה מה קורה , ומה יש להם המוסיקה לא פועלת עליהם או שהם לא מתחברים אליה בצורה כזו שבלי מוסיקה בכלל עדיף כבר לא לנשום .

היו זמנים שבהם מחוסר תקציב שמעתי ברדיודיסקים פשוטים שזה צרם , והסתובבתי אז אצל אנשים עם מערכות שהמחיר שלהם גרם לי לגרגר (לא המערכת אלא מה שיכולתי לקנות בתקציב שלה ) , וראו שזה אדם שמחליף כול פעם אבל משום מה אין קוהרנטיות בהחלפות שלו , משמע שהוא אפילו לא טיפח טעם מסויים בסוג הרכיבים שיקנה . אלו האנשים שמוכרים מערכות ויוצאים בסופו של דבר מהעולם הזה . והאמת אני מרחם עליהם וחבל לי עליהם . כי אין שום דבר יותר יפה מאשר להתחבר למוסיקה מסויימת ברגע מסויים , ולהרגיש שהשמיים מנגנים לא המערכת (לא יודע איך להגדיר את זה , וגם לא יודע למה זה קרה רק עם פינק פלוייד ולא עם שום מוסיקה אחרת , אבל זה קרה כמה פעמים )

נקווה שנשמור על השמעיה שלנו ונוכל להמשיך להנות ממוסיקה

בברכה יהודה

פורסם

המממממ - יהודה, אמרת כאן משהו מאוד נכון.

בבית יש לי רמקולים ישנים וטובים מאוד של KEF - דווקא עם טוויטרים רכים יחסית (בד"כ הם חדים ברמקולים שלהם) שנותנים צליל מאוד נקי וברור.

אבל אני אוהב באס רךךךךך ועמוק - אז הסאב וופר שלי זה סאב 12 אינטש של BOSS (יפני - עוד בתקופה היותר טובה שלהם שגם היא לא מזהירה במיוחד) שהתקנתי על מגבר של סאב אקטיבי ישן יותר ששיפרתי - והוא נותן צליל מעאפן כשמתייחסים לדיוק!!! שאני פשוט חולה עליו! לא מוכן להחליף אותו בעד שום הון שבעולם!

זה עניין של טעם, זה עניין של מה אנחנו מחפשים במוזיקה - ואצלי, אני מחפש הנאה, כשאני מקבל אותה אני מצליח להסתפק במה שיש לי.

עריכה: - למען האמת אני נזכר עכשיו מתי היתה הפעם הראשונה שנתקלתי ברמקולים של מוראל, הלכתי לקנות מתנה לידידה, בהאנגר בתחנה המרכזית החדשה (חבל שהחנות נסגרה) ושמעתי צליל שהיה כל כך נעים לאוזן, פשוט הזלתי ריר. זה היה ברור לי שיש משהו שונה ברמקולים האלה ממה ששמעתי קודם לכן, זה היה נעים! זה היה נכון - ולא, זה לא היו רמקולים מסדרת היי-אנד שלהם או משהו כזה, אלא רמקולים ביתיים תרי-וויי מתחילת הדרך שלהם.

אני ניגשתי למוכרת ושאלתי אותה מי היצרן של הרמקולים האלה - מאז הם בתודעה שלי.

לצערי - בתחום הרכב, בגלל שלא הקשבתי מספיק לעצמי, לקח לי 5 שנים ארוכות ללמוד את מה שבעצם כבר ידעתי - זה טעם וריח, אני אוהב את הצליל של מוראל, אני אוהב ציוד סטריאו שנותן תוצאה חמה ורכה וככה אני אוהב את השילוב הזה של כל הרכיבים במעגל.

בפעם הראשונה שהייתי סוף סוף שמח ממשהו זה היה מרמקולים של מוראל - אחרי מספר אדיר של החלפות ציוד הבנתי שאני גם צריך לחזור לשם... זה קרה! זה קורה! ושם זה גם ישאר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מהי מוסיקה בשבילי ,

ברכב? מעבירה לי את הזמן, עושה כל דרך ונהיגה נחמדים יותר.

גורמת לך להישאר עוד קצת ברכב לפני שעולים הביתה. לעצור בדרך איפשהו כדי לשמוע איזה קטע שאתה יודע שאם תמשיך לנסוע, תגיע הביתה לפני שהקטע יסתיים.

בבית אני לא יכול לשבת בלי לשמוע מוסיקה, איך שאני מגיע הביתה המערכת נדלקת, אין שום ספק.

בלי מוסיקה, פשוט חסר משהו. עם רמקולים ומגברים אני משחק מגיל 7 אני חושב, עברו לי בידיים מגברו מנורות ישנים, AKAI בימים הטובים שלהם, PIONEER מגבר ישן מאוד ואיכותי שהיה אצלי הרבה זמן בינהם עבר גם איזה LENCO מחורבן שאני מצטער על הרגע שקניתי אותו ואני לא יודע מה עבר לי בראש אפילו לא לשנייה.

רמקולים של כל מיני חברות שאני בקושי זוכר, רמקולים ישנים של SABA, אך... איזה רמקולים הם היו, 10' וופר 4' מיד וטוויטר משי, באס לא מהעולם הזה, טוויטר נעים ויחסים מפורט.

כיום אני עם 2 רמקולים של JAMO, ומגבר מאסיבי של מארנץ משנת 73(ראה אייקון שלי). הם נחמדים, אבל יש מקום לשיפור אבל אין כסף לשיפור אז זה מה יש בינתיים.

יהיה טוב חברייס!

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
כשחושבים על זה באמת, אז אכן קצת מוזר - כי לעולם לא יתפסו אותי מחוץ לאוטו יושב ומאזין למוזיקה (אלא אם כן זה סתם רדיו שמנגן לו בעוצמה חלשה בזמן העבודה). אבל כשאני ברכב, אין מצב בעולם שאני לא מריץ לעצמי את רשימת הדיסקים בראש בנסיון להתאים משהו למצב הרוח שלי באותו רגע - עוד בכלל לפני שהגעתי לדלת של האוטו ונכנסתי אליו...

הרבה אנשים מסביבי לגמרי לא מתחברים לתחושה הזו - כלומר, כל אחד יגיד לך שזה ממש כיף לנסוע עם חלונות פתוחים על כביש פתוח, בריזה נעימה שפורצת לתוך האוטו ושיר טוב מתנגן - אבל פה זה מסתיים. קורה לי כ"כ הרבה פעמים שלפעמים אני קצת מתבאס כשאני מגיע למחוז חפצי, ושיר מסויים שאני אוהב עדיין לא הסתיים או הגיע לשיאו - אז אני נוסע לפעמים ממש כמו עגלה רק בשביל להספיק ממנו כמה שיותר. אנשים שלא מחוברים לתחום הזה לא יבינו מה התחושות של אותם אנשים (חברי הפורום הנ"ל לדוגמא) כשהם מאזינים למוזיקה ברכב שלהם, אחרי השקעה של אלפי שקלים, ועוד היד נטויה.

בתקופה האחרונה אני בלי סאב ברכב - זה פשוט סיוט בשבילי...אני מחכה שיגיע משלוח של JL לארץ, שצפוי להגיע ב 10 ימים הקרובים ועליו זוג 10 אינצ' של 10W3V3 שפשוט נולדו בשבילי.

אביחי -

איך אומרים הטוקבקיסטים - כל מילה בסלע :lol:

לא חותם

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בשבילי מוזיקה ברכב זה לא דבר של "פוזה".

אני יכול להגיד לכם שמאז שיש לי את הרכבאני לא שומע מוזיקה ביכלל אבל ממש ביכלל לא שומע מוזיקה במחשב או בכל מקום אחר,רק ברכב.

לפי דעתי הוספת מגבר לרכב זה דבר מותרות בשבילי.

ככה שאני לא מצפנ לישמוע חזק יותר אלה איכות נקיה של צליל.

די קשה להפיק זאת מרכב מסוג פיאט אונו,מכיון שהרכב משמיע רעשים די חזקים ועוד הרעש מסביב.

אני שומע הכל למעשה כל סוג מוזיקה,אישית אני יכול לישמוע אבי ביטר ואז לעבור לפרנק סינטרה ועוד במוסיקה יוונית.

:shock:

פורסם

אל תתעלף:( זקוקים לך

לאוו דווקא שנה , חצי שנה יותר מדוייק

המוזיקה בשבילי? נראה לי שהמוזיקה איבדה אצלי טעם

מה שנשמע\מוקלט טוב , יהיה מעולה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
בשבילי מוזיקה ברכב זה לא דבר של "פוזה".

אני יכול להגיד לכם שמאז שיש לי את הרכבאני לא שומע מוזיקה ביכלל אבל ממש ביכלל לא שומע מוזיקה במחשב או בכל מקום אחר,רק ברכב.

לפי דעתי הוספת מגבר לרכב זה דבר מותרות בשבילי.

ככה שאני לא מצפנ לישמוע חזק יותר אלה איכות נקיה של צליל.

די קשה להפיק זאת מרכב מסוג פיאט אונו,מכיון שהרכב משמיע רעשים די חזקים ועוד הרעש מסביב.

אני שומע הכל למעשה כל סוג מוזיקה,אישית אני יכול לישמוע אבי ביטר ואז לעבור לפרנק סינטרה ועוד במוסיקה יוונית.

:shock:

אתה מודע לעובדה שאתה מקפיץ פה תרד' מלפני 7 חודשים

under construction..

• תוכן חדש...